Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Feb 20, 2012 12:59 am
Re: Roaccutan!
mala crna, roakutan se na recept daje do 19te godine, ja imam 21. i ni meni ne daju recept...
htedoh da vas pitam, da li kada idete da dajete krv, popijete lek ujutru pre davanja krvi?
ja prošli put nisam, a satnice su mi 7h, 14h i 22h.....
htedoh da vas pitam, da li kada idete da dajete krv, popijete lek ujutru pre davanja krvi?
Mala crna i prgava napisao:Drugari,htedoh još nešto da vas pitam!Moja doktorka opšte prakse neće da mi da recept za lek kako bih mogla da ga kupujem u državnoj apoteci,pa samim tim i za mnoog manje pare...Zanima me da li se roaccutan ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi više ne prepisuje na recept,ili je to indivudalno od jednog do drugog doma zdravlja...Malo mi je mnogo da dajem oko 5 500 mesečno za lek,naročito što sam nedavno ostala bez posla...
Nisam bas u to upucen jer i ja bez obzira sto imam samo 15 godina,kupujem svaku kutiju Roakutana,zbog toga sto mi ga je prepisao privatnik.Ako imas nekoga u Beogradu mozes da nabavis jednu kutiju Roakutana od 20 mg po cijeni od 22 eura (znaci to je original od proizvodjaca Roche,cuo sam da postoji od nekog drugog proizvodjaca) u Beogradu je mislim najjeftinije.
p.s cijena od 22 eura je odlicna u odnosu na cijenu od 35 eura kod nas u C.G za jednu kutiju Roakutana od 20 mg
Poslednja izmena od ivan0 u Pet Mar 09, 2012 6:38 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Ja mislim da to nema nikakve veze,a mozes popiti i poslije vadjenja krvi,svejedno kad popijes u 7,8,9 sati to ne igra veliku ulogu.Ja pijem sve 3 tablete od 20 mg odjednom tj. posle ruckaloveislife napisao:mala crna, roakutan se na recept daje do 19te godine, ja imam 21. i ni meni ne daju recept...

Evo da se i ja javim, ja to povremeno radim, ali pratim vas!
Pijem vec 4 mjeseca, i poprilicno sam zadovoljna, naravno nekad mi je lice losije nekad bolje, ali sve u svemu, s obzirom da jos uvijek pijem, zadovoljna sam. Htjela sam da vas pitam, posto ja pijem 2x10mg, i do sada sam popila svega nekih 1700mg, pa, smije li se Roaccutan ljeti piti?
Veliki pozdrav za sve! 

Ja pijem manje od 4 mjeseca al sam popio oko 7000 mgjeca95 napisao:Evo da se i ja javim, ja to povremeno radim, ali pratim vas!Pijem vec 4 mjeseca, i poprilicno sam zadovoljna, naravno nekad mi je lice losije nekad bolje, ali sve u svemu, s obzirom da jos uvijek pijem, zadovoljna sam. Htjela sam da vas pitam, posto ja pijem 2x10mg, i do sada sam popila svega nekih 1700mg, pa, smije li se Roaccutan ljeti piti?
Veliki pozdrav za sve!

Nakon dobijanja terapije roakutan-om od specijaliste, cekao sam 7 dana (3 za rezultat krvi i 4 za zakazivanja pregleda kod lekara opste prakse) kako bih dobio lek na recept tj. mnogo jeftinije, posto sam "na srecu" nezaposlen. Medjutim doktorica mi je rekla da je lek prebacen na neki A1 status ili slicno tj. da sa mojim osiguranjem (Budzet Republike Srbije) ne moze davati recept osobama starijim od 19god. Ispalo je da ako imas vise od 19god. ,a nisi zaposlen treba da placas punu cenu. Ja sam obisao dosta apoteka po gradu ( u Subotici) i recimo da je cena Roaccutana (10mg 30tableta) u privatnoj apoteci 1650din, dok je u drzavnoj apoteci 1150din. Tako da gledaj da kupujes u drzavnim apotekamaMala crna i prgava napisao:Drugari,htedoh još nešto da vas pitam!Moja doktorka opšte prakse neće da mi da recept za lek kako bih mogla da ga kupujem u državnoj apoteci,pa samim tim i za mnoog manje pare...Zanima me da li se roaccutan ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi više ne prepisuje na recept,ili je to indivudalno od jednog do drugog doma zdravlja...Malo mi je mnogo da dajem oko 5 500 mesečno za lek,naročito što sam nedavno ostala bez posla...

