Suva i ispucala koza

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
emilija2004
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2004 2:25 pm

Suva i ispucala koza

Post od emilija2004 »

Na stopalima mi je ispucala i tvrda koza,narocito tamo gde sam imala manje zuljeve.Takodj na rukama je koza suva i ispucala,mada koristim gumene rukavice uvek kada nesto cistim,perem.Da li je mozda problem nedostatka nekog vitamina,minerala?Koristila sam razne kreme za negu ruku,ali nista.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Da li ste koristili neki preparat za ureom?
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

samo kozmetiku

Post od ana69 »

Koristila sam samo komercijalne kreme za ruke,tipa Nivee i sl.Imate li preporuku za neke prirodne preparate?
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Suva i ispucala koza

Post od mr ph. Silvio »

Preporucujem Vam Emolijentnu emulziju sa ureom koju pravi apoteka "SB Trade". Bicete sigurno zadovoljni, a efekat cete videti za 2-3 dana.
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

a Eucirin

Post od ana69 »

u mogucnosti sam da dodjem do EUCIRIN proizvoda,pa me zanima koju kremu mi preporucujete?
Da li moze biti uzrok voda,koja je provereno puna krecnjaka i sta da radim ako je to u pitanju?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Eucerin ima dobre preparate sa ureom. 5% , 3% i 10%
Pitanje je samo da li su oni dovoljni za sake i stopala. Pored magistralnih preparata koje je pomenuo mr ph Silvio, koji mogu biti izuzetno dobri i jeftini dolaze u obzir i skupi , ali zaista odlicni Bariederm Uriage kao krem za zastitu ruku i Emoliente extreme sa uljem biljke borago. Linola fett je takodje odlican preparat, a relativno jeftin je Hand and nail care krem brenda Sebamed
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori