Ne brini, bice sve u redu. Samo nemoj puno da razmisljas o nuspojama.kuki :) napisao:hvala ljudicekam sad da prodje ovaj prvi period pa da posle budem mirna kao vi
Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Roaccutan!
potrudicu se
hvala 

Stvarno,od ovoliko pisanja i elaboriranja tema o necijem zamoru,glavobolji,nevoljnosti,losoj stolici,levoj ruci,desnom prstu,spavanju i setnji po suncu,stvarno coveka u najmanju ruku zaboli glava,ako ne dobije i sve pomenute simptome. Ako ste vec krenuli sa tim (kompleksnim) lecenjem onda i prihvatite sve sto sa tim ide (ako uopste ide jer,kakvi ste,vrlo moguce da je to psihosomatski ili placebo ,ne znam kako tacno reci,verovatno samo izazvano) i dovedite lecenje do kraja.
Ono sto je mnogo vaznije (jer svi znamo da treba znanje i strucnost u lecenju tim lekom,a i moze biti nekih usputnih teskoca ili mozda problema,koje treba prevazici) je koliko vas to kosta.... Uz sam Roakutan,svi koriste jos nesto (kako bi i trebalo,znam) za kozu,uz to vrlo kvalitetno i skupo. Buduci da tih "stvari" za negu koze treba dosta,svakako ce biti skupo.
Ranije sam cuo da moze bez placanja za studente,ali sad ne znam da li je jos uvek tako,pa da ne idem dzabe da sredim to za faks...
Sad izgleda samo neki "socijalno ugrozeni" (citaj-cigojneri) mogu imati povlastice,novcane dodatke i dz.lecenje,sem mozda jos invalida ili sl.,jer nisam siguran da li je i za starije od 65-70g vise popust (u svemu). Ne znam da li je istina,da sve u svemu ukupno dodje oko par stotina eura,samo lek... Dakle,koliko sada kosta ukupno (za celo lecenje) Roakutan,a koliko jos sa dodatim preparatima za negu lica?
Ono sto je mnogo vaznije (jer svi znamo da treba znanje i strucnost u lecenju tim lekom,a i moze biti nekih usputnih teskoca ili mozda problema,koje treba prevazici) je koliko vas to kosta.... Uz sam Roakutan,svi koriste jos nesto (kako bi i trebalo,znam) za kozu,uz to vrlo kvalitetno i skupo. Buduci da tih "stvari" za negu koze treba dosta,svakako ce biti skupo.
Ranije sam cuo da moze bez placanja za studente,ali sad ne znam da li je jos uvek tako,pa da ne idem dzabe da sredim to za faks...

Pa ovakoTomicNS napisao:Stvarno,od ovoliko pisanja i elaboriranja tema o necijem zamoru,glavobolji,nevoljnosti,losoj stolici,levoj ruci,desnom prstu,spavanju i setnji po suncu,stvarno coveka u najmanju ruku zaboli glava,ako ne dobije i sve pomenute simptome. Ako ste vec krenuli sa tim (kompleksnim) lecenjem onda i prihvatite sve sto sa tim ide (ako uopste ide jer,kakvi ste,vrlo moguce da je to psihosomatski ili placebo ,ne znam kako tacno reci,verovatno samo izazvano) i dovedite lecenje do kraja.
Ranije sam cuo da moze bez placanja za studente,ali sad ne znam da li je jos uvek tako,pa da ne idem dzabe da sredim to za faks...Sad izgleda samo neki "socijalno ugrozeni" (citaj-cigojneri) mogu imati povlastice,novcane dodatke i dz.lecenje,sem mozda jos invalida ili sl.,jer nisam siguran da li je i za starije od 65-70g vise popust (u svemu). Ne znam da li je istina,da sve u svemu ukupno dodje oko par stotina eura,samo lek... Dakle,koliko sada kosta ukupno (za celo lecenje) Roakutan,a koliko jos sa dodatim preparatima za negu lica?
Koliko ce te izaci lijecenje Roakutanom nije lako odgovoriti jer niko nije na istim dozama,licno mene je izaslo nesto vise od 250 eura.
Za njegu lica mislim da si pogresno informisan

