Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Re: Roaccutan!

Post od ljubica_ »

@mali_tuksi

Ja takodje idem na Vma, kod dr.-a Željka Mijuškovića koga ti preporucujem. Toma je isto odlican, moju drugaricu je izlecio, a i par ljudi ovde sa foruma. Tako da idi kod njih jer mislim da su definitivno za ovu vrstu lecenja najbolji, a i inace.
Sve najbolje ti zelim tokom terapije. Poz i pisi!
Korisnikov avatar
mali_tuksi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 08, 2010 8:44 pm

Post od mali_tuksi »

hvala, super ste...
vjerovatno ću u neki privatnu ordinaciju gdje rade ovi doktori sa VMA jer nisam državljanin Srbije, nemam nikakvih pogodnosti na VMA pa mi je svejedno... Dermatolozi u mojoj okolini problem akni uzimaju zdravo za gotovo i kao "proći će", čak neki govore "Ma kad se oženiš srediće se to"...mislim ko je tu lud ? Koliki je to psihički poremećaj pogotovu u teškim slučajevima ne zna niko osim onih koji to imaju.

@ljubice kako je tebi sad stanje, ako se ne varam ti piješ skoro pola godine ?
life is life !
Korisnikov avatar
Chokito
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 20, 2008 11:10 am

Post od Chokito »

pozdrav,
par pitanja,znatno vise onih potkoznih akni ili sta su vec imam na vratu nego na dr mestima,pa sta preporucujete kao kremu,losion ali za vrat? (izuzev pantenola i klindamicina) ..lice mi je suvo i peruta se ali nemam toliko problema koliko na vratu,pa stoga i to pitanje. uz to sta najvise (najcesce) koristite za lice i perutanje na obrazima i oko usana ..a i za usne:(? (eucerin proizvode ili postoji jos nesto sto je nekome koristilo?!?)
hvala unapred
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

ja sam koristio i koristim i dalje eucerin hidro protect.........jednostavno,momentalno i ume da potraje i 24h ako je potrebno (ali nije preporucljivo da se neumisjes 24h)........cena oko 1400rsd.............za usne nisam nikad koristio nista sem pantenola i labela (onaj muski labelo nepomaze,samo standardni daje rezultate)
Korisnikov avatar
Chokito
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 20, 2008 11:10 am

Post od Chokito »

igor90 napisao:ja sam koristio i koristim i dalje eucerin hidro protect.........jednostavno,momentalno i ume da potraje i 24h ako je potrebno (ali nije preporucljivo da se neumisjes 24h)........cena oko 1400rsd.............za usne nisam nikad koristio nista sem pantenola i labela (onaj muski labelo nepomaze,samo standardni daje rezultate)
hvala za odgovor, ali jel ti taj Eucerin hidro protect pomogao kod lica,tj da li bi reagovao isto i na vratu? i sta je bolje, to, ili onaj neki eucerin sa 5% ureje?!?! jedno moram da uzmem,dilema. :roll:
mari13
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 24, 2009 8:30 pm

Post od mari13 »

da se javim malo....
pijem tačno 3 meseca R. i nisam se bolje osećala poslednjih 6 godina.
sve pokušavam sada da ih nadoknadim!

inače što se tiče ovih dilema oko kremica, moram priznati da sam ja sve živo probala. novac nije bio problem...
doktor mi je odmah na početku rekao da mi ništa neće biti tako efikasno kao pantenol mast! nije bio daleko... ništa mi nije tako dobro kao pantenol krem!

ljubice? arwena? succesm? mala_plava? šta se dešava!
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

@mari13

Na poslednjoj kontroli dr mi je rekao da idem do 120mg/kg, i da potom dodjem na kontrolu. Tako da sam vec trebala da odem na kontrolu, ali nisam jer dr nije bio tu, tako da idem u petak. I s'obzirom da je se kontrola odlozila nedelju dana, nastavila sam da pijem lek.
Tako da cu u nedelju popiti ukupno oko 7800mg, sto je kumulativno 130mg/kg (imam oko 60 kg). Kao sto sam rekla, dr mi je pre rekao da ce i 120mg/kg biti dovoljno, i rekao mi je kako mi je lice dobro. Medjutim, ja sam mu rekla da mi ipak i dalje miteseri izlaze. I sve vreme nekako mislim da bih mogla da idem na visu dozu zbog toga, i takodje zbog rizika da mi se problem ne vrati. Tj. bojim se da se to sto imam kasnije ne pogorsa, onda kada lek vise ne bude u organizmu.

