Roaccutan!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Roaccutan!
kako koristis Zorac?!jel svako vece ga stavljas ili svako drugo?!
cao svima...evo danas je moj prvi dan na roacc...krenuo sam sa dozom od 40mg na dan (20+0+20)..kao sto sam rekoa imama na grudima akne cistika nekih 10tak komada...i na stomaku dve...nigde vise...nadam se da sa roacc nece izlaziti nove...lice mi je total ok..niko mi se nije javio sa slicnim problemo..izgleda da sam usamljen...nadam se da ce biti ok mada sam danas bio sa koleginicom sa faxa (medicina) i ona kaze da nisam trebao pocinjati da je opasan...ja sam odlucio..nadam se da ce biti ok...ne znam sta da uzmem da maze telo i lice..kao i usne...ajde mala pomoc savet..
poz za sve

@Sloba BG
Za lice koristi Avene Clean-Ac (namenjena je kozi tokom terapije na roaccu). Cesto je nema u apotekama, tako je da potrazi u apoteci u Uscu, ili u apoteci u Knez Mihajlovoj. Cena je 1200.
Za usne koristi Eucerin Acute lip balm- malo je skuplji, kosta oko 600 din ali je stvarno dobar.
A, za telo mozes kupiti prakticno bilo koje mleko za telo.. Preporucujem Dove ili Eucerin sa 5 do 10 % uree.
Za lice koristi Avene Clean-Ac (namenjena je kozi tokom terapije na roaccu). Cesto je nema u apotekama, tako je da potrazi u apoteci u Uscu, ili u apoteci u Knez Mihajlovoj. Cena je 1200.
Za usne koristi Eucerin Acute lip balm- malo je skuplji, kosta oko 600 din ali je stvarno dobar.
A, za telo mozes kupiti prakticno bilo koje mleko za telo.. Preporucujem Dove ili Eucerin sa 5 do 10 % uree.
@Igor90
Pretpostavila sam da i on pece.. Samo je najbitnije da to ne bude nizdrzivo, tj. da bude u granicama normale, i da on sam ne ostavlja nezeljene posledice kao sto su crvenilo, jaka iritacija itd..
U svaklom slucaju javljaj kako ti daje ide..
Pretpostavila sam da i on pece.. Samo je najbitnije da to ne bude nizdrzivo, tj. da bude u granicama normale, i da on sam ne ostavlja nezeljene posledice kao sto su crvenilo, jaka iritacija itd..
U svaklom slucaju javljaj kako ti daje ide..
danas završavam sa roakutanom i prezadovoljna sam. pila sam ukupno 5 meseci i 20 dana, do ukupne kumulativne od 150mg/kg, prvo 40, onda 50 i na kraju 60mg. koža je počela zapravo da se čisti tek u petom mesecu. nervirala sam se što sporo reagujem, ali sada vidim da je to ipak proces i da mora da se sve proživi, tj. nema ništa preko noći.
koža mi se za proteklih 6 meseci transformisala, trenutno nemam ni jednu bubuljicu, čak ni mitiser, ostale su još 4 svežije fleke koje blede i ten mi je generalno šarenkast od starih akni (napominjem da je sve ovo vidljivo jedino baš izbliza, dakle nisu neke jarke crvene fleke). konačno sam dostigla svoj cilj, a to je da mi više nije neophodan puder da bih izgledala normalno i mogla da se uopšte pojavim pred ljudima. sada sa puderom izgleda tek perfektno.
tako da, zaključak je da želim da ohrabrim sve koji se dvoume ili plaše da uzmu ovaj lek jer je on nešto najbolje što postoji za akne i da je fama koja se pravi oko njega samo to - fama. pod nadzorom stručnjaka nemate za šta da se brinete. a nadam se da će vam doneti iste rezultate kao i meni.
kako su ostali, successm, mari13, mala plava? da li završavate i kako ste zadovoljni?
koža mi se za proteklih 6 meseci transformisala, trenutno nemam ni jednu bubuljicu, čak ni mitiser, ostale su još 4 svežije fleke koje blede i ten mi je generalno šarenkast od starih akni (napominjem da je sve ovo vidljivo jedino baš izbliza, dakle nisu neke jarke crvene fleke). konačno sam dostigla svoj cilj, a to je da mi više nije neophodan puder da bih izgledala normalno i mogla da se uopšte pojavim pred ljudima. sada sa puderom izgleda tek perfektno.