Kada mi je dermatolog rekao da sam kandidat za roaccutane i predlozena mi je terapija nisam razmisljala o ceni. Jer jednostavno, ulozila sam mnogo mnogo vise novca, odnosno bacila za razne kreme, losione, tretmane i slicne gluposti, a efekat je skoro nikakav ili kratkotrajan. Shvatam da je finansijski momenat trenutno jako vazan, ali upotrebom ovog leka problem se skoro uvek resava. Mislim da vredi svaki dinar uloziti u kupovinu ovog leka. Moje misljenje. Pozdrav.
Moram samo da dodam jos nesto. Ova tema upravo i sluzi da svi iznesemo svoja iskustva i reakcije na pomenuti lek. Ako nekome smeta sve sto se ovde pise, mislim da ne treba da cita ove postove i da dolazi na forum. Spasice i nas, a i sebe od nepotrebnih komenara.
Neki odgovor slican ovom sam i ocekivao. Sta da se radi,ako sam te zesce pogodio neko opaskom ili istinom koju sam napisao u prethodnoj poruci.
Imas tu (pogresnu i naopaku) zensku osobinu da gledas periferiju,umesto centra i poente,odnosno da teras dalje u pogresnom,umesto da vidis ono ispravno, priznas istinu ili pogledas u sebe (nekima je to najgore) i ispravis neke stvari-ipak,svaka ima tu tendenciju da gleda sebe ,odnosno da se sve vrti oko nje.
Puno ispraznih tema,nepotrebnih prica,velikih diskusija prouzrokovanih malim stvarima,iste stvari u novom pakovanju i nove,jos vise iste stvari u starom pakovanju. Ipak,to je samo delic zenske psihe i psihologije,odnosno njihove pogresne konstrukcije
Naravno,mozda i nisam bio dovoljno jasan jer sam hteo vise stvari odjedared reci,a ovo i nije mesto za to. Ono sto je vazno-svakako ne bih hteo da udjem u neku polemiku sa tobom jer bih se tada uhvatio u istu paucinu nepotrebnih dijaloga,odnosno onog sto sam opisao.
Ipak, u jednom si u pravu,samo si (ocekivano) zamenila teze-potrebno je spasiti nas (mozda cak uspes i sebe spasiti) nepotrebnih poruka (ne "komentara"),a mozda i nedolazenje na forum jer tada ne bi bilo 259 verglanja (pardon,stranica) o jednim istim stvarima.
Tebe cena ne interesuje jer mozda ti i ne placas,cim si rekla da si vec potrosila "puno vise novca" na sve ostale stvari (opet ta naopaka i pogresna karakteristika),iako je jasno da je to samo industrija,trzisna politika,konkretno-deluje samo povrsinski,dok se koristi,a i to je pitanje.
Naravno,ja moram platiti za to sam,a zbog toga sam i ostavio prostora za jos troskova za koje,opet licno,moram obezbediti novac-na sta sam dobio,delimican,odgovor u poruci pre tebe.
Zato me i zanima prvo ukupna cena lecenja,a sve ostale usputne stvari poput mogucih i famoznih bolova,nesanice,suvoce,trnjenja,najezene dlake,gledanja u plafon,skakutanje u mestu i sve ostale probleme sam spreman prihvatiti i prevazici jer imam cilj koji trebam dostici.
Moracu da odem u apoteku i pitam za cenu roakutana i terapije sa njim,a i kod doktora (samo da nadjem dobrog i,posebno,strucnog za lecenje tim lekom jer ovde ,bar u domovima zdravlja su kao ove kojoj odgovaram,odnosno onako kako sam opisivao,kao seoske mlade-sve su vazne i uvazene,sve znaju,sve su jako vazne dok sve znaju ili to pokusavaju,a kad im kazes neku kritiku kao da si im lupio samar-odmah drame i teraju te kod drugog doktora,ako te pre toga ne cimaju 5 puta dok ti kazu konkretnu stvar ili te ne navode u neke "njihove" apoteke po jos skuplje preparate) i informisem se za kolicinu potrebnih doza leka i dodatne preparate u mom slucaju,svakako i neke savete za uspesnu terapiju. To bi bilo to. Kraj.

