Puder je stetan?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

nijenina napisao:sta biste meni preporucili, imam suvu kozu, kameni ili puder u prahu i koji.
Kameni. Malo je skuplji,oko 1300 dinara,ali ti toplo preporucujem MF Facefinity Compact Foundation permanentni puder. Jedini puder iz prof. kolekcije MF koji toplo preporucujem. Kao svila je.Mekan,barsunast.Ma fenomenalan.
Maca6
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 20, 2006 5:06 pm

Post od Maca6 »

A koliko kosta taj novi colorstay?
Maca6
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 20, 2006 5:06 pm

Post od Maca6 »

A koliko kosta taj novi colorstay?
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Cini mi se da nena rece da je platila 1250din
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Ako ga nadjem u OTC-u,tamo je jeftiniji za oko 300 dinara. uta-ta
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Ja imam mesovitu kozu i vrlo cesto veeeeliki problem da prekrijem nedostatke (ili bolje reci visak- akne :cry: ) . Morala sam da uzmem kameni puder da ne maltretiram pore, i kupila MF creme puff 41, i bas sam zadovoljna, i cenom isto... oko 600. A treba reci da sam do skoro koristila tecne MF uglavnom, i prilicno skepticna presla na kameni, kad ono, on se UOPSTE ne primecuje... pa devojke, probajte, kad sam ja uspela da ova ''brda" ucinim nevidljivim, gotovo sam sigurna da cete i vi vase nedostatke...
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

Iksa napisao:Ja imam mesovitu kozu i vrlo cesto veeeeliki problem da prekrijem nedostatke (ili bolje reci visak- akne :cry: ) . Morala sam da uzmem kameni puder da ne maltretiram pore, i kupila MF creme puff 41, i bas sam zadovoljna, i cenom isto... oko 600. A treba reci da sam do skoro koristila tecne MF uglavnom, i prilicno skepticna presla na kameni, kad ono, on se UOPSTE ne primecuje... pa devojke, probajte, kad sam ja uspela da ova ''brda" ucinim nevidljivim, gotovo sam sigurna da cete i vi vase nedostatke...
Reci mi molim te , jel' ispod njega stavljas samo kremu il' neki tecni puder !?
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Puder definitivno ima svoje pozitivne strane, ali da budem realna, konstantnom (svakodnevnom) upotrebom na duže staze, jako "prlja" pore, i džaba meni i A. Diacneal, razni pilinzi, maske i svi ostali preparati kad stavljanjem pudera znatno skraćujem vreme za koje se pore zapuše, što zahteva mehaničko čišćenje, jer mislim da ne postoji drudi način (ili ga ja ne znam) da se rešim prljavštine iz pora.
Čime se opet lice maltretira, stvara crvenilo, pa da bi se to prekrilo - opet puder i sve ispočetka :-?
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Lu, samo kremu pa puder. Ni korektor cak ne stavljam. I celog dana sam mirna, koza ne sija, potpuno prirodno izgleda. Sta ti koristis?
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

color adapt MF-al' mislila sam da promenim. Mnogo je tezak za kozu -KAZU! Pa cu uskoro da menjam-ova tvoja varijanta mi je zanimljivo zazvucala !
Korektor miss sporty!
p.s, sa licem sam imala probleme slicne tvojim-pomogli su mi tretmani voc. kis.-mozes provrteti moje postove i procitati-mozda nadjes resenje !(da sad ne bih ponavljala)
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

ok, procitacu, izludeh vise. Probaj ga, meni se npr. od tecnih MF svidjao lasting p. ali je prejak, seamless je bio ok, kazu vise se vodi kao podloga i da nije mnogo jak za kozu, ali mi kozmeticarka zabranila tecne pudere, i ja sam sada bas zadovoljna ovim. Najbitnije, odlicno prekriva ( manje agresivan), a neprimetan je. E sad ako imas svetliju kozu bolja varijanta je da uzmes translucent( mada mi se cini da je blago ruzicast). 41 meni odgovara, bez.
Mya
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 10:33 am

Post od Mya »

nenna napisao:
skvo napisao:
nenna napisao:
u ta ta :lol: 8)
\

je l ovakav, jel ovakav http://www.revlon.com/product.asp?Produ ... de=catalog
Da, takav je, samo mu (kao što gore napisah :lol: ) "duž celog poklopca u krug 3 puta piše: NEW Soft flex™ comfort technology, u stvari to je crna nalepnica na crnom poklopcu." I ispod onog Combinated/oily skin piše (nijansa) 320 True Beige, a ispod 1FI Oz/30ml

