Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
mari13
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 24, 2009 8:30 pm

Re: Roaccutan!

Post od mari13 »

neverovatno koliko su nam priče iste!
ja sam toliko nesrtpljiva da krenem da pijem.... ali ove peripetije oko analiza i recepta traže malo vremena...
dotle ću da pratim i bodrim vaš put ka slobodi i lepoti!!!
pozdrav svim Roakutancima :lol:
mari13
Stalni član
Stalni  član

Post od mari13 »

LJUBICA

ljubice... ti ideš kod onog Željka Muj... iz Dermatima?

nadam se da je i moj dr K dobar kao i tvoj!
SuCceSS M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 27, 2009 12:21 am

Post od SuCceSS M »

eh, a zasto samo meni koza ne reaguje :( ??
proslo je paaa rekla bih sigurno 3,5 meseca ako ne i vise (iskreno sam prestala da brojim kao ranije, vec se vodim po datumima kada treba da idem na kontrolu) i koza mi je u bas losem stanju. kako je doslo pogorsanje, tako NIJE otislo i bas sam razocarana. Na poslednjem pregledu kod Karadaglica mi je rekao da malo sporije reagujem na lek, ali da ce to na kraju sve biti ok. Ja to "ok" jos uvek ni ne nazirem!! A za sve sto mi je izaslo jos 2meseca sigurno nisu dovoljna da sve i prodje. I dalje sam na 50mg dnevno (od 2og meseca)...
Inace, ja sam mnogo manji problem imala na ledjima, koja su sada potpuno cista ali su ostale fleke. Sa druge strane, lice, koje je pre pocetka uzimanja roakutana i bilo ok tj. imala sam neku kontrolu koliko toliko, sada je u haosu konstantnom, i bas mi predstavlja sve veci problem.
Jel ima neko neki savet...misljenje...slicnu situaciju???

p.s. Nisam pisala dugo jer stvarno nisam htela nikog da obeshrabrim ili odgovorim svojim postom od leka , ali mi je sada vec panika u glavi da mozda necu odreagovati na lek uopste??
mari13
Stalni član
Stalni  član

Post od mari13 »

SuCcess M...

ja kako sam sve ove stranice o roakutanu pročitala ima ljudi kojima su tek posle terapije skroz prošle bubuljice... imali su problema neki do 2-og, neki do 3-eg, neki do 4,5-og meseca, a nekima su prošle kada su sve popili pa još mesec dana posle!
sve u svemu prođu, ali je izgleda individualno kada i u kom mesecu!
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

mari13 napisao:
ljubice... ti ideš kod onog Željka Muj... iz Dermatima?

nadam se da je i moj dr K dobar kao i tvoj!
Da idem kod njega. Znas kako, ja sam samo cula za tvog dr-a, ali mislim da ovde ima bas dosta njegovih pacijenata koji su se uspesno izlecili tako da je to dobro u svakom slucaju.
SuCceSS M napisao:eh, a zasto samo meni koza ne reaguje :( ??
proslo je paaa rekla bih sigurno 3,5 meseca ako ne i vise (iskreno sam prestala da brojim kao ranije, vec se vodim po datumima kada treba da idem na kontrolu) i koza mi je u bas losem stanju. kako je doslo pogorsanje, tako NIJE otislo i bas sam razocarana. Na poslednjem pregledu kod Karadaglica mi je rekao da malo sporije reagujem na lek, ali da ce to na kraju sve biti ok. Ja to "ok" jos uvek ni ne nazirem!! A za sve sto mi je izaslo jos 2meseca sigurno nisu dovoljna da sve i prodje. I dalje sam na 50mg dnevno (od 2og meseca)...
Inace, ja sam mnogo manji problem imala na ledjima, koja su sada potpuno cista ali su ostale fleke. Sa druge strane, lice, koje je pre pocetka uzimanja roakutana i bilo ok tj. imala sam neku kontrolu koliko toliko, sada je u haosu konstantnom, i bas mi predstavlja sve veci problem.

