Posle terapije roakutanom

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Posle terapije roakutanom

Post od fedja »

pozdrav svima... imam pitanje za sve one koji su zavrshili terapiju roakutanom... naime, u kakvom vam je stanju lice po pitanju mashcenja i akni nakon prestanka uzimanja ovog leka?...
chitao sam na netu da se nekima problem mashcenja potpuno reshio/stabilizovao nakon terapije, dok se nekima lice vratilo na stanje pre roakutana po pitanju ekstremnog luchenja sebuma (a znamo svi da je glavni uzrok akni prekomerno luchenje sebuma)...
pa poshto vishe verujem vama nego netu, molim vas da mi odgovorite iskreno :D

hvala

p.s. nadam se da ce administrator imati razumevanja, poshto ova tema ne moze da spada u domen "roaccutan" jer se bavi zivotom posle terapije ovim lekom :wink:
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

pliz, dajte neki odgovor, nemojte da vas mrzi :cry: , od vas koji ste koristili roakutan mi, potencijalni korisnici ovog leka, mozemo saznati zaista pravo stanje lica nakon prestanka terapije, a ne od kojekakvih slobodnih nagadjanja i pretpostavki lekara...

hvala na razumevanju :D
SARAH
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od SARAH »

Cao Fedja,
Ja retko svracam na ovaj forum jer sam odavno resila problem akni,ali ipak dodjem da vidim sta ima novo i da li nekom treba neki odgovor,savet nas starih usera Roaccutana :D
Ih,pa Boga mi,ja sam moju terpiju zavrsila jos pre 2,5 godine,svi koji su citali temu Roaccitan znaju da sam bila na leku 6 meseci.
Danas sam veoma zadovoljna kozom lica,od dana prestanka terapije ja nisam imala niti jednu aknu,sada mi je koza pomalo suva,na obrazima najvise,ujutru kad ustanem cak se malo peruta,ali to se oseti samo pod dodirom ruke,nije vidljivo za druge ljude.
Koristim i dalje Apaisac i necu da ga menjam jer je najbolji (mojoj kozi potpuno odgovara)
Inace da kazem da sam jedna srecna trudnica,nosim bebu,zdravu i pravu,znaci buduce mame,lek nije opasan ako se napravi pauzica posle njega pa se onda radi na bebici,nema bojazni od radjanja retardiranih beba. :P
Svim roaccutancima zelim srecu koju sam ja dobila ovim lekom :wink:
Pozdrav
Vasa Sara
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

fedja napisao:pliz, dajte neki odgovor, nemojte da vas mrzi :cry: , od vas koji ste koristili roakutan mi, potencijalni korisnici ovog leka, mozemo saznati zaista pravo stanje lica nakon prestanka terapije, a ne od kojekakvih slobodnih nagadjanja i pretpostavki lekara...

hvala na razumevanju :D
:cry: Ja sam pre mesec dana zavrsila sa roacc. i lice je ponovo poclo da se masti!!!!! uzas! ujutro kad ustanem masna sam kao tiganj!!! sad samo cekm kada ce da pocne napast da me napada, nemogu da verujem katastrofa :cry:
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

mirja napisao:Ja sam pre mesec dana zavrsila sa roacc. i lice je ponovo poclo da se masti!!!!! uzas! ujutro kad ustanem masna sam kao tiganj!!! sad samo cekm kada ce da pocne napast da me napada, nemogu da verujem katastrofa :cry:
uf...bezveze... :cry: znam da ste i pre koristili roakutan pa me zanima da li su vam se i posle prve terapije roakutanom sa masnocom vratile i akne? poshto sam negde prochitao da i u sluchaju da se vrati masnoca najverovatnije se nece vratiti akne... pa me chisto zanima shta je od toga istina a shta nagadjanje...
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

fedja napisao:
mirja napisao:Ja sam pre mesec dana zavrsila sa roacc. i lice je ponovo poclo da se masti!!!!! uzas! ujutro kad ustanem masna sam kao tiganj!!! sad samo cekm kada ce da pocne napast da me napada, nemogu da verujem katastrofa :cry:
uf...bezveze... :cry: znam da ste i pre koristili roakutan pa me zanima da li su vam se i posle prve terapije roakutanom sa masnocom vratile i akne? poshto sam negde prochitao da i u sluchaju da se vrati masnoca najverovatnije se nece vratiti akne... pa me chisto zanima shta je od toga istina a shta nagadjanje...
:cry: Da fedja i posle prve terapije pre mnogo godina je prvo pocela da se javlja masnoca pa posle toga akne! tako da neznam sta da ti kazem. Sto se mene tice ja sam stvarno ocajna! Izmedju prve i druge terapije sa roacc. sam stvarno sve probala pa posto nista nije pomoglo odlucih se za roacc. i na zalost opet ista stvar! Pozdrav :oops:
vlada99
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 17, 2007 8:52 am

Post od vlada99 »

