Pozdrav svima. Imam par pitanja u vezi roakutan-a. No prvo da detaljnije opisem moj problem

Imam 25god. i u poslednje 4god. (od kada sam smrsao) se javio problem masne koze lica, narocito u predelu nosa,cela i brade. Konstantno imam problem sa aknama, ali u pitanju je tzv. blazi oblik od nekih 4 do 8 koje su konstantno u upali (neke vece, neke manje) i 10 do 15 fleka od starih akni. Problem imam iskljucivo na licu(podvaljak,vrat i ledja su ok). Mitiseri su stalno prisutni, narocito na nosu. Idem skoro svakih mesec dana na kozmeticki tretman ciscenja lica, ali mi se mitiseri vrate vec nakon 6-7 dana. Dosada sam koristio svakakve kozmeticke proizvode Avon,Garnier,Vichy,Avene... i lice mi je manje vise bilo isto. Svim ovim proizvodima sam osim mnogo utrosenih para samo delovao na posledice, a ne na uzrok problema pa sam resio da napokon odem kod dermatologa i probam da se resim ove napasti. Doktorica mi je napisala terapiju od mesec dana sa 2 Exfoliac preparata (gel za ciscenje lica i acnomega200 za delovanje) koji nisu nista postigli. Posle toga sam dobio jacu terapiju antibiocima i preparatima(3 meseca). Uz dovicin sam koristio Aknefug oxid wash 2x dnevno, zorac gel 0.1% i mixtura lutz (uvece). Posto imam vrlo osetljivu kozu Zorac gel mi je u kombinaciji sa aknefug-om bio prejak cak i sa pauzama, pa sam ga prestao koristiti. I evo nakon 3 meseca na dovicinu sa gotovo nista nije promenilo. Nakon aknefg-a mi je lice oko 1h suvo,pa je nakon toga ponovo masno,a upale se i dalje javljaju. Juce mi je doktorica napisala terapiju roaccutan-om 30mg(imam 75kg) sa tim da uzimam 2x tablete ujutru i 1x uvece (kontrola za 3 nedelje). Takodje mi je rekla da nastavim da koristim aknefug i mixturu. Sada cekam jos 2-3 dana da bude gotova analiza krvi (pre nego sto odem po recept i lekove), pa reko da vidim jos neko misljenje sa vama koji imate iskustva sa roakutan-om. Napokon stizemo do konkretnog pitanja

Zanima me da li je ovo adekvatna doza za mene (za pocetak) i dali je ovakav unos 2xujutru 1xuvece dobar? Cuo sam da je od leka koza postane osetljivija, a ja sam skoro po ceo dan na suncu pa zanima koju zastitu da koristim kad malo vise otopli tj. koji SPF? Da li da nastavim sa kozmetickim tretmanima ciscenja lica? Toliko za sada, izvinjavam se na opsirnom eseju sto sam napisao

Svaki savet mi je dobrodosao, hvala unapred