Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Re: Roaccutan!

Post od Небитан »

Ја сам то користио прошле године, али не знам да ли сад има .
Небитан
Stalni član
Stalni  član

Post od Небитан »

Ja sam to koristio prošle godine, ne znam da li sad ima .
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Bio sam juce na kontroli.. Stanje je ODLICNO. Doktorka mi je smanjila dozu sa 30 na 20 mg dnevno.. Tako cu piti ceo Avgust,i to mi je poslednji mesec druzenja sa rokutanom :) Znaci jos u Avgustu pijem Rokutan,20 mg dnevno (10 ujutru,10 uvece) i to ce biti kraj moje terapije... Od lokalne nege ostaje sve isto,Avene clean ac kolekcija i uvece Skinoren (ja sam skinoren kupio pre oko 2 nedelje,da se ne cudite kako ja imam :D ). Pricali smo sta cemo s oziljcima,ona je rekla da to vremenom izbledi,ali da nije problem uraditi Tca piling ili sta se vec budemo dogovorili tamo na zimu... Dala mi je da mazem AVENE CICALFATE kremu za ostecenu kozu... To cu mazati uvece(pocinjem od veceras) i ona ima funkciju obnavljanja ostecene koze,pa ocekujem da ce mi pomoci i ublaziti crvenilo i oziljke koji su ostali.. Bubuljica nemam,po nekad mi iskoce kao neke tackice ( nisu mitiseri neki tackice bele ) ali skinoren sve to izregulise :) Jako sam zadovoljan sa dosadasnjim rezultatima,i zelim da dam podrsku svima koji krecu sa terapijom ili su u toku terapije !!! Znajte da ovo pomaze,svima nam je bilo tesko,ali evo na kraju ipak svi budemo zadovoljni i srecni :) Posle kise uvek dodje duga :))) Do pre 4,5 meseci nisam verovao da cu i ja da budem ovako pozitivan i da pisem da mi je lice super,ali eto i to se ostvarilo.. Strpljenje se uvek isplati :)
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

Izvinite sad na duplom postu,ali zaboravio sam da pitam da li je neko imao iskustva sa Avene Cicalfate kremom? ili da li je neko upoznat sa tim proizvodom? Hvala unapred!
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Cicafalte je odlican za dosta stavari,kao sto su iritacije,razliciti osipi,svezije povrede,ali nema skoro nikakvo dejstvo na vec forimirane oziljke.On moze pospesiti regeneraciju i smanjiti mogucnost infekcije i oziljavanja sasvim svezih povreda,naravno koristi se tek po forimiranju krastice.
Ja ne znam kakve oziljke imas.Ako su to flekice skinoren ce to prilicno dobro odraditi i predstaljva prakticno zlatni standard u "kucnoj" terapiji fleka.Ako su to rupice bez neke agresivnije terapije tesko je ocekivati ozbiljan efekat.
Kada zavrsis sa terapijom roakuanom mislim da ne bi trebalo svakodnevno da koristis cicafalte jer je jako gust.
Inace odlican je za posle brijanja:).
Влада
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 28, 2011 11:29 am

Post od Влада »

Dragi ti kazes kupio si pre dve nedelje, mada mozda u tvom mestu je ostalo na zalihama ali ja kad sam trazio po apotekama kazu nema ga vec 1-2 meseca a i ja sam zadnju kutiju koju sam potrosio kupio pre vise od mesec dana i to poslednju kutiju?!
sophie*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 27, 2009 6:11 pm

Post od sophie* »

