rozacea

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
diablebleu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 8:19 am

rozacea

Post od diablebleu »

Moj problem je blazi oblik rozacee, tj. izrazeni kapilari na licu, mislim da je upotreba krema i losiona u mom slucaju neefikasna. Zanima me upotreba lasera u svrhu otklanjanja crvenila i kapilara. Bubuljice i osip nemam, lice je glatko, koza dosta suva. Cula sam za kliniku u Sremskoj Mitrovici i za dr. Kozarev , dermatologa, koja se bavi ovom problematikom. Ima li neko iskustvo u ovoj klinici ili iskustvo tretiranja rozacee laserom. Zanima me i koliko kostaju laserski tretmani , ima li neka priprema pre tretmana itd...
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Ne verujem da ces u Srbiji pravilno moci da tretiras kapilare na licu laserom. Rade to mnogi, ali kako.
zabrinuti85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 13, 2008 11:50 am

Post od zabrinuti85 »

@vojislava

Nije valjda da ne postoji barem jedna dermatoloska ustanova u Srbiji ciji se rad IPL laserom moze nazvati kolko tolko profesionalnim ?

Sta mislite o LDI salonu ?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Ja ne bih tretirala kapilare na licu IPL-om. Ima i boljih stvari.
Vise puta sam navela da IPL nije laser. Slovo L je od light, a ne od laser.
Kada sam spomenula rad sa laserima, mislila sam samo na laser i kapilare na licu i uspesnost njihovog lecenja u Srbiji.
O LDI salonu ne znam nista. Pogledala sam sajt i ono sto mi prvo smeta je sto nisam videla ko radi (ime i prezime dermatologa). O drugim stvarima ne bih ovde.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

LASER je skracenica od Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.

U pitanju je IR izvor.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

tamaraft napisao:LASER je skracenica od Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.

U pitanju je IR izvor.
Nisam razumela u kakvoj je to vezi s onim sto sam napisala i sta je to IR izvor? Postoji vise izvora koji mogu da emituju lasersku svetlost.
zabrinuti85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 13, 2008 11:50 am

Post od zabrinuti85 »

vojislava napisao:Ja ne bih tretirala kapilare na licu IPL-om. Ima i boljih stvari.
Kao na pr ?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Pre svega, treba ustanoviti koliko osoba ima godina, da li ima fotosenzitivnost, zasto se javljaju kapilari, da li ima neku drugu bolest, da li uzima neke lekove, cime je lecena do sada, itd. Posle svega toga, odabrala bih neki laser, ne IPL, ukoliko nema kontraindikacija.
kokta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 09, 2008 12:59 pm

laser

Post od kokta »

Koliko su laseri efikasni u lečenju rozace i da li je neko uopšte imao takvo iskustvo?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ja je imam vec 5 tj 6 godina i nije mi niko preporuchio laser.

To naravno zavisi i od stadijumma rozacee, ali nijedan me chlanak i podatak o laserskom lechenju rozacee nije ubedio ni da odem na pregled. Jedna dr je bavi laserom u dermatologiji, ali ipak verujem Filipu a kad on kaze NE NIKAKO ja cutim i slusham :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori