Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 17, 2008 12:06 am
Mene oko roaccutana najvise brine to da li se mogu javiti neke opasnije posljedice nakon 10 i vise godina od prestanka uzimanja lijeka? Taj lijek se na nasim prstorima koristi relativno kratko,recimo u zadnjih 5-10 godina,koliko vidim po iskustvima ljudi sa neta. Tako da nekih relavantnih iskustava o posljedicama na duze staze nema. Po stranim forumima se mogu cuti iskustva da ljudi imaju probleme sa zelucem,zglobovima,misicima nakon 10 i vise godina od prestanka terapije.
Ja imam probleme sa onim bijelim gnojnim bubuljicama,klindamicin pomaze,ali naravno nema sanse da ih se rijesim za stalno na taj nacin. A opet ne smijem da se usudim da probam sa roaccutaneom.
Volio bih da mi neki doktor ako ih jos ovdje na ovoj temi kaze iz iskustva da li se te bubuljice koje ja imam povlace sa godinama same od sebe? (imam 25 godina)
Ja imam probleme sa onim bijelim gnojnim bubuljicama,klindamicin pomaze,ali naravno nema sanse da ih se rijesim za stalno na taj nacin. A opet ne smijem da se usudim da probam sa roaccutaneom.
Volio bih da mi neki doktor ako ih jos ovdje na ovoj temi kaze iz iskustva da li se te bubuljice koje ja imam povlace sa godinama same od sebe? (imam 25 godina)
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 3:32 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne gubi nadu,to sto ti se cini da ne deluje,zavisi od organizma,ai kolicine leka.nensy napisao:ja pijem roakutan tri meseca i jos uvek mi izlaze akne...smanjilo mi se,pa mi je oko ciklusa izaslo dosta.mitisere jos uvek imam.
ne znam da li ja reagujem na lek?
da li spadam u one kojima ne pomaze?
Ja sam prva 2 meseca bio bez nekih rezultata,3.je pocelo da se popravlja,ali nisam bio zadovoljan,cak je i 4.mesec bio los,i tek je u petom sve krenulo da bude dobro,mislim izlazile su opet,poneka,ali nisam mogao ni tad da kazem da je sve ok,u sestom mesecu,kad sam i zavrsio terapiju,izlazile su po koje,ali ne strasno,to je bilo oko 15 maja,da bi od tad,pa do 5. juna stanje se toliko poboljsalo,ujedno i koza prestala da se susi,tako da mogu da kazem bukvalno,da od petog juna,do sad,nisam imao ni jednu jedinu aknu,ni onu najmanju,apsolutno neverovatno,a jedem sve,i cokolade,i masno,i grickalice,cipseve,bas sve!
Zato ne misli da ne deluje,budi strpljiva,i videces rezultate,mada sam ja pio 1.4mg po kilogramu,i kumulativna doza mi je bila 175mg/kg,s'obzirom da sam imao najtezi oblik akni,ali zaista najtezi,i potpuno me je izlecilo.
Sad se nadam da mi se nece povratiti,za koji mesec,jer bi me to natrerlo da ponovo ponovim celu terapiju

Tako se ne lece akne!!! Pitaj nekog drugog dermatologa, ako sumnjas u ovo sto sam napisalapatka napisao:lalosevic ne daje istu terapiju, meni je danas prepisao roaccutan.
Inace imam problem sa kozom tj. zacepljenjem lojnih zlezdi i stvaranjem upala poslednjih skoro 15 godina. Za to vreme sam probao razne vrste antibiotika, krema, pilinga, ciscenja lica, salicil alkohola, acid boricina, ihtiola, stanicida, lasera, radio talasa, izbacivao gomilu stvari iz ishrane, prao lice raznim cudima, samo sto jos bokvicu nisam stavljao na lice. gomile dermatologa od drzavnih preko mensana, derma sana dive i raznih izmisljotina i svi su mi pricali kako je problem resiv a na kraju se zavrsavalo hiruskim intervencijama. kao mladji su od toga nastajali ateromi, a kako sam postajao stariji ostajalo je na crvenim bolnim upalama i oteklinama koje sam na kraju resavao hiruskim intervencijama ili ti incizijama na zivo a nekad ako nije bas velika upala pod lokalnom anestezijom. najvise se desavalo upravo na licu, grudima, vratu i ledjima i do sada sam imao oko 17-18 incija, izgubio sam manje vise svaku nadu. poslednja terapija mi je bila mazanje tretinoil gelom 0.25% i bio sam 4-5 meseci na amracinu i hemoralu sto nije imalo nikakvog efekta, osim sto mi je cesto bilo muka, da ne pricam da je pregled u tom derma sanu kod one ist3povane zene 2.500 din i samo mlati praznu slamu, krajnje negativna iskustva... umorio sam se od svega i pomirio se da tome nema leka i da sam genetski osudjen na uske lojne kanale i pojacano lucenje lojnih zlezda.
danas opet zahvaljujuci voljenom bicu i ljudima oko mene odem i do cuvenog doktora lalosevica koji je pazljivo saslusao moju istoriju problema i dobio sam terapiju roaccutana i matori dekica mi je vratio nadu da je moj problem reshiv. dobio sam Eritromicin losion da stavljam kao obloge par puta dnevno na aktuelne upale i Roaccutan u sledecoj terapiji (imam 92kg):
1. mesec 2 ujutru 1 popodne 1 uvece (kapsule po 20 mg, ukupno 80mg dnevno)
2. mesec 1 ujutru 1 popodne 1 uvece (ukupno 60mh dnevno)
3. mesec 1 ujutru 1 popodne 1 (10mg) uvece (ukupno 50mg dnevno)
4. mesec (sve po 10 mg) 1 ujutru 1 popodne 1 uvece (ukupno 30mg dnevno)
5. mesec (sve po 10 mg) 1 ujutru i jedna uvece (ukupno 20 mg dnevno)
Ostalo je jos da uradim krvnu sliku, lipidogram i glikemiju sutra i da pocnem terapijom jos ako uspem da izvucem na recept bice extra. U svakom slucaju ovo jedino jos nisam probao, a s obzirom da ne idem na more ovog leta zbog posla nije problem da pocnem sa terapijom u julu.
Cudno mi je jedino sto koliko sam video po ovom topicu svi uglavnom krecu sa manjom dozom leka pa povecavcavaju na vecu, kod mene je obrnuto, ali valjda covek zna sta radi, ulivao je poverenje za razliku od mnogih drugim dermatologa koji su mi prosli kroz zivot...
Imas pakovanja od 10 i 20mg koji imaju 30 kapsula.Barbarian22 napisao:koliko kosta taj roaccutan i da li se moze dobiti u apoteci bez recepta?
0ve od 10mg su 1600 din, ove od 20mg 3000 din.
Dobija se na recept bez problema (kapsule od 10mg) kod lekara opste prakse tj. zavisi koliko je frka lekaru od novog leka, ja prvi mesec pijem 80mg, idem od najvise ka najmanjoj, i sad mi lekar prepisuje po 4 kutije a za prvi mesec mi treba 8, pa se onda smanjuje. Inace nije bio nikakav problem za prepisivanje leka bez obzira sto je to prepisao privatnik tj. Lalosevic, narocito kad sam ispricao istoriju svog problema i usput poneo i rezultate krvi koje sam uradio dan pre. Moj savet ne bacajte pare jer bi mene terapija izasla 500-600e, bio sam spreman da platim i to ali nema potrebe s obzirom da moze za dzabe, ionako zadnjih 10 godina nisam ni usao u dom zdravlja a placam socijalno ;]
Inace pijem ga par nedelja, od kontraindikacija imam samo suve usne koje resavam labelom, malo mi se peruta lice i zna da zateze sto resavam sa obicnom pantenol hidrirajucom kremom za bebe, i tu i tamo imam osecaj da mi fali malo snage ali nista tragicno, cak i primecujem prve rezultate, od kad sam na leku nemam ni jednu aktivnu upalu a koza nekako pocinje da izgleda drugacije, sve u svemu optimizam mi je sve veci, cekam da vidim to pogorsanje a sto se tice tih kontraindikacija odlicno prolazim. Naravno izbegavam sunce, a na more necu ici. Sve u svemu za sad se ja i roacutan odlicno slazemo.
Nemojte se plasiti leka, svaki lek ima kontraindikacije, samo budite oprezni i probajte tako cete jedino znati da li vam pomaze, steti ili ne, dozu mozete prilagoditi stanju i mogucnostima organizma, ja sam ovde i po netu citao sve i svasta i nije mi bilo svejedno ali poceo sam da pijem i shvatio da je najveca frka u glavi koja je generalno neosnovana bar dok ne probate pa vidite kako reagujete na to, jer sve je individualno. Ako prvi mesec na najvecoj dozi ne budem imao vece probleme na manjim dozama ce sigurno biti jos opustenije.
Prvi utisci za sad odlicni, pisacu povremeno ako bude nekih bitnijih promena/
vojislava napisao: Tako se ne lece akne!!! Pitaj nekog drugog dermatologa, ako sumnjas u ovo sto sam napisala
Ja nisam nigde napisao da imam akne citaj pazljivije!!!!! U pitanju je poremecen rad lojnih zlezda u kombinaciji sa kanalima koji to ne mogu da izdrze, a kod toliko dermatologa sam bio da nemam vise sta da ih pitam a da nisam pitao i cuo poslednjih 10 godina, i u Lalosevica uopste ne sumnjam jer je covek sa ogromnim iskustvom a moze se reci da mi je posvetio posebnu paznju s obzirom da je dugogodisnji prijatelj mog dede, drugo sto za par nedelja imam rezultate koje nisam imao nakon 6 meseci antibiotika, i bilo kog leka gela losiona masti i ostalih gluposti koje sam koristio i ne znam cega. sve su uvek lecile posledice (nekad manje nekad vise uspesno) a nijedna uzrok a godine su samo prolazile.
A nije uopste poenta da li ja sumnjam u to sto neko napise na ovom forumu, poenta je da je jedina referentna stvar moje iskustvo (koje je na zalost i vise nego ogromno) i nista vise od toga, dermatologe odavno nemam sta da pitam , dijagnozu znam trebalo mi je samo resenje uzroka koje se na kraju svelo na Roaccutan u mom slucaju.
Zaboravih da dodam pa moram novi post, terapija je vrlo logicna, (a i sam pregled i upoznavanje doktora sa mojoj istorijom problema je trajao preko 20 minuta) ideja je da se lojne zlezde sa najvecom dozom u prvom mesecu svedu na minimalnu funkciju i da se onda smanjivanjem doze u narednih meseci dovedu u normalan rezim rada, i s obzirom na krvnu sliku da sam generalno vrlo zdrava osoba tu najvecu dozu podnosim bez problema kao da pijem andol, tako da vidim sta je problem sa terapijom, narocito kad ima efekta ovako brzo.
Super, samo nastavi s terapijom, ako mislis da je tako dobro. To sto si napisao, tesko da je odrzivo. Ali dobro, ti verovatno nisi lekar pa ti to zvuci fino.patka napisao:Zaboravih da dodam pa moram novi post, terapija je vrlo logicna, (a i sam pregled i upoznavanje doktora sa mojoj istorijom problema je trajao preko 20 minuta) ideja je da se lojne zlezde sa najvecom dozom u prvom mesecu svedu na minimalnu funkciju i da se onda smanjivanjem doze u narednih meseci dovedu u normalan rezim rada, i s obzirom na krvnu sliku da sam generalno vrlo zdrava osoba tu najvecu dozu podnosim bez problema kao da pijem andol, tako da vidim sta je problem sa terapijom, narocito kad ima efekta ovako brzo.
Dovodje zlezda u normalan rad, pa onda odrzavanje, zvuci lepo, ali neodrzivo. Drugo, mislis li da se Andol uzima bez nezeljenih efekata? Mislis li da je nalaz krvne slike parametar da je neko zdrav ili ne?
Napisi, ali realno, tvoje stanje posle par meseci prestanka uzimanja leka
Super, samo nastavi s terapijom, ako mislis da je tako dobro. To sto si napisao, tesko da je odrzivo. Ali dobro, ti verovatno nisi lekar pa ti to zvuci fino.vojislava napisao:
Dovodje zlezda u normalan rad, pa onda odrzavanje, zvuci lepo, ali neodrzivo. Drugo, mislis li da se Andol uzima bez nezeljenih efekata? Mislis li da je nalaz krvne slike parametar da je neko zdrav ili ne?
Napisi, ali realno, tvoje stanje posle par meseci prestanka uzimanja leka[/quote]
Ne mislim vec vidim efekte. Nisam lekar ali sta su mi radili i prepisivali razni pr.mr.dr. svasta nesto i veliki eksperti dermatologije po beogradu skoro pa da jesam lekar koliko sam saznao i naucio za sve ove godine, i to sve na svojoj kozi da ne pricam da me je sve to kostalo dosta para. Takodje sam razgovarao sa dosta ljudi i farmaceuta, pa cak i sa nekim ljudima iz roche-a o terapiji i niko je nije smatrao pogresnom, ti si prva osoba od koje to cujem, pa bih voleo da cujem neko argumentovano misljenje i cinjenice vezano za to, sta je lose u napisanoj terapiji?
i da, ja andol uzimam bez nezeljih efekata (mada sam to rekao vise metaforicki ali kad si se vec uhvatila za to), i da mislim da su krvna slika, seceri u krvi i enzimi jetre prilicno referentno stanje organizma u kontekstu ovog leka.
da se razumemo, ne kazem da nisi u pravu i ne kazem da sam ja u pravu, ja samo pricam na osnovu licnih iskustva bez ikakvih pretpostavki i sta bi bilo kad bi bilo.... nisam doktor ali sam nacitan po ovom pitanju a do mnogih zakljucaka sam nazalost kao sto sam vec rekao dosao empirijskim iskustvom i pricam iz svog individualnog iskustva.
Super, samo nastavi s terapijom, ako mislis da je tako dobro. To sto si napisao, tesko da je odrzivo. Ali dobro, ti verovatno nisi lekar pa ti to zvuci fino.vojislava napisao:
Napisi, ali realno, tvoje stanje posle par meseci prestanka uzimanja leka[/quote]
Ne mislim vec vidim efekte. Nisam lekar ali sta su mi radili i prepisivali razni pr.mr.dr. svasta nesto i veliki eksperti dermatologije po beogradu skoro pa da jesam lekar koliko sam saznao i naucio za sve ove godine, i to sve na svojoj kozi da ne pricam da me je sve to kostalo dosta para. ti isti doktori su me lezerno vise puta gruvali antibioticima ozbiljnim dozama po 3 i 6 meseci, verovatno su oni mislili da je to dobro a ja da je lose jer ja nisam doktor pa mi je zato muka... Takodje sam razgovarao sa dosta ljudi i farmaceuta, pa cak i sa nekim ljudima iz roche-a o terapiji i niko je nije smatrao pogresnom, ti si prva osoba od koje to cujem, pa bih voleo da cujem neko argumentovano misljenje i cinjenice vezano za to, sta je lose u napisanoj terapiji?
i da, ja andol uzimam bez nezeljih efekata, mada sam to rekao vise metaforicki ali kad si se vec uhvatila za to, a te price videces kad ostaris me ne zanimaju mnogo, mislim ko zna sta ce biti za 20 godina i od ovog sunca sto nas zraci, i hrane koju jedemo punu emulgatora i da ne idem u sirinu sada ali shvatas poentu...
i da mislim da su krvna slika, seceri u krvi i enzimi jetre prilicno referentno stanje organizma u kontekstu ovog leka.
da se razumemo, ne kazem da nisi u pravu i ne kazem da sam ja u pravu, ja samo pricam na osnovu licnih iskustva bez ikakvih pretpostavki i sta bi bilo kad bi bilo.... nisam doktor ali sam nacitan po ovom pitanju a do mnogih zakljucaka sam nazalost kao sto sam vec rekao dosao empirijskim metodama i pricam iz svog individualnog iskustva.
vojislava napisao: Super, samo nastavi s terapijom, ako mislis da je tako dobro. To sto si napisao, tesko da je odrzivo. Ali dobro, ti verovatno nisi lekar pa ti to zvuci fino.