tako da, zaključak je da želim da ohrabrim sve koji se dvoume ili plaše da uzmu ovaj lek jer je on nešto najbolje što postoji za akne i da je fama koja se pravi oko njega samo to - fama. pod nadzorom stručnjaka nemate za šta da se brinete. a nadam se da će vam doneti iste rezultate kao i meni.
kako su ostali, successm, mari13, mala plava? da li završavate i kako ste zadovoljni?
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 15, 2009 9:50 pm
E Arwena bas mi je drago da je sve ok...i ja dijelim tvoje misljenje o ovom lijeku...ulazim u 4.mjesec ( ne mogu vjerovati da je tako brzo proslo),pocetna doza je bila 30 mg,dok sam posle 2 mjeseca presla na 50 mg,bila sam na kontroli neki dan i doktor je rekao ista doza jos 2 mjeseca...moram da napomenem da vec vise od mjesec dana nemam nista na licu osim par flekica,kod mene je da kucnem stvarno brzo poceo da djeluje.i fenomenalan je osjecaj cistog i nemasnog lica.sjecam se kako sam imala sve sitnih milion mitesera po cijelom licu,sad je sve nestalo.kad se sjetim samo pocetnog pogorsanja i mog kukanja ovdje na forumu..al sve se isplatilo,zato i ja preporucujem svima koji su vec dugo u problemu da se ne dvoume.pozdrav veliki i pisite kakvo je stanje.
evo i ja da se javim....
bila sam danas na kontroli i doktor je napisao da ima učinka, da nastavim da pijem 50mg na 52 kg i da dodjem na kontrolu sa svim rezultatima za mesec dana! inače za 8 dana mi je tačno 3 meseca kako pijem R, ali mi je doktor rekao da će tek kada budem pila 4 meseca moći da kaže koliko ću još piti!
ja lično sam zadovoljna.... mala_plava kao da je u moje ime pisala. isto mi je kao i njoj!
arwena, mala_plava... drago mi je da ste zadovoljne!
nadam se da su ostali zauzeti nadoknađivanjem izgubljenog vremena pa se zato ne javljaju! pozzz
bila sam danas na kontroli i doktor je napisao da ima učinka, da nastavim da pijem 50mg na 52 kg i da dodjem na kontrolu sa svim rezultatima za mesec dana! inače za 8 dana mi je tačno 3 meseca kako pijem R, ali mi je doktor rekao da će tek kada budem pila 4 meseca moći da kaže koliko ću još piti!
ja lično sam zadovoljna.... mala_plava kao da je u moje ime pisala. isto mi je kao i njoj!
arwena, mala_plava... drago mi je da ste zadovoljne!
nadam se da su ostali zauzeti nadoknađivanjem izgubljenog vremena pa se zato ne javljaju! pozzz

@igore, kako napreduje sa Zoracom?!koliko ga cesto koristis, svako vece ili svako drugo?!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
po preporuci lekara stavljam svako drugo vece,vise nema peckanja i perutanje se smanjilo na prihvatljivu meru,vidi se napredak u uklanjanju oziljaka ali takodje se vidi i da koza postaje umorna od svega ovog....
Verujem da ti je koza od zoraka suva i perutava. I ja sam bila na takvim terapijama, i bas mogu da budu neprijatne..igor90 napisao:po preporuci lekara stavljam svako drugo vece,vise nema peckanja i perutanje se smanjilo na prihvatljivu meru,vidi se napredak u uklanjanju oziljaka ali takodje se vidi i da koza postaje umorna od svega ovog....
Meni je koza cak bila mnogo suvlja i perutavija od lokalnih retinoida nego od roaca.
Ali makar ti ne izlaze nove, to je dobro. Jel crvenilo nemas?
- mali_tuksi
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 08, 2010 8:44 pm
Imam 19 godina i 1991 sam godište. Od 2004 mučim sa aknama, prvo se konstatovalo kao acne vulgaris pa krenuo od najobičnijih krema tipa puzzle, dercome, nekih specijalnih, melemi, čajevi itd...ništa nije pomagalo.. 2006 sam otišao u Bg i probao neku koto dermu neke kremice...ništa naravno.