p.s. Nisam pisala dugo jer stvarno nisam htela nikog da obeshrabrim ili odgovorim svojim postom od leka , ali mi je sada vec panika u glavi da mozda necu odreagovati na lek uopste??
SuccesM, zao mi je sto sve ide sporo i sto nisi zadovoljna. U kom smislu ti je koza u losem stanju? Jel ti dalje izlaze bubuljice isto kao i pre? Kakvo je stanej sa flekama? Bas sam mislila na tebe i reko nema te jer je do sada vec verovatno sve super.. :( Nemoj samo da se brines i obeshrabrujes. Kad tad ce se srediti. Mari13 je skroz upravu. Ja sam isto to citala ovde kao i na acne orgu. Tamo ima bas dosta iskustava, i to dosta detaljnih sa slikama tako da je istina da nekome lek pomogne dosta kasnije. Tvoji knali ipore su verovatno bili veoma zapuseni, pa sada ide sporije. Ali totalno te razumem, jer kada sam ja bila na prosloj terapiji od godinu dana, bogami prva 3 meseca nisam licila ni na sta, cak sta vise bilo mi je mnogo gore, ali tek negde petog su bubuljice prestale toliko da izlaze i fleke su tek tad pocele da prolaze polako.
E, a to su bile kreme, a ovo je ipak roac, tako da ni ne moze da se poredi. Ubedjena sam da ces biti dobro, samo treba vremena. Sa ovim je najbitnije da se ne gubi vera i nada. Moramo da budemo optimisticni jer bolji lek od ovoga nema.
Mislim da je Misterbravo007 najbolje rekao. I cim se zaboravimo i zabrinemo, ovo treba da procitamo, jer je to iskustvo nekoga ko je bio na leku koji mu nije odmah pomogao za mesec, dva nego je proziveo emotivni rolerkouster kroz koji mislim da sada svi prolazimo..

Kroz sve to vreme sam prolazio kroz razne faze...i sve je to normalno...prvo imate veliki entuzijazam...elan..zatim prodje 2-3 nedelje i bubuljice pocnu da izlaze u velikom broju...urnisu vam lice..dolazi vreme zabrinutosti...tesite se bice bolje...i nastaje bolje...jedno nedelju dana kada dolazi nova najezda bubuljica....opet zabrinutost...izdrzi se i to..dolazi novi boljitak a zatim opet najezda...faze se smenjuju....gubite strpljenje...ali unutrasnje ja vam kaze da verujete...umorni ste lekovi iscrpljuju...koza vam je suva...tuzni ste i slabo se koncentrisete...neznate sta da radite...nema veze idemo dalje...prvih cetri meseca ne ocekujte neki boljitak...posle toga dolazi period kada postaje bolje....i sve bolje..izlaze ali ne u tolikom broju...jedva cekate da zavrsite terapiju...zadnju nedelju odbrojavate...(nadam se da se ne ljutite sto kombinujem prvo i tece lice jer ova iskustva su zajednicka za sve nas)...i dolazi kraj terapiji...izmoreni ste kao posle maratona koji je trjao pet ipo meseci...isao sam redovno svaki mesec na analizu krvi i uvek je sve bilo uredu...jetrini enzimi u boljem stanju nego kada sam poceo terapiju...holesterol fenomenalan(posledica toga sto sam vodio racuna sta jedem).....depresija prisutna ali ne zbog leka vec zbog najezde bubuljjica...hidratna krema se trosi na svakih pola do mesec dana...mazite je 4-5 puta dnevno...obavezno!!!da bi koza bolje podnela....jer se opasno isusuje...i to je to...nakon zavrsene terapije je sve krenulo nabolje...proslo je osam meseca od zavrsene terapije sve je u fantasticnom stanju...nemam bubuljica..nemam akni...lice kao bebina guza...osecam se fantasticno...vise izlazim..ledja cista...pa neznam da li mi je ijedna bubuljica izasla na njima posle prestanka terapije...ljudi nemogu da me prepoznaju....jednostavno novo rodjenje...doktora sam naterao da pojede diplomu...ovaj lek je RESENJE!!!terapija je sve samo nije laka ali vredi..vredi mnogo!!!!nemojte da sumnjate u ovaj lek..ovaj lek deluje...
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

