Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Небитан
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2011 9:29 pm

Re: Roaccutan!

Post od Небитан »

Pozdrav svima,

veceras sam poceo da koristim roaccutan jer su mi se bubuljice ili akne (kako hocete) smucile . Imam 18 godina i mislim da je pravo vreme da ih se resim . Ne znam kakav 'oblik' imam ali mislim da nije strasno, imam po licu, malo bas po celu, na bradi malo i malo na vratu, i na ledjima imam dobar broj bubuljica . Prosle godine sam koristio kreme neke ali kako sam bio nestrpljiv sa njima i nervozan jer me je sve svrbelo prestao sam da koristim ali sam s` vremena ne vreme opet uzimao na neki kratak period . Znam za taj problem da se usta suse i da se koza tj lice da se susi i ljusti ali ne znam sta podrazumevate pod tim da bude non stop crvenilo, u kojoj je to meri ? Imam 75 kg, i pijem 2 ujutru po 10 miligrama i 2 uvece po 10 miligrama jer u apotekama, bar kod mene nema od 20 miligrama nego samo po 10 . Dermatolog (ispod studentskog parka) mi je rekla da terapija traje 5 meseci, vadio sam krv i sve je ok pa sam veceras poceo i nadam se da necu imati neke velike probleme tipa tog stalnog i velikog crvenila ili da mi naglo u prvih mesec dana iskacu bubuljice, da mi bude ono bas lose lice (ta zena mi je rekla da je moguce da ce tako biti posle 15 dana i u prvih mesec dana pa da dodjem tamo da mi da nesto da se to smiri) . Necu ici na more a sad sigurno necu ni na bazene zbog ovoga, pokusacu sto manje da se izlazem suncu i tako to, ali videcemo .
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

AJao Shomy,pa kako ja da znam koji dermatolog je dobar a koji ne,sto se tice TCA pilinga? Ne bih bas da odem kod nekog,pa da mi spali lice i sjebe ga jos vise... Da li ti mozes da mi preporucis nekog? ili kakav je taj kod koga ti ides? Kakvi su tvoji rezultati? Meni nije problem ni da idem u Niš ako treba (posto sam iz Novog Sada) samo da resim vise ovaj problem...;)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Nece ti niko zeznuti lice(mada ce ono 5 dana izgledati tako,heh) radi se samo o krajnjem efektu koji je bolji ako se radi onako kako sam naveo.
Ja sam radio kod dr Djurisic,koja radi tako sto oziljak premazuje vise puta kiselinom,a deo oko oziljka tratira manje puta,cime se dobija da je piling na samom oziljku dublji,a time i krajnji efekat bolji.Ona ne ide na ekstremno visoke koncentracije.
Ja sam uradio tri tretmana i morao sam da prekinem zbog sunca.Efekat koji sam dobio je zaista dobar,vise nego dobar.
Takodje skoro sam cuo od jedne devojke sa foruma da dr Lidija(koja je takodje sjajan lekar,)radi cross tretmane i sa 70% kiselinom.To se kod nas jos nije radilo.Takav tretman se u princpipu radi za dublje,a uze oziljke i efekat je,bar po onome sto sam ja u literaturi nasao sjajan.
Obe doktorke rade u Beogradu.Imas dovoljno vremena da se rapitas da li to neko radi u NS-u na ovaj nacin,ako ne mislim da bi ti se i isplatilo da dodjes u Beograd,pogotovu zato sto se procedura radi jednom mesecno.
Inace mozda da se konsultujes sa sadasnjim dermatologom o primeni cicatrix krema po zavrsetku terapije roakutanom.Nije uopste los,naravno efekat se ne moze porediti sa pilingom,ali obzirom da se radi o kremi prijatno je iznenadjenje da koliko toliko deluje na oziljke od akni.Posto i onako moras da sacekas do pilinga.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Небитан napisao:Pozdrav svima,