Iste te godine na VMA kod dr. Mladenovića koji mi je konstatovao Acne Conglobata 40 mg dnevno. Pentanol kremu i svakih 30 dana ast, alt, hlesterol, za 3 sedmice pregled...nažalost roditelji mi nisu bili za to jer su čuli za nus pojave i tu je bio kraj...nakon toga svaka moguća reklama je bila moja, prof Milojević acne intesive, ProActive Solution kako li već sve moguće što sam gledao i bio sam uporan ali ništa nije pomagalo niti bilo rješenje na duge staze, koža se navikne za mjesec dana pa ponovo na isto.
Odlučio sam krenuti sa roakutanom, ovih dana idem u Bg...previše sam se asocijalizovao, uništio psihički, izlazim slabo samo kad je neophodno, družim se samo sa drugarima koji su već navikli, niko mi se ne ruga, ali prilično je neprijatno stalno se sakrivati i ne mogu više danas sam pukao i spreman sam bukvalno na sve i svašta čak i na najgore samo da se riješim ubice samopoštovanja/samopouzdanja.
Kod mene su karakteristični upalni procesi pa mnogi misle da mi je otekao zub, nakon 48h se povuče ali ostaju akne koje budu aktivne idućih 7 dana....nova izlazi odmah nakon, ali uvijek imam 2-3 aktivne od kojih ludim. Ožiljaka skoro da nemam i nisu vidljivi osim pri jakoj svjetlosti.
Opisivaću terapiju na ovom forumu. Pozdrav svima!
Iste te godine na VMA kod dr. Mladenovića koji mi je konstatovao Acne Conglobata 40 mg dnevno. Pentanol kremu i svakih 30 dana ast, alt, hlesterol, za 3 sedmice pregled...nažalost roditelji mi nisu bili za to jer su čuli za nus pojave i tu je bio kraj...nakon toga svaka moguća reklama je bila moja, prof Milojević acne intesive, ProActive Solution kako li već sve moguće što sam gledao i bio sam uporan ali ništa nije pomagalo niti bilo rješenje na duge staze, koža se navikne za mjesec dana pa ponovo na isto.
Odlučio sam krenuti sa roakutanom, ovih dana idem u Bg...previše sam se asocijalizovao, uništio psihički, izlazim slabo samo kad je neophodno, družim se samo sa drugarima koji su već navikli, niko mi se ne ruga, ali prilično je neprijatno stalno se sakrivati i ne mogu više danas sam pukao i spreman sam bukvalno na sve i svašta čak i na najgore samo da se riješim ubice samopoštovanja/samopouzdanja.
Kod mene su karakteristični upalni procesi pa mnogi misle da mi je otekao zub, nakon 48h se povuče ali ostaju akne koje budu aktivne idućih 7 dana....nova izlazi odmah nakon, ali uvijek imam 2-3 aktivne od kojih ludim. Ožiljaka skoro da nemam i nisu vidljivi osim pri jakoj svjetlosti.
Opisivaću terapiju na ovom forumu. Pozdrav svima!
life is life !
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
@ljubice,crvenilo se javlja kad namazem zorac i ujutru dok se neumijem,cim se umijem i stavim hidrataciju sve oped bude oK...
@mali_tuksi,buduci da si promasio idealan period za lecenje roacutanom (a to je zima) imaj u vidu da sad kad zapocnes terapiju da ce leto i sunce biti tvoj najveci neprijatelj,par saveta nije na odmet,prvo,dok pijes R moras imati izuzetnu disciplinu (lek je opasan i nema nista na brzinu),kazes da si vec psihicki unisten,ali moraces izdrzati jos jedna talas pogorsanja kad krenes sa roacutanom,ali ono sto sleduje posle je vredno svega toga.Cim pocnes da pijes zaboravi na cedjenje i stiskanje jel i od najmanjih doza i prvih tableta koza vise ne reaguje kao pre i svakim stiskanjem ostaje tamna ruzna fleka koja ume da ostane na licu i mesec dana.Na kontrole moras redovno sto moze biti zamorno jer terapija ume da potraje i po 8 meseci....
ako budes imao pitanja.....slobodno pitaj....