Success M,

slobodno prichaj o svemu shto te muchi dok si na roakutanu, zato smo i ovde, da jedni drugima pomognemo. kao shto kazhe mari 13, stvarno je dosta individualno kada ce ko reagovati. josh jedna stvar. ako su ti bubuljice buknule kada si pochela sa roakutanom, postoje neki lekovi kojima se to pochetno pogorshanje mozhe smiriti. najbolje da poprichash sa svojim dermatologom kada sledeci put odesh. ja ne znam dovoljno o tome, to su kortikosteroidi. ja sam npr. dobila ampulu diprophos na pochetku terapije da bi se sprechilo eventualno pochetno pogorshanje. postoji i prednizon, za to sam chitala da se prepisuje pacijentima na roakutanau koji burno reaguju i imaju veliko pochetno pogorshanje i upale.

verujem da si razocharana i pitash se da li ce i kada pocheti da deluje, ali stvarno, i ja sam toliko blogova ishchitala, kod mnogih je poboljshanje doshlo chak u 5. mesecu ili chak i nakon shto su prestali. sigurno ce nastupiti poboljshanje, samo je pitanje vremena.
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

evo i mene, ja sam zavrsio 3. mesec, pijem 40 mg (imam oko 78 kg) i stanje na licu je super. koza se uopste ne masti, nema nikakvih upala ni mitisera, jednostavno savrseno. imam fleke, ali nije strasno vremenom ce i one nestati...

nego, danas sam uradio analize krvi i vidim da su mi neki rezultati malo poviseni, pa ako neko moze da mi protumaci i kaze da li je i koliko lose i opasno po zdravlje....

HOLESTEROL mi je 5,2 mmol/L, a trebalo bi da bude ispod 5, 17
HDL HOLESTEROL mi je 1.26 mmol/L, a trebalo bi da bude veci od 1,42
ALT(SGPT) mi je 53 U/L, a trebalo bi da bude izmedju 13-40

ostala krvna slika je u okvirima referentnih vrednosti....

da napomenem da sam zadnjie 2-3 nedelje malo vise pio vino i jeo slatkise i masnu hranu...

pozz
elenam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 17, 2009 3:26 pm

Post od elenam »

Cao svima evo i mene neki 11,12 dan. Ima malih poboljšanja nista drasticno ali još je rano. Ja ovaj prvi mesec koristim 30 mg na 60 kg i planiram da tražim od doktorke da povećam da bih ispunila kumulativnu dozu. Da li mislite da je to ok? Inače i mene je oduševio Misterbravo007, a mislim da je lek skoro svima pomogao i jako je malo onih kojima nije. Tacno je da je sve individualno i ljudi nemojte da očajavate ako vam ne pomogne ni posle 3,4 meseca samo budite strpljivi. Nemam još nikakvih nuspojava ali mala je doza sto je mozda i dobro za prvi mesec da vidim kako će organizam reagovati.
Sto se tiče pudera mislim da nista ne može da pogorša terapiju ja koristim lorealov, ništa specijalno samo sam gledala da je non comedogenic.
Neko je pomenuo pospanost i koncetraciju pa može da uzme ginko biloba kapsule, one su više za koncetraciju.
Mislim da niko ne bi trebalo da se plaši nuspojava jer se krv kontroliše na svakih mes dana i po prestanku korišćenja se uglavnom sve povlači. Bitno je samo da ne mora da se prekida terapija.

Šta mislite koliku bi dozu trebalo da uzmem 2. mesec da bih dostigla kumulativnu dozu?
arwena
Aktivan član
Aktivan član

Post od arwena »

elenam,

da bi dostigla kumulativnu dozu mozhesh da pijesh roakutan i 7 meseci u manjim dozama, stvar je u tome da se sve na kraju sabere i da onda bude uneto 120-150mg po kg tt. doza zavisi od toga kakvo ti je pochetno stanje akni, kako reagujesh, da li imash povecanje nekih elemenata u krvi itd. ako je sve u redu, verovatno ce ti biti povecana doza, sve zavisi od procene lekara i toga kako se ti osecash (to cete naravno zajedno poprichati). za sada ti je josh uvek rano, kod mene na 40mg na 60kg roakutan je pocheo da radi (u smislu smanjenja masnoce) tek u trecoj nedelji, a prave efekte vidim tek sada u 3. mesecu, s tim shto ima josh prostora za poboljshanje fleka.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