Naravno,mozda i nisam bio dovoljno jasan jer sam hteo vise stvari odjedared reci,a ovo i nije mesto za to. Ono sto je vazno-svakako ne bih hteo da udjem u neku polemiku sa tobom jer bih se tada uhvatio u istu paucinu nepotrebnih dijaloga,odnosno onog sto sam opisao.
Ipak, u jednom si u pravu,samo si (ocekivano) zamenila teze-potrebno je spasiti nas (mozda cak uspes i sebe spasiti) nepotrebnih poruka (ne "komentara"),a mozda i nedolazenje na forum jer tada ne bi bilo 259 verglanja (pardon,stranica) o jednim istim stvarima.
Tebe cena ne interesuje jer mozda ti i ne placas,cim si rekla da si vec potrosila "puno vise novca" na sve ostale stvari (opet ta naopaka i pogresna karakteristika),iako je jasno da je to samo industrija,trzisna politika,konkretno-deluje samo povrsinski,dok se koristi,a i to je pitanje.
Naravno,ja moram platiti za to sam,a zbog toga sam i ostavio prostora za jos troskova za koje,opet licno,moram obezbediti novac-na sta sam dobio,delimican,odgovor u poruci pre tebe.
Zato me i zanima prvo ukupna cena lecenja,a sve ostale usputne stvari poput mogucih i famoznih bolova,nesanice,suvoce,trnjenja,najezene dlake,gledanja u plafon,skakutanje u mestu i sve ostale probleme sam spreman prihvatiti i prevazici jer imam cilj koji trebam dostici.
Moracu da odem u apoteku i pitam za cenu roakutana i terapije sa njim,a i kod doktora (samo da nadjem dobrog i,posebno,strucnog za lecenje tim lekom jer ovde ,bar u domovima zdravlja su kao ove kojoj odgovaram,odnosno onako kako sam opisivao,kao seoske mlade-sve su vazne i uvazene,sve znaju,sve su jako vazne dok sve znaju ili to pokusavaju,a kad im kazes neku kritiku kao da si im lupio samar-odmah drame i teraju te kod drugog doktora,ako te pre toga ne cimaju 5 puta dok ti kazu konkretnu stvar ili te ne navode u neke "njihove" apoteke po jos skuplje preparate) i informisem se za kolicinu potrebnih doza leka i dodatne preparate u mom slucaju,svakako i neke savete za uspesnu terapiju. To bi bilo to. Kraj.
nema potrebe da se tako obracas devojci i da ikoga napadas.nismo zbog toga ovde.cena roakutana od 10mg je 1300 din.zavisi koliko ce ti trajati od toga koliko kapsula pijes.meni traje jedna kutija 7 dana,pa izracunaj.ivan ti je rekao za pantenol.za sve ostalo nevezano za roakutan postoje druge teme.
Dragi drugari,
Danas m je tacno 3 nedelje od pocetka terapije.
Izgleda da su prva i polovina druge nedelje bile najgore.
Imam blago pogorsanje stanja, sto je bilo i ocekivano.
Kakvo je stanje kod vas i kako napredujete?
Danas m je tacno 3 nedelje od pocetka terapije.
Izgleda da su prva i polovina druge nedelje bile najgore.
Imam blago pogorsanje stanja, sto je bilo i ocekivano.
Kakvo je stanje kod vas i kako napredujete?

