Ko sta koristi od kozmetickih proizvoda?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

sacramento napisao:Pitam te zato sto se moze kupiti isto mnogo jeftinije samo drugi proizvodac evo pogledaj ovde recimo dovoljno je koristiti jednu ili dve kapsule na dan i ima isto dejstvo kao Vilantae,a mnogo duze traje bocica

http://www.global-nutrition-inc.com/tl-166.html
:wink: Hvala na linku pogledala sam. U ovoj bocici sto ja koristim ima 400 kapsula tako da od sledeceg meseca smanjujem dozu na 5 kapsula dnevno. :wink: Pozdrav
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Moze li neko da mi objasni razliku izmedju suve koze i dehidrirane????

SKVO: Kakvo ti je sad lice?
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Sve u svemu fino.. mislim dok ja ne pocem da ga "sredjujem", naravno tada ga upropastim...
U principu prija mi vichy krema, s tim sto ja nisam ni imala problem sa bubuljicama, pa ne znam da li daje bas fenomenalne rezultate kao sto oni kazu.
I dalje se umivam sebamed sapunom, mada imam utisak da mi ne odgovara bas, mozda zato sto sam uzela ovaj za masnu kozu koji je kako si ti rekla mnogo jak.
Sto se pora tice, ista prica, mucim se sa njima. Mitesera ima puno :( Razmisljala sam da uzmem nesto neutrogenino za umivanje i neku njihovu masku, ili da probam sa lushom.
Ne znam, jos uvek razmisljam....
Sonya
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 27, 2006 5:36 pm

Post od Sonya »

Pozdrav svima!Tema Vam je sjajna!
Moze li mi neko preporuciti Vichy kremu za prve bore za mesovitu i osetljiviju kozu.Imam 25 god. ,a nisam ni sigurna kada treba poceti sa takvim kremama i da li je rano da koristim nesto za predeo oko ociju ?
Unapred zahvlana.
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Lu »

Da li "Pantenol rastvor"moze da pomogne pri regeneraciji koze , koja je crvena od silnih bubuljica i peruta se..i tome sl.Idem redovno na tretmane vocnim kiselinama(svake nedelje), imam jos tri tretmana da uradim...i bubuljice mi se umiruju ali crvenilo koje je OCAJNO ne prolazi jos uvek...pa mi nesto pao na pamet taj pantenol rastvor...a posto cu tek u petak kod lekarke , reko' da priupitam nekog sa foruma!
Ako neko zna za jos nesto-nek kaze...(procitala sam za vichy kremu, al' mi nije bas najjasnije o kojoj se radi)
:D
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Obloge od zalfije mogu da pomognu, searchuj forum, detaljno sam objasnio kako sam ih ja koristio i pomogle su mi.

A krema se zove Vichy normaderm, super je.
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od cicamaca »

Sonya

Imas Rosal kremicu za negu prvih mladalackih bora. Nju ja koristim.
Sonya
Novi član
Novi član

Post od Sonya »

cicamaca

Hvala za predlog(Rosal)....probacu je!
Sta koristis za noc?Ja sam koristila granier "stop" malo je masnija ali mislim da mi sada treba neka laksa krema jer dolazi leto i tada mi se koza vise masti dok je zimi suvlja i peruta se od vetra i hladnoce(valjda zbog toga )...
I ako mozes preporuci mi neku kozmeticarku iz NS,jako dugo nisam bila , cisto da mi neko strucan kaze nesto vise o mojoj kozi ...Ako se ne varam i ti si iz NS...
Pozdrav!
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Lu »

Prvo da se zahvalim lulu i makki-u na razjasnjenjima !!
MAKKI-Ovo sa zalfijom mi se svidja , bas sam sad procitala, i spremam se pred spavanje da stavim obloge.Jedino bih te zamolila da mi kazes kakav si to clindasome gel spominjao, jel to nesto na bazi klindamicina(mislim na losion)-ili nema veze sa tim?
LULU-hvala na obavestenju sa vichy kreme !!!
:P
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Lu napisao:Prvo da se zahvalim lulu i makki-u na razjasnjenjima !!
MAKKI-Ovo sa zalfijom mi se svidja , bas sam sad procitala, i spremam se pred spavanje da stavim obloge.Jedino bih te zamolila da mi kazes kakav si to clindasome gel spominjao, jel to nesto na bazi klindamicina(mislim na losion)-ili nema veze sa tim?
LULU-hvala na obavestenju sa vichy kreme !!!
:P
Clindasome gel, Hemofarm Vrshac proizvodi, trebalo da ima po drzavnim apotekama, neshto manje od 200din. je. Koristio sam ga ranije, dobra je stvar.

