Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
dana85 samo napred . . .jel si iz Bg-a? Ako jesi reci mi gde si nasla R. od 20mg jer ga u poslednje vreme nema, pijem kao ludak 6 kapsula dnevno od po 10mg
Cao,meni je ovo prvi put da pisem na bilo kom forumu. Imam da kazem problem sa aknama vec godinu dana,pre toga mi je lice bilo kao flis papir sa eventualno ponekom bubuljicom pred ciklus i sve sam to super resavala uz pomoc koto derme medjutim nakon leta prosle godine znatno mi se pogorsalo u odnosu na to kako je bilo tako da sam krenula u La Dermu kod doktorke Biljane Djurdjevic koja mi je davala neke kremice i isla sam na pilinge kod nje(2-3 pilinga ukupno) da bih shvatila da mi je sve gore i gore,posle toga sam otisla kod jos nekog profesora Lalosevica valjda koji mi je dao da pijem amracin 2 meseca i da mazem neku kremu(peroksid) od koje mi se lice perutalo jako puno i bilo u bas losem stanju,na zimu sam dozivela ozbiljnu povredu i jedva prezivela tako da pretpostavljam da mi se tada dosta pogorsalo i zbog stresa i nerviranja,tada sam pocela da pijem cajeve profesora Hadzivasica i da mazem neki njegov melem koji su mi zaista mnogo pomogli,medjutim i dalje to nije bilo to,onda sam otisla u Englesku u Brajton na neku kinesku kliniku gde su mi dali neke cajeve opet i kremice,pila sam to 4 meseca i zaista je davalo dobre rezultate ali opet nije resilo problem u potpunosti pritom su bili izuzetno skupi i nisam zelela vise ni svoje roditelje da teram da daju po 800e za moju turu cajeva tako da sam prestala da ih pijem,u medjuvremenu sam koristila preparate Khiel's americke dermatoloske ordinacije koji mi prijaju i koje i dalje koristim za umivanje i za hidrantnu kremu,kada sam otisla na more lice mi je bilo sjajno medjutim pogorsalo se mesec dana po povratku i zaista sam bila van sebe. I ako moj problem verovatno nije toliko strasan koliko se meni cini,ja zaista zelim da ga resim. Zato me je mama odvela kod profesora Milosa Nikolica(radi na klinici Belmedica) koji mi je prepisao da pijem kontracepciju Diane35,mazem skinoren kremu uvece i pijem 2xdnevno po tabletu Roaccutana(10mg). Pre toga sam bila na ultrazvuku i nemam cisticne jajnike medjutim test hormona je utvrdio da mi je dihidrotestosteron povecan. Imam 16godina i 54kg. Pijem Roaccutan 6 dana,Diane35 2 i mazem skinoren 7,doslo je do pogorsanja na celu i jednom obrazu,recimo da imam 10 primetnih vecih bubuljica dok je sve ostalo minijaturno i vidi se tek kada ja namestim glavu na nekom svetlu da mogu da primetim.Citala sam dosta o Roaccutanu i ne zato sto se plasim nego jer me zanima deluje li. A sto se tice njegovih losih dejstava,pa svaki lek ima svoja kao sto ima i brufen i bensedin i bilo koja druga hemijska supstanca. Pa da li bi ga toliki lekari prepisivali da je zaista tako los kao sto ljudi kazu?
elena123 napisao:Cao,meni je ovo prvi put da pisem na bilo kom forumu. Imam da kazem problem sa aknama vec godinu dana,pre toga mi je lice bilo kao flis papir sa eventualno ponekom bubuljicom pred ciklus i sve sam to super resavala uz pomoc koto derme medjutim nakon leta prosle godine znatno mi se pogorsalo u odnosu na to kako je bilo tako da sam krenula u La Dermu kod doktorke Biljane Djurdjevic koja mi je davala neke kremice i isla sam na pilinge kod nje(2-3 pilinga ukupno) da bih shvatila da mi je sve gore i gore,posle toga sam otisla kod jos nekog profesora Lalosevica valjda koji mi je dao da pijem amracin 2 meseca i da mazem neku kremu(peroksid) od koje mi se lice perutalo jako puno i bilo u bas losem stanju,na zimu sam dozivela ozbiljnu povredu i jedva prezivela tako da pretpostavljam da mi se tada dosta pogorsalo i zbog stresa i nerviranja,tada sam pocela da pijem cajeve profesora Hadzivasica i da mazem neki njegov melem koji su mi zaista mnogo pomogli,medjutim i dalje to nije bilo to,onda sam otisla u Englesku u Brajton na neku kinesku kliniku gde su mi dali neke cajeve opet i kremice,pila sam to 4 meseca i zaista je davalo dobre rezultate ali opet nije resilo problem u potpunosti pritom su bili izuzetno skupi i nisam zelela vise ni svoje roditelje da teram da daju po 800e za moju turu cajeva tako da sam prestala da ih pijem,u medjuvremenu sam koristila preparate Khiel's americke dermatoloske ordinacije koji mi prijaju i koje i dalje koristim za umivanje i za hidrantnu kremu,kada sam otisla na more lice mi je bilo sjajno medjutim pogorsalo se mesec dana po povratku i zaista sam bila van sebe. I ako moj problem verovatno nije toliko strasan koliko se meni cini,ja zaista zelim da ga resim. Zato me je mama odvela kod profesora Milosa Nikolica(radi na klinici Belmedica) koji mi je prepisao da pijem kontracepciju Diane35,mazem skinoren kremu uvece i pijem 2xdnevno po tabletu Roaccutana(10mg). Pre toga sam bila na ultrazvuku i nemam cisticne jajnike medjutim test hormona je utvrdio da mi je dihidrotestosteron povecan. Imam 16godina i 54kg. Pijem Roaccutan 6 dana,Diane35 2 i mazem skinoren 7,doslo je do pogorsanja na celu i jednom obrazu,recimo da imam 10 primetnih vecih bubuljica dok je sve ostalo minijaturno i vidi se tek kada ja namestim glavu na nekom svetlu da mogu da primetim.Citala sam dosta o Roaccutanu i ne zato sto se plasim nego jer me zanima deluje li. A sto se tice njegovih losih dejstava,pa svaki lek ima svoja kao sto ima i brufen i bensedin i bilo koja druga hemijska supstanca. Pa da li bi ga toliki lekari prepisivali da je zaista tako los kao sto ljudi kazu?