Pozdrav ljudi, imam pitanje za vas, jel iko u skorije vreme, tj. od proslog cetvrtka dizao roakutan na recept? Posto sam ja probala pre neki dan i rekli su mi u apoteci da je skinut s liste, da ide besplatno samo do 18 god.? :((( Jel iko zna nesto o tome vise?
Inace sam trebala da pijem 20 mg dnevno do oktobra, al mi previse da dajem tolike pare do tad, uostalom videcu to s dr. Inace stanje je savrseno jos unazad jedno 2 meseca, nema komedona, one nove fleke sto su mi se bile pojavile kad sam opet pocinjala sa terapijom su potpuno izbledele. Znaci lice je gotovo savrseno, ali toliko me je strah sta ce biti ako budem morala sad da prestanem....
sophie*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 27, 2009 6:11 pm

Post od sophie* »

Evo konacno sam uspela da nadjem aktuelnu listu, zaista je tako, :((( s ispravkom do 19 god. http://www.rzzo.rs/download/lista_A1_uobj.pdf
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

Ne znam Vlado,verovatno si upravu. Ja sam iz Novog Sada,i doktorka mi je pre mesec dana (zeznuo sam se kad sam rekao da sam kupio pre 2 nedelje,zato sto sam prethodnu kontrolu imao pre mesec dana) rekla da uzmem Skinoren i to mi je bas naglasila u kojoj apoteci.. Mozda je samo u toj apoteci ostalo na zalihama.. Ne znam stvarno.. Ionako ce mi ta tuba Skinorena biti dovoljna do kraja terapije :)
Небитан
Stalni član
Stalni  član

Post od Небитан »

Sophie ne razumem te, jel ti to do sad uopste nisi placala roaccutan ? Ja placam stalno u apoteci, jedna kutija 1300 - 30 x 10mg . I tako jedna kutija nedeljno .
mare777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 5:25 pm

Post od mare777 »

Evo ja sam pre 20 dana uzeo dve kutije za dz u drzavnoj apoteci i danas sam se bas sokirao kad sam saznao da cu ubuduce morati da izdavajam 4000 din mesecno,a tek sam krenuo sa terapijom... :(
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am

Post od spotaknuta »

Dragi777 napisao:Izvinite sad na duplom postu,ali zaboravio sam da pitam da li je neko imao iskustva sa Avene Cicalfate kremom? ili da li je neko upoznat sa tim proizvodom? Hvala unapred!
Koristila sam ja kao pripremu za vocne kiseline pre 2 godine, a koristila sam je i prosle godine kad sam imala neke akne (pre nego sto sam pocela da pijem Roacc) i dobra je krema. Ravna kozu i cini je glatkom, mada malo stvara reakcije u smislu crvenjenja. Cudo me da si dobio tu kremu sada s obzirom na njen sastav, ona ima te glikolne kiseline pa se preporucuje da se maze zimi ali doktor bolje zna. Meni vise odgovara Effaklar K od LRP, tu su negde i sa cenama, imaju u slicnu fukciju. Neces se pokajati koju god da uzmes.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Spotaknuta nesto si pomesala, avene cicafalte nema glikolne kiseline.
Verovatno si posmesala sa avene cleanance k kremom ili avene diacneal koje imaju glikolnu.
Inace ovo sto su uradili sa roaccutanom je bezobrazno pogotovu kada uzmemo u obizr da bi za terapiju bilo idealno da osoba ima bar 17,18 godina i da lek uglavnom piju skolarci i studneti koji ne zaradjuju novac.
Небитан
Stalni član
Stalni  član

Post od Небитан »

Aj sad vi meni objasnite, imam 18 godina, u martu sam napunio, i zasto onda meni dermatolog, ova Svetlana, zna Shomy na koju mislim, zasto mi nije rekla da mogu da uzimam za dzabe nego placam ko budala 5 000 mesecno ?
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am

Post od spotaknuta »

Mislila sam na Avene Diacneal, fool of me :-?
Cicalfate je super za kraste a za same akne ne pomaze bas, dobar je za bilo kakva ostecenja koze ;)
Ja imam iskustva sa svim kremama na svetu :)
A sta je bilo salekom, moze li se on uzimati kad imas 16 godina npr.?
Odgovori