Evo i ja da se nadovezem. Meni je danas tacno dva meseca i jedna nedelja. Uglavnom imam poneku bubuljicu, mitesere koje u jednom momentu uopste nisam imala, skroz cudno sada i njih imam nekoliko. E a fleke su najveci problem naravno kao i vecini ovde.. Nadam se da ce one polako zaista krenuti da nestaju. Ne bih volela da moram da radim piling, ali mozda ce biti neophodno.. :(
SuCceSS M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 27, 2009 12:21 am

Post od SuCceSS M »

Arwena,

ja sam vec dva puta primila injekciju, ne znam tacno sta je u pitanju, ali znam da je dato da bi smirilo upale. I par dana je ok, a onda opet krece haos. A kada pricam o pogorsanjima, u pitanju su stvarno ozbiljna pogorsanja u vidu potkoznih cista, koje ja pritom pre uzimanja ovog leka nikada nisam imala. Te ciste traju i traju jako dugo, i taman kada mi se ucini da prolaze, pojave se nove. Iskreno, najvise se plasim da ce mi sve to ostaviti ozbiljne oziljke. Za nekih 10tak dana bih trebala da idem na kontrolu i videcu sta ce mi dr Karadaglic reci...
Dolazim u situaciju da moram da stavljam puder svaki dan, jer radim, i pritom ga jako sugo imam na kozi u toku dana, a znam da to nikako ne doprinosi poboljsanju.
Zabrinuta jesam, ali sam odlucna da cu izdrzati do kraja terapije pa sta bude.

p.s. Hvala svima na podrsci :)
arwena
Aktivan član
Aktivan član

Post od arwena »

^ verovatno je diprophos ampula. to sam ja primila. dejstvo treba da traje oko mesec dana.

ovde imash video log jednog dechka na roakutanu koji je imao veliko pochetno pogorshanje (videcesh na starim klipovima) a kome se sada skroz ishchistilo lice, pa te moze to uteshiti. mislim da bi veoma uskoro trebalo da krene poboljshanje, sigurno za manje od onog vremena koje si do sada vec pregurala.

http://www.youtube.com/watch?v=vBD8XHpx ... re=channel
mari13
Stalni član
Stalni  član

Post od mari13 »

videla sam ovog dečka na youtube što koristi Roakutan...
zaista nisam mogla verovati da putujemo na Mars, a nemamo lek protiv akni.... dečko ohrabruje zaista!
ja sutra idem kod doktorice da mi prepise Roakutan na recept i da mi da uput za analize krvi... lice mi je, valjda se uplašilo od doktorice, sasvim pristojno!
tek sad sam u rebusu... :o
_Lea_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 05, 2009 6:44 pm

Post od _Lea_ »

SuCceSS M napisao:eh, a zasto samo meni koza ne reaguje :( ??

Potpuno isti post sam i ja ostavila prije mozda mjesec dana! Bila sam u istoj situaciji...sa ledjima sam imala problem, cini mi se oduvjek, i to me nije previse uzbudjivalo jer sam naučila da zivim s tim, ali lice mi je iz dana u dan izgledalo sve gore i kulminiralo je izmedju treceg i cetvrtog mjeseca na roakutanu. Osjecaj je grozan, od obeshrabrenja do potpune panike...ali poslije punih 5 mjeseci napokon mogu da kazem da mi je lice potpuno čisto vec sedmicma...mislim da su pogorsanja napokon prestala. Sa ledjima to nije slučaj, situacija varira isto kao sa licem i mislim da sam sad usla u neko pogorsanje, nadam se poslednje...u svakom slučaju sam sigurna da ako je pomoglo za lice, pomoci ce i za ledja, samo treba vise vremena i strpljenja.
aleksandar11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 10:52 am

Post od aleksandar11 »

ljudi roaccutan je dobar lijek ali nije jedini... ja sam primjer....imao sam milion akni i mitisera po licu i celu...doduse ledja su mi uwijek bila cista...ali zato lice je bilo uzasno,a celo da ne pricam...i neki moji drugowi koji isto imaju problema sa aknama su koristili roaccutan i nisu se izlijecili ....u potpunosti...sustina je da wi nadjete dobrog dermatologa....kao i ja ....onda ce se problem rijesiti.,,,,roaccutan koristite ako wam nista drugo ne pomaze.....ima drugih terapija kojima se mozete izlijeciti ....a roaccutan ima dosta kontraidikacija...razmislite o tome malo....
Odgovori