veceras sam poceo da koristim roaccutan jer su mi se bubuljice ili akne (kako hocete) smucile . Imam 18 godina i mislim da je pravo vreme da ih se resim . Ne znam kakav 'oblik' imam ali mislim da nije strasno, imam po licu, malo bas po celu, na bradi malo i malo na vratu, i na ledjima imam dobar broj bubuljica . Prosle godine sam koristio kreme neke ali kako sam bio nestrpljiv sa njima i nervozan jer me je sve svrbelo prestao sam da koristim ali sam s` vremena ne vreme opet uzimao na neki kratak period . Znam za taj problem da se usta suse i da se koza tj lice da se susi i ljusti ali ne znam sta podrazumevate pod tim da bude non stop crvenilo, u kojoj je to meri ? Imam 75 kg, i pijem 2 ujutru po 10 miligrama i 2 uvece po 10 miligrama jer u apotekama, bar kod mene nema od 20 miligrama nego samo po 10 . Dermatolog (ispod studentskog parka) mi je rekla da terapija traje 5 meseci, vadio sam krv i sve je ok pa sam veceras poceo i nadam se da necu imati neke velike probleme tipa tog stalnog i velikog crvenila ili da mi naglo u prvih mesec dana iskacu bubuljice, da mi bude ono bas lose lice (ta zena mi je rekla da je moguce da ce tako biti posle 15 dana i u prvih mesec dana pa da dodjem tamo da mi da nesto da se to smiri) . Necu ici na more a sad sigurno necu ni na bazene zbog ovoga, pokusacu sto manje da se izlazem suncu i tako to, ali videcemo .

Predpostavljam da je dermatolog ispod studenskog trga dr Slavica Djurisic.
Ako je tako to je sjajan lekar.
Za crvenilo,neko ga ima manje,neko vise,neko ga nema.Postoje kreme koje to mogu ublaziti,i kreme koje ce uciniti da se koza ne ljuspa.Sa Slavicom ces uvek imati jako dobru terapiju i ona ce uciniti sve sto moze da ne nastanu oziljci.Kada ti se stanje pogorsa dobices kortikosteroid koji jako brzo povlaci akne i crvenilo.Daje se najvise radi sprecavanja nastanaka eventualnih oziljaka.
Небитан
Stalni član
Stalni  član

Post od Небитан »

Hvala na odgovoru, zove se Svetlana, a ne Slavica, ali dobro . :D
Небитан
Stalni član
Stalni  član

Post od Небитан »

I da, izvinite na duplom postu ali zaboravio sam nesto .

Posto su mi vec izasle sad dve tj onako su se upalile i jel ja smem da mazem kremu neku nocnu koju sam i pre mazao (ne znam ime ali pise da je protiv akni) . To mi je ona dala pre godinu dana da koristim, posto mi smetaju bubuljice ovako kad se upale tj naduju jer ih onda dodatno cackam i imam bas problema sa tim sto ne mogu da se smirim nego non stop cackam nesto, nadam se da to nece biti problem dok pijem lek .
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Post od Magistarka »

Ćao narode :wink: ...Svima novim želim dobrodošlicu i pitajte ako šta trebate, svoje iskustvo ću rado podijeliti :wink: !

Prestala sam uzimati lijek prije 65 dana,ne mogu reći da nisam zadovolja, kako je bilo prije terapije očajno, ovo sada je vauuuuu, ali perfekcionista po prirodi sam pa se nadam još boljem :wink: !
Nakon terapije sa koristila diferin i skinoren naizmjenično, a sada sam išla na kontrolu i pošto planiram na more doktorica mi je izbacila oba (jer imam neke fleke od sunca ispod očiju), pa i to smo počeli liječiti, na licu nema mjesta za sve kreme i maze, pa sada samo koristim za akne- Avene Diaknel kremu i za fleke-Depiderm Uriage, svako drugo veče, u ujutro Melaskin emulziju...
Usne mi se i sada suše,ali mnogo manje nego za vrijeme terapije,bilo je kritično iako nisma uzimalo velike doze...na svojih 70 kg popila 4100mg lijeka i kaže doktorica da je prezadovoljna stanjem,detaljno me je sada pregledala...
Držite se narode i čujemo se svakako...

POZZZZZZZZZ
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

Shomy ja sam kupila onaj pantenol gel, i zadovoljna sam, mislim da necu kupovati od Vichy nista, nekako mislim da nema potrebe. Predlazem ga svima, lagan je, brzo i lako upija. Mene u svemu ovome buni sto meni doktorka ne daje nikakvu posebnu spoljasnju negu, a vidim da ovde svi koristite razne kreme...
Proslo je dve nedelje od kad sam prestala da koristim lek, nemam aknice, mozda na dodir ipak se vrlo slabo osete neravnine... Sve je bledje, inace koristim kozji sapun, koji je jako dobar... Usta mi se uopste vise ne suše, ne znam kako...
Zastitni faktor sam prestala da koristim, cisto malo da me uhvati sunce, nadam se da nece biti stetno za lice, evo Magistarka kakva su Vasa iskustva sto se sunca tice, i planirate li da se izlazete?
Nebitan- mislim da bi ti lakse bilo da si krenuo sa terapijom od septembra, ali dobro nema veze, bice sve to dobro...
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

I ja sam prestao otprilike kad i ti i ni meni se više ne suše usne. :o Najčudnije mi je što su mi se prvih 7 dana sušile kao da sam na terapiji i sada je to odjenom prestalo, mogu ceo dan da ih ne namažem i neće biti nekih problema, možda malo ispucaju, ali ništa primetno.

