Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Re: Roaccutan!

Post od ljubica_ »

mari13 napisao:bila sam kod dr Karadaglica i prepisao mi je Roakutan... moram priznati da sam malo uplasena... a vas Roakutanaca ko za inat nema na forumu...
zanima me kako Ljubici ide terapija... i naravno ostalim clanovima... malo me plase ona crvenila i ekcemi, a i one bubuljice po ledjima sto izlaze,a prethodno ih niste imali!
ljubice, da li te je proslo ono crvenilo po rukama?
kako vam je.. pisite!
Ne znam koliko si procitala moje poslednje postove.. Na terapiji sam tacno 9 nedelja. Mislim da ide u dobrom pravcu, ali da ima jos dosta toga da se sredi. Uglavnom treba vremena i prva 3 meseca da pokazu kakav je prvi napredak od pocetka.
Ja sam imala bubuljice na ledjima pre terapije, nisu mi izlazile tokom terapije, cak sta vise mislim da uopste i ne izlaze kao nekada. Sa tim sam zadovoljna, ima samo malo flekica, ali ne brinem jer znam da ce 100% proci. Dok npr na licu nije ni priblizna situacija sto se tice fleka. Sporo prolaze i i dalje mi izlaze bubuljice, naravno mnogo manje.
Ekcem u sustini nisam imala do sada, samo crvenilo i tackice po sakama. I to je samo od sebe prolazilo, cak ni krema nije uticala na to. Jednostavno je samo proslo za dan do dva. Ali sada sam dobila tzv ''krastice'' i nerviraju me, tako da cu morati da kupim nesto bas za to, umesto pantenola koji mazem.
Tako da kad smo vec kod ekcema, zanima me sta je najbolje za to. Pominjani su elokom i triderm..

PS Takodje imam problem sa uglovima usana, koji do sada i nisam imala, a to je sa su dosta crveni. Ma koliko ih mazem podjednako kao i usne, crveni su i ispucali. Ne znam sta tu moze da pomogne..?
mari13
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 24, 2009 8:30 pm

Post od mari13 »

daće Bog biće sve ok!
pročitala sam svih 128 str.
deluje mi sada malo zatišje Roakutanaca. pre ih je bilo više koji su pisali, sada samo nas par... ali dobro, dragocena su sva iskustva. meni lično mnogo pomažu...

od svih pomadica koje su se spominjale ljudi su najviše hvalili za suvo lice Apaisak emulziju i Apaisak (acute) lip balm.
ako ništa drugo uvek možeš malo da namažeš usta sa Pavlovićevom kremom, ali ona što piše Originalna Pavlovićeva krema. ta je ubedljivo najbolja!! meni inače samo ona pomaže kada su mi usta ispucala!
mari13
Stalni član
Stalni  član

Post od mari13 »

da napomenem da ja još uvek ne pijem R... ovo su moja iskustva u normalnim uslovima...
imala sam kao neke blago crvene pečate koji su se malo perutali po ruci... koristila sam razne kremice i na kraju sam uzela Hemelovu kremu za pete koja je skroz prirodna i počela cela sa tim da se mažem. prošli su me pečati... nisu se od tada više pojavljivali.... :lol:
sophie*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 27, 2009 6:11 pm

Post od sophie* »

Pozdrav svima! Ja sam pred kraj drugog meseca, pijem 40mg (na 60 kg). Od "side effects" najteze mi pada pospanost, mada vise pad kocentracije pri ucenju(a moram mnogo da ucim,a ovako jos vise), zatim suve usne koje delimicno ublazuje eucerin lip repair, mada je sad bolje kako je otoplilo, i primetila sam da mi je koza mnogo istanjena, pa su fleke izrazenije:(... Sto se tice akni stanje je bolje, trenutno imam samo jednu potkoznu i par u fazi prolaska. Ono sto me zabrinjava jeste sto sam primetila da mi se na levom obrazu pojavilo nekoliko komedona, a ja sam se tako uzdala u roakutan kako se oni vise nece pojavljivati, i sad tako stoje... Inace mi je sva kozmetika nekomedogena, jedino sam posumnjala na puder(loreal tru match, ima oznaku da je nekomedogen, al sam ga ipak bacila, a imam i vichy normateint mada ga ne koristim zato sto mi je dr. rekla da izbegavam tecne pudere). Devojke, jel imate pozitivna iskustva sa nekim puderom da mi preporucite, znam da je najbolje da ga uopste ne koristim, al glupo mi da tako crvena idem na fax... I jel postoji neki drugi nacin za resavanje pospanosti, sem kafama i guaranama?
mari13
Stalni član
Stalni  član