Cepelin ja u Liliju,u apoteci kutiju od 10mg*30 kaps.,kupujem za 1100 din.Najjeftiniji su! 

Opa nisam znao da su jeftiniji za 50din od svemocne drzavne apoteke. Taman cu tu razliku da pocnem da stekam za pod stare dane xD. Blagodarim na info-ujelena24 napisao:Cepelin ja u Liliju,u apoteci kutiju od 10mg*30 kaps.,kupujem za 1100 din.Najjeftiniji su!

mOLIM vas da mi neko odgovori
Da li smem da koristim,samo uvece kremu sa vocnim kiselinama?(Dr.Wolff)

tako bi trebalo
Koliko ja znam na terapiji sa Roakutanom ne treba da se upotrebljavaju takve kreme,to se radi posle terapije.jelena24 napisao:mOLIM vas da mi neko odgovoriDa li smem da koristim,samo uvece kremu sa vocnim kiselinama?(Dr.Wolff)
Evo i ja da napisem svoje dosadasnje iskustvo sa roakutanom.Danas mi je 21 dan i posle dve nedelje uzimanja 20mg ,doza mi je povecana na 30mg,tako da cu do daljeg biti na 30.Moram da se pohvalim da nikakve nuspojave nisam imala,iako sam stvarno bila preplasena i ocekivala sam i najgore,ali stvarno je sve ok,za sad!Imala sam samo u pocetku male mucnine dok nisam pocela da pilule uzimam uz malo vece obroke.Koristim Clean-AC kremu avene i mogu reci da mi se lice minimalno peruta na bradi i oko nosa.Usne mi nisu nesto posebno suve jer ih non stop mazem.Imala sam do sada mozda dve ,tri nove bubuljice koje su jako brzo prosle.Sve je ostalo ok i nadam se da ce tako ostati.Roakutan je stvarno cudo od leka i zao mi je sto mnogo ranije nisam pocela da ga pijem.On je bezrazlozno ozloglasen lek,jer farmaceutska i kozmeticka industrija ,koje proizvode lazne magicne preparate protiv bubuljica ,bi izgubile milijarde kad bi se pravi,uspesan lek koristio i prepisivao za bubuljice.Zao mi je samo sto sam se godinama nervirala i borila, a resenje je bilo jednostavno.Svim mladima kojima nijedan drugi nacin lecenja nije dao rezultate preporucujem roakutan 

Evo da postavim i ja svoje iskustvo. Danas je 16. mart 2012, jos samo 4 dana i ja zavrsavam svoju 6omesecnu terapiju... Moram da napomenem da sam terapiju uzimao na svoju ruku, bez savetovanja sa dermatologom. Lek sam nabavljao preko jedne kevine prijateljice.
Imam 18 godine, uskoro punim 19 i sa aknama se borim od 16. godine. Probao sam svasta, posle svega cak i agresivno i to je izazvalo da moje lice prekriju bubuljice. Bukvalno su mi dnevno izlazile 5> bubuljica. Onda sam resio da stanem tome na put, uzeo roakutan i krenuo da pijem. Imam oko 100kg i pio sam samo jednu pilulu dnevno tj 20 mg. Trenutno stanje, 4 dana pred kraj terapije : lice bez i jedne bubuljice, bukvalno bez ijedne, vec ima oko 1 nedelja kako mi ne izlazi niti jedna, ali ostale su fleke po licu, i mestimicno crvenilo. Zeleo sam da pitam da li ce to crvenilo prestati posle koriscenja roakutana, i koliko vremena mu treba da se povuce. Takodje voleo bih i da se resim tih tragova crvenih jer za malo vise od 2 meseca mi je velika matura, pa bih zeleo da mi lice izgleda sto je moguce bolje :| Da li postoji neki nacin da sto vise dovedem lice u red, i ako postoji molio bih da napisete koji je. Da napomenem da sam iz malog mesta i dermatolog ovde je ocajan, kruze price da je bolje da se ne ide kod nje nego da se ide. Tako da neki prirodni lek, nesto sto moze da se naruci neka krema bilo sta sto bi bar malo izbledelo te tragove. Hvala unapred
Imam 18 godine, uskoro punim 19 i sa aknama se borim od 16. godine. Probao sam svasta, posle svega cak i agresivno i to je izazvalo da moje lice prekriju bubuljice. Bukvalno su mi dnevno izlazile 5> bubuljica. Onda sam resio da stanem tome na put, uzeo roakutan i krenuo da pijem. Imam oko 100kg i pio sam samo jednu pilulu dnevno tj 20 mg. Trenutno stanje, 4 dana pred kraj terapije : lice bez i jedne bubuljice, bukvalno bez ijedne, vec ima oko 1 nedelja kako mi ne izlazi niti jedna, ali ostale su fleke po licu, i mestimicno crvenilo. Zeleo sam da pitam da li ce to crvenilo prestati posle koriscenja roakutana, i koliko vremena mu treba da se povuce. Takodje voleo bih i da se resim tih tragova crvenih jer za malo vise od 2 meseca mi je velika matura, pa bih zeleo da mi lice izgleda sto je moguce bolje :| Da li postoji neki nacin da sto vise dovedem lice u red, i ako postoji molio bih da napisete koji je. Da napomenem da sam iz malog mesta i dermatolog ovde je ocajan, kruze price da je bolje da se ne ide kod nje nego da se ide. Tako da neki prirodni lek, nesto sto moze da se naruci neka krema bilo sta sto bi bar malo izbledelo te tragove. Hvala unapred

