Evo ako je malo jasnije. Vidi se na oba obraza crvenilo koje nije kao kod vas. Nikad na njima nisam imao neke alergije i slicno.
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Milane
 Milane 
  . Nemoj sad da pomislis da idem na to da ce i ti da imas rozaceu ( daleko bilo! ) cisto caskam. Rumeni smo jer nam je tanja koza na licu pa se jasno vidi kapilarna mreza. Ako si vec bio kod dermatologa i rekao ti je da je sve super uzivaj onda i ne brini
. Nemoj sad da pomislis da idem na to da ce i ti da imas rozaceu ( daleko bilo! ) cisto caskam. Rumeni smo jer nam je tanja koza na licu pa se jasno vidi kapilarna mreza. Ako si vec bio kod dermatologa i rekao ti je da je sve super uzivaj onda i ne brini 

Mani da se opterecujes, sem ako ti smeta bas to malo crvenila na obrazima
  Mani da se opterecujes, sem ako ti smeta bas to malo crvenila na obrazima  Nadji nekog drugog dermatologa i pitaj njega za misljenje ako mislis da ova zena gresi mada ja mislim da nema potrebe da se sad brines oko toga.
 Nadji nekog drugog dermatologa i pitaj njega za misljenje ako mislis da ova zena gresi mada ja mislim da nema potrebe da se sad brines oko toga.Ahahah, da znaš da hoću...Diadra napisao:Getoverit, meni je tako uvek od crvenog vina a bilo sta drugo da popijem mi ne izaziva reakcije. Predji na vodku

) sigurno nisu uticali na pojavu rozacee vec stres
) sigurno nisu uticali na pojavu rozacee vec stres  U trudnoci i nakon nje sam imala 10000 analiza krvi i sve je bilo u savrsenom redu tako da sa nekim zaristem u telu ne mogu da povezem.
 U trudnoci i nakon nje sam imala 10000 analiza krvi i sve je bilo u savrsenom redu tako da sa nekim zaristem u telu ne mogu da povezem.  Cim se malo iznerviram izbubuljicam se u roku od 2 sata.
 Cim se malo iznerviram izbubuljicam se u roku od 2 sata.  Ne mogu da kazem da se najzdravije hranim na svetu ali sam ok koliko toliko, neke stvari bih jos poboljsala ali to cu vremenom.
 Ne mogu da kazem da se najzdravije hranim na svetu ali sam ok koliko toliko, neke stvari bih jos poboljsala ali to cu vremenom.
 Preporučljivo je uraditi test intolerancije na hranu, i odrediti svoje lične alrgene jer izbegavanjem istih se izbegava i dodavanje soli na ranu.... tj znatno se može ublažiti inflamantorna bura u organizmu pojednica.
 Preporučljivo je uraditi test intolerancije na hranu, i odrediti svoje lične alrgene jer izbegavanjem istih se izbegava i dodavanje soli na ranu.... tj znatno se može ublažiti inflamantorna bura u organizmu pojednica. To sa voćem ume da bude mač sa 2 oštrice zbog uglj hidrata... zato najbolje za početak na netu naći tablicu sa vrednostima uglj hidrata, masti i proteina po namirnicama pa računati (znmam da je to opterecujuce, ali bar za pocetak dok se ne stvore navike). Žiatrice.... po većini autora one su za STROGO izbegavanje, jer su inflamatorne; isto stvari stoje i sa biljnim uljima (sem maslinovog). Još jedan detalj, upotreba  biljnih ulja ima inhibitorno dejstvo na omega 3 masne kiseline, tj umanjuju njihovo dejstvo, i to je još jedan razlog zasto ih treba izbegavati.
 To sa voćem ume da bude mač sa 2 oštrice zbog uglj hidrata... zato najbolje za početak na netu naći tablicu sa vrednostima uglj hidrata, masti i proteina po namirnicama pa računati (znmam da je to opterecujuce, ali bar za pocetak dok se ne stvore navike). Žiatrice.... po većini autora one su za STROGO izbegavanje, jer su inflamatorne; isto stvari stoje i sa biljnim uljima (sem maslinovog). Još jedan detalj, upotreba  biljnih ulja ima inhibitorno dejstvo na omega 3 masne kiseline, tj umanjuju njihovo dejstvo, i to je još jedan razlog zasto ih treba izbegavati.
 Ovo za vitamin D3 prvi put cujem.Procitacu na netu nesto o tome. Ovakvu ishranu praktikujem vise zbog opsteg zdravlja, nisam je menjala zbog rozacee. Molim te javi da li primecujes poboljsanje od kad si izbacila ugljene hidrate. Ako vec zalazis u istrazivanja, procitaj i neke studije vezano za grinje na licu i rozaceu. Po nekim novim saznanjima lekari dovode upravo njih u vezu sa rozaceom.
 Ovo za vitamin D3 prvi put cujem.Procitacu na netu nesto o tome. Ovakvu ishranu praktikujem vise zbog opsteg zdravlja, nisam je menjala zbog rozacee. Molim te javi da li primecujes poboljsanje od kad si izbacila ugljene hidrate. Ako vec zalazis u istrazivanja, procitaj i neke studije vezano za grinje na licu i rozaceu. Po nekim novim saznanjima lekari dovode upravo njih u vezu sa rozaceom. ) i vidim da su mi izbile 2 tackice jutros sa mrvicom crvenila, sad se vec povlaci. Planiram da jos par dana ne stavljam nista na lice od preparata za rozaceu ( pena za umivanje i posle obicna krema za lice )
) i vidim da su mi izbile 2 tackice jutros sa mrvicom crvenila, sad se vec povlaci. Planiram da jos par dana ne stavljam nista na lice od preparata za rozaceu ( pena za umivanje i posle obicna krema za lice )
 (ali kad neko krene sa pricom mozda je ovo, a mozda i nije jer vise lici na ovo, dodje mi da pojedem Milku od 300g u inat
  (ali kad neko krene sa pricom mozda je ovo, a mozda i nije jer vise lici na ovo, dodje mi da pojedem Milku od 300g u inat   ) Javljam se naravno.
 ) Javljam se naravno.