Post od mari13 »

ja sam onako inače koristila taj eucerin lip repair kad je zima i meni on ništa nije delovao...
ja isto tragam za puderom svog života i nikako da ga pronađem... kada pronađem puder svog života naćiću i čoveka svog života!
ja koristim od max faktor onaj transcendentalni u prahu. kada ga staviš malo je belji, ali posle se prilagodi koži... ne izgleda mi lose od Colistar... imaju i u kamenu i u prahu!

a komedoni? to su vam šta? one velike bele bubuljice? ili?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

sophie* napisao:Devojke, jel imate pozitivna iskustva sa nekim puderom da mi preporucite, znam da je najbolje da ga uopste ne koristim, al glupo mi da tako crvena idem na fax... I jel postoji neki drugi nacin za resavanje pospanosti, sem kafama i guaranama?
Ja vec godinu dana ne koristim tecni puder. Pre toga sam ga godinama koristila. I ne planiram vise nikad da ga stavim na lice. Od pudera u prahu koristim Clinique blended face powder and brush i savrsen je. Lice sa njim skroz pirodno izgleda.
Cak i kada ga nosim ceo dan, bukvalno sve vreme stoji i ne potamni ni malo.
Jedina mana je cena- 3500, ima 35 gr i dugo traje. Pre je bio 2500 ali je pre par meseci skocila cena iz nepoznatog razloga. U americi on kosta 19 dolara tj 1400 dinara. Ali ovo je Srbija, tako da..
Pre njega sam koristila max factor u prahu i mogu reci da nista gore u zivotu nisam probala. Lice sa njim vec posle pola sata, sat potamni i izgleda uzasno. Tako da ga nikom ne bih preporucila. Ako ne zelite ili ne mozete da izdvojite vecu sumu za npr clinique onda savetujem Colistar i Clarins. Mada i oni su oko 2700, ali imaju manju gramazu. Ili jos jeftinija varijanta Pupa koja ima 9gr, a cena je oko 2000. Osim ovih ne bih ni jedan drugi prporucila.
Za usne koristim eucerin acute lip balm koji jedino pomaze. Tako da savetujem ti njega umestoveucerin lip repair-a. Istina je da je ovaj skuplji- oko 580 din, ali isplati se jer pomaze.

Sophie* kod kog dr-a ides? I da li pijes 40mg od pocetka terapije?

@mari13
Komedoni su upaljeni miteseri. Dakle faza pre bubuljice..
mari13
Stalni član
Stalni  član

Post od mari13 »

ljubice...
super za predlog pudera... baš ću da probam taj Clinique blanded..

eee da vas pitam... da li je obavezna šifra bolesti kada izveštaj privatnog lekara nosite kod lekara opšte prakse da vam da recept sa kojim možete lek da podignete u državnioj apoteci?
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

svim novim roakutancima zhelim samo da kazhem da se ne brinu i strpe jer roakutan radi. potrebno je oko 3 meseca (tako je bilo u mom sluchaju) da bubuljice potpuno prestanu da izlaze. trenutno imam samo fleke, bubuljica i komedona nema vishe uopshte, kozha je normalna. na pochetku terapije kozha mi je bila premasna, prepuna komedona/mitisera i sa umerenim aknama.

mari13, nije potrebna shifra, ali je potrebna dijagnoza acne conglobata. za nju je inache shifra L70.1, to bi lekar opshte prakse trebalo da pogleda i nadje i napishe na receptu (pricham ti sve ovo jer sam imala problema sa uzimanjem na recept zbog pogreshne shifre).