Ne znam sto da napisem jer se stalno ponavljam
Ja sam prosao terapiju sa 15 (sada imam 16) nus pojava ima dosta ali su izuzetno rijetke,moras kontrolsiati krv svakih mjesec dana,sve ce biti u redu
bassivity91 napisao:dana85 samo napred . . .jel si iz Bg-a? Ako jesi reci mi gde si nasla R. od 20mg jer ga u poslednje vreme nema, pijem kao ludak 6 kapsula dnevno od po 10mg
Da, iz Beograda sam. Pijem 2x10mg.... Nisam uspela nigde naći od 20mg...
Danas mi je sedmi dan i imam malo pogoršanje. Umor mi je prestao.
Zdravo! Ja imam 13 godina i takodje imam bubuljice na ledjima i dekolteu... Bila sam kod doktora tj kod koznog.. medjutim, on mi je prepisao neki losion .. koristila sam ga 2-3 nedelje, i nista nije pomogao! koristila sam i seba med sapun za tusiranje... i nije ni to pomoglo... uvek sam posle tusiranja stavljala bebi puder, i nije ni to pomoglo! i stvarno ne znam sta vise da pokusam... takodje sam kupila jedan losion u apoteci i nije ni on pomogao... rekli su mi da trebam vise da se suncam, jer ce se tako isusiti... i to sam pokusala, ali ni to nije uspelo... molim vas, pomozite, jer ne znam sta vise da pokusam ??
Jasmina99 napisao:Zdravo! Ja imam 13 godina i takodje imam bubuljice na ledjima i dekolteu... Bila sam kod doktora tj kod koznog.. medjutim, on mi je prepisao neki losion .. koristila sam ga 2-3 nedelje, i nista nije pomogao! koristila sam i seba med sapun za tusiranje... i nije ni to pomoglo... uvek sam posle tusiranja stavljala bebi puder, i nije ni to pomoglo! i stvarno ne znam sta vise da pokusam... takodje sam kupila jedan losion u apoteci i nije ni on pomogao... rekli su mi da trebam vise da se suncam, jer ce se tako isusiti... i to sam pokusala, ali ni to nije uspelo... molim vas, pomozite, jer ne znam sta vise da pokusam ??
Haha
Eh da se tako lako rijesiti bubuljica svi bi bilis recni i zadovoljni pogotovo u tim godinama.Ne mozes nikako ocekivati da ti bubuljice nece izlaziti pa ne znam ni ja sto da mazes jer imas 13 godina i sklona si bubuljicama tako da ti kreme nece bas pomoci da zaustavis bubuljice u potpunosti.Trebas mazati da se to ne bi prosirivalo.Iz teksta zakljucujem da nemas problem sa licem sto je najvaznije,da sam ja imao akne na ledjima ne bih ni mario za to.Za Roakutan mislim da si premlada a pogotovo sto nemas na licu samim ti ni tvoj problem nije bas toliko velik za Roakutan (naravno ne kazem da je Roakutan samo za lice,ali tvoje godine + imas problem na ledjima nije za Roakutan)
Ne znam sto bih ti jos rekao niti koje kreme da koristis jer uglavnom sa nijednom nisam imao pozitivno iskustvo,moras imati strpljenja sve ce nekad proci
Jasmina99 napisao:Zdravo! Ja imam 13 godina i takodje imam bubuljice na ledjima i dekolteu... Bila sam kod doktora tj kod koznog.. medjutim, on mi je prepisao neki losion .. koristila sam ga 2-3 nedelje, i nista nije pomogao! koristila sam i seba med sapun za tusiranje... i nije ni to pomoglo... uvek sam posle tusiranja stavljala bebi puder, i nije ni to pomoglo! i stvarno ne znam sta vise da pokusam... takodje sam kupila jedan losion u apoteci i nije ni on pomogao... rekli su mi da trebam vise da se suncam, jer ce se tako isusiti... i to sam pokusala, ali ni to nije uspelo... molim vas, pomozite, jer ne znam sta vise da pokusam ??
