Roaccutan!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Roaccutan!
Evo i mene. Novost je da idem do 120 mg. Dakle ostalo mi je jos mesec dana na 50 mg..
Igore, hvala ti na svemu zaista, bio si nam podrska i pomoc od samog pocetka pa i pre.
Meni jedino smeta ovo crvenilo od roaca tj suvoce. Lako se pojavi stvarno.
Jesu ti nestale sve te stvari tipa crvenilo, suvoca i ostalo? I da li ti je bolje sada 3 meseca posle nego sto je bilo na samom kraju terapije?
Igore, hvala ti na svemu zaista, bio si nam podrska i pomoc od samog pocetka pa i pre.
Jesu ti nestale sve te stvari tipa crvenilo, suvoca i ostalo? I da li ti je bolje sada 3 meseca posle nego sto je bilo na samom kraju terapije?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
nema na cemu,tu sam da pomognem........crvenilo se javlja al to je vise od hladnoce (vidim da i drugi ljudi pocrvene pa onda to nevezujem za roacutan),koza je pocela da se masti ali umereno (nista sto neresava obcno umivanje) ali jos uvek mazem uvece pantenol krem jer posle umivanja ume da bude dosta suva......usne se jos uvek suse,ni blizu kao pre,ali dovoljno da mi smeta....ljubica_ napisao:Evo i mene. Novost je da idem do 120 mg. Dakle ostalo mi je jos mesec dana na 50 mg..
na samom kraju terapije jos nisu bila cista ledja ali ona se jos uvek polako ciste i dovode u fino stanje,sad mi je naravno bolje i jos kad dodas na to da odlazi problem sa konstantnim umorom i zeljom za spavanjem,losa koncentracija i bolovi u ledjima,krvarenje iz nosa...........kratko i jasno ponovo si covek.....
Ipak je najvaznije da se nista novo ne pojavi. I da ne bukne lice po zavrsetku terapije.
Meni je dr sad na kontroli rekao kako bi mi dao kad zavrsim neki retinoid tipa differin (koji sam pre koristila i na koji sam uzasno odreagovala). To me je malo uplasilo, posto je koza sada ipak osetljiva, i sto ti kazes bice i kad se zavrsi terapija.
Ti sada ne koristis nista jace od kreme tj. pantenola? Jel ti dr to pominjala?

Meni je dr sad na kontroli rekao kako bi mi dao kad zavrsim neki retinoid tipa differin (koji sam pre koristila i na koji sam uzasno odreagovala). To me je malo uplasilo, posto je koza sada ipak osetljiva, i sto ti kazes bice i kad se zavrsi terapija.
Ti sada ne koristis nista jace od kreme tj. pantenola? Jel ti dr to pominjala?
Cao ljudi evo me...danas sam uspeo napokon da dobijem na recept tri kutije Roacc...doktorka je rekla za dalje ce videti .. procitao sam upustvo..i bas sam skenjan kolike kontraidikacije..dijabet...ma svasta...trenutno me grlo zeza pa pijem lek za grlo cim prestanme krenuo bi sa roacc..ali me i dalje trip..ja na licu nemama ama bas nista na telu tj na grudima nekih 15-tak akni koje su dubinske kao ciste ...nisu crvene nista...plasim se da kad krenem da uzimama lek ne iskoce po licu??Dal je neko imao akne kao ja?Sta da radim dal da krenem sa Roacc???? dajte mi jos neke savete..??
mala_plava, arwena, ljubice i drugi drago mi je da čitam da vam je bolje!!!!
ja, tačno pijem 2 meseca, bolje je i nadam se da više neću imati pogoršanja, ali videćemo još... ništa nije gotovo dok se stvarno ne završi!!!
ekcem me je prošao kada su prošle i ove velike hladnoće, redovno mažem ruke pantenol kremom, a uveče pantenol mašću ili *reklama* za pete!!!
lice uveče samo blago namažem pantenol kremom!
svima bih preporučila Roakutan... naravno koji treba da ga piju!
ja, tačno pijem 2 meseca, bolje je i nadam se da više neću imati pogoršanja, ali videćemo još... ništa nije gotovo dok se stvarno ne završi!!!
ekcem me je prošao kada su prošle i ove velike hladnoće, redovno mažem ruke pantenol kremom, a uveče pantenol mašću ili *reklama* za pete!!!
lice uveče samo blago namažem pantenol kremom!
svima bih preporučila Roakutan... naravno koji treba da ga piju!
I nije trebalo dugo da se pogorsa...
Izaslo mi je par bubuljica i upaljenih mitesera po obrazima..
Trudim se da se ne nerviram mnogo, s'obzirom da bi pms trebao ove nedelje pa se nadam da je zbog toga.
Kako su ostali, Success M..?
Izaslo mi je par bubuljica i upaljenih mitesera po obrazima..

