problem nastao koriscenjem sinoderma

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
misa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 18, 2006 7:27 pm

problem nastao koriscenjem sinoderma

Post od misa »

Ponekad mi se javi crvenilo na licu ako nekoliko dana pustim bradu.U tom slucaju posle brijanja nanesem sinoderm i to crvenilo prodje.Crvene tacke ili fleke su suve, i ako ih ne namazem,svakim danom sve vise peckutaju i izazivaju osecaj svraba,sire se i postaju sve crvenije.
Lekar mi je davno rekao da je to seboroicni dermatitis.
Nakon nedavne upotrebe sinoderma,oko samog mesta aplikacije koza je pobelela tj.kao da je izgubila pigment.Proslo je vec vise dana i nema promene.Da li neko od strucnih lica moze da mi da savet oko eventualne upotrebe necega sto bi pomoglo vracanju pigmenta?
Naravno dobro dosao je i savet u vezi upotrebe nekog drugog sredstva umesto sinoderma.
Unapred hvala na odgovoru.
joske
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 15, 2009 3:00 am

Post od joske »

Koliko si dugo koristio Sinoderm u kontinuitetu?
To svima daju, kao da nije u pitanju kortikosteroid koji moze da ostavi i negativne posledice na kozi.
Bolje probaj ELOCOM KREM, imas po apotekama, on je efikasan a toliko je blag sa druge strane, najblazi i najbezopasniji kortikosteroid da mogu i deca da ga koriste.
a.jelena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 05, 2014 8:43 pm

Post od a.jelena »

meni se isto desilo da se na mestu aplikacije pojavila bela fleka, ali vec sutradan je tu bilo crvenilo tacno ograniceno, kao ta fleka ..kao da gori, jako je crveno to mesto, sta uraditi da prodje to crvenilo? :( ne moze ni da se prekrije puderom, vidi se i dalje...:(
Odgovori