Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Korisnikov avatar
MocniRendzer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 29, 2012 11:53 pm

Re: Roaccutan!

Post od MocniRendzer »

Nikolica86 napisao:Pozdrav ljudi iz Banja Luke sam, zna li neko kako da dodjem do roakutana imal to u bl da se kupi, ili preko neta da naruci. Hvala
Pročitaj moj prethodni komentar, pa nakon toga pročitaj komentar ispod njega, sve ćeš saznati.
MORAŠ ČITATI 8) :D
Nikolica86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2012 7:53 pm

Post od Nikolica86 »

Ok ljudi hvala vam znaci Bg. A posto ja to tek treba da pocnem uzimati koji je proces, dermatolog pa da kupujem ili moze i bez dermatologa ? Hvala
Korisnikov avatar
MocniRendzer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 29, 2012 11:53 pm

Post od MocniRendzer »

Nikolica86 napisao:Ok ljudi hvala vam znaci Bg. A posto ja to tek treba da pocnem uzimati koji je proces, dermatolog pa da kupujem ili moze i bez dermatologa ? Hvala
Dermatolog iz dva razloga:
1.) Neophodne su konsultacije, jer se prije korišćenje ljeka rade pojedine analize, kao recimo analiza krvne slike.
Roacc. ima specifičan sadržaj, koji je opasan, ako njegovo korišćenje ne nadgleda stručno lice.
2.) Ne vjerujem da se negdje u svijetu, taj lijek daje bez recepta, odnosno preporuke dermatologa.

I ja sam iz BL, i preostaje nam samo BG, kod nas, kao što si mogao pročitati, skoro su 3. puta skuplje :o Kreteni profiterski. 8)
Pročitaj nekoliko stranica foruma unazad, ako već nisi, čisto da vidiš kako lijek djeluje i sl.
Pozdrav sugrađaninu :wink:
Mala crna i prgava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2011 6:16 pm

Post od Mala crna i prgava »

7.marta će biti tačno 3 meseca kako pijem lek,i ja iskrena da budem nisam nešto preterano zadovoljna rezultatima :( Dobre strane su te što mi je koža lica dosta suvlja,mada ne nešto nenormalno,takodje i koža glave,tako da kosu mogu bez problema da perem jednom u nedelju dana,pa čak i ređe...Mitisera na nosu gotovo i da nema,i oni su zaista nestali neverovatnom brzinom već posle 2,3 nedelje korišćenja leka,ali akne i dalje izlaze...Problem je taj što ja kada sam krenula sa korišćenjem roaccutana nisam bila baš težak slučaj,jer sam pre toga 2 godine mazala adapalen (krema na bazi retinola)...Ona je menu u dobroj meri pomogla,ali ne i iskorenila problem,jer su meni akne i dalje izlazile,ni približno kao ranije,ali sam uvek imala po 3,4 akne na licu,a to su one velike potkožne akne koje bole i koje su crvene,i koje bi stajale po 2,3 nedelje,pa i mesec dana...I te akne i dalje izlaze,dakle u tom smislu lice mi se ništa nije promenila...Hm,mislim da je prošlo sasvim dovoljno vremena da dođe do poboljšanja :(
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

MocniRendzer napisao:
Nikolica86 napisao:Ok ljudi hvala vam znaci Bg. A posto ja to tek treba da pocnem uzimati koji je proces, dermatolog pa da kupujem ili moze i bez dermatologa ? Hvala
Dermatolog iz dva razloga:
1.) Neophodne su konsultacije, jer se prije korišćenje ljeka rade pojedine analize, kao recimo analiza krvne slike.
Roacc. ima specifičan sadržaj, koji je opasan, ako njegovo korišćenje ne nadgleda stručno lice.
2.) Ne vjerujem da se negdje u svijetu, taj lijek daje bez recepta, odnosno preporuke dermatologa.