da li se za pocinjanje s roakutanom ceka kraj,pocetak ili sredina septembra?i da li je moguce raditi uklanjanje bradavica hirurskim putem ili eventualno tecnim azotom u toku terapije s roak? Ako iko zna
kuki :) napisao:da li se za pocinjanje s roakutanom ceka kraj,pocetak ili sredina septembra?i da li je moguce raditi uklanjanje bradavica hirurskim putem ili eventualno tecnim azotom u toku terapije s roak? Ako iko zna
ja sam na primer za pocela sa lekom pre 10ak dana. moze i da se terapija pocne preko leta, ali nema prevelikog izlaganja suncu. mislim da hirurskim putem nije dozvoljeno...
kuki :) napisao:da li se za pocinjanje s roakutanom ceka kraj,pocetak ili sredina septembra?i da li je moguce raditi uklanjanje bradavica hirurskim putem ili eventualno tecnim azotom u toku terapije s roak? Ako iko zna
ja sam na primer za pocela sa lekom pre 10ak dana. moze i da se terapija pocne preko leta, ali nema prevelikog izlaganja suncu. mislim da hirurskim putem nije dozvoljeno...
hvala!sa kolikom dozom si pocela?imas li nekih nuspojava za sad?doduse kratko je to vreme verovatno da bi mogla ista da primetis
Kuki, ja sam na terapiji vec dva i po meseca, znaci poceo sam 7. juna i celo leto se kljukam Klonim se sunca sto vise mogu, i nije mi tesko, izlazim oko 19h, realno pre ne bih izlazio i da ne pijem Roakutan . . .Od nus pojava, suva i ispucala usta konstantno, i ponekad suvoca ociju, ali to se da resiti kapima (vestackim suzama), nadam se da me nista vise nece snaci . .A za ovo drugo sto si pitao stvarno nemam pojma
bassivity91 napisao:Kuki, ja sam na terapiji vec dva i po meseca, znaci poceo sam 7. juna i celo leto se kljukam Klonim se sunca sto vise mogu, i nije mi tesko, izlazim oko 19h, realno pre ne bih izlazio i da ne pijem Roakutan . . .Od nus pojava, suva i ispucala usta konstantno, i ponekad suvoca ociju, ali to se da resiti kapima (vestackim suzama), nadam se da me nista vise nece snaci . .A za ovo drugo sto si pitao stvarno nemam pojma
a lice,a lice? kakvo je?jel bilo pogorsanja?mazes li sta? p.s. Kuki je zensko
Jel ima neko da pije roakutan a da ga uzima na recept besplatno,posto imam 19 god i doktor mi je rekao da se placa puna cena leka iako imam recept.Pozdrav
bassivity91 napisao:Kuki, ja sam na terapiji vec dva i po meseca, znaci poceo sam 7. juna i celo leto se kljukam Klonim se sunca sto vise mogu, i nije mi tesko, izlazim oko 19h, realno pre ne bih izlazio i da ne pijem Roakutan . . .Od nus pojava, suva i ispucala usta konstantno, i ponekad suvoca ociju, ali to se da resiti kapima (vestackim suzama), nadam se da me nista vise nece snaci . .A za ovo drugo sto si pitao stvarno nemam pojma
a lice,a lice? kakvo je?jel bilo pogorsanja?mazes li sta? p.s. Kuki je zensko
Paa, pre pocetka terapije iako su pricali da nije strasno meni je to bilo odvratno, non stop sam morao da imam po nekoliko bubuljica na licu, kada sam poceo sa lekom mnogi su pricali da su imali pogorsanja, medjutim meni je moja doktorka rekla da u mom slucaju nece biti nikakvog pogorsanja vec da ce sve odmah krenuti na bolje, tako je i bilo, vec posle mesec dana je bilo promene, sada posle vise od 2 i po meseca je super, imam jednu bubuljicu na vratu samo naravno tu su neke flekice ostale od proslih bubuljica ali prolaze ...mazem pantenol na lice uglavnom uvece pre spavanje zbog suvoce koze, takodje i na usne, od labela se ne odvajam preko dana to bi bilo sve, ako te jos nesto zanima pitaj
uh imam brda toga upravo sam danas dobila terapiju sutra ujutru vadim krv i pravac po lek ee sad me zanimaa sta da ocekujem prvih dana? dal smem da treniram kasnije sad i ne mogu i zaboravih da pitam dr za depilaciju dal je dozvoljena al za to mi treba neka zenska osoba odavde jesi li ti imao crvenilo vidim da je dosta ljudi imalo reakciju da im je lice bilo crveno u toku terapije i jel to traje tokom cele il samo u pocetku? dosadna sam znam