ljubice, kupi slobodno elocom krem i namazhi na ekceme, meni su proshli za dva dana i od tada se nisu pojavljivali. kada ih nema onda intenzivno mazhi ruke obichnom neutralnom kremom za ruke.

za usne jedino shto meni pomazhe je eucerin acute lip balm, dakle ne eucerin lip repair, kao shto je rekla i ljubica. a za vlazhenje koristim exfoliac reconstructive cream koja je, slichno kao i apaisac, namenjena osobama na roakutanu.

na zhalost ne mogu da se odviknem od pudera i koristim vichy norma teint, ali nema nikakve veze korishcenje pudera i zapushavanje pora, u shta sam se uverila jer ga koristim sve vreme, isti, i godinama pre terapije i ova tri meseca na terapiji i stvar je bila u mojoj kozhi i lojnim zhlezdama, a ne u puderu. kazhem na zhalost ga koristim jer me nervira neprirodni zamaskirani izgled, ali fleke ne mogu bolje da prekrijem nichim drugim.

dakle, puder, krema i sve ostalo je kozmetika i individualno shta kome odgovara (naravno da je bolje da bude shto kvalitetnije), i ne utiche na ishod terapije roakutanom. tj. roakutan ce zavrshiti sav posao.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Arwena koja je tebi ovo nedelja sada?
Inace zaboravila sam da kazem da i ja takodje sada u drugom mesecu imam mitesere koji stoje, a neke koji se i upale.. Nadam se da ce se povuci i prestati da izlaze.
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

12. nedelja, uskoro punim 3. mesec :)
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

Ljudovi!!! Help jedan za dobrog dermatologa! Idem vec kod jednog ali koristim samo neke kremice vec nekoliko meseci ali nije bas bog zna sta. Isuse lice ali posle nekog vremena izbiju opet bubuljice, i poneka gnojnica. Naravno, to me izludjuje!! Treba mi neki bas bas bas dobar lekar pa bih zamolila nekog, ko ide kod takvog lekara, da mi ga toplo preporuci. HVALA!! :D
p.s da li je neko imao iskustva sa laserskim tretmanom odklanjanja oziljaka od akni? Pozdrav!!
Misterbravo007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 29, 2009 3:45 pm

Post od Misterbravo007 »

