Roaccutan!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Roaccutan!
@ljubica_
jos jednom hvala za preporuku za onaj eucerin za usne,stvarno ali stvarno je pomogao,prijatno sam se iznenadio.
uzeo sam i onaj elokom za ruke,ali opet ih zapostavljam i retko kad se setim da namazem
a nisam uzeo samo onu eucerin sa 5% ureje,nisam imao kes taj dan,pa sam hteo jos jednom da te pitam koliko ti je on pomogao,i jel on moze na vrat da se nanosi ili je iskljucivo za lice,posto sa licem nemam problema
poz
jos jednom hvala za preporuku za onaj eucerin za usne,stvarno ali stvarno je pomogao,prijatno sam se iznenadio.
uzeo sam i onaj elokom za ruke,ali opet ih zapostavljam i retko kad se setim da namazem
a nisam uzeo samo onu eucerin sa 5% ureje,nisam imao kes taj dan,pa sam hteo jos jednom da te pitam koliko ti je on pomogao,i jel on moze na vrat da se nanosi ili je iskljucivo za lice,posto sa licem nemam problema
poz
Nema na cemu, stvarno je i meni i mnogima pomogao. Jeste skuplji al se isplati.Chokito napisao:@ljubica_
poz
Elokom mazi tokom ekcema ali i posle kad ti je koza ok.
Eucerin krema je ok, doabr je odnos cena i kvalitet. S'obzirom da je za lice moze i na vrat sigurno.
Evo da se javim poslije 1000 godina.SuCceSS M napisao:Lea, kada je tebi pocelo prvo poboljsanje, kada su prestale da ti izlaze nove upale?

@ SuCceSS M, poslije manje -vise tri mjeseca. U cetvrtom vise nisam imala nijednu bubuljicu na licu, a tako je i sada poslije petog mjeseca. Bila sam na kontroli prije 10ak dana i ljekar je prezadovoljan stanjem koze lica, ali na ledjima imam i dalje 2-3 tvrdoglave cistične i zbog toga nastavljam jos 4 mjeseca da pijem, ali samo 7 dana u mjesecu. Malo sam se razočarala,jer to znači da ni ovo ljeto necu moci normalno na sunce. Inače holesterol mi se pogorsao uzasno, a i trigliceridi su mi poviseni, ali se nadam da ce se sve vratiti u normalu sa manjom dozom...
Nemam vremena da iscitam sve sto ste pisali na prethodnim stranama, ali se nadam da trenutni roakutanci dobro napreduju, a oni koji su zavrsili sa terapijom nemaju vise problema.

Pozz
cao svima, evo ja sam zavrshila chetvrti mesec i ushla u peti i josh uvek nisam zadovoljna stanjem. za razliku od Lee, meni su ledja, koja su josh od mora letos bila mirna, ali koja preko zime znaju da zadaju probleme u vidu bolnih potkozhnih bubuljica, sada potpuno chista i glatka, bez i jedne bubuljice vec mesecima, ali zato lice i dalje ima upala.
ni 60mg dnevno, ni inekcija za sada nisu dovoljni da skroz prestanu da mi izlaze. primecujem da mi izlaze u pmsu, ali i inache, shto mislim da ne bi trebalo.
zanima me kako je Successm? bash bih volela da je chujem da se javi. inache, kozha je i dalje glatka, bez mitisera, ali sa flekama od svih skorashnjih pogorshanja. takodje, unutrashnjost nosa mi je jako suva, sve je skoreno i chak ima krvnih ugrushaka, ali za sada nije bilo krvarenja. da li je neko imao taj problem i da li da kupim neki ovlazhivach za sluzokozhu nosa i koji je najbolji?
Lea, super shto ti se na licu sve izlechilo, a holesterol mislim da mozhesh da sredish ishranom vrlo lako.
ni 60mg dnevno, ni inekcija za sada nisu dovoljni da skroz prestanu da mi izlaze. primecujem da mi izlaze u pmsu, ali i inache, shto mislim da ne bi trebalo.
zanima me kako je Successm? bash bih volela da je chujem da se javi. inache, kozha je i dalje glatka, bez mitisera, ali sa flekama od svih skorashnjih pogorshanja. takodje, unutrashnjost nosa mi je jako suva, sve je skoreno i chak ima krvnih ugrushaka, ali za sada nije bilo krvarenja. da li je neko imao taj problem i da li da kupim neki ovlazhivach za sluzokozhu nosa i koji je najbolji?
Lea, super shto ti se na licu sve izlechilo, a holesterol mislim da mozhesh da sredish ishranom vrlo lako.
Juce kada sam prala lice bilo mi je potpuno glatko posle duzeg vremena i ovih pogorsanja. Ovako nije bilo pre, iako je u sustini bilo glatko, ali su se miteseri i bubuljice javljale sa vremena na vreme. Mada i kada izadju, prodju brzo sto me raduje. Nije kao pre, kad su mogle da traju predugo.
Nekako mi je sve periodicno. Danas npr sam se setala dosta jer je bilo lepo vreme, cak je bilo i sunca. Kad sam dosla kuci imala sam utisak da sam pocrvenela ispod ociju i oko nosa. Inace se meni crvenilo javlja i od hladnoce, toplote, nagle promene temperature ili feniranja.
I tada fleke pocinju da budu jako izrazene i crvene. Ali ima trenutaka kada pomislim evo sad mi je ten ujednaceniji, nemam nista aktivno, i fleke blede, a jos kad njih ne bi bilo, bilo bi sasvim ok.
Mislim da je najveci porblem to crvenjenje i neujednacenost tena, ne toliko bubuljice jer mi sada mnogo redje izlaze i brze prolaze.
Kako je ostalima?
Igore90, jel ti blede fleke od kako si zavrsio terapiju? Jel nestalo crvenilo/neujednacenost tena koje si imao od roaca?
Nekako mi je sve periodicno. Danas npr sam se setala dosta jer je bilo lepo vreme, cak je bilo i sunca. Kad sam dosla kuci imala sam utisak da sam pocrvenela ispod ociju i oko nosa. Inace se meni crvenilo javlja i od hladnoce, toplote, nagle promene temperature ili feniranja.