I ja sam iz BL, i preostaje nam samo BG, kod nas, kao što si mogao pročitati, skoro su 3. puta skuplje :o Kreteni profiterski. 8)
Pročitaj nekoliko stranica foruma unazad, ako već nisi, čisto da vidiš kako lijek djeluje i sl.
Pozdrav sugrađaninu :wink:
Nazalost nije tako,mislim da ce ga bilo gdje dati bez recepta (i preporuke dermatologa) barem je tako kod mene,a cuo sam da mnogi kupuju Roakutan i na terapiji su na svoju ruku,ne idu uopste kod dermatologa.
Naravno treba da se ide kod dermatologabas zbog toga sto si ti naveo pod 1 :)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Mala crna i prgava napisao:7.marta će biti tačno 3 meseca kako pijem lek,i ja iskrena da budem nisam nešto preterano zadovoljna rezultatima :( Dobre strane su te što mi je koža lica dosta suvlja,mada ne nešto nenormalno,takodje i koža glave,tako da kosu mogu bez problema da perem jednom u nedelju dana,pa čak i ređe...Mitisera na nosu gotovo i da nema,i oni su zaista nestali neverovatnom brzinom već posle 2,3 nedelje korišćenja leka,ali akne i dalje izlaze...Problem je taj što ja kada sam krenula sa korišćenjem roaccutana nisam bila baš težak slučaj,jer sam pre toga 2 godine mazala adapalen (krema na bazi retinola)...Ona je menu u dobroj meri pomogla,ali ne i iskorenila problem,jer su meni akne i dalje izlazile,ni približno kao ranije,ali sam uvek imala po 3,4 akne na licu,a to su one velike potkožne akne koje bole i koje su crvene,i koje bi stajale po 2,3 nedelje,pa i mesec dana...I te akne i dalje izlaze,dakle u tom smislu lice mi se ništa nije promenila...Hm,mislim da je prošlo sasvim dovoljno vremena da dođe do poboljšanja :(
Ako kazes 3 mjeseca si na terapiji to nama bas nista ne govori.Ono sto ej najvaznije jeste koliko ti imas kg i koliko pijes mg Roakutana dnevno (ako si mijenjala doze mjesecno napisi sve) tek se onda moze vidjeti da li je moguce ili ne da dodje do poboljsanja u 3 mjesecu.Da pijes 100 mg dnevno (lupam) poboljsanje ce doci poslije mjesec dana,da pijes 10 mg dnevno poboljsanje ce doc' poslije godinu,al opet zavisi kolko imas kg...?
ales
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 14, 2012 12:01 pm

Post od ales »

Mala crna i prgava Ja sam neko blago poboljsanje videla tek posle petog meseca koriscenja, to tad se stanje konstantno pogorsavalo, a lice mi je bilo gore nego pre uzimanja roakutana. Najbolji rezultati se vide 2, 3 meseca nakon uzimanja roakutana. Tako da, samo strpljivo, znam da je tesko da se izdrzi i da je najgori ovaj period. Ali veruj mi kad sve to prodje rezultati su neprocenljivi. Ja sam sredinom augusta prestala sa uzimanjem roakutana, sada na licu nemam ni jednu jedinu aknu :)
loveislife
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 20, 2012 12:59 am

Post od loveislife »

hvala jelena24, probaću sa nekim drugim puderom... ranije sam koristila vichy ali mi nije odgovarao uošte :(

što se tiče cene roakutana, ja kupujem kutiju od 10mg i plaćam 1300 din, tako da ipak može da se nadje jeftinije od cena koje ste naveli :)
jelena24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2012 1:38 pm

Post od jelena24 »

loveislife nema na cemu :D .Ja koristm trenutno Exfoliac toniranu kremu clair za problematicnu kozu i to je nesto najbolje sto sam koristila do sada!Veruj mi bolje je i od pudera,tako da sve preporuke za Exfoliac!A ja u Liliju narucujem roak. 30*10mg i placam ga 1200 :lol:
loli123
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 3:10 am

Post od loli123 »

i ja pijem vec 4 meseca..isto nisam bila tezi slucaj..i do treceg meseca mi je bilo gore nego pre a tek posle je bilo bolje..ali i dalje izlaze a i neke stoje i imam osecaj da se sa njima nece nista ni desiti..kao da su neunistive..nemam ih mnogo ali prosto ne prolaze pa jos i kad nova izadje pa se upali..da poludis..
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Post od Небитан »

loveislife napisao:hvala jelena24, probaću sa nekim drugim puderom... ranije sam koristila vichy ali mi nije odgovarao uošte :(

što se tiče cene roakutana, ja kupujem kutiju od 10mg i plaćam 1300 din, tako da ipak može da se nadje jeftinije od cena koje ste naveli :)
Uzimaj na recept i plati 300 umesto 1300. :D

Eh, zene i puderi, ko ce vama udovoljiti. :lol:
jelena24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2012 1:38 pm

Post od jelena24 »

Roakutanci :D ,zanima me jedna stvar,da li svakome mora da dodje do nekog veceg pogorsanja na pocetku da bi kasnije lice pocelo da se popravlja?Ja se plasim tog pogorsanja!Pijem vec osmi dan 20mg ,imam 48kg.Za sad je sve ok(kuc,kuc).Ali bas se plasim pogorsanja,da li je iko prosao bez tog pocetnog brejkauta :lol: Za dva meseca imam veooma vazan dogadjaj pa se plasim da li ce do tada proci?Nakon prvog meseca prelazim na 40mg,pozzz
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Jelena,niko ti ne moze reci da li ce pogorsanja biti ili ne.
Ali,lice za tu priliku moze sasvim fino da ti izgleda.Kako?:)
Treba da porazgovars sa svojim lekarom,da ako u tom trenutku upala bude jaka,da dobijes jednu injekciju kortikosteroida koja ce vrlo brzo umiriti upalu.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