Koliko sam citala, doktori obicno kazu da se ide do 150mg/kg da se problem ne bi vratio. Verovatno je i 120mg dovoljno, ali kazu da se visa doza ipak daje zbog neke sigurnosti. Jer kad sam vec dosla dovde, onda je mozda i bolje da odem na malo visu dozu..

Znam da mnogima u sustini ne prestanu da izlaze bas skroz po zavrsetku terapije, ali me je ipak strah od toga da mi se ovakvo stanje ne pogorsa. Fleke i dalje imam, malo su bolje doduse. Crvenilo je takodje i dalje tu. Lice se najvise zacrveni ujutru, i od toplote u prostorijama. Dok je bilo bas hladno vreme, koza lica mi se malo i perutala ali nista strasno. Ekcem mi se opet javio na rukama, malo gori nego sto je pre bio. Usne su mi bile bas bas nepodnosljivo suve. Bukvalno su me pekle i nista nije moglo da pomogne. Koristim i eucerin i pantenol trenutno. Bolove u telu uopste vise nemam (ledja, lopatice, ramena sve je ok i vezbam bez problema).

Tako da manje vise to je to. Javljam sta mi je dr rekao u petak.
mari13
Stalni član
Stalni  član

Post od mari13 »

da, razumem te skroz ljubice!
ja još o tome ne razmišljam... mislim o toj kumulativnoj dozi, jer sam ja sad napunila 3 meseca kako pijem, pa imam još, ali gledajući ovaj forum uvidela sam da je povratnika vrlo malo, pa mi je to neki odgovor na svoje sumnje!

jedva čekam da mi javiš šta će ti reći doktor.... :D
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Bila sam sad na kontroli. Dr je rekao da je sve dobro, i kraj vec danas.. :o :-?
Onda sam mu ja rekla da mi se miteseri i dalje javljaju na sta je on rekao da to tako mora i da to nije miteser, i da on tako ne izgleda. :o Na to sam mu rekla da mi ne smeta sto to izadje vec fleke koje i dalje ostaju iza toga.. :(
Sve u svemu rekao je da je odlicno, i da cak nece ni retinoid da mi da, sto je mene bas zacudilo. Samo je rekao da mazem bilo koju kremu i to ako hocu. Nije mi ni kontrolu zakazao, ali sam mu ja rekla da me se nece tek tako resiti i da cu dolaziti. :) Za piling mi je rekao da vidim ako hocu, ali da on misli da mi nece trebati. Do tad mora da prodje minimum 6 meseci. Znaci nista se ne radi pre oktobra.
Onda sam ga pitala za dozu, tj da li je bolje ako se uzme visa- da se ne bi vratilo, i da li to uopste i ima veze sa dozom?
Na sta je on odgovorio da apsolutno nema. I rekla sam mu da se bojim da se to sto imam kasnije ne pogorsa. Rekao mi je da ne razmisljam o tome, i da ni on, ni ja, ni niko ne zna sta ce biti za dva, tri ili cetri meseca, ali da misli da mi se nece vracati.
Sto mene nije bas mnogo ohrabrilo, ali dobro.. Mogu samo da se nadam da ce sve biti ok, da ce nekako ove fleke uspeti same da izblede, i najvaznije da se problem nece vracati u obliku u kom je bio.
mari13
Stalni član
Stalni  član

Re: Roaccutan!!!

