Ko sta koristi od kozmetickih proizvoda?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

SARAH napisao:Mirja,
Razumem potpuno tvoj strah da promenis kozmeticki preparat,ista sam i ja bila do skoro,dok nisam malo savladala strahove kroz ucenje, i shvatila sam da kozi ustvari najvise stete agresivni preparati, a oni koji su namenjeni osetljivoj kozi, i ne zatvaraju pore,uz to su poznate i dermatoloski ispitane marke su mi dali zeleno svetlo da su bezbedni, a i potrebni kozi jer je hrane!
Drago mi je da tebi pomazu te tablete (nisam ranije cula za njih) i zelim ti da budes srecna i zadovoljna svojom kozom!

Pozdrav :wink:
:D Hvala Sarah! Javi s`vremena na vreme kakvo je stanje kod tebe i sta koristis od krema! Puno srece :D :D
SARAH
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od SARAH »

Cao forumasi

Samo da javim da ove dve nedelje koliko koristim Vichy-jevu kremu Thermal fix 1,nalazim da bas nije idealna za suvu kozu,ja zapravo imam kombinovanu kozu,ako se tako moze reci posto mi je samo celo postedjeno suvoce.Dakle moji obrazi su suvi,pa kad ne bi namazala kremicu poceli bi da se perutaju.
Thermal fix 1 bi preporucila ljudima koji imaju masnu-dehidriranu kozu,a vama koji imate suvu kozu nikako,jer meni ne hidrira lice,pa su mi se pojavila crvenila,tufne ( :D ) tako da sam se vratila na cuveni Apaisac,koji je brzo vratio stanje koze u normalu.

Dok ne pronadjem zamenu koja moze da se kolje sa Apaisacom ostajem na njemu!

Nesto ste zapostavili ovu temu.To nije dobro :wink:

Caos :wink:
snezzana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 06, 2006 10:12 am

Post od snezzana »

da li neko zna ima li hidrantnije kreme od TOTAL FRESH GARNIER, cula sam da je dobra pa bi da je koristim.
Inace, koristimo u kuci skoro sve od nivee, intim, soft, dezodoranse muske i zenske, kupke, mleka, sve za decu...
Nije mi soft dovoljno hidrantna, treba mi krema koja je mnogo mnogo vlaznija. Lecim lice, bubuljice i fleke, pa mi taj lek strasno isusuje lice, sve mi se peruta.
Pozdrav
bojance
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 8:09 pm

najbolje je ono iz prirode

Post od bojance »

Imam suvu kozu tela, na licu mesovitu. Probala sam razne kreme, ali verujte, lice je najbolje namazati pavlakom i drzati 20-ak minuta. To izuzetno prija kozi, a odlicno je i protiv bora. Preporucila bih i masku od meda.

Sto se ostalog tice, savetujem sledece:

NIVEA mleko za telo
GLISS KUR kolekciju za negu kose
Bebi sapun umesto kupke za telo
vila
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 9:21 pm

Post od vila »

Ne mogu da kažem da sam našla rešenje za moju kožu, ali za kosu jesam apsolutno. Već treću godinu koristim REDKEN preparate za kosu. Iako je moja kosa, ruku na srce uvek bila lepa (genetika), umela je da mi se peruta koža glave mesecima čak i kad nisam menjala šampon ili mi se pak kosa prebrzo mastila, što nije naročito praktično kad imaš pregustu kosu do pola ledja.Mojoj rodjenoj sestri, kojoj genetika i nije bila naklonjena takodje savršeno odgovaraju ovi preparati.Oni imaju desetak kolekcija za razne tipove kose, imaju specifičan način primene i treba vam stručna pomoć da odaberete pravu kombinaciu za vašu kosu,a i nema ih u maloprodaji, samo u predstavništvu i još par salona.Ali,vrede truda.Mislim da nema boljih.
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:18 pm

Post od zvezdana »

snezzana napisao:da li neko zna ima li hidrantnije kreme od TOTAL FRESH GARNIER, cula sam da je dobra pa bi da je koristim.
Inace, koristimo u kuci skoro sve od nivee, intim, soft, dezodoranse muske i zenske, kupke, mleka, sve za decu...
Nije mi soft dovoljno hidrantna, treba mi krema koja je mnogo mnogo vlaznija. Lecim lice, bubuljice i fleke, pa mi taj lek strasno isusuje lice, sve mi se peruta.
Pozdrav
pokušaj sa kremama:

- effaclar, hydrant matite active (brenda la roche-posay)
- hydraphase, rehydratation intensive effet prolonge (istog brenda)

meni ogdovaraju obe. doduše ovu drugu ću koristiti dok je ne potrošim. kada je toplije vreme odgovara mi ova prva. aliiiiii, sve zavisi od tipa kože. mogu i da ti preporučim i njihov gel za umivanje sa cinkom.
angie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 7:45 pm

Post od angie »

hidratantna krema eucerin hydro-balance(nije masna i savrseno hidrira)
krema za ruke-rosal,tonik za lice rosal
mleko za telo -nivea
mleko za ciscenje lica-nivea(nisam zadovoljna)
antirid-u potrazi za pravim!probala sam niveu,eucerin,airol i pantenol ne samo da mi nisu pomogli nego su stanje jos i pogorsali,sad sam htela da probam vichy myokine ali ne znam sta je pametno jer imam 27 godina.
puder i maskara obavezno max-faktor kao i silk gloss koji koristim i pred spavanje jer je nezamenljiv!
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

kao prvo, ove vilantae tablete.
nishta drugo do vitamin b5 (pantotenska kiselina), i to uzimanje po 20 komada od 500 mg tj 10 g dnevno jeste predoziranje ovim vitaminom. taj tretman je odavno smishljen i prochuo se u krugovima forumasha i internet korisnika kao "next best thing" do roakutana. sve informacije o tome: evo linka
samo shto se u ovom "brendu" osim b5 vitamina nalazi i sve ostalo neophodno b complex, zinc itd.
i ja sam probala tu terapiju, ali nije mi bilo bash ok tako, bez lekara i prestala sam. nishta ne kazem.

