Sitne bubuljice koje svrbe

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Darkoo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 12, 2006 10:39 am

Sitne bubuljice koje svrbe

Post od Darkoo »

Imam problem sa svrabom na kozi otprilike mesec i po dana. Pojavile su mi se sitne crvene tackice, nalik bubuljicama, koje uzasno svrbe. Kad od pocesem koza oko njih postaje crvena. Svrab je narocito jak nocu i ujutru, ponekad se probudim zbog toga.
Koza mi je prilicno suva, ali do sad nisam imao ovoliko problema, posto svaki dan je tih bubuljica sve vise i vise. Najvise ih imam po butinama, stomaku i rukama, sa unutrasnje strane. Mazao sam Sinodermom N, ali bez rezultata.
Isao sam dermatologu, prvo je pomislio da je zivotinjska suga, jer sam bio jedno vreme u dodiru sa psom, da bi mi po kontroli rekao da je psorijaza (koju imam jedno 3 godine ali nikad nije svrbelo). Terapija je Sinacilin(antibiotik), Fenergan(za svrab) i Belosalyc mast za kozu. Da li da pijem te antibiotike, posto nisam skoro imao prehladu? Sta bi ovo moglo da bude, da li je neko imao slicno iskustvo?
Alegrija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 05, 2012 3:59 pm

Re: Sitne bubuljice koje svrbe

Post od Alegrija »

Imam iste simptome ... ali to traje otprilike 3 nedelje tek. Da li si uspeo da se resis toga ... ?
Odgovori