Post od mari13 »

znači ljubice opraštamo se srećno od tebe!!!

odlično što je kod doktora prošlo dobro!
zahvaljujem ti što si sa nama sve te važne stvari podelila... ti si mi mnogo olakšala moju terapiju jer si išla korak ispred mene, a vrlo si temeljna, odgovorna i organizovana!!! davala si odgovore na moja tek zamišljena pitanja!

biće ti sve u redu! ne brini, opusti se i uživaj sada! nadoknadi proušteno! :D i čuvaj se sunca!

da li ti je rekao kada možeš na sunce?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Hvala mari13 puno! Nadam se i ja da ce biti sve u redu.. :-?
E, bas sam zaboravila da ga pitam za sunce i da li zastitni faktor treba da se koristi. Rekao mi je samo da koristim bilo koju kremu i to ako budem osecala potrebu da je stavim. Tako da ne znam, treba pitati u svakom slucaju.
Evo sad sam bila napolju i bas je sunce upicilo, i oseti se dosta na kozi, cak se i pocrveni. Jer je koza sada jako osetljiva i suva, tako da ipak mislim da neko vreme treba bezati od njega.. :oops:
MAJAJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 2:46 pm

Post od MAJAJ »

U subotu sam bila kod dermatologa i konacno sam dobila Roacutan (20 mg.) i to na moje insistiranje. Doktor tvrdi da nisam slucaj za R. i da imam umisljen problem. Acne vulgaris imam poslednjih 10-ak godina, na licu, ledjima pa sad i na vratu. Nista strasno, ali za mene veoma stresno. Danas treba da odem po lek ali sve odlazem jer nemam hrabrosti. Cak sam pocela i da panicim citajuci sve i svasta i dodje mi da odustanem. Ocajna sam, ne znam na koju bi stranu! Inace ima 29 godina, sto je veoma bitno za ovaj problem. Porodicu trenutno ne planiram, ali nikad se ne zna. Potreban mi je jedan prijateljski savet, ma kakav bio.
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

MAJAJ napisao:U subotu sam bila kod dermatologa i konacno sam dobila Roacutan (20 mg.) i to na moje insistiranje. Doktor tvrdi da nisam slucaj za R. i da imam umisljen problem. Acne vulgaris imam poslednjih 10-ak godina, na licu, ledjima pa sad i na vratu. Nista strasno, ali za mene veoma stresno. Danas treba da odem po lek ali sve odlazem jer nemam hrabrosti. Cak sam pocela i da panicim citajuci sve i svasta i dodje mi da odustanem. Ocajna sam, ne znam na koju bi stranu! Inace ima 29 godina, sto je veoma bitno za ovaj problem. Porodicu trenutno ne planiram, ali nikad se ne zna. Potreban mi je jedan prijateljski savet, ma kakav bio.
to je tvoja odluka,ali moras biti dosledna i ako pocnes da pijes da zavrsis.........moras imati na umu da idu dani sa sve vise sunca a raocutan i sunce neidu zajedno nikako (neodnosi se samo na suncanje i plazu vec i najmanje izlaganje suncu dovodi do toga da koza reaguje jakim crvenilom),tako da leto zaboravi...................ako pocnes da pijes za porodicu nemoze ''nikad se nezna'' vec nikako za vreme terapije i odredjen period posle.......
MAJAJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 2:46 pm

Post od MAJAJ »

Kupila lek (uplasila se od samog pakovanja), procitala uputstvo i odustala, otisla do ogledala, vratila se i popila prvu tabletu. Sad cekam da se dese cuda! Malo sam u shoku, al' znam da za mene nema drugog resenja.

Dobro bi mi dosao neki savet u vezi sa ishranom. Sta se ne preporucuje?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

MAJAJ napisao:Kupila lek (uplasila se od samog pakovanja), procitala uputstvo i odustala, otisla do ogledala, vratila se i popila prvu tabletu. Sad cekam da se dese cuda! Malo sam u shoku, al' znam da za mene nema drugog resenja.

Dobro bi mi dosao neki savet u vezi sa ishranom. Sta se ne preporucuje?
nepreporucuje se alkohol i ono sto sadrzi vitamin A (znaci razliciti multivitaminski sokici)
a obavezno lek moras da uneses u toku nekog obroka
Odgovori