Trudim se da se ne nerviram mnogo, s'obzirom da bi pms trebao ove nedelje pa se nadam da je zbog toga.

Kako su ostali, Success M..?
ljubice... sigurno je zbog pms-a... ako si i pre imala pogoršanja pre mece, onda je sigurno to i sada... arwena je isto tako pisala da joj tada izlaze više, ali sada kada je skoro na kraju terapije čini mi se da je pisala da joj više ne izlaze! i ona je bila zabrinuta, ali sada je srećna!
i ja se pitam šta je sa success_m?! javi se success!
moram, devojke da vas pitam da li vam se skratio ciklus? meni jeste za par dana... pre sam uvek u dan dobijala, a sada kako sam počela da pijem R 4 dana pre! to sam već i čitala da je pre neka devojka pitala, pa pretpostavljam da je zbog terapije! šta vi kažete?
pozzz
i ja se pitam šta je sa success_m?! javi se success!
moram, devojke da vas pitam da li vam se skratio ciklus? meni jeste za par dana... pre sam uvek u dan dobijala, a sada kako sam počela da pijem R 4 dana pre! to sam već i čitala da je pre neka devojka pitala, pa pretpostavljam da je zbog terapije! šta vi kažete?
pozzz

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 15, 2009 9:50 pm
SloboBG,ne vjerujem da ce ti se lice pogorsati,ako vec nemas problema sa njim,ali je moguce da ti se te postojece pogorsaju.sto je sasvim normalno i svima se desilo,ali ne mora nista znaciti..ono sto sigurno znam je da je svima ovdje pomogao,ali naravno ne odmah..meni se toliko pogorsalo da sam vristala
ali posle dva mjeseca je bilo potpuno novo lice...sad prvi put u zivotu mackam kreme koliko mi volja i divan je osjecaj
jedino me ubise u pojam usne,stalni umor se izgubio,valjda sam vise navikla
,uglavnom ne misli na nuspojave,pa svaki lijek ih ima,samo misli pozitivno i sve ce biti ok.
Hm ja jos imam najmanje 3-4 mj da pijem da postignem kumulativnu....
Drago mi je da je svima bolje,pozdrav.

Hm ja jos imam najmanje 3-4 mj da pijem da postignem kumulativnu....
Drago mi je da je svima bolje,pozdrav.
u 2om mesecu koriscenja roaccutana sam,a mnooooogo mi se suse usne...... 
sta predlazete,osim onog balzama lip acute eucerin,u poslednje vreme mi nije ni od kakve pomoci ;\
poz