drugo, neko je pitao za proizvode balea.
jeftini, ali nishta posebno, stvarno. jedino shto mogu da preporuchim - maska za lice ("totes meer maske" - morska, blatna, zelena, pishe za sve tipove koze, mojoj masnoj odgovara)

e sad, od svih proizvoda za problematichnu, masnu kozu, najbolji rezultat bio je sa Dercome Clear (4% benzoyl peroxide). problem je shto je to emulzija za pranje lica, a za proizvode sa ovim sastojkom je bitno da su u formi kreme ili gela koji bi mogao da se zadrzi na licu. kod nas se tek sad pojavio Proactiv, kortistila sam ga ranije i mnogo je blazi i manje iritira kozu od dercoma, a u SAD-u ima chitava paleta takvih gelova sa benz.perox. koji su daleko jeftiniji i pristupachniji od proactiva.

od krema mi je najoptimalniji kvalitet-cena garnier pure ili pureA.
dercome activ mi nije odgovarala, bila mi je nekako premasna.

sapun - dove, isto cena-kvalitet.

za kosu josh uvek trazim dobar shampon protiv mashcjenja. za sad Fructis (greasy roots, dry ends)

Palmolive kupke neke nove: firming, sa morskim travama i belom glinom su bash dobre.
opet sve za masnu kozu.

to bi bilo to..
jadoreyu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 10:07 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jadoreyu »

ZVEZDANA, napokon neko u ovom gradu ko zna za tu kremu marke La Roche - Possey!!!!!!!!
Mozda tako mozes i da mi posavetujes! Ona druga krema koju si navela je FENOMENALNA, najbolja do sada koju sam koristila. Problem je sto nigde ne mogu da je nadjem! Da li ti mozda znas gde? Hvala ti puno na pomoci.

KOZA LICA: VICHY Thermalfix 2 i URIAGE - Preporucujem

Temeljnije: Inace, od skoro kao zamenu za La Roche koristim: Vichy Thermal Fix 2 jer mi je koza jako dehidrirana i veoma nezna. Krema je fenomenalna, nakon 2 nedelje - lice mi bukvalno sija. Koristim je samo nocu i preporucujem je samo dehidriranoj i normalnoj kozi. Ujutru koristim Uriage nesto creme hidrateure microcristal - mrzi me da tacno pogledam ime, ali tako nesto. Duplo je skuplja od Vichyijeve ali je odlicna, malo svezija i super za jutro. Sminku skidam Vichyijevim mlekom, ne koristim tonik. Za ispod ociju koristim Vichyjev stik oligo 25. Dobar je bas! (Ranije sam koristila kremu za ispod ociju Avene, isto dobar ali se ne nalazi kod nas). To je to za lice.

KOSA (licno me vise interesuje briga koze glave nego mrtve celije kose): Vichyjev sampon za energiju i zdravu kozu glave - bocica sa crvenim ili Sulfare za masnu kosu - jeste da je domaca proizvodnja ali nije los.

TELO: Saljicevi losioni za kozu, Beolabova ulja, Vichyijeve ili kada nemam kinte Dovove kreme za tusiranje.
sacramento
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 19, 2005 8:49 pm

Post od sacramento »

Mirja!

Reci mi samo po kojem sablonu koristis 20 tableta dnevno,to si sama tako odredila ili tako pise u uputstvu?
sacramento
Stalni član
Stalni  član

Post od sacramento »

i da dodam koliko sve zajedno mg ima tih 20 tableta
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

sacramento napisao:i da dodam koliko sve zajedno mg ima tih 20 tableta
:wink: Tako pise u uputstvu prva 3 meseca po 20 dnevno a posle se doza smanjuje na 10 ili 5 zavisi od situacije :wink: Pozdrav
sacramento
Stalni član
Stalni  član

Post od sacramento »

mirja napisao:
:wink: Tako pise u uputstvu prva 3 meseca po 20 dnevno a posle se doza smanjuje na 10 ili 5 zavisi od situacije :wink: Pozdrav
-----------------------------------------------------

U redu ,a da li znas mozda ili mozes da saznas koliko tih 20 tableta ima sveukupno miligrama???
mirja
Aktivan član
Aktivan član

Post od mirja »

sacramento napisao:
mirja napisao:
-----------------------------------------------------

U redu ,a da li znas mozda ili mozes da saznas koliko tih 20 tableta ima sveukupno miligrama???
:wink:Pa ovako: Ima dosta sastojaka u jednoj kapsuli recimo selen 2mcg, vitamin b12 4mcg (66.7%) b6 1.33mg (66.5%) zinc 5mg riboflavin 1.15mg (68%) niacin 7mg biotin 60mcg d-Calcium pantothenate 510mg magnezium 1mg colic acid 20mcg thiamine 1mg alpha lipoic acid 2mg :D :D Pozdrav
sacramento
Stalni član
Stalni  član

Post od sacramento »

Pitam te zato sto se moze kupiti isto mnogo jeftinije samo drugi proizvodac evo pogledaj ovde recimo dovoljno je koristiti jednu ili dve kapsule na dan i ima isto dejstvo kao Vilantae,a mnogo duze traje bocica

http://www.global-nutrition-inc.com/tl-166.html
Odgovori