Jooj, mene ove vase price plase..

Ispade na kraju da se sa roacom nikad ne zna koliko ce da pomogne..
U sustini i jeste tako, zato sam ja i odlagala sve bila, zbog straha od pogorsanja najvise. Ali mislim da su pogorsanja koja dobijam manje vise ista kao i pre. Ja sam zamisljala i ocekivala mnogo gore. Mada ko zna, mozda mi i bude gore na dalje. Jos je meni dr prvi put kada me je video rekao kako ovde ne bi ni isao na kumulativnu (jer mu nije delovalo da je potrebno, zbog zakamuflirane situacije od tadasnje terapije). I onda na prvoj kontroli, posle 3 nedelje, 30mg mi je povecao na 40mg
I ja mu tad kazem, vidite da ipak imam problem... I on je rekao da su pogorsanja i ocekivana u prva dva meseca minimum, i da to prakticno ne treba ni da racunam u bilo kakva poboljsanja cak da samo ocekujem pogorsanja. E sad, verovatno od tog perioda na dalje sve zavisi, tj sta sve izadje i bude u ta dva meseca treba da se leci nakon sve do kraja. A ako je nekom bilo jace pogorsanje, imace sigurno dosta tezi posao od onoga ko nije. Ali mislim da ne treba mnogo ocajavati, vec truditi se da se ostane pozitivan jer ce rezultat doci, samo treba vremena. Nekom pre nekom kasnije i nazalost nece svi dobiti ono sto su zeleli. Nekima ce ostati fleke, nekima ne, isto vazi i za oziljke. Sve dakle zavisi odakle se pocelo, tj koliki je problem sa aknama ko imao na pocetku.
U koliko samo slucajeva je bilo da se pravi rezultat tak desio i video u 6-om mesecu ili u 3 posle terapije. A prva 5 skoro nista. Pogorsanja, pa stagnacija. Tesko je znam jer sam bila u toj situaciji mnogo puta pre.
Cak, znam vise slucajeva, jedan od njih je i moja drugarica, da je na kraju skroz uspesne terapije, mesec dana posle, lice buknulo. I lekari su rekli da se to cesto desava, da dodje i nestane. To je reakcija jer se prestaje sa uzimanjem leka, i oranizam tako odreaguje. Naravno to nije kod svih tako, ali se desava. Ameri to zovu post accutane breakout.