Pozdrav vama koji koritstite ili ste zavrsili sa koriscenjem roacc-a! Ja ga jos ne pije, razloge sam naveo u samoj temi roacc. Tu sam zatrazio pomoc onih koji vec koriste ovaj lek preko lekarskog recepta da mi pomognu oko nabavke ali to sad nije tema..
Posto vidim da mnogi od vas brinu za svoju jetru,sto je normalno

resio sam da vam prepisem deo iz knjige Zelena Apoteka, doktora Dzejmsa A. Djuka. Pa pogledajte kao na prirodan nacin mozete da zastitite svoju jetru.
Salata za zastitu jetre
Spravljanje salate izvanredna je prilika za stavljanje raznih sastojaka za zastitu jetre. Kada pripremate salatu,probajte da dodate mlade listove sarenog ckalja,sargarepu i cvetove maslacka. U preliv za salatu stavite djumbir i kurkumu.
Tamarinda
U Latinskoj Americi, sok od tamarinde omiljeni je bezalkoholni napitak,koji se obavezno sluzi uz alkoholno pice. Razlog ovome jeste njegova reputacija kao sredstva za sprecavanje mamurluka. Posto sam ga u nekoliko prilika probao,mislim da pomaze zastiti jetre.Ovo misljenje je,barem delimicno.potvrdjeno jednim ispitivanjem koje je dokazalo da su ekstrakti tamarinde sprecavali ostecenje jetre kod eksperimentalnih zivotinja kojima su davane hemikalije koje ostecuju jetru.
Slatki mesnati deo oko semena koristi se za pripremanje napitka koji se vise koristi kao prehrambeni artikal nego kao lek. Ako ga imam pri ruci, pijem ga u kolicini od dve case dnevno. Medjutim do sada sam pronalazio osuseno meso ove biljke samo u nekoliko latinoamerickih prodavnica. Srecna potraga!
Vodopija
Acetaminofen u visokim dozama toksican je za jetru, a veoma velike doze mogu da budu fatalne. U jednom ispitivanju, 70 procenata miseva kojima su davani ekstrakti vodopije preziveli su dozu acetaminofena koja je inace ubijala 100 odsto zivotinja kojuma nisu davani ekstrakti vodopije. Mene ovo ne cudi, buduci da je vodopija biljka koja je sprodna sarenom ckalju.Standardizovani ekstrakti korena ove biljke mogu da se nabave u prodavnicama lekovitog bilja, prodavnicama zdrave hrane i nekim supermarketima.
Caj za jetru
Ovo je recept za mesani caj od lekovitog bilja za koje se tvrdi da je delotvorno u zstiti jetre. Po ukusu pomesajte sledece biljke: sladic, maskacak, vodopiju, kukumu i djumbir. Ako zelite, takodje mozete ruzmarin i plod vanile. Mozete da napunite teglu osusenim lekovitim biljkama i drzite ovu mesavinu pri ruci, tako da mozete da napravite biljni caj kada god pozelite.