Savet za pravilnu negu lica
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Savet za pravilnu negu lica
Ja bih molila za strucan savet oko nege lica.
Naime imam 34 god i osetljivu kozu lica koja ne trpi jake tretmane !Stalnom kupovinom jakih brendova samo pogorsam lice koje inace nije problematicno ali naravno tacno osetim koja mi kremica ne prija ...
"T" zona mi je blago masna ( nemam bubuljice i akne ) i obrazi su skloni kuperozi.Koza mi je tanka .
Za kuperozu sam koristila "anticuperose serum " iz kolekcije Afrodita i popravila sam stanje.Kapilari su se povukli - ne sasvim,ali su se povukli.Ipak kada nosim suncane naocare na predelu oko nosa i obraza hoce da mi pukne kapilar !!!
Vec duze vreme koristim L`OREAL-ov losion ( 2 u jednom ) za ciscenje lica i suzavanje pora.
Od krema za dan OBICNU - NAJOBICNIJU NIVEU - koja mi savrseno prija ali znam da mi nije dovoljna za kompletnu negu !
Za predeo oko ociju vec godinu dana koristim Serutox - koji mi ne odgovara.Oci me svrbe i peckaju.
Od skoro sam pocela da koristim ( citajuci savete na forumu ) Uriage-Isolift koji je za sada zaista super.
Za noc sam odabrala Ceramid krem.
Sobzirom na moj tip koze - blago masna "T" zona, tanka koza sklona pucanju kapilara, koza ne trpi jake tretmane- molila bih vas da mi kazete da li je moja nega dobra i sta biste mi preporucili za dan !
Moram koristiti dnevnu antirid kremu !
Jednom nedeljno koristim glinenu masku za lice ( Freeman ).
Imate li preporuku za kuperozu ili je ovaj Afroditin serum dovoljan ?
Mozda kremicu koja sadrzi sve to u sebi ( antirid,zastitu od sunca i sprecava pucanje kapilara ) a odgovara mom tipu koze ?
Naime imam 34 god i osetljivu kozu lica koja ne trpi jake tretmane !Stalnom kupovinom jakih brendova samo pogorsam lice koje inace nije problematicno ali naravno tacno osetim koja mi kremica ne prija ...
"T" zona mi je blago masna ( nemam bubuljice i akne ) i obrazi su skloni kuperozi.Koza mi je tanka .
Za kuperozu sam koristila "anticuperose serum " iz kolekcije Afrodita i popravila sam stanje.Kapilari su se povukli - ne sasvim,ali su se povukli.Ipak kada nosim suncane naocare na predelu oko nosa i obraza hoce da mi pukne kapilar !!!
Vec duze vreme koristim L`OREAL-ov losion ( 2 u jednom ) za ciscenje lica i suzavanje pora.
Od krema za dan OBICNU - NAJOBICNIJU NIVEU - koja mi savrseno prija ali znam da mi nije dovoljna za kompletnu negu !
Za predeo oko ociju vec godinu dana koristim Serutox - koji mi ne odgovara.Oci me svrbe i peckaju.
Od skoro sam pocela da koristim ( citajuci savete na forumu ) Uriage-Isolift koji je za sada zaista super.
Za noc sam odabrala Ceramid krem.
Sobzirom na moj tip koze - blago masna "T" zona, tanka koza sklona pucanju kapilara, koza ne trpi jake tretmane- molila bih vas da mi kazete da li je moja nega dobra i sta biste mi preporucili za dan !
Moram koristiti dnevnu antirid kremu !
Jednom nedeljno koristim glinenu masku za lice ( Freeman ).
Imate li preporuku za kuperozu ili je ovaj Afroditin serum dovoljan ?
Mozda kremicu koja sadrzi sve to u sebi ( antirid,zastitu od sunca i sprecava pucanje kapilara ) a odgovara mom tipu koze ?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Ja bih ovako, a ako dr Gorana ima bolji predlog neka me ispravi:
1) Mleko za čišćenje lica II - tamo gde ste već uzeli ceramide
2) Tonik od hmelja - isto
3) IZBACITE NIVEU, GLINENU MASKU, LOREAL MLEKO 2u1,
4) Za dan uzmite Rednes krem SPF 30 - isto gde i ceramid krem
5) Za noć neka ostane Iolift
6) Ceramid može da se koristi i kao antirid, i ujutru i uveče
Toplo bih preporučio jedan tretman, tačnije seriju tretmana u salonu. Izvodi se jednom nedeljno, daje sjajne rezultate kod kuperozne kože kao i kod kože sa rosaceom. Potrebno je uraditi 6 serija. Već posle prve, crvenilo se vidljivo smanjuje. U pitanju je rednes tretman brenda Murad.
Mogu Vam dati telefon salona gde će Vam to sigurno odlično uraditi.
