Proactive solution

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobo001 »

Divna siiiii!!!!
Pa da,trazis vit.b6 i oni ti daju kutiju gde pise "Bedoxin vitamin b6"
Pa dobar je za sve,za kosu,kozu...Dobar je i b5,ali trenutno ne mogu da ga nadjem!
Inace B6 kosta 38 din!Sve u svemu dobar je ,pocni da ga pijes!
E sada,ja bih poceo da pijem jos neki vitamin iz B grupe,ali ne znam koji!
Zato ako neko zna neka kaze!
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

ja trenutno pijem beviplex, zbog nekih drugih problema, i manje mi se masti koza
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Znas kako,ja vise nemam problema sa masnocom i aknama vec samo sa crvenilom!Pa ne znam da li uopste postoji neki vitamin B kompleksa koji bi mogao da mi pomogne u ovome!
Plava
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 2:53 am

Post od Plava »

bobo001 napisao:Znas kako,ja vise nemam problema sa masnocom i aknama vec samo sa crvenilom!Pa ne znam da li uopste postoji neki vitamin B kompleksa koji bi mogao da mi pomogne u ovome!
Možda da uzmeš Pantenol (rastvor)- to je vitamin B5.
Jedna od indikacija (nabrojanih u uputstvu) je:
"...akutni stadijum alergijskih i drugih dermatoza praćenih crvenilom, svrabom, peckanjem, bolom i vlaženjem kože..."
Ako te zanima detaljnije pitaj. :wink:
"Budi ono što jesi da bi postao ono što zaslužuješ!"
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Kada sam trazio u apotekama vit.B5dali su mi Pantenol(ja samtrazio kapsule,tacnije ovo su oriblete),ali na njima pishe da "stimulisu regeneraciju ostecene ili obolele sluznice usne duplje,zdrela,jezika i desni"
Jesi li ti koristila rastvor?
Uzecu ga sutra,jer rekoh vec moj najveci problem je crvenilo!

Shvatio sam da ja sto pre moram da menjam fotografije u legitimacijama,jer je to ogromna promena(na bolje,naravno)!!!!Ne licim na sebe od pre godinu dana!
Plava
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 2:53 am

Post od Plava »

bobo001 napisao:Kada sam trazio u apotekama vit.B5dali su mi Pantenol(ja samtrazio kapsule,tacnije ovo su oriblete),ali na njima pishe da "stimulisu regeneraciju ostecene ili obolele sluznice usne duplje,zdrela,jezika i desni"
Jesi li ti koristila rastvor?
Uzecu ga sutra,jer rekoh vec moj najveci problem je crvenilo!
Rastvor se koristi za kožu, sluznicu i kosu (ja koristim za kosu)!
On je u bočici kao sirup i rastvara se 1:1 sa destilovanom vodom (ma sve ti piše u uputstvu :D )
Košta oko sto dinara, tako da možeš da probaš!
Shvatio sam da ja sto pre moram da menjam fotografije u legitimacijama,jer je to ogromna promena(na bolje,naravno)!!!!Ne licim na sebe od pre godinu dana!
:lol: :lol: :lol:
Ovo je SUPER!!!
Samo napred! :wink:
"Budi ono što jesi da bi postao ono što zaslužuješ!"
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

Pa da , pantenol rastvor je dobar ! Ja sam ga na svoju ruku koristila kad sam isla na tretmane lica-i prijao mi je.....skroz sam zaboravila na njega!
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Ma nije problem koliko je,nego me posle Proactiv-a strah da ne izgorim lice!Ali probacu u svakom slucaju!
Javljacu ti rezultate!

E,ali ovo oko slika je stvarno,gledam ovu propusnicu i ne mogu da verujem koja je to promena!
Hvala ti puuuuno!
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

@bobo001
Samo vremenski skrati pranje lica sapunom i trebalo bi da se povuce crvenilo za 2 dana. Znaci samo nanesi sapunicu na lice tj. prodji licem malo sa sapunicom i isperi. Probaj tako u slucaju da si do sad ostavljao sapunicu da ti odstoji malo duze na licu.

@skvo
Hvala tebi na super preporuci :P
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Eto Lu mogla bi i ti da ponovo pocnes sa njim!
E, jer mora da se razblazuje?!
Makki,hvala,da znas da bi mogao da skratim drzanje sapunice na licu!
Lu
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lu »

Da znas da sam mislila da ponovo ukljucim pantenol rastvor !
E a nemoj da se plasis da ce ti on nesto sprziti kozu...nema nikakvih agresivnih sastojaka u rastvoru, da skodi _NIKAKO NE MOZE !
ja ga nisam koristila razblazenog, stavljala sam ga na vatu i pravila obloge-kad sam ilmala vremena da drzim to na licu nekih 15-ak min. ili bih samo vatom ocistila lice rastvorom !
A i ovo za sapun ima smisla....
Pozdrav!
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

E jer moze da se on koristi nerazblazen i kako?!Mrzi me da razblazujem,pa ne znam da nije jako koristiti nerazblazen :) :wink:
Ma sutra vece pocinjem sa njim 100%!
Hvalaaaaaaaaa
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Moj FF stoji, malo koriscen. Ipak je on vise za bubuljicavu kozu, a ne za masnu sa ponekad nekom bubuljicom. Takodje, i Vichy krema mi skuplja prasinu.
Ja moj problem mitesera nikako da resim, skoro sam bila na ciscnju, i to bas detaljnom, i nista posle 2 nedelje ista prica.... bas ne znam sta vise da radim.
Pocela sam da koristim mleko za ciscenje lica RvB, kao i kremu, pominjala sam vec mnogo puta kako meni odgovara ta krema, i lice mi se mnogo manje masti od ovog mleka, nego od raznih gelova za ciscenje, bas sam zadovoljna. I sto je najbolje ne smaram kozu sa 100 slojeva gelova, kao sto je bio slucaj sa kotodermom. Ponekad izadje neka bubuljica, ali za to je dobar mali H losion iz kotoderme, koji se stavlja direktno na bubuljicu, i stvarno brze prodje, moja preporuka svima.
Sad razmisljam da uzmem neku masku, da malo resim pitanje pora, probala sma ih puno, ali nista ne pomaze. Ima li neko iskustva sa Neutrogena maskama, ili mozda Eucerin... Neki savet?
Pozdrav svima
Lu
Aktivan član
Aktivan član

Post od Lu »

Pa rekoh ti bobo001 da ne moras da ga razblazujus!! Ne citas pazljivo !!!
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Ma citam ja pazljivo nego proveravam da li ti pises pazljivo! :wink: :wink:
Odgovori