Ovako...procitajte ovaj post obavezno..zelim da vam kazem jako bitne stvari i prenesem moja iskustva...prole godine sam cuo za ovaj lek...imam problema sa aknama i bubuljicama jos od 16 godine...mislio sam..prestace same...jos ovu godinu..jos ovu...i tako u bestraga...isao sam na svaki mesec dana kod dermatologa...prepise mi ovu kozmetiku..pa mi prepise onu..pa ovo..pa ono...promenio sam sve sto postoji na ovom svetu...dok nisam otisao prosle godine kod dermatologa i rekao mu da cu ih sam izleciti....a on se smejao..i obecao sam mu da cu ga naterati da pojede svoju diplomu..on se smejao...rekao sam mu za roaccutane i smatrao sam da ce to resiti moj veliki problem..doktor se smejao rekavsi da to nije za mene i da je to jako nekoristan lek koji niko ne koristi...smejao se u najvece...samo sam mu rekao videcemo se za godinu dana...tada sam imao 24 godine...iz tih stopa sam otisao u svoj rodni kraj da mi doktorka prepise roaccutane...i ona se smejala..rekoh nema veze...otisao do apoteke i kupio lek i krenuo sa terapijom...14 septembra 2008 godine...tad sam imao 100 kg...terapiju sam isplanirao sam....krenuo sam u prve dve nedelje sa 0,5 mg po telesnoj tezini...zatim samsam povecao na 0,7 mg po t.t. i tako koristio mesec dana...zatim sam povecao na 0,8 mg po t.t. i tako koristio mesec dana...zatim povecao na 0.9 mg po t.t. i koristio dve nedelje....zatim sam smanjio na 0.8 mg po t.t. i koristio mesec dana...smanjio na 0.7 mg po t.t i tako koristio jos mesec dana....zatim smanjio na 0,5 mg po t.t. i koristio jos 2-3 nedelje....to je bio moj plan i pridrzavao sam ga se....popio sam oko 11000-11500 mg kumulativno....mada sam trebao da popijem oko 12000 posto je najbitnije da se kumulativno popije oko 120 mg po telesnoj tezini....kroz sve to vreme sam prolazio kroz razne faze...i sve je to normalno...prvo imate veliki entuzijazam...elan..zatim prodje 2-3 nedelje i bubuljice pocnu da izlaze u velikom broju...urnisu vam lice..dolazi vreme zabrinutosti...tesite se bice bolje...i nastaje bolje...jedno nedelju dana kada dolazi nova najezda bubuljica....opet zabrinutost...izdrzi se i to..dolazi novi boljitak a zatim opet najezda...faze se smenjuju....gubite strpljenje...ali unutrasnje ja vam kaze da verujete...umorni ste lekovi iscrpljuju...koza vam je suva...tuzni ste i slabo se koncentrisete...neznate sta da radite...nema veze idemo dalje...prvih cetri meseca ne ocekujte neki boljitak...posle toga dolazi period kada postaje bolje....i sve bolje..izlaze ali ne u tolikom broju...jedva cekate da zavrsite terapiju...zadnju nedelju odbrojavate...(nadam se da se ne ljutite sto kombinujem prvo i tece lice jer ova iskustva su zajednicka za sve nas)...i dolazi kraj terapiji...izmoreni ste kao posle maratona koji je trjao pet ipo meseci...isao sam redovno svaki mesec na analizu krvi i uvek je sve bilo uredu...jetrini enzimi u boljem stanju nego kada sam poceo terapiju...holesterol fenomenalan(posledica toga sto sam vodio racuna sta jedem).....depresija prisutna ali ne zbog leka vec zbog najezde bubuljjica...hidratna krema se trosi na svakih pola do mesec dana...mazite je 4-5 puta dnevno...obavezno!!!da bi koza bolje podnela....jer se opasno isusuje...i to je to...nakon zavrsene terapije je sve krenulo nabolje...proslo je osam meseca od zavrsene terapije sve je u fantasticnom stanju...nemam bubuljica..nemam akni...lice kao bebina guza...osecam se fantasticno...vise izlazim..ledja cista...pa neznam da li mi je ijedna bubuljica izasla na njima posle prestanka terapije...ljudi nemogu da me prepoznaju....jednostavno novo rodjenje...doktora sam naterao da pojede diplomu...ovaj lek je RESENJE!!!terapija je sve samo nije laka ali vredi..vredi mnogo!!!!nemojte da sumnjate u ovaj lek..ovaj lek deluje...pazite samo da ne koristite tetracikline kada koristite roaccutane...idite svaki mesec dana na provere i analize krvi...i jedna najbitnije stvar!!!!LEK DELUJE SAMO UKOLIKO SE POPIJE KUMULATIVNA DOZA!!!!!TE GLUPOSTI DA PIJETE 20-30 MG DNEVNO NE PIJE VODU!!!!ILI IDITE DO KRAJA ILI NEMOJTE NI POKUSAVATI!!!!JA SAM ISAO DO KRAJA I USPEO SAM!!!!I BATALITE TE DERMATOLOGE...SVI ONI IMAJU UGOVORE SA NEKIM KOMPANIJAMA I UVEK PREPISIJU NJIHOVE PROIZVODE!!!!ROACCUTANE JE JEDNI LEK KOJI DELUJE SEV OSTALO JE CISTA GLUPOST!!!NEMOZETE DA LECITE NESTO STO DOLAZI IZNUTRA KOZMETIKAMA KOJE SE KORISTE SPOLJA...TO JE KONTRADIKTORNO!!!I GLUPO!!!AKO TREBA I POSLACU VAM SLIKE...MOJ MAIL JE [email protected] PA MI SE JAVITE UKOLIKO JE NEKOM POTREBNA POMOC..ODGOVORICU KADA PROCITAM PORUKU MADA SAM RETKO NA KOMPU!!!tU SAM AKO ZATREBAM!!!
