Problem s mladežom

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
mancjelou
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 19, 2013 2:01 pm

Problem s mladežom

Post od mancjelou »

Poštovani,

Imam reljefni mladež između dekoltea, prečnika oko 9 mm. Do sad nije bilo problema, sem što moram da vodim računa o izboru garderobe zbog nezgodnog mesta. Imam 23 godine, a u 17. sam bila kod doktora na pregledu, i tad mi je rečeno da je u pitanju malinast ili kupinast vid mladeža (ne sećam se tačno koji tip od ta dva), i da nije opasan. Međutim, danas je iz jedne njegove komore - da se tako izrazim - krenula tečnost, slična gnoju. Šta bi trebalo da uradim? Inače sam primetila i da je krenuo da se odvaja od kože na nekim mestima.
Hvala unapred
Sofija@
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 05, 2012 6:09 pm

Re: Problem s mladežom

Post od Sofija@ »

A jel opasnije skinuti mladez ili ostaviti ga da stoji?
Posto sam primetila da gde god se okrenem svi preporucuju skidanje mladeza. I meni je dermatolog rekao da skinem i to cak 5-6 mladeza,jer spadam u rizicnu grupu (plava sam,plave oci,svetla koza) i ja bih,ali me brine jer ne znam da li postoji mogucnost nekih posledica nakon toga,da li moze mladez ponovo da izraste,ili da li postoji veca opasnost od raka koze? Sta treba da znam? Inace,i ja isto imam u predelu dekoltea,isto je tako kupinast ili sta vec,samo je mozda malo manji oko 5mm,i mrzim ga uzasno,njega bih najradije skinula.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@mancjelou
morate na pregled dermatologa, i verovatno i dermoskopiju

Sofija@
skinite, opasno je da ostanu ako je dermatolog nakon pregleda predlozio skidanje
goci82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2013 1:04 pm

Post od goci82 »

Imam mladez poveliki pored
nosa koji se klima kao na jednoj
niti,da li to moze da se hirurski
odstrani iovako me nervira?
Vrh
Pri