Problem sa noktima

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Problem sa noktima

Post od LjubicaBubica »

Postovani...ja bi jako bila zahvalna kad bi mi neko mogao reci sta bi ovo moglo da bude..meni tri nokta na rukama kao da se odlepljuju. Nista ne boli niti je sam nokat na tom delu promenio boju ili bilo sta...samo sa strane...kao kod zanoktice se siri i bukvalno odlepljuje od mesa. Pokusala sam da mazem nistatin kremicu i nista.
Sad sam trudna..pa mislim mozda mi fale neki vitamini...mada je ovo pocelo da mi se desava i malo pre trudnoce.
Pomagajte :(
dejo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 3:31 am

Post od dejo »

Valjda ce nam neko od administratora odgovoriti na ova pitanja.
Ja imam problema sa noktima i receno mi je da imam psorijazu noktiju, ali nemam nigde sa kozom problema, i niko u mojoj porodici nema nikakvih problema sa kozom.

Nokti, narocito sa palceva se odvajaju od podloge, rekli su da je to psorijaticna oniholiza, i 2-3 nijanse su na njima, belo-zuckasto-braon. Imaju brojne brazdice i prugice i trosni su, npr. kad zagrebem povrsinu sve se kruni i skida, imam utisak kad bi nastavio da bi bili ko "flis" papir.

Davali su mi Cansen, Daktanol, i neku druge kremice...nista nije pomoglo!!!

Postoji li neka terapija uspesna ili preparati koji mi mogu pomoci da izlecim nokte i da izgledaju pristojno, a ne kao da sam u fazi raspadanja????
micka74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2007 8:11 pm

Post od micka74 »

Da li ti nokatna ploca izgleda kao krojacki naprstak? Sa svim rupicama?
Sa njim uporedjuju izgled psorijaze nokta.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

dejo napisao:Valjda ce nam neko od administratora odgovoriti na ova pitanja.
Ja imam problema sa noktima i receno mi je da imam psorijazu noktiju, ali nemam nigde sa kozom problema, i niko u mojoj porodici nema nikakvih problema sa kozom.

Nokti, narocito sa palceva se odvajaju od podloge, rekli su da je to psorijaticna oniholiza, i 2-3 nijanse su na njima, belo-zuckasto-braon. Imaju brojne brazdice i prugice i trosni su, npr. kad zagrebem povrsinu sve se kruni i skida, imam utisak kad bi nastavio da bi bili ko "flis" papir.

Davali su mi Cansen, Daktanol, i neku druge kremice...nista nije pomoglo!!!

Postoji li neka terapija uspesna ili preparati koji mi mogu pomoci da izlecim nokte i da izgledaju pristojno, a ne kao da sam u fazi raspadanja????
Mazanje masti na nokte nece dovesti do boljitka. Nikada.
Potrebno je uraditi pregled na gljivice noktiju u par navrata, i mozda i biopsiju dela odakle raste nokat kako bi se postavila prava dijagnoza. Psorijaza moze da se manifestuje samo na noktima, ali je to veoma retko.
dejo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 3:31 am

Post od dejo »

DA, lici u potpunosti na naprstak!!!

U Zavodu za kozne i venericne bolesti sam radio pregled, i nekoliko puta uzimali bris da vide da nije gljivica, i svaki put je bilo isto, nista nisu nasli, ali su mi i dalje davali Daktanol, Cansen i sl.

I vise ne znam sta da radim, probao sam da odem i kod privatnih dermatologa, u Beogradu, i manje-vise, svi su mi iste preparate prepisivali.
Kakva su Vasa iskustva, da li ste imali nekog pacijenta sa psorijazom nokta?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Treba uraditi tzv. strugotinu nokta, a ne bris nokta. Ne znam da li su tako radili?
Imala sam pacijente sa psorijazom noktiju, ali se prvo mora dokazati da je psorijaza na nacine koje sam opisala u proslom postu.
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član

Post od LjubicaBubica »

Moji nokti nemaju nista na sebi,bas su glatki i rekla bi skroz zdravi i normalni,samo eto sto se odlepljuju...i bas tako tamo gde se odlepi je zute boje...
natalivud
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 10:56 pm

Post od natalivud »

U kojoj si nedelji trudnoce?
Da li se stanje pogorsava ili stagnira? Jesi li bila do sada na nekim pregledima, jesi davala briseve... , jesi koristila nesto od preparata?
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član

Post od LjubicaBubica »

Sad sam u 19-oj. Nisam bila nigde osim kod ginekologa....
Od preparata pijem samo Mama Vita tablete i to je to. Napomenula sam doktoru i za nokte i za jezik...posto svako jutro kad ustanem on na vrhu ima bele flekice-crtice koje peckaju....mislila sam da mozda to u kombinaciji sa noktima govori nesto o manjku vitamina ili..... a on mi je samo rekao da i dalje pijem sto i do sad i da trpim :( Mislim trpecu ja nije problem ako tako mora ali brinem se da to nije neki los pokazatelj a on me tako skinuo sa dnevnog reda.
panik_26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 30, 2009 7:45 pm

Post od panik_26 »

pozdrav

ja sam novi ovde!

i ja imam problem sa noktima vec dugi niz godina isao sam kod raznih doktora i davali su mi kremice i nista ne pomaze vec sam se pomirio da ce mi nokti ostati takvi...:( vidim da ima istih slucajeva ovde ne mogu da nadju lek. ja sumnjam na psorijazu noktiju da li je iko nasao lek za ovo?
Odgovori