1) Mleko za čišćenje lica II - tamo gde ste već uzeli ceramide
2) Tonik od hmelja - isto
3) IZBACITE NIVEU, GLINENU MASKU, LOREAL MLEKO 2u1,
4) Za dan uzmite Rednes krem SPF 30 - isto gde i ceramid krem
5) Za noć neka ostane Iolift
6) Ceramid može da se koristi i kao antirid, i ujutru i uveče
Toplo bih preporučio jedan tretman, tačnije seriju tretmana u salonu. Izvodi se jednom nedeljno, daje sjajne rezultate kod kuperozne kože kao i kod kože sa rosaceom. Potrebno je uraditi 6 serija. Već posle prve, crvenilo se vidljivo smanjuje. U pitanju je rednes tretman brenda Murad.
Mogu Vam dati telefon salona gde će Vam to sigurno odlično uraditi.
-
- Aktivan član
Puno hvala na odgovoru i predlozima.
Molila bih vas da mi date sastav Rednes krem SPF 30 i njegovo dejstvo - jednostavno zelim da znam sta sadrzi i kako deluje pre nego sto ga narucim.
Koju drugu masku preporucujete ?
Glinena maska je preporucljiva za masniju kozu,zato sam je i koristila pa mi je sada cudno sto je vas savet da je izbacim ?
Isto bih zamolila za opis kako deluje tonik od hmelja ?
Sta sadrzi Mleko za ciscenje lica II.
Napomenucu da Iolift koristim i nocu i danju a Ceramid samo nocu,preko Iolifta.
Sto se tretmana u salonu tice ne mogu to izvesti fizicki.daleko sam of BGDa 100 Km.
Preparate iz apoteke narucujem pouzecem.
Napomenucu da moji kapilari nisu jako vidljivi,lice mi nije crveno-mogu izlaziti bez pudera !!!
Znaci u principu mi je lice lepo i cisto,zato i zelim pravilnu i pravu negu s`obzirom da su prve borice oko ociju (kada se smejem) krenule
Hvala jos jednom i zamolila bih dr. Goranu ako bi htela dati svoj predlog pa bih u ponedeljak kontaktirala apoteku.
Molila bih vas da mi date sastav Rednes krem SPF 30 i njegovo dejstvo - jednostavno zelim da znam sta sadrzi i kako deluje pre nego sto ga narucim.
Glinena maska je preporucljiva za masniju kozu,zato sam je i koristila pa mi je sada cudno sto je vas savet da je izbacim ?
Sto se tretmana u salonu tice ne mogu to izvesti fizicki.daleko sam of BGDa 100 Km.
Napomenucu da moji kapilari nisu jako vidljivi,lice mi nije crveno-mogu izlaziti bez pudera !!!
Znaci u principu mi je lice lepo i cisto,zato i zelim pravilnu i pravu negu s`obzirom da su prve borice oko ociju (kada se smejem) krenule

Hvala jos jednom i zamolila bih dr. Goranu ako bi htela dati svoj predlog pa bih u ponedeljak kontaktirala apoteku.
A sta rade ljudi koji nemaju novca za Murad, buduci da su cene brrrr, tj. 6 tretmana- oko 120 eura, a da ne pricamo o cenama preparata...nema nicega ispod 25 eura...a ljubazna gospodja ce vam pod obavezno "preporuciti" ovu i ovu i ovu fantasticnu kremicu i sve to kosta zanemarljivih 180 eura....lako je biti dermatolog kad vam klijent (namerno ne koristim rec pacijent) ima platu oho-ho...
Poznajem devojku koja im je ostavila pravo malo bogatstvo, a rezultata u lecenju akni nije bilo...kuda dalje iz Murada?
Poznajem devojku koja im je ostavila pravo malo bogatstvo, a rezultata u lecenju akni nije bilo...kuda dalje iz Murada?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Naravno da su problem finansijsi aspekti nege.
Nedavno sam o tome razgovarala sa kolegom mr ph Silviom i mislim da smo se saglasili.
Mi kao eksperti ili se bar trudimo da to budemo moramo UVEK da SVAKOM ponudimo ono sto je najbolje bez obzira na cenu, a zatim da ponudimo i alternativnu opciju ukoliko je optimalna u datom momentu privremeno neprihvatljiva.
Ja se plasim diskriminacije ljudi na one koji mogu da plate zdravlje i one koji ne mogu.
Informacija o tome sta je najbolje mora da bude ista za sve.
Imala sam nedavno pacijentkinju koja je dosla u ordinaciju kao pratilac svoje cerke koja je imala dermatoloski problem , zamolila me je da joj preporucim kremu za negu lica i ja sam joj preporucila ono sto mislim da ce joj biti najefkasnije. A zatim i alternativu. Rekla je da ce svom detetu da obezbedi ono sto je najbolje bez obzira na cenu, a da ce sebi da za sada priusti jeftiniju alternativu dok ne bude u boljoj materijalnoj situaciji.