secerlema.ana2 napisao:Urke bravo, mnogo mi je drago, bas bas, sto zvucis tako zadovoljno! Znaci nerviranje nije bilo potrebno! :wink:
Ja sam uradila drugi TCA pre nedelju dana, pa ne znam, ja nisam nesto zadovoljna, kao da posle njega nema nikakvog pomaka, i to me bas brine, pitam se da li treba da promenim mesto na kome odradjujem pilinge, prosto bacam pare a da ne bude pomaka, to me brine. Meni su neravnine male na desnom obrazu, ali svejedno ne zelim da ih imam! Jos jedna stvar zbog koje sam zabrinuta je sto mi se pojavljuju bubuljicice na celu, vise kao osip, i to onih dana po ljustenju koze i dok puder nisam stavljala. Cak i sa strane imam par ali podkoznih, kod zulufa. Otkud sad to :o

Toplo ti preporucujem da promenis dermatologa.
Ja sam isto radio TCA sa kojim nisam imao skoro nikakvog efekta.
Mnogo je bitna tehnika kojom se radi,oziljak mora da se tretira jace,i kada prodje dan od pilinga,tamo gde je oziljak koza treba da izgleda jako tamno,ili ako je oziljak dubok i uzak potrebno je raditi TCA cross koji je jos intezivniji.
U svakom slucaju,ako se tca adekvatno radi,mora da bude poboljsanja.
Posle prvog najmanje,ali svakim sledecim rezultat mora da se primeti.
Korisnikov avatar
cepelin86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 22, 2012 7:36 pm

Post od cepelin86 »

Pozdrav svima. Imam par pitanja u vezi roakutan-a. No prvo da detaljnije opisem moj problem :) Imam 25god. i u poslednje 4god. (od kada sam smrsao) se javio problem masne koze lica, narocito u predelu nosa,cela i brade. Konstantno imam problem sa aknama, ali u pitanju je tzv. blazi oblik od nekih 4 do 8 koje su konstantno u upali (neke vece, neke manje) i 10 do 15 fleka od starih akni. Problem imam iskljucivo na licu(podvaljak,vrat i ledja su ok). Mitiseri su stalno prisutni, narocito na nosu. Idem skoro svakih mesec dana na kozmeticki tretman ciscenja lica, ali mi se mitiseri vrate vec nakon 6-7 dana. Dosada sam koristio svakakve kozmeticke proizvode Avon,Garnier,Vichy,Avene... i lice mi je manje vise bilo isto. Svim ovim proizvodima sam osim mnogo utrosenih para samo delovao na posledice, a ne na uzrok problema pa sam resio da napokon odem kod dermatologa i probam da se resim ove napasti. Doktorica mi je napisala terapiju od mesec dana sa 2 Exfoliac preparata (gel za ciscenje lica i acnomega200 za delovanje) koji nisu nista postigli. Posle toga sam dobio jacu terapiju antibiocima i preparatima(3 meseca). Uz dovicin sam koristio Aknefug oxid wash 2x dnevno, zorac gel 0.1% i mixtura lutz (uvece). Posto imam vrlo osetljivu kozu Zorac gel mi je u kombinaciji sa aknefug-om bio prejak cak i sa pauzama, pa sam ga prestao koristiti. I evo nakon 3 meseca na dovicinu sa gotovo nista nije promenilo. Nakon aknefg-a mi je lice oko 1h suvo,pa je nakon toga ponovo masno,a upale se i dalje javljaju. Juce mi je doktorica napisala terapiju roaccutan-om 30mg(imam 75kg) sa tim da uzimam 2x tablete ujutru i 1x uvece (kontrola za 3 nedelje). Takodje mi je rekla da nastavim da koristim aknefug i mixturu. Sada cekam jos 2-3 dana da bude gotova analiza krvi (pre nego sto odem po recept i lekove), pa reko da vidim jos neko misljenje sa vama koji imate iskustva sa roakutan-om. Napokon stizemo do konkretnog pitanja :) Zanima me da li je ovo adekvatna doza za mene (za pocetak) i dali je ovakav unos 2xujutru 1xuvece dobar? Cuo sam da je od leka koza postane osetljivija, a ja sam skoro po ceo dan na suncu pa zanima koju zastitu da koristim kad malo vise otopli tj. koji SPF? Da li da nastavim sa kozmetickim tretmanima ciscenja lica? Toliko za sada, izvinjavam se na opsirnom eseju sto sam napisao :) Svaki savet mi je dobrodosao, hvala unapred :)
Odgovori