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Misterbravo007 napisao:Ovako...procitajte ovaj post obavezno..zelim da vam kazem jako bitne stvari i prenesem moja iskustva...prole godine sam cuo za ovaj lek...imam problema sa aknama i bubuljicama jos od 16 godine...mislio sam..prestace same...jos ovu godinu..jos ovu...i tako u bestraga...isao sam na svaki mesec dana kod dermatologa...prepise mi ovu kozmetiku..pa mi prepise onu..pa ovo..pa ono...promenio sam sve sto postoji na ovom svetu...dok nisam otisao prosle godine kod dermatologa i rekao mu da cu ih sam izleciti....a on se smejao..i obecao sam mu da cu ga naterati da pojede svoju diplomu..on se smejao...rekao sam mu za roaccutane i smatrao sam da ce to resiti moj veliki problem..doktor se smejao rekavsi da to nije za mene i da je to jako nekoristan lek koji niko ne koristi...smejao se u najvece...samo sam mu rekao videcemo se za godinu dana...tada sam imao 24 godine...iz tih stopa sam otisao u svoj rodni kraj da mi doktorka prepise roaccutane...i ona se smejala..rekoh nema veze...otisao do apoteke i kupio lek i krenuo sa terapijom...14 septembra 2008 godine...tad sam imao 100 kg...terapiju sam isplanirao sam....krenuo sam u prve dve nedelje sa 0,5 mg po telesnoj tezini...zatim samsam povecao na 0,7 mg po t.t. i tako koristio mesec dana...zatim sam povecao na 0,8 mg po t.t. i tako koristio mesec dana...zatim povecao na 0.9 mg po t.t. i koristio dve nedelje....zatim sam smanjio na 0.8 mg po t.t. i koristio mesec dana...smanjio na 0.7 mg po t.t i tako koristio jos mesec dana....zatim smanjio na 0,5 mg po t.t. i koristio jos 2-3 nedelje....to je bio moj plan i pridrzavao sam ga se....popio sam oko 11000-11500 mg kumulativno....mada sam trebao da popijem oko 12000 posto je najbitnije da se kumulativno popije oko 120 mg po telesnoj tezini....kroz sve to vreme sam prolazio kroz razne faze...i sve je to normalno...prvo imate veliki entuzijazam...elan..zatim prodje 2-3 nedelje i bubuljice pocnu da izlaze u velikom broju...urnisu vam lice..dolazi vreme zabrinutosti...tesite se bice bolje...i nastaje bolje...jedno nedelju dana kada dolazi nova najezda bubuljica....opet zabrinutost...izdrzi se i to..dolazi novi boljitak a zatim opet najezda...faze se smenjuju....gubite strpljenje...ali unutrasnje ja vam kaze da verujete...umorni ste lekovi iscrpljuju...koza vam je suva...tuzni ste i slabo se koncentrisete...neznate sta da radite...nema veze idemo dalje...prvih cetri meseca ne ocekujte neki boljitak...posle toga dolazi period kada postaje bolje....i sve bolje..izlaze ali ne u tolikom broju...jedva cekate da zavrsite terapiju...zadnju nedelju odbrojavate...(nadam se da se ne ljutite sto kombinujem prvo i tece lice jer ova iskustva su zajednicka za sve nas)...i dolazi kraj terapiji...izmoreni ste kao posle maratona koji je trjao pet ipo meseci...isao sam redovno svaki mesec na analizu krvi i uvek je sve bilo uredu...jetrini enzimi u boljem stanju nego kada sam poceo terapiju...holesterol fenomenalan(posledica toga sto sam vodio racuna sta jedem).....depresija prisutna ali ne zbog leka vec zbog najezde bubuljjica...hidratna krema se trosi na svakih pola do mesec dana...mazite je 4-5 puta dnevno...obavezno!!!da bi koza bolje podnela....jer se opasno isusuje...i to je to...nakon zavrsene terapije je sve krenulo nabolje...proslo je osam meseca od zavrsene terapije sve je u fantasticnom stanju...nemam bubuljica..nemam akni...lice kao bebina guza...osecam se fantasticno...vise izlazim..ledja cista...pa neznam da li mi je ijedna bubuljica izasla na njima posle prestanka terapije...ljudi nemogu da me prepoznaju....jednostavno novo rodjenje...doktora sam naterao da pojede diplomu...ovaj lek je RESENJE!!!terapija je sve samo nije laka ali vredi..vredi mnogo!!!!nemojte da sumnjate u ovaj lek..ovaj lek deluje...pazite samo da ne koristite tetracikline kada koristite roaccutane...idite svaki mesec dana na provere i analize krvi...i jedna najbitnije stvar!!!!LEK DELUJE SAMO UKOLIKO SE POPIJE KUMULATIVNA DOZA!!!!!TE GLUPOSTI DA PIJETE 20-30 MG DNEVNO NE PIJE VODU!!!!ILI IDITE DO KRAJA ILI NEMOJTE NI POKUSAVATI!!!!JA SAM ISAO DO KRAJA I USPEO SAM!!!!I BATALITE TE DERMATOLOGE...SVI ONI IMAJU UGOVORE SA NEKIM KOMPANIJAMA I UVEK PREPISIJU NJIHOVE PROIZVODE!!!!ROACCUTANE JE JEDNI LEK KOJI DELUJE SEV OSTALO JE CISTA GLUPOST!!!NEMOZETE DA LECITE NESTO STO DOLAZI IZNUTRA KOZMETIKAMA KOJE SE KORISTE SPOLJA...TO JE KONTRADIKTORNO!!!I GLUPO!!!AKO TREBA I POSLACU VAM SLIKE...MOJ MAIL JE [email protected] PA MI SE JAVITE UKOLIKO JE NEKOM POTREBNA POMOC..ODGOVORICU KADA PROCITAM PORUKU MADA SAM RETKO NA KOMPU!!!tU SAM AKO ZATREBAM!!!