sta predlazete,osim onog balzama lip acute eucerin,u poslednje vreme mi nije ni od kakve pomoci ;\
poz
ja za usne, posle mesec dana isprobavanja raznih mazalica sada ipak koristim pantenol kremu. noću stavim pantenol mast. ispostavilo se da mi je to ipak najbolje. inače taj eucerin lip acute balzam mi je jedan od najgorih koje sam probala!
hvala mari,probacu tako pa cu videti sta ce biti..mari13 napisao:ja za usne, posle mesec dana isprobavanja raznih mazalica sada ipak koristim pantenol kremu. noću stavim pantenol mast. ispostavilo se da mi je to ipak najbolje. inače taj eucerin lip acute balzam mi je jedan od najgorih koje sam probala!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jun 14, 2009 5:34 pm
ja sam vec par meseci na roakutanu,za nekih mesec-dva ce da mi se zavrsi terapija...
lice mi nije bilo nesto puno suvo,ali nije ni masno kao sto je bilo pre,sada je normalno
usne su mi suve,ali ih redovno mackam pantenolom (i deo ispod usana jer mi se i tu malo peruta koza i zna da bude crveno) i jekodermom...
pijem trenutno 40 mg ujutru i 20 mg pred spavanje,imam 65 kg...
analize krvi su mi super...jedino sto sam malo umornija nego inace i nervozna,lako menjam raspolozenje
ali me nerviraju flekice,par njih mi je ostalo na licu,kad god mi izadje bubuljica (a to je jako retko) ostane mi flekica...kako njih da skinem? sta da radim po tom pitanju? zaborvaih da pitam derm. kad sam bila....
lice mi nije bilo nesto puno suvo,ali nije ni masno kao sto je bilo pre,sada je normalno

usne su mi suve,ali ih redovno mackam pantenolom (i deo ispod usana jer mi se i tu malo peruta koza i zna da bude crveno) i jekodermom...
analize krvi su mi super...jedino sto sam malo umornija nego inace i nervozna,lako menjam raspolozenje

ali me nerviraju flekice,par njih mi je ostalo na licu,kad god mi izadje bubuljica (a to je jako retko) ostane mi flekica...kako njih da skinem? sta da radim po tom pitanju? zaborvaih da pitam derm. kad sam bila....
fleke na zhalost ne mogu da se skinu tek tako, treba da prodje izvesno vreme dok se kozha skroz obnovi. kod nekih je duzhe kod nekih kracje, a na roaccu zbog sushenja kozhe znaju da traju duzhe. tek posle 6 meseci od prestanka uzimanja sme da se radi hemijski piling, ako za to bude potrebe. u medjuvremenu nishta ne sme da se stavlja za izbeljivanje fleka.
anonimnaizbg napisao:ja sam vec par meseci na roakutanu,za nekih mesec-dva ce da mi se zavrsi terapija...
analize krvi su mi super...jedino sto sam malo umornija nego inace i nervozna,lako menjam raspolozenje![]()
I meni je takodje raspolozenje promenljivo, ali nekako to ne prepisujem samom roacu, mislim da je vise od razmisljanja i brige zbog cele terapije, u smislu ok sam i pozitivna kad mi je dobro lice, ali cim se pogorsa pesimisticna sam. I kako se blizi kraj sve sam nervoznija i nervoznija i plasim se da ce mi se sve vratiti..
Fleke su meni najveci problem, da ih imam malo ne bi mi smetale ali ipak ih imam dosta. Cak i od najsitnijeg mitesera ili bubuljice i sada mi ostaju fleke. I one iz daleka izgledaju kao akne sto je najgore.Ali sa njima nazalost ne mozemo nista bas kao sto arwena rece. Prvi korak je da se ceka i ceka da izblede, tj mora im se dati taj neki minimum od 6 meseci kad se nista na kozi ne sme raditi. Ali mene toliko to ne brine, vec se bojim vracanja starog. Jer ako se to desi, tak tad nema sanse za fleke da izblede..

Meni je dr rakao koliko sam razumela da se jedino po zavrsetku terapije sme koristiti lokalni retinoid. E sad nisam shvatila da li bas odmah ili i za to mora proci neko vreme.
Ako neko moze da nam napise vezano za to, odnosno sta su koristili po samom zavrsetku ili sta trenutno koriste.
Igor90 mislim da je rekao da ne koristi nista jos uvek, e sad ne znam za ostale npr. Shomy ili jos neko ko je zavrsio..?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
evo konacno sam stigao da odradim kontrolu.......doktorka kaze stanje odlicno.....i dalje tvrdi da za umivanje nista sem tople vode.............malo se neckala i na kraju je odlucila da mi da ZORAC gel 0.1% svako drugo vece (kaze da je to za oziljke) i 500mg C vitamina svaki dan (ovo mi nije rekla zasto)...