Andjela, kakva bre ljubičasta nalepnica i providan poklopac, ko zna šta su ti "uvalili" u Piramidi ili buvljaku :lol: (nadam se da se zezaš :o )
aj i ovde da stavim link... evo sve vrste colorstay
ja imam onaj poslednji i bas sam zadovoljna

http://www.revlon.com.au/default.taf?pg ... category=6
bebimins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 12, 2006 9:24 pm

Post od bebimins »

Puder može samo da pomogne, ako se pravilno koristi i ako je kvalitetan! Od svoje 18-e (sada imam 35) ga koristim skoro svakodnevno, tanak sloj tečnog, pa puder u prahu, zimi pogotovo. Leti se trudim da koristim samo u kamenu. Ne mora biti Revlon ni Maxfaktor, može biti i nešto jeftiniji, s' tim što je jako bitno da odgovara vašoj koži. E, to se isprobava dok ne nađeš pravi. Meni bubuljice ne izlaze. Nisam nikakva kozmetičarka, samo se redovno negujem (a i kozmetičare vrlo retko posećujem). Najvažnije je negovati svoje lice, koristiti mleko za čišćenje lica, blage tonike i kreme koje su dosta hidrirane (nikako masne!!!). Čim osetitiš peckanje, bilo kakvu vrstu iritacije - bacaj!!! Čisto lice je preduslov za zdravu kožu, a puder samo pomaže da ona ostane i takva. Fora da koža ne može da diše kada je puder na njoj je najobičnija predrasuda, lice samo treba detaljno da se čisti svako jutro i veče! Umivanje kamilicom, maske i pilinzi - to svakako.
Počela sam da koristim kozmetiku u 14-oj godini, sa sve mlekom i tonikom. Do tada sam imala pubertetske bubuljice, od tada - nikada!
A redovno se šminkam i imam glatko lice (priča o genetici je smešna!) Samo treba biti disciplinivan. U ostalom, kozmetika je toliko napredovala da je diskusija na temu vredi li je koristiti potpuno besmislena. Puder je osnovna stvar koja štiti lice od: popucalosti kapilara, hladnoće, vetra, UV zračenja. Pogotovo u zimskim danima.
Izvin'te što sam udavila, prosto ne mogu da zamislim da neko danas ne ume da neguje svoju kožu na pravi način i da misli da mu puder može škoditi... 8)
Puno pozdrava. :wink:
smaily
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 22, 2006 1:39 am

Post od smaily »

Iksa napisao:Lu, samo kremu pa puder. Ni korektor cak ne stavljam. I celog dana sam mirna, koza ne sija, potpuno prirodno izgleda. Sta ti koristis?
A koju kremu koristis s obzirom da i ja imam mesovitu kozu i probleme sa T zonom koja kad se zasija hocu da poludim:)
Inace...ja imam malo problematicnu kozu,samo pred ciklus i kada jedem dosta slatkisa onda mi buknu akne...Trenutno koristim puder COVERDERM...on je oko 2.200 din....Inace koristi se za prekrivanje oziljaka,akni,kapilara i slicno....Preporucuje se bas osobama sa neravninama po licu....i sl.....
Ja ga koristim vec 6 meseci...mada mi je sada postao bas tezak na licu...Super pokriva a i bas je gust..Tvorac ove marke je zena dermatolog,ne znam tacno da li je u pitanju italijanska firma ili ne...U svakom slucaju ima ih samo u bolje opremljenim parfimerijama..

p.s...Kako pokriva taj REVLON-ov Color Stay?
p.s...Ako neko voli dobre pudere u Piramidi sam videla na snizenju KLINIK i ZIVANSI za 2500 dinara:)Cena je ok s obzirom na firme...
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

smaily, ni ja vise ne znam koju kremu koristim... nisam jos pronasla adekvatnu, trenutno oligo 25 vichy(dobila sam je, ja je ne bih kupila, nije bas nesto) ali... na poslednjem kozm. tretmanu mi je receno da uzmem borogal kremu, to je terapijska krema i navodno ne moze da iziritira kozu a ja treba da pocnem da mazem avene da smirim lice.
Inace vidim da ovde svi hvale REVLON-ov Color Stay, ja ga nisam probala ali verujem da je dobar.
Odgovori