Ukoliko se i posle 2. ciklusa terapije roacc. stanje ne popravi, zaista nema svrhe nastaviti sa korišćenjem. Velika je verovatnoća (90%) prema objavljenim studijama, da će se vratiti i akne, možda čak i u nekoj nestandardnoj formi. Na žalost, ne reaguju svi isto na isti lek :roll:
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

vlada99 napisao:Ukoliko se i posle 2. ciklusa terapije roacc. stanje ne popravi, zaista nema svrhe nastaviti sa korišćenjem. Velika je verovatnoća (90%) prema objavljenim studijama, da će se vratiti i akne, možda čak i u nekoj nestandardnoj formi. Na žalost, ne reaguju svi isto na isti lek :roll:
ok, ne znam za to ali iztrazivanja pokazuju da 85-90% ljudi pozitivno odreaguje na lek vec prvom terapijom i reshi problem , zar ne? mislim, to je jedino resenje kod mushkaraca jer eventualni hormonalni disbalans ne mozhe nikako da se sredi... dok je kod devojaka to jednostavno...
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

mislish da je kod devojaka jednostavno?

fedja, zar nije već uveliko trebalo da završiš s tim roakutanom?
ne mogu ti pomoći iskustva drugih jer svako drugačije reaguje, moraš sam da odlučiš i budeš spreman na sve, pa i na to da se ponovo vrate problemi.
ako si već pokušao sve i nije uspelo, a doktor ti je odobrio i dozvolio, nemaš šta da čekaš i skupljaš iskustva drugih, odradi to sam pa kako bude.
kada sam saznala za roakutan mislila sam da je to neki "čudotvoran" lek, ali na žalost nije tako, to je samo još jedna od terapija koju možeš da probaš. ako si pod nadzorom iskusnog lekara nemaš čega da se plašiš :)
vigilant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:29 am

Post od vigilant »

meni je roakutan pomogao, naprimer na ledjima mi vise nikako ne izlaze akne, ali zato na licu ponekad izadje po jedna potkozna, i to na nekim mestima na kojima nije nikada.
preporucio bih svakom ko pije roakutan da uporedo pije milk thistle ( silimarin ) biljku za zastitu jetre jer roakutan plus ta biljka je pravi pogodak za akne i kozu uopste.
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

arwena napisao:mislish da je kod devojaka jednostavno?

fedja, zar nije već uveliko trebalo da završiš s tim roakutanom?
ne mogu ti pomoći iskustva drugih jer svako drugačije reaguje, moraš sam da odlučiš i budeš spreman na sve, pa i na to da se ponovo vrate problemi.
ako si već pokušao sve i nije uspelo, a doktor ti je odobrio i dozvolio, nemaš šta da čekaš i skupljaš iskustva drugih, odradi to sam pa kako bude.
kada sam saznala za roakutan mislila sam da je to neki "čudotvoran" lek, ali na žalost nije tako, to je samo još jedna od terapija koju možeš da probaš. ako si pod nadzorom iskusnog lekara nemaš čega da se plašiš :)

ok, izvinjavam se, hteo sam da kazhem da je u sluchaju devojaka i hormonalnog disbalansa stvar neshto jednostavnija nego kod muskaraca... ali nije ni tu jednostavna...
a shto se tiche ostalog, verovatno cu uskoro zapocheti terapiju roakutanom, ali sam hteo pre toga da prikupim shto vishe informacija o tome shta me cheka za vreme ali i posle terapije pa na kraju da prosudim... znam da sve zavisi od osobe do osobe ali iskustva drugih mogu ipak malo da pomognu da steknem nekakvu sliku o delotvornosti leka...

@vigilant, kakva je situacija sa mashcenjem lica i koliko ti chesto izlaze te bubuljice... mislim, u poredjenju sa situacijom pre roakutana...
vigilant
Novi član
Novi član

Post od vigilant »

ne masti se vise ni malo, ali kazem ti ponekad dosta redje mi izadje neka potkozna na cudnom mestu ispod oka ili tako negde, medjutim ledja i obrazi su mi cisti, ali ja sam bio na manjim dozama 20mg/na dan a imam jos mesec dana da pijem pa cu videti
moj problem su crvene fleke koje ostaju dugo dugo ,ali milk thistle mi je spas za to (deluje pozitivno na jetru- a sto je zdravija jetra to stimulise brzo zarastanje svega u organizmu pa i koze)
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od fic1984hr »

vigilant napisao:ne masti se vise ni malo, ali kazem ti ponekad dosta redje mi izadje neka potkozna na cudnom mestu ispod oka ili tako negde, medjutim ledja i obrazi su mi cisti, ali ja sam bio na manjim dozama 20mg/na dan a imam jos mesec dana da pijem pa cu videti
moj problem su crvene fleke koje ostaju dugo dugo ,ali milk thistle mi je spas za to (deluje pozitivno na jetru- a sto je zdravija jetra to stimulise brzo zarastanje svega u organizmu pa i koze)
Ej, pa ja imam u ladici Sylimarin!!!!!!
To su te tablete za ciscenje jetre!!!!!
Kod nas u HR to radi Belupo iz Koprivnice...tko kod vas to radi?!