Ipak ti preporucujem da predjesh na ovo shto ja koristim danas: umivanje ujutru i uvece sebamed sapunom, i posle nanoshenje Vichy Normaderm kreme. Vichy ima sopstveni gel za pranje lica u Normaderm kolekciji, medjutim lice mi je osetljivo, pa mi ne prija. Dakle razmisli o tome.

A zalfiju koristi dok si na tim tretmanima, a mozesh i kasnije. Ja sam se malo umorio nakon takve vishemesecne rutine, pa sam prekinuo, ali mi je preporodila izgled lica, kada je bilo ocajno, isusheno, ispigmentirano crvenilom.

Uglavnom meni su sada sebamed i Vichy normaderm krema, gotovo ocistili lice. Krema je vrh, sapun je nezan, nema neki efekat bash na bubuljice, ali pre kreme je super. A krema dalje radi posao, deluje na bubuljice, crvenilo, ma nemam reci kojom bih tek nju nahvalio ^_^ Mesec dana je koristim. Poz.
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od cicamaca »

Sonya

Za sad za noc koristim obicnu Nivea soft kremicu ..mada sam narucila jednu kremu iz Beograda da mi stigne jer mi je jedna kozmeticarka bas ovde na forumu preporucila kao odlicnu. LIpo krema (to je neka lipo kozmetika) sa 4 posto AHA vocnih kiselina....oko 450 dinara je.
Vocne kiseline su navodno sad hit na trzistu.
Posto u principu ne mogu da se pohvalim da novcano dobro stojim nemam novaca da kupujem ni VIchy ni Eucerin ....... (sto nekima ovde ocigledno bode oci :-? )

Za dan sam kupila Nivea Visage light day moisturizing kremu koja takodje kosta oko 400 dinara.
To je za sada....
Sto se tice kozmeticarke ja idem kod jedne vec godinama ali ona meni retko cisti lice .....(mene to boli jako gde god da odem) ali ona inace je dosta povoljna pa radim ostale stvari. Ako zelis broj telefona poslacu ti na private....
puno pozdrava
Sonya
Novi član
Novi član

Post od Sonya »

cicamica

Ej, juce sam kupila Rosalovu kremu, neku Anti-stress za suvu i ostljivu za prve znakove "starenja" :) i mislim da je stvarno odlicna...Moja koza ume da reaguje vec posle prvog puta ako joj nesto ne odgovara...Ponekad imam osecaj kao da imam neku masku na licu sto sa ovom kremom nije slucaj.Razmisljam da uzmem njihovu nocnu kremu za sve tipove koze sa nekim silnim vitaminima.

A sto se tice kozmeticarke volela bi da mi posaljes broj na pp.....Ja ipak nekako istrpim sav taj bol-mora se....Ubi me ta T zona
E sta sve ne radimo za lepotu...Cede nas , cupaju, stipaju... :roll:
Pozdrav i tebi...
starosrebro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 16, 2006 3:07 pm

Post od starosrebro »

Ja imam jako problematicnu kozu lica, ali od kada sam pronasla pravu kozmeticarku nemam vise tako veliki problem.Inace, koristim Bozen vitaminsku E kremu.Odlicna je za fleke na licu.Sto se tice kose u poslednje vreme koristim Diksonovo pakovanje. Fenomenalno je.Nabavljala sam ga preko frizerke moje drugarice.Medjutim, ona je trentno u inostranstvu i sad imam problem jer ne znam gde da ga nadjem. Ako neko zna gde moze da se nabavi neka kaze.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Pocela sam da koristim Fresh Farmacy lushov sapuin za lice, koza mi se manje masti, ne izlaze mi bubuljice uopste, pore su mi cistije...
Topla preporuka svima sa masnom ili mesovitom kozom
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

posto mi freemanov piling nije odgovarao, uzela am avonov pure pore fection, i nije los, samo mi se cini da je suvose jak, i ono sto me cudi je sto sadrzi alokohol, pa me zanima je l to moze lose da utice na kozu.
Odgovori