Kada se radi o zdravoj kozi kojoj samo treba malo bazicne nege moze da pomogne i takozvana margarinska mast- margarin Dobro jutro koga su posebno voleli moji pacijenti pogotovo penzioneri dok sam 22 godine radila u Dzordzu!
Nedavno sam o tome razgovarala sa kolegom mr ph Silviom i mislim da smo se saglasili.
Mi kao eksperti ili se bar trudimo da to budemo moramo UVEK da SVAKOM ponudimo ono sto je najbolje bez obzira na cenu, a zatim da ponudimo i alternativnu opciju ukoliko je optimalna u datom momentu privremeno neprihvatljiva.
Ja se plasim diskriminacije ljudi na one koji mogu da plate zdravlje i one koji ne mogu.
Informacija o tome sta je najbolje mora da bude ista za sve.
Imala sam nedavno pacijentkinju koja je dosla u ordinaciju kao pratilac svoje cerke koja je imala dermatoloski problem , zamolila me je da joj preporucim kremu za negu lica i ja sam joj preporucila ono sto mislim da ce joj biti najefkasnije. A zatim i alternativu. Rekla je da ce svom detetu da obezbedi ono sto je najbolje bez obzira na cenu, a da ce sebi da za sada priusti jeftiniju alternativu dok ne bude u boljoj materijalnoj situaciji.
Kada se radi o zdravoj kozi kojoj samo treba malo bazicne nege moze da pomogne i takozvana margarinska mast- margarin Dobro jutro koga su posebno voleli moji pacijenti pogotovo penzioneri dok sam 22 godine radila u Dzordzu!
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Aktivan član
-
- Saradnik
Muradov tretman
Ne bih se složiio sa Vama u dve stvari:milica_m napisao:A sta rade ljudi koji nemaju novca za Murad, buduci da su cene brrrr, tj. 6 tretmana- oko 120 eura, a da ne pricamo o cenama preparata...nema nicega ispod 25 eura...a ljubazna gospodja ce vam pod obavezno "preporuciti" ovu i ovu i ovu fantasticnu kremicu i sve to kosta zanemarljivih 180 eura....lako je biti dermatolog kad vam klijent (namerno ne koristim rec pacijent) ima platu oho-ho...
1. Muradov tretman, bez komedoekspresije, tj. otklanjanja mitesera ne dovodi do rezultata, ali kombinacija daje SJAJNE REZULTATE, što smo čak prikazali i na evropskom kongresu dermatologa i što su svi pacijenti bili zadovoljni. Rešili su se komedona, akni pa čak i ožiljaka.
2. naš pristup je da ne moraju da se koriste Muradovi preparati za kućnu negu, tako da su izdaci za te preparate mnogo manji.
Pozdrav!
-
- Saradnik
U Rednes kremu ima mnogo sastojaka i oduzelo bi mi mnogo vremena da bih naveo sve. Najvažniji sastojci su: vitamin K, biljni ekstrakti koji umiruju kožu i zaštitni faktor od sunca. Krem smanjuje crvenilo i štiti kožu od sunca.patraskovic napisao:Puno hvala na odgovoru i predlozima.
Maska po meni nije neophodna, naročito ne tog brenda.

Tonik od hmelja deluje umirujuće.
Mleko II čisti kožu a nema sirovine koje bi iritirale.
Nadam se da ste dobili odgovor na brojna pitanja.
-
- Aktivan član
Mene interesuje losion koji bih nanosio na zonu oko usta i nosa, nos mi je pun mitisera i masti se jako, kao i celo. Uvece perem samo celo Mycogelom, ostali deo lica ne mogu jer se zacrveni izmedju nosa i usta.
Da li da probam losion D ili biljni losion ili neshto trece, neshto shto bi malo smanjilo mashcenje tog dela nakon nanoshenja, a da nije jako da iritira taj deo koji mi je osetljiv.
Da li da probam losion D ili biljni losion ili neshto trece, neshto shto bi malo smanjilo mashcenje tog dela nakon nanoshenja, a da nije jako da iritira taj deo koji mi je osetljiv.
-
- Saradnik
Losion D
Losion D se nanosi ujutru i uvece, nakon umivanja. U sebi sadrzi biljne ekstrakte koji deluju blago dezinfekciono, stezuce i antizapaljenski.kasijana napisao:Da li se losion D koristi ujutru i uvece posle ciscenja lica? I da li on doprinosi sprecavanju nastanka bubuljica?
-
- Saradnik
Da li ste u mogucnosti da uradite enzimski tretman kod kozmeticara?makki napisao:Mene interesuje losion koji bih nanosio na zonu oko usta i nosa, nos mi je pun mitisera i masti se jako, kao i celo. Uvece perem samo celo Mycogelom, ostali deo lica ne mogu jer se zacrveni izmedju nosa i usta.