Napisi, ali realno, tvoje stanje posle par meseci prestanka uzimanja leka
Ne mislim vec vidim efekte. Nisam lekar ali sta su mi radili i prepisivali razni pr.mr.dr. svasta nesto i veliki eksperti dermatologije po beogradu skoro pa da jesam lekar koliko sam saznao i naucio za sve ove godine, i to sve na svojoj kozi da ne pricam da me je sve to kostalo dosta para. Takodje sam razgovarao sa dosta ljudi i farmaceuta, pa cak i sa nekim ljudima iz roche-a o terapiji i niko je nije smatrao pogresnom, ti si prva osoba od koje to cujem, pa bih voleo da cujem neko argumentovano misljenje i cinjenice vezano za to, sta je lose u napisanoj terapiji?
i da, ja andol uzimam bez nezeljih efekata (mada sam to rekao vise metaforicki ali kad si se vec uhvatila za to), i da mislim da su krvna slika, seceri u krvi i enzimi jetre prilicno referentno stanje organizma u kontekstu ovog leka.
da se razumemo, ne kazem da nisi u pravu i ne kazem da sam ja u pravu, ja samo pricam na osnovu licnih iskustva bez ikakvih pretpostavki i sta bi bilo kad bi bilo.... nisam doktor ali sam nacitan po ovom pitanju a do mnogih zakljucaka sam nazalost kao sto sam vec rekao dosao empirijskim iskustvom i pricam iz svog individualnog iskustva.[/quote]
Da ti dam argumentovane cinjenice, pa ces ti onda da procenis da li je to argumentovano?
Konsultovao sam famaceute. Pa da li oni negde lece ljude, sem u Srbiji?
Ljudi iz Rocha. Pa to je njihov lek, zar ne. Prepisi ga kako hoces, njima je dobro. Savet, moze da se uzima u jednoj jutranjoj dozi.
Meni je sada dobro. Dobro, to je lepo i naravno da mi je drago.
U pitanju je poremecen rad lojnih zlezda u kombinaciji sa kanalima koji to ne mogu da izdrze. Kako se to zove u medicini? Nadam se da je tvoj doktor napisao dijagnozu?
Nemoj da shvatas ovo licno. Imala sam nameru da budem konstruktivna. Znam da mnogi svoju kozu lece po raznim Kotodermama, Divama, itd, sto si i sam iskusio, ako se dobro secam.
Slazem se s tobom da treba da ides kod lekara kome verujes, gde si zadovoljan i gde mislis da ceti biti dobro. A da, kad sam napisala javi mi kako ce biti posle nekoliko meseci, pitala sam iz ciste radoznalosti i nista drugo.
Da ne smaramo druge ljude s prepiskom.
Pozz
Konsultovao sam famaceute. Pa da li oni negde lece ljude, sem u Srbiji?
Ljudi iz Rocha. Pa to je njihov lek, zar ne. Prepisi ga kako hoces, njima je dobro. Savet, moze da se uzima u jednoj jutranjoj dozi.
Meni je sada dobro. Dobro, to je lepo i naravno da mi je drago.
U pitanju je poremecen rad lojnih zlezda u kombinaciji sa kanalima koji to ne mogu da izdrze. Kako se to zove u medicini? Nadam se da je tvoj doktor napisao dijagnozu?
Nemoj da shvatas ovo licno. Imala sam nameru da budem konstruktivna. Znam da mnogi svoju kozu lece po raznim Kotodermama, Divama, itd, sto si i sam iskusio, ako se dobro secam.
Slazem se s tobom da treba da ides kod lekara kome verujes, gde si zadovoljan i gde mislis da ceti biti dobro. A da, kad sam napisala javi mi kako ce biti posle nekoliko meseci, pitala sam iz ciste radoznalosti i nista drugo.
Da ne smaramo druge ljude s prepiskom.
Pozz
Ok samo bi bilo konstruktivnije da si obrazlozila svoje misljenje umesto preispitivanja mojih argumenata, ovako mi je promakla poenta tvog posta. I dalje nisam dobio odgovor zasto mislis da je pogresna terapija pa ako zelis a bio bih ti zahvalan mozes mi poslati taj odgovor i na private da ne bi umarali ljude koji citaju topic. Hvala i pozdrav.