Pozdrav,pedja39 napisao:Evo da postavim i ja svoje iskustvo. Danas je 16. mart 2012, jos samo 4 dana i ja zavrsavam svoju 6omesecnu terapiju... Moram da napomenem da sam terapiju uzimao na svoju ruku, bez savetovanja sa dermatologom. Lek sam nabavljao preko jedne kevine prijateljice.
Ti si bas unio malo Roakutana,ispane da si popio 36 mg po kg tezine,sto je bas malo,s obzirom da se treba uneti od 100 do 150 mg po kg.Ali dobro ako ti ne izlaze bubuljice onda je Ok i nadaj se da ti nece izlaziti (kao sto se i ja nadam

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Nov 15, 2011 6:16 pm
Juče sam otišla kod dermatologa na kontrolu koja je izjavila da sam FENOMEN!Naime,ja sam već nešto više od 3 meseca na roaccutanu i ispila sam oko 78mg po kg težine...Doktorka kaže da bi posle toliko popijene doze,već uveliko trebalo da imam jako suvu kožu,koja je u fazi crvenila,perutanja i pucanja,što ja nemam
Meni koža jeste suvlja i to dosta,ali je nekako normalno suva,nema crvenila,nema perutanja,usne mi jesu suve,ali opet ja sam suva usta imala i pre korišćenja leka,morala sam da mažem labelo na svaka 2,3 sata...
Na žalost,rekla mi je i da bi posle ovoliko popijene doze trebalo da prestanu da mi izlaze akne,što kod mene još uvek nije slučaj...Doduše ovih poslednjih nekoliko dana izašla mi je samo jedna akna,tako da ne znam da li je to samo dobra faza od para dana,ili zaista kreće sa pobljašanjem...
E,zanima me još nešto...da li vi svi koji pijete roaccutan u širokom luku izbegavate alkohol?Ja sam se sinoć prilično iznalivala,i ne znam uopšte zašto sam to uradila,ali sam jednostavno u jednom trenutku potpuno zaboravila da sam na leku
i popila Boga oca...Naravno,jutros kada sam se probudila sam shvatila koliki sam kreten!za sada nemam nikakvih posledica!E,sada zanima me,u vezi tog dela sa alkoholom,da li se se dejstvo leka potire ovim korišćenjem alkohola,ili ako se zaista pretera sa alkoholom dolazi do nekih posledica,u smislu nekih bolova,ili promena na koži?

Na žalost,rekla mi je i da bi posle ovoliko popijene doze trebalo da prestanu da mi izlaze akne,što kod mene još uvek nije slučaj...Doduše ovih poslednjih nekoliko dana izašla mi je samo jedna akna,tako da ne znam da li je to samo dobra faza od para dana,ili zaista kreće sa pobljašanjem...
E,zanima me još nešto...da li vi svi koji pijete roaccutan u širokom luku izbegavate alkohol?Ja sam se sinoć prilično iznalivala,i ne znam uopšte zašto sam to uradila,ali sam jednostavno u jednom trenutku potpuno zaboravila da sam na leku