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm
Meni ce 7. septembra biti tacno 3 meseca kako pijem Roakutan...ne znam jos koliko cu piti jer kapiram da treba da mi sredi i ledja, a ne samo lice kojim sam sada jako zadovoljan, ali rece mi Ivan da ce sa ledjima malo sporije ici, tako da me ne bi cudilo da guram svih 6 meseci... 

ja sam danas usla u drugu nedelju,par sitnih mi je izaslo,nista strasno,pre mislim da je od pudera sto sam juce stavila.a lice je bilo suvo perutalo se,do juce,kad nije bilo takvo,vec normalno,cak i sa malo masnoce.videcemo,tek je pocetak 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm
O da, lice ce ti se tek susiti i perutati, al' to je dobar znak
meni je prestalo da se peruta tek onda kada vise nije bilo bubuljica, cak i onda kada mi je ostala jedna na licu perutalo se samo tu oko nje, bas cudno
...da vas pitam, jel se drzite nekih pravila u ishrani ili opusteno jedete sve, znam da je ovo cuvena misterija i pitao sam malih milion puta, al' ajde opet 

jedva cekam da bude suvo konstantno a ne ovako par dana jeste pa nije.to mi je bas cudno
a sto se tice ishrane dr mi je izricito naglasila da jedem pune obroke i masniju hranu,tipa burek,sarma,slanina i ekipa jer se valjda lek tako bolje iskoriscava,u suprotnom samo protrci kroz jetru i bubrege.al recimo da bi slatkisi,grickalice koka kola i slicno trebalo da se smanjuju.a da obavezno mleko,jogurt svaki dan pijem 

Zdravo svima!
Iako nisam puno pisala, tokom cele terapije sam pratila ovu temu
I sada samo da kazem da zavrsavam sa Rokijem za 3 dana, i presrecna sam! Bubuljice su mi se povukle SVE, i sada sam ostala sa gomilom oziljaka ali mi se nekako cini da su i oni MAAAALO izbledeli! Doktor mi je rekao da cu tek za godinu dana moci da radim TCA i takve pilinge a do tad samo kreme da mazem...al dobro, najbitnije je da nemam vise bubuljice!!! Svako ko se muci sa ovim problemom vise od 2 godine i ako mu je preporucen Roakutan DEFINITIVNO treba da ga uzme! NEMOJTE DA SE BOJITE!!! Ja sam se uzasno plasila kad mi je prepisan ovaj lek, plakala sam 2 nedelje i procitala sve sto se moglo naci na internetu o roakutanu i vec zamislila da necu izlaziti iz kuce osim u skolu 6 meseci i da cu se ubiti kad dodje ta faza UZASNOG pogorsanja itd...
ALI, moja zelja da se oslobodim 5ogodisnjeg problema je ipak bila jaca (hvala Bogu!!) i u martu sam pocela da pijem. Sve vreme sam ocekivala najgore i shvatila da je to NAJGORE proslo kad se zavrsilo xDD! Uopste nije bilo toliko katastrofa, zapravo da nisam pila lek, mislila bih da je to ponovo sam losiji period nego inace! To je trajalo oko 2 nedelje i posle toga na bolje! Tek mi se u poslednjem mesecu ocistilo sve
! Tako da morate da cekate (ali 6 meseci prodje dok trepnes, stvarno!), ne gubite nadu (ja sam u 4om mesecu bila ubedjena da mi terapija nece uspeti
) Nisam imala nikakve nuspojave, osim BLAGOG perutanja i od jula mi je krenula krv iz nosa i sluzokoza nosa se dosta susi ali verujte nije nista strasno sve moze da se sredi kremama i kapima i sa unosom dovoljne kolicne vode (iskreno, mislim da je to razlog sto mi se koza nije presusila!)
!
Sve u svemu, ja sam druga osoba sada! Ne mogu da vam opisem koliko sam konstantno srecna i zadovoljna i zivot mi se promenio! Uvek sam se trudila da budem vesela i otvorena ali tek sada moja licnost zaista moze da se vidi! Bubuljice su bukvalno oblikovale moj zivot i uticale na apsolutno SVE sto radim! Pre nedelju dana bila sam u Akva Parku!!! Koliko god glupo zvucalo obicnim ljudima, meni je to ranije bila misaona imenica
! Nisam oblacila cak ni kratke rukave, izbegavala da ljudima pogledam u oci dok pricam, nisam smela da prespavam kod drugarice jer bi to znacilo da moram uvece da skinem sminku (masku bukvalno-svaki dan mi je trebalo po vise od SAT vremena da se pretvorim u nesto sto lici na normalnu osobu po mom misljenju), nisam podnosila kada duva vetar jer mi je sklanjao kosu sa strane lica, plasila sam se sunca itd! Najgore od svega je sto niko (cak ni porodica i najbolja drugarica) nije znao da mi u toj meri bubuljice uticu na zivot jer nisam smela nikome da kazem jer NIKO ko nema ili nije imao pravi problem sa kozom NE MOZE DA RAZUME kako je to. Cak bi mi i mama rekla da nisam normalna kad bih odbila da otvorim vrata ili docekam goste bez sminke.
ROAKUTAN MI JE PROMENIO ZIVOT! I nadam se da ce se stanje moje koze samo poboljsavati sa vremenom i da nikada vise necu imati problema s tim! Svako ko se razmislja da li da uzme ovaj lek - PROBAJTE u suprotnom nikada necete znati da li bi vam pomogao! Zaista zelim svima koji tek krecu ili su vec na terapiji da se i vi na kraju osecate kao ja sada, jer stvarno osecaj je neprocenjiv!!!
Srecno,
Tamara
Iako nisam puno pisala, tokom cele terapije sam pratila ovu temu