Isto tako, i crvenilo se povlači, mada ga ima još u nekoj meri.
Влада
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 28, 2011 11:29 am

Post od Влада »

Pozzz svima ja sam zavrsio sa Roaccutanom, 26.juna mislim da sam vec jednom rekao ali eto opet da ponovim za sad sam zadovoljan u smislu da mi ne izlaze nove :lol: :lol: stavljam dva puta dnevno skinoren na prethodno opranu kozu sa Acnefug oxid wash izasle su mi u protekle dve nedelje 2-3 sitne bubuljice neprimetne ali su se sve povukle skoro potpuno sada mi je jedini problem sa flekicama (sto sam se i vezi toga i sa Shomy-jem konsultovao)80% njih je izbledelo ali dve fleke od dva cvora :cry: koja sam imao jedan ispod levog a jedan ispod desnog oka na samom pocetku terapije i kad sam izlecio te cvorove kad je izaslo to sto je trebalo da izadje ostala su dva pecata te fleke nikako da izblede celo lice mi je belo ali te dve fleke imam vec da ne preteram 2-3 meseca kao sto rekoh celo lice belo a tu ispod oka kao da imam masnice od udarca :roll: neki put me toliko nerviraju mada nadam se da ce i od preparata a i vremenom izbledeti....?? :roll:
Небитан
Stalni član
Stalni  član

Post od Небитан »

secerlema.ana2 znam ali sam hteo sto pre da to bude gotovo i da ne moram da se susrecem sa problemom da moram sa crvenim ili sa mnogo gorim (mnogo vise bubuljica) licem da idem u skolu, ovako nisam planirao da idem na more tako da ce valjda biti sve ok . I jos nesto, jel ima nesto odredjeno koliko mora da se pojede pre tableta jer jedem na silu i ujutru i uvece zbog leka a to mi ne prija bas pa jel ima nesto lagano da se stavi usta pa onda da se popije lek i da li ima odredjeno vreme ujutru i uvece kad mora da se popije lek ili ujutru moze izmedju 8 i 12 npr a uvece isto izmedju 8 i 12, tj jel nije potrebno piti na tacno 12 sati ?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Secerlema,
ako budes imala neko pogorsanje otidji kod dermatologa po neku dodatnu negu,ako ne utoliko bolje:).
Jeste super pantenol,pogotovu leti,ako ti zimi bude trebalo nesto masnije,lako vec uzeti vichy:).
Nebitan,ne koristi nista sto ti doktorka ne kaze.Sve sto treba da koristis i mozes da koristis ona ce ti sigurno reci.Dobro je upucena u problemtaiku;).
Lek ne moras piti striktno na 12h,pije se u dve doze,da li ce to biti posle dorucka i posle vecere,posle rucka i posle vecere ili neka druga kombinacija potpuno je svejedno.Ukoliko bas ne stignes da jedes,a treba da popijes lek,popij casu punomasnog mleka i onda mozes popiti lek.
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Jel problem što sam pio brufen, a završio sam terapiju pre malo više od 20 dana?

Inače, stanje je bolje nego na kraju terapije, uglavnom jer se crvenilo u nekoj meri povuklo, međutim još uvek imam i previše fleka po čelu, koje iz daljine izgledaju ko same akne. :evil:
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Brufen sme i tokom terapije,a ti vise nemas nekih ogranicenja,posto si terapiju zavrsio.
Za flekice ako neces da mazes zorac koji si dobio(a mislim da bi trebalo) koristi bar skinoren uvece on je blag i nije dobar kao retinoidi ali na flekice bas fino deluje.
mare777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 5:25 pm

Post od mare777 »

Pozdrav svima...Poceo sam terapiju Roaccutanom pre dva dana,pa me sad zanima posto mi je lekar prepisao 3x10mg na dan da li moram da pijem po jednu tabletu za dorucak,rucak i veceru ili mogu da popjem dve ujutru i jednu uvece,ako je to uopste bitno?
Odgovori