Ja nisam htio poceti to piti kao da ne ide usporedo sa Roaccutanom da ne opterecujem jetru...ali ako imas pozitivna iskustva - odmah cu poceti piti!!!

Tko ti je to preporucio!!??

Pise da se treba uzeti 1 kapsula 2 puta na dan.
Moje su od 150 mg i imam ih 30 u pakovanju.
Kosta ju u eurima cca 9 eura.

Ajd molim te mi sto prije javi sve o tom...volio bi malo pomoci jetri s tim ako smijem...
vigilant
Novi član
Novi član

Post od vigilant »

ja sam od skoro poceo da pijem milk thistle to jest silimarin , uporedo sa roaccutanom , i iznenadjen sam kako su se crvene fleke povukle i kako mi lepse izgleda lice , nemozes sa njime da opteretis jetru jer upravo on sluzi da se ojaca jetra i celi organizam! tek sam sad video da je roaccutan plus silimarin prava stvar za bubuljice.

nije mi niko preporucio. Ja to sve na svoju ruku jer se dosta razumem oko bubuljica.
nema sta da se bojis da ces opteretiti jetru, to je biljka, to je najbolje sto mozes dati svom organizmu dok si na ljekovima kao sto je roakutan koji ti umanjuje funkciju jetre a time i celi imunitet orgnizma, pa zato i sporije zarastaju crvene fleke.

ja pijem silimarin u tabletama koje se zovu "RELIV FORTE" ima u Beogradu u svim apotekama i sadrze 80% silimarina a ostalo su vitamini. u jednoj kapsuli ima 250mg silimarina i pije se znaci jedna dnevno.

e sad neznam u Hrvatskoj se silimarin pakuje sigurno u nekim drugim tabletama , raspitaj se i pocni odma da ga pijes veruj mi da neces moci da verujes posle par sedmica! samo molim te ako budes pio , obavesti me ovde da li i tebi deluje.
Telepatic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 8:38 pm

Post od Telepatic »

Pozdrav vama koji koritstite ili ste zavrsili sa koriscenjem roacc-a! Ja ga jos ne pije, razloge sam naveo u samoj temi roacc. Tu sam zatrazio pomoc onih koji vec koriste ovaj lek preko lekarskog recepta da mi pomognu oko nabavke ali to sad nije tema..
Posto vidim da mnogi od vas brinu za svoju jetru,sto je normalno :) resio sam da vam prepisem deo iz knjige Zelena Apoteka, doktora Dzejmsa A. Djuka. Pa pogledajte kao na prirodan nacin mozete da zastitite svoju jetru.

Salata za zastitu jetre
Spravljanje salate izvanredna je prilika za stavljanje raznih sastojaka za zastitu jetre. Kada pripremate salatu,probajte da dodate mlade listove sarenog ckalja,sargarepu i cvetove maslacka. U preliv za salatu stavite djumbir i kurkumu.

Tamarinda
U Latinskoj Americi, sok od tamarinde omiljeni je bezalkoholni napitak,koji se obavezno sluzi uz alkoholno pice. Razlog ovome jeste njegova reputacija kao sredstva za sprecavanje mamurluka. Posto sam ga u nekoliko prilika probao,mislim da pomaze zastiti jetre.Ovo misljenje je,barem delimicno.potvrdjeno jednim ispitivanjem koje je dokazalo da su ekstrakti tamarinde sprecavali ostecenje jetre kod eksperimentalnih zivotinja kojima su davane hemikalije koje ostecuju jetru.
Slatki mesnati deo oko semena koristi se za pripremanje napitka koji se vise koristi kao prehrambeni artikal nego kao lek. Ako ga imam pri ruci, pijem ga u kolicini od dve case dnevno. Medjutim do sada sam pronalazio osuseno meso ove biljke samo u nekoliko latinoamerickih prodavnica. Srecna potraga!

Vodopija
Acetaminofen u visokim dozama toksican je za jetru, a veoma velike doze mogu da budu fatalne. U jednom ispitivanju, 70 procenata miseva kojima su davani ekstrakti vodopije preziveli su dozu acetaminofena koja je inace ubijala 100 odsto zivotinja kojuma nisu davani ekstrakti vodopije. Mene ovo ne cudi, buduci da je vodopija biljka koja je sprodna sarenom ckalju.Standardizovani ekstrakti korena ove biljke mogu da se nabave u prodavnicama lekovitog bilja, prodavnicama zdrave hrane i nekim supermarketima.

Caj za jetru

Ovo je recept za mesani caj od lekovitog bilja za koje se tvrdi da je delotvorno u zstiti jetre. Po ukusu pomesajte sledece biljke: sladic, maskacak, vodopiju, kukumu i djumbir. Ako zelite, takodje mozete ruzmarin i plod vanile. Mozete da napunite teglu osusenim lekovitim biljkama i drzite ovu mesavinu pri ruci, tako da mozete da napravite biljni caj kada god pozelite.
Odgovori