Ovaj post je nesto najpozitivnije i najbolje sto sam ikada procitala vezano za necije iskustvo sa roac-om!
Tacno se prepoznajem u svakoj recenici gde se pominju doktori, bezuspesne terapije i depresija..
Istina je sve, da ima lekara koji sve rade iz interesa i novca. Do te mere da upropaste kozu pacijenta, a time i njihov zivot.
Nadam se da cemo svi ovde imati uspesno iskustvo do kraja kao i ti. Hvala ti. Hvala na podrsci, optimizmu i iskrenosti.
Meni ovo mnogo znaci. Kada sam procitala toliko me je obradovalo i ulilo mi snage da nastavim i uspem na kraju.
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

da necitiram sve,slazem se sa svim sem za ono 20-30mg,pa nemamo svi 100kg,ja sam svoju terapiju uspesno zavrsio sa 40mg (a imam 60kg),i naravno svaka tebi cast na disciplinovanosti da uzimas dozu koja treba (ali ima ljudi koji misle da ce ako popiju ili namazu nesto vise na pocetku nego sto treba uspeti da postignu brze i bolje rezultate),tako da je najbolje da nadjete dermatologa koji je dobar (cesto su to samo specijaliste na poliklinikama,dok ovi u domovima zdravlja jos akne lece losionima sa alkoholom :evil: )
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Igore u pravu si. Ja sam imala terapiju jakim kremama godinu dana i bukvalno su mi sprzile, zacrvenele kozu i ostavile oziljke. Dakle to susenje,i ti side effects su mala beba u odnosu na roac. To pecenje, ljuscenje, crvenilo ne mogu ni da vam opisem.
Konkretnije receno, taj dr me je upropastio. Cak ni roac koji je odlican lek, i koji mnogo pomaze to nece moci da ispravi. Potrebne ce biti godine da fleke izblede, da se koza regenerise i dodatno izneguje. Moj sadasnji lekar, koji se sjajan covek i lekar (jedan u milion) kaze da zna doticnog i da on, kao i mnogi drugi jednostavno zaradjuju na svima nama i da je to uzasno. Pritom nas lazu i uveravaju kako ce sve biti sjajno i na kraju svega samo se zapadne u depresiju zbog soka i razocaranja.
Odgovori