Mislim da je najveci porblem to crvenjenje i neujednacenost tena, ne toliko bubuljice jer mi sada mnogo redje izlaze i brze prolaze.
Kako je ostalima?
Igore90, jel ti blede fleke od kako si zavrsio terapiju? Jel nestalo crvenilo/neujednacenost tena koje si imao od roaca?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
ja imam bas svetao ten pa se flekice vide jace a i posle svakog brijanja se malo bolje vide...........mada ih nema puno (najvise i najtamnije su mi u predelu donje vlicne kosti gde su mi bile velike ciste) i te flekice mi nepredstavljaju problem koliko bi da malo ublazim neke od rupica,trebao bi uskoro na kontrolu da mi preporuci nesto za redovnu negu koze,ali nikako da stignem (prvo praznici,sad ispiti...)
E pa to je dobro, onda mozda neces ni imati potrebe za pilingom.
Dakle ono crvenilo koje se javljalo po celom licu vise nemas?
Dakle ono crvenilo koje se javljalo po celom licu vise nemas?
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 15, 2009 9:50 pm
moze li mi neko reci da li posle povecanja doze obavezno dolazi do pogorsanja???ja sam vec mjesec i po na 30 mg i doktor mi je rekao da ce mi vjerovatno povecati dozu,a kako je kod mene vec nastupilo vece pogorsanje bojim se da ne dodje do haosa.
Ja sam počela da imam probleme sa sluzokozom poslije 4. mjeseca i jos uvijek ih imam iako vec 15 dana ne pijem roacc. Simptomi su bas ti koje si opisala, samo sto je meni periodično nos i krvario (kad je jako hladno). Pokusala sam sa ovlazivacima, ali uopste nisu pomogli, specijalno oni sa morskom vodom jos vise isuse sluzokozu. Mislim da se tu generalno ne moze puno toga uraditi, ali ono sto je meni donekle ublazilo simptome je neka jako masna krema koju nanesem pred spavanje (Nivea, Solea, Penaten). Malo je odvratno, ali pomaze bar kratkoročno.arwena napisao:cao svima, evo ja sam zavrshila chetvrti mesec i ushla u peti i josh uvek nisam zadovoljna stanjem. za razliku od Lee, meni su ledja, koja su josh od mora letos bila mirna, ali koja preko zime znaju da zadaju probleme u vidu bolnih potkozhnih bubuljica, sada potpuno chista i glatka, bez i jedne bubuljice vec mesecima, ali zato lice i dalje ima upala.

mazala sam se par dana pantenolom mašću i izašlo mi 5 potkožnih bubuljica. da li je moguće ako je previše masna krema da bubuljice malo više izlaze? sada sam prekinula pa računam bolje da mi malo bude i suvo lice nego da preterujem sa mackanjem! da li razmišljam dobro? možda bolje da se mažem sa eucerin hidrobalans za suvu kožu? uzgred koža mi nije mnogo suva, ali je sa pantenolom bila lepo mekana!
što se tiče ekcema po rukama i suvih usana ja sam imala problema, sve sam probala i najbolja mi je Hemelova krema za pete!
uveče namažem ruke malo u debljem sloju i sutradan ništa nemam... možda malo predveče se javi pa opet namažem i super!
odvadila sam u malu kutijicu i preko dana mažem usta i nemam nikakav problem. mogu čak i ruž da stavim zamislite!
inače pijem, evo sutra tačno mesec dana 40 mg na 53kg!
pozdrav svima!