ALI, moja zelja da se oslobodim 5ogodisnjeg problema je ipak bila jaca (hvala Bogu!!) i u martu sam pocela da pijem. Sve vreme sam ocekivala najgore i shvatila da je to NAJGORE proslo kad se zavrsilo xDD! Uopste nije bilo toliko katastrofa, zapravo da nisam pila lek, mislila bih da je to ponovo sam losiji period nego inace! To je trajalo oko 2 nedelje i posle toga na bolje! Tek mi se u poslednjem mesecu ocistilo sve

Sve u svemu, ja sam druga osoba sada! Ne mogu da vam opisem koliko sam konstantno srecna i zadovoljna i zivot mi se promenio! Uvek sam se trudila da budem vesela i otvorena ali tek sada moja licnost zaista moze da se vidi! Bubuljice su bukvalno oblikovale moj zivot i uticale na apsolutno SVE sto radim! Pre nedelju dana bila sam u Akva Parku!!! Koliko god glupo zvucalo obicnim ljudima, meni je to ranije bila misaona imenica

ROAKUTAN MI JE PROMENIO ZIVOT! I nadam se da ce se stanje moje koze samo poboljsavati sa vremenom i da nikada vise necu imati problema s tim! Svako ko se razmislja da li da uzme ovaj lek - PROBAJTE u suprotnom nikada necete znati da li bi vam pomogao! Zaista zelim svima koji tek krecu ili su vec na terapiji da se i vi na kraju osecate kao ja sada, jer stvarno osecaj je neprocenjiv!!!
Srecno,
Tamara

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 24, 2012 12:53 am
Sve super,svi srecni i to je fino cuti,ali mene zanima samo jedna stvar jos ,ako vec te nus pojave nisu toliko strasne,a to je DA LI ROACCUTAN RESAVA PROBLEM ZAUVEK ? Ja u to ne verujem ..
A niko se od ranijih korisnika ne javlja..
A niko se od ranijih korisnika ne javlja..