Problem sa licem

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
vladatesic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 13, 2011 10:02 am

Problem sa licem

Post od vladatesic »

Pozdrav. Vec duze vremena, mozda u poslednje dve do tri godine imam problema sa licem. S vremena na vreme ti problemi postanu izrazeniji, pa onda tako neodgovorno i postupam prema njima. A desava se sledece. U predelu oko nosa izrazito jako crvenilo koje ponekad jako pece, praceno crvenilom i na obrazima, koje nema jasne obrize nego je kao u nekim flekama. Posle nekog perioda pojavilo se i crvenilo i izmedju obrva i na predelu brade, gde koza se i ljusti. Iritacija je narocito prisutna posle brijanja, a onda dva tri dana posle brijanja pocne i ljustenje koze. Prilikom posete jednom privatnom dermatologu receno mi je da je sve to od nerviranja, jer sam zbog nekog ispita na faxu, dosta zivaca pogubio, medjutim, zavrsetkom faxa to nije prestalo. Taj dermatolog mi je propisao neki sampon Mycodin ili kako vec za kosu, Borogal kamilica za crvenilo, i neku kremu pravljenu u apoteci, ne znam joj naziv, i neke antibiotike 500 mg, naziv je nesto sa A, Amracin ili tako nesto. Medjutim to nista znacajnije nije pomoglo. Crvenilo je i dalje tu. Sad nekad posle brijanja namazem sa Pantenol kremom, pa kao malo se smiri. Ovih dana razmisljam da odem do Beograda, jer sam cuo da ima neki vrhunski dermatolog, koji pomogne, valjda je skup bas i prima jako malo ljudi. Unapred zahvalan svima koji mi izadju u susret.
Crvena 76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 24, 2012 2:10 pm

Re: Problem sa licem

Post od Crvena 76 »

Pogledaj postove u vezi rosacea mozda ti pomogne. Takodje nadji na netu urinoterapiju pa procitaj u vezi toga ,Ja bila skeptik al meni pomaze :)
petars89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 13, 2011 11:50 pm

Post od petars89 »

vladatesic napisao:Pozdrav. Vec duze vremena, mozda u poslednje dve do tri godine imam problema sa licem. S vremena na vreme ti problemi postanu izrazeniji, pa onda tako neodgovorno i postupam prema njima. A desava se sledece. U predelu oko nosa izrazito jako crvenilo koje ponekad jako pece, praceno crvenilom i na obrazima, koje nema jasne obrize nego je kao u nekim flekama. Posle nekog perioda pojavilo se i crvenilo i izmedju obrva i na predelu brade, gde koza se i ljusti. Iritacija je narocito prisutna posle brijanja, a onda dva tri dana posle brijanja pocne i ljustenje koze. Prilikom posete jednom privatnom dermatologu receno mi je da je sve to od nerviranja, jer sam zbog nekog ispita na faxu, dosta zivaca pogubio, medjutim, zavrsetkom faxa to nije prestalo. Taj dermatolog mi je propisao neki sampon Mycodin ili kako vec za kosu, Borogal kamilica za crvenilo, i neku kremu pravljenu u apoteci, ne znam joj naziv, i neke antibiotike 500 mg, naziv je nesto sa A, Amracin ili tako nesto. Medjutim to nista znacajnije nije pomoglo. Crvenilo je i dalje tu. Sad nekad posle brijanja namazem sa Pantenol kremom, pa kao malo se smiri. Ovih dana razmisljam da odem do Beograda, jer sam cuo da ima neki vrhunski dermatolog, koji pomogne, valjda je skup bas i prima jako malo ljudi. Unapred zahvalan svima koji mi izadju u susret.
To je zbog nervoze,i da bi to proslo mora da se smiri iznutra 1-2 cm ispod koze...to mi je pricala doktorka.Ne smes da diras lice uopste,samo ga ispiraj sa vrucom vodom pa hladnom posle. Odi kod kozmeticarke da ti uradi duboki piling,pij vode dosta,i nema bubuljica.To sve kosta 50e

[pzz\]
dejanroglic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 22, 2012 8:41 pm

Post od dejanroglic »

Imam isti problem kao ti. Molim te ako si nasao neko resenje napisi. Unapred HVALA!
Odgovori