problemi sa licem

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
anav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 7:25 pm

problemi sa licem

Post od anav »

Dr.Lalosevic mi je na pregledu konstatovao da imam pocetnu fazu rozacea
Po njegovom receptu cistila sam lice nekim losionom i nocu spavala sa maskom na licu takodje od neke kreme.U medjuvremenu kako mi nije bilo bolje otisla sam na Koznu kliniku gde su mi na brisu sa obraza nasli nesto obelezeno kao P.avale ili ovole nisam sigurna, da li je neko cuo za tu vrstu gljivice i kakve ima veze sa rozaceom?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Obicno kad se javi neko crvenilo i perutanje na kozi, napr Seboroicni dermatitis uzrokovan gljivicama, prvo sto se uradi je da se namaze hidrociklin ili neki drugi kortizonski krem. Ovi kremovi dalje daju istanjenje zidova krvnih sudova i nastaje rozacea. Otud povezanost.
Potrebno je gljivicu dovesti u red antimikoticima, Ev Mycogel gel za pranje Uriage, zatim smiriti zapaljenje napr termalnom vodom Uriage, dnevni hidrantni antisolarni krem Hydracristal, a za rozaceu uvece Roseliane i obavezno masaza po pravcima limfne drenaze
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Preparati za seboroicni dermatitis

Post od mr ph. Silvio »

Ako budete imali problema sa nabavkom ovih preparata, javite se. Takodje, moj esteticar moze da Vam pokaze masazu (limfnu drenazu) i da Vam da sematski prikaz. Pozdrav.
Mr.No
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2005 9:41 pm

Post od Mr.No »

Pre ikakvog preparata probaj da mesto napadnuto gljivicama utrljaš BELIM LUKOM!!!! naravno pre toga- pranje lica... jedno 2-3 dana pred spavanje!!! Ja sam tako rešio problem sa seboroičnim dermatitisom na licu!!! Neeveerovvatnooo!!!!! :D
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Rosacea

Post od mr ph. Silvio »

Beli luk ima u sebi biljne antibiotike i fungicide, ali ako je rozacea u pitanju, moze jako da iritira kozu i pogorsa stanje. Treba voditi racuna!
Odgovori