problem s noktima

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 9:57 am

problem s noktima

Post od jovanaklea »

ja vec godinama imam problem s noktima, tacnije sa noktom kaziprsta i srednjeg prsta, koji se jako listaju i pucaju i nista ne pomaze (kreme, lakovi, vitamini itd). Ostalih 8 noktiju su mi manje vise ok (prirodno su mi tanki i lomljivi ali uz pravilnu negu ih uspesno odrzavam).

Da li to moze biti neko gljivicno oboljenje, ili nesto drugo?

Dok sam bila pusac, tripovala sam da je to od nikotina (to su ona dva prsta koja drze cigaretu), al posto ne pusim vise od 2 god, nesto bas i ne verujem da je to.

ponekad pomogne upotreba novog sredstva (poslednji put lak za nokte-ucvrscivac rilken), ali samo na mesec dana, a onda sve po starom.
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

I meni isto na ta dva(cetiri) prsta se lome i listaju nokti!!!! Potpuno isti slucaj... s tim sto ja nikada nisam pusila...
Da ti nisi mozda moja twin sister?
Inace, ako je prvi deo tvog usernamea tvoje ime, onda se isto i zovemo :o
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član

Post od jovanaklea »

jeste :)) a i obe smo prosle epopeju odusevljenja i totalnog razocaranja lush proizvodima :)
to znaci da ono sto tebi odgovara od kozmetike-odgovara i meni i obrnuto!
sad jos samo da nadjemo nekog da nam resi i ovaj problem!!!
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Ja trenutno mazem neki rimmelov lak za ucrvscivanje. Dok mi je na noktima ok, ali cim ga skinem, ili se on malo skine na vrhu, sve po starom...
Cula sam da avonov protiv listanja nije los, mada sam nesto skepticna. Pila sma i beviplex mesec danan, mislila sam da ce se malo poraviti ali nista.
Biotin kazu da nije los, isto proizvodi Dietpharm, kao i Nutrival, ali ja nisam probala.
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Probajte sa jeftinom a dobrom kremom "Jaki nokti"( tako se zove :roll: ), proizvodi ga Biobody Pariz.
Profesorka Gorana bas hvali tu kremu, sada cu i ja da je probam...A posto duboko verujem profesorki, to je odlicna preporuka!
Pozz
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član

Post od jovanaklea »

Dragana, ti dakle mislis da nisu u pitanju neke gljivice? Da li bi one uopste mogle da 'zive' toliko godina na noktima (pa bar 10)?

Draga Skvo, ja sam isto mazala rimel lak i pomagalo je prve tri nedelje, a onda opet po starom, a isto je bilo i sa avonom.

Al sad cu da probam tu biobody kremu, vidim da sve vise ljudi hvali tu kozmeticku liniju
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Jovana, nisu gljivice. Kada su prisutne sljivice, nokat promeni boji ili je skoro potpuno taman, kruni se, smrdi i sl. Veruj mi, da su gljivice prepoznala bi to.
I ja cu da probam sa tom kremom, ne mogu nista da izgubim, zar ne?
Pozz
Odgovori