što se tiče ekcema po rukama i suvih usana ja sam imala problema, sve sam probala i najbolja mi je Hemelova krema za pete!
uveče namažem ruke malo u debljem sloju i sutradan ništa nemam... možda malo predveče se javi pa opet namažem i super!
odvadila sam u malu kutijicu i preko dana mažem usta i nemam nikakav problem. mogu čak i ruž da stavim zamislite!
inače pijem, evo sutra tačno mesec dana 40 mg na 53kg!
pozdrav svima!
@Lea
hvala na savetu, znachi da se ne cimam uzaludno sa ovlazhivachima. i ja namazhem ponekad pred spavanje eucerin za usne, pa mi malo ublazhi. verovatno ce nas pratiti to dok bude roakutana u sistemu, tj. oko 3 meseca posle zavrshetka terapije
@mari13
ja ne verujem da su ti te potkozhne izashle od masti, mada ja lichno ne bih stavljala bash mast na celo lice. ne znam koliko ti je inache suva kozha i koliko ti smeta, ali bolje je neku kremu, a mast samo na uglove nosa ili usana na pr.
ne znam kakva je eucerin hidrobalans za suvu kozhu jer sam ja koristila onu kao fluid, koja je valjda za masniju kozhu, ali eucerin sa 5% uree koristi ljubica i kazhe da je dobra, videh da koshta oko 900din, kao i ova exfoliac rekonstruktivna koju koristim, koja je dodushe duplo skuplja, ali ja sam krenula sa njom od pochetka pa se drzhim iste
hvala na savetu, znachi da se ne cimam uzaludno sa ovlazhivachima. i ja namazhem ponekad pred spavanje eucerin za usne, pa mi malo ublazhi. verovatno ce nas pratiti to dok bude roakutana u sistemu, tj. oko 3 meseca posle zavrshetka terapije

@mari13
ja ne verujem da su ti te potkozhne izashle od masti, mada ja lichno ne bih stavljala bash mast na celo lice. ne znam koliko ti je inache suva kozha i koliko ti smeta, ali bolje je neku kremu, a mast samo na uglove nosa ili usana na pr.
ne znam kakva je eucerin hidrobalans za suvu kozhu jer sam ja koristila onu kao fluid, koja je valjda za masniju kozhu, ali eucerin sa 5% uree koristi ljubica i kazhe da je dobra, videh da koshta oko 900din, kao i ova exfoliac rekonstruktivna koju koristim, koja je dodushe duplo skuplja, ali ja sam krenula sa njom od pochetka pa se drzhim iste

Evo i ja da se javim!
Prosle su tacno 4 nedelje od moje poslednje kontrole i stanje koze je za nijansu bolje (pricam samo o licu, posto su ledja potpuno cista i nista nije izlazilo poslednja 2 meseca sigurno). One velike ciste koje su svakodnevno izlazile, vise se ne pojavljuju, a ove stare prolaze. To me cini jako srecnom, i nadam se da ce tako i ostati. Malo sam se smorila kada sam videla da iza tih par cisti ostaju oziljci, koje pritom nisam imala pre koriscenja roakutana. Srecom, nije bas na nekom specijalno vidljivom mestu...
Ostalo sve je opet malo bolje, to je u odnosu na protekli mesec ogroman napredak, ali sustinski to nije ono sto sam htela da postignem kada sam se odlucila za roakutan. Svakako, terapija se nastavlja pa cu videti kako ce izgledati naredni meseci.
Pre nekih 10tak dana, prijateljica lekarka me nagovorila da krenem da koristim losion i kremu za lice, koji su na potpuno prirodnoj bazi i ne mogu da stete dok pijem roakutan. Ja sam do sada samo koristila losion za skidanje sminke i hidrantnu kremu, jer mi je tako bilo receno, ali od kada koristim losion i tu kremicu zaista vidim razliku. Mozda poboljsanje koze i nema nikakve veze sa kremama vec je roakutan konacno krenuo da radi, a mozda i ne. Nije ni bitno, samo neka nastavi ovako i nadam se da ce sada ici samo uzlaznom putanjom
Ovih dana treba da zakazem kontrolu, pa se javljam posle!!
Pozdrav za sve!!!

