Dr.Lalosevic mi je na pregledu konstatovao da imam pocetnu fazu rozacea
Po njegovom receptu cistila sam lice nekim losionom i nocu spavala sa maskom na licu takodje od neke kreme.U medjuvremenu kako mi nije bilo bolje otisla sam na Koznu kliniku gde su mi na brisu sa obraza nasli nesto obelezeno kao P.avale ili ovole nisam sigurna, da li je neko cuo za tu vrstu gljivice i kakve ima veze sa rozaceom?
problemi sa licem
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Obicno kad se javi neko crvenilo i perutanje na kozi, napr Seboroicni dermatitis uzrokovan gljivicama, prvo sto se uradi je da se namaze hidrociklin ili neki drugi kortizonski krem. Ovi kremovi dalje daju istanjenje zidova krvnih sudova i nastaje rozacea. Otud povezanost.
Potrebno je gljivicu dovesti u red antimikoticima, Ev Mycogel gel za pranje Uriage, zatim smiriti zapaljenje napr termalnom vodom Uriage, dnevni hidrantni antisolarni krem Hydracristal, a za rozaceu uvece Roseliane i obavezno masaza po pravcima limfne drenaze
Potrebno je gljivicu dovesti u red antimikoticima, Ev Mycogel gel za pranje Uriage, zatim smiriti zapaljenje napr termalnom vodom Uriage, dnevni hidrantni antisolarni krem Hydracristal, a za rozaceu uvece Roseliane i obavezno masaza po pravcima limfne drenaze
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Preparati za seboroicni dermatitis
Ako budete imali problema sa nabavkom ovih preparata, javite se. Takodje, moj esteticar moze da Vam pokaze masazu (limfnu drenazu) i da Vam da sematski prikaz. Pozdrav.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Rosacea
Beli luk ima u sebi biljne antibiotike i fungicide, ali ako je rozacea u pitanju, moze jako da iritira kozu i pogorsa stanje. Treba voditi racuna!