Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Re: Roaccutan!

Post od bassivity91 »

kuki :) napisao:uf,al dr mi rece da se umivam samo vodom,ne sapunima,gelovima itd.nema veze,pitacu u apoteci sta preporucuju.hvala! :D
Pa lepo skini puder nekim od ova dva sapuna koje je Ivan naveo i koza ce posle biti normalno malo suvlja, i onda stavi neku od neutralnih krema za zamascivanje koze na lice i problem resen, ja koristim pantenol za zamascivanje koze :)
dana85
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2012 10:16 pm

Post od dana85 »

Ja na primer pijem obavezno ujutru i uvece, tako mi je dr rekla.. za umivanje najbolje koristiti obican bebi sapun i pantenol gel krem za lice i pantenol mast za usne.. kozmetika sme da se koristi ali samo ona koja ne zapusava pore..
kuki :)
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 28, 2012 7:45 pm

Post od kuki :) »

dana85 kakvo je kod tebe stanje za sad?desava li se ista?
dana85
Aktivan član
Aktivan član

Post od dana85 »

kuki :) napisao:dana85 kakvo je kod tebe stanje za sad?desava li se ista?
Ovo je tek pocetak trece nedelje. Iznecu svoja zapazanja. Koza lica mi nije vise tako masna kao pre, izgleda svezije i zdravije. Nemam nijednu upalnu bubuljicu kao pre pocetka koriscenja terapije. Za sada vidim navalu mitisera koji izlaze po celu. Medjutim, rano je za bilo kakve prognoze. Usta mi se suse sve vise. Takodje, imam problem sa spavanjem u noc. Dugo ne mogu da zaspim i mislim da je od leka. :D

Idemo dalje :wink:
Stalni član
Stalni  član

u pa to je sjajno ako je tako brzo sredio upale.a ti mitiseri ce izaci brzo i pootpadati.meni se za samo 4 dana koliko sam na roakutanu dosta njih sasusilo,izaslo na povrsinu i otpalo.a imas li neke ozbiljnije nuspojave osim nesanice?ne znam dal ima veze s lekom ali danas me ubija glavobolja.doduse,imala sam taj problem i pre leka,ali nekako sad sta god se desi sve svaljujem na roak :D nadam se da nije od njega bas sam se uplasila :o
dana85
Aktivan član
Aktivan član

Post od dana85 »

kuki :) napisao:u pa to je sjajno ako je tako brzo sredio upale.a ti mitiseri ce izaci brzo i pootpadati.meni se za samo 4 dana koliko sam na roakutanu dosta njih sasusilo,izaslo na povrsinu i otpalo.a imas li neke ozbiljnije nuspojave osim nesanice?ne znam dal ima veze s lekom ali danas me ubija glavobolja.doduse,imala sam taj problem i pre leka,ali nekako sad sta god se desi sve svaljujem na roak :D nadam se da nije od njega bas sam se uplasila :o
imala sam na pocetku glavobolju, to je bilo prvo sto sam osetila.. potom cetvrti i peti dan umor me totalno slomio, nisam mogla da dodjem sebi.. sada ne osecam nista od toga, jedino sto se brze zamaram i nesanica
Stalni član
Stalni  član

secas li se mozda jel te glavobolja drzala par dana ili kratko?jao i mene stize umor bas..
dana85
Aktivan član
Aktivan član

Post od dana85 »

kuki :) napisao:secas li se mozda jel te glavobolja drzala par dana ili kratko?jao i mene stize umor bas..
obicno ujurtru i kad se krecem osecala sam kao neki pritisak u glavi.. sad me povremeno zaboli ali nemam pojma dal je od leka ili onako.. najbitnije je da nemas bas ozbiljne glavobolje
Stalni član
Stalni  član

pa juce je bas bila jaka hvala bogu danas nije tako.nadam se da nije nista strasno ne bih volela da moram da prekidam terapiju
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Ja licno nisam pridavao veliki znacaj bilo cemu sto mi se desi u toku terapije.Kada vrijeme malo odmakne jednostavno sve manje i manje razmisljate o Roakutanu,nikad mi nije palo na pamet kad me uhvati neka glavobolja "e to je od Roakutana"...naravno ne kazem da treba zanemariti jake glavobolje,glavobolje su jedna od cescih nus pojava Roakutana
dana85
Aktivan član
Aktivan član

Post od dana85 »

Slazem se sa Ivanom. Takodje i ja. Vec sam se navikla, a tek mi je 3 nedelje na leku. Pamtim uglavnom prvu i polovinu druge nedelje, jer su mi one bile najgore.
Stalni član
Stalni  član

hvala ljudi :lol: cekam sad da prodje ovaj prvi period pa da posle budem mirna kao vi :lol:
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Ljudi kako vam ide skrivanje od sunca? :) Jaa pocinjem da ludim :D ...Jedva cekam jesenje vreme :)
Stalni član
Stalni  član

sjajno!u ispitnom roku se najbolje krijem :D ali kad izlazim spf 50,i lice i telo,na kosu tj.kozu glave takodje.naocare za sunce,sto svetlija garderoba,ledja okrecem suncu i molim boga da ne izgorim :D
dana85
Aktivan član
Aktivan član

Post od dana85 »

bassivity91 napisao:Ljudi kako vam ide skrivanje od sunca? :) Jaa pocinjem da ludim :D ...Jedva cekam jesenje vreme :)
Uglavnom izbegavam da izlazim iz zatvorenog prostora u periodu jakog sunca. Jedan dan prosle nedelje sam bila malo duze na suncu ali nista mi nije bilo, a nisam koristila zastitnu kremu.
Odgovori