Prosle su tacno 4 nedelje od moje poslednje kontrole i stanje koze je za nijansu bolje (pricam samo o licu, posto su ledja potpuno cista i nista nije izlazilo poslednja 2 meseca sigurno). One velike ciste koje su svakodnevno izlazile, vise se ne pojavljuju, a ove stare prolaze. To me cini jako srecnom, i nadam se da ce tako i ostati. Malo sam se smorila kada sam videla da iza tih par cisti ostaju oziljci, koje pritom nisam imala pre koriscenja roakutana. Srecom, nije bas na nekom specijalno vidljivom mestu...
Ostalo sve je opet malo bolje, to je u odnosu na protekli mesec ogroman napredak, ali sustinski to nije ono sto sam htela da postignem kada sam se odlucila za roakutan. Svakako, terapija se nastavlja pa cu videti kako ce izgledati naredni meseci.
Pre nekih 10tak dana, prijateljica lekarka me nagovorila da krenem da koristim losion i kremu za lice, koji su na potpuno prirodnoj bazi i ne mogu da stete dok pijem roakutan. Ja sam do sada samo koristila losion za skidanje sminke i hidrantnu kremu, jer mi je tako bilo receno, ali od kada koristim losion i tu kremicu zaista vidim razliku. Mozda poboljsanje koze i nema nikakve veze sa kremama vec je roakutan konacno krenuo da radi, a mozda i ne. Nije ni bitno, samo neka nastavi ovako i nadam se da ce sada ici samo uzlaznom putanjom

Ovih dana treba da zakazem kontrolu, pa se javljam posle!!
Pozdrav za sve!!!
Success M bas mi je drago da je bolje!
Evo i ja da kazem da mi je stanje na ledjima zaista zadovoljavajuce. Ima malo flekica na nekim mestima, ali i to prolazi.
Pijem roac 3 meseca i nesto manje od 3 nedelje, tj 109 dana..
Sto se tice lica, glatko je i fino osim fleka koje tesko i sporo prolaze..
Pomalo izadje i neka nova bubuljica, ali brzo prodje sto naravno nikad pre nije bilo moguce.

Evo i ja da kazem da mi je stanje na ledjima zaista zadovoljavajuce. Ima malo flekica na nekim mestima, ali i to prolazi.
Pijem roac 3 meseca i nesto manje od 3 nedelje, tj 109 dana..
Sto se tice lica, glatko je i fino osim fleka koje tesko i sporo prolaze..

Pomalo izadje i neka nova bubuljica, ali brzo prodje sto naravno nikad pre nije bilo moguce.
successm
to je velika stvar kako za tebe tako i za nas!!!!
na kraju ćeš još da reklamiraš kozmetiku kakav ćeš savršen ten imati! nadam se da ću ja moći da ti se pridružim!
ja sam malo smanjila kreme pa je i bolje malo! još uvek mi se pale mitiseri i treba dosta vremena da izađe na površinu i prođe...
izdržaću valjda!
ljubice, dobro je što ti ide lepo! ti si još malo pa gotova!
odoh da popijem Roakutan!!! pozz
to je velika stvar kako za tebe tako i za nas!!!!
na kraju ćeš još da reklamiraš kozmetiku kakav ćeš savršen ten imati! nadam se da ću ja moći da ti se pridružim!
ja sam malo smanjila kreme pa je i bolje malo! još uvek mi se pale mitiseri i treba dosta vremena da izađe na površinu i prođe...
izdržaću valjda!
ljubice, dobro je što ti ide lepo! ti si još malo pa gotova!
odoh da popijem Roakutan!!! pozz

@mari13
I jao cuti, bojim se kad pomislim na kraj!
Prosli put mi je dr rekao da u principu terapija traje 5 meseci.
Tako da ne bih volela da sledeci mesec zavrsim, jer iako mi je bolje jos nisam postigla zeljeni cilj. Ne bih da unesem nedovoljno mg pa da mi se posle sve vrati.
I jao cuti, bojim se kad pomislim na kraj!

Tako da ne bih volela da sledeci mesec zavrsim, jer iako mi je bolje jos nisam postigla zeljeni cilj. Ne bih da unesem nedovoljno mg pa da mi se posle sve vrati.