@mali_tuksi,buduci da si promasio idealan period za lecenje roacutanom (a to je zima) imaj u vidu da sad kad zapocnes terapiju da ce leto i sunce biti tvoj najveci neprijatelj,par saveta nije na odmet,prvo,dok pijes R moras imati izuzetnu disciplinu (lek je opasan i nema nista na brzinu),kazes da si vec psihicki unisten,ali moraces izdrzati jos jedna talas pogorsanja kad krenes sa roacutanom,ali ono sto sleduje posle je vredno svega toga.Cim pocnes da pijes zaboravi na cedjenje i stiskanje jel i od najmanjih doza i prvih tableta koza vise ne reaguje kao pre i svakim stiskanjem ostaje tamna ruzna fleka koja ume da ostane na licu i mesec dana.Na kontrole moras redovno sto moze biti zamorno jer terapija ume da potraje i po 8 meseci....
ako budes imao pitanja.....slobodno pitaj....
- mali_tuksi
- Novi član
hvala igore, nije mi problem ljeto neću nigdje iz kuće to mi je najmanji problem 
pozdrav !

pozdrav !
life is life !
@mali_tuksi upravo sam procitao tvoj post i samo da ti kazem da nisi jedini....imao sam indentican problem, i potpuno istu dijagnozu....sad mozes da okrivis roditelje sto ti nisu ranije dali roaccutane
salim se, naravno. Sve te upale su neprijatne i poptpuno te razumem kada kazes da vise nisi psihicki stabilan. Nikada nije kasno za roakutan. Koristio sam ga pre 3 godine i od tada se situacija drasticno promenila. Odmah pocni sa roakutanom, bez obzira na doba. Moras biti istrajan, jer znam zasto ti to kazem. Kao sto si vec verovatno citao, lek na pocetku izaziva pogorsanje i postepenim povecanjem doze na kraju dovodi do izlecenja. Verovatno si citao da pogorsanje traje do prvih dva-tri meseca. To nije u potpunosti tacno, jer svako reaguje na svoj nacin, a veruj mi, meni je poboljsanje krenulo tek posle cetvrtog i to drasticno. Sto se tice nuspojava, ne verujem da je iko na ovom forumu imao nekih ozbiljnih problema, osim perutanja koze, ekcema na rukama, suvih usana i pospanosti. To ne bi trebalo da ti predstavlja problem, ako zelis pravi efekat kakav sam ja dobio. Budi spreman na to da je lek fotosenzitivan, znaci ne smes na sunce,i da ne koristis tetracikline i preparate vitamina A, ali to ce ti dermatolog vec detaljnije pojasniti.. Sto se tice depresije, meni je ona sasvim poznata, i savetujem ti da se sto vise druzis, makar samo i sa poznatim ljudima, samo nemoj sedeti u kucnom mraku!!! I na kraju, vazno je ne odustati u vremenu tog pogorsanja, jer je to samo deo procesa koji vodi ka boljem. Srecno i ako ti treba nesto, samo pitaj!

- mali_tuksi
- Novi član
Hvala mnogo, stvarno znači podrška, a niko je ne može pružiti osim ljudi koji to već nisu okusili.
evo stigao sam skoro do kraja, cijeli topic sam pročitao od sinoć
Nažalost moraću kupovati tablete jer nisam državljanin Srbije, a u RSrpskoj Roakutan nije na listi lijekova koji mogu na recept...no nebitno jer sam u zadnje 2 godine ukupno potrošio skoro 5 000 € na razne gluposti. Na fax polazim u oktobru pa se nadam da ću se riješiti do tada...na matursko neću ni ići ovo mi je bitnije.
evo stigao sam skoro do kraja, cijeli topic sam pročitao od sinoć

Nažalost moraću kupovati tablete jer nisam državljanin Srbije, a u RSrpskoj Roakutan nije na listi lijekova koji mogu na recept...no nebitno jer sam u zadnje 2 godine ukupno potrošio skoro 5 000 € na razne gluposti. Na fax polazim u oktobru pa se nadam da ću se riješiti do tada...na matursko neću ni ići ovo mi je bitnije.
life is life !