Pomoc Doktora Dermatologa

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
perka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 24, 2008 8:23 am

Pomoc Doktora Dermatologa

Post od perka »

Slika
Slika

Postovani Doktore molim vas da pomognete meni i mojoj porodici.Vec nekoliko godina zivimo u Austriji .Od pre godinu dana moja porodica i ja imamo alergiju,za koju ni doktori neznaju leka.Lecimo se od samog pocetka bolesti ali uspeha nema.Alergija ima izgled boginja,puna je neke vodice,mnogo svrbi,a kad pukne mnogo boli.Bili smo svi kao porodica na raznim pregledima,prvo su sumljali da imamo sugu i da je koza iritirana.Zatim da smo dobili alergiju na hranu,zatim da imamo alergiju na promenu sredine,itd.Razne masti i lekove mi smo ovde dobijali,ali leka nema pa nema.Do tada nikakve lekove nismo upotrbljavali.a ni sada,izuzev za alergiju.Odkad smo dobili alergiju svi smo u porodici dobili na kilazi,minimum po osam kilograma.Moje jedinopitanje glasi upotrbom koga leka mogu da se imaju ovi simptomi.Mozda ce te pomisliti da mi je potreban neuropsijatar al verujte ima razlog zasto to pitam i sumljam na trovanje organizma sa nekim lekom.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Pomalo je cudno da svi u porodici imate iste promene. Na osnovi poslatih slika, prvo sam pomislila da se radi o jednoj vrsti ekcema saka, tzv. pompholyx. Ali, ako ste napisali da svi to imate, ... U svakom slucaju, potrebno je da se uradi mikoloski pregled (pregled na gljivice), epikutani testovi i eventualno biopsija koze. Dijetom necete resiti problem. Naravno, treba pregledati i ostalu kozu, da li slicne promene imate i na drugim delovima koze, sem na sakama, i videti s cime dolazite u kontakt tokom dana.
perka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 24, 2008 8:23 am

Post od perka »

Da to je najcudnije sto svi u kuci imamo a nije zarazno.Ja sam poslala samo sliku saka inace to imamo po celom telu.Uzet je jedan isecak i nije dalo nikakvog rezultata,zatim su rekli da to nisu gljivice.Moje jedino pitanje glasi upotrbom koga leka mogu da se imaju ovi simptomi.Mozda ce te pomisliti da mi je potreban neuropsijatar al verujte ima razlog zasto to pitam i sumljam na trovanje organizma sa nekim lekom.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

perka napisao:Da to je najcudnije sto svi u kuci imamo a nije zarazno.Ja sam poslala samo sliku saka inace to imamo po celom telu.Uzet je jedan isecak i nije dalo nikakvog rezultata,zatim su rekli da to nisu gljivice.Moje jedino pitanje glasi upotrbom koga leka mogu da se imaju ovi simptomi.Mozda ce te pomisliti da mi je potreban neuropsijatar al verujte ima razlog zasto to pitam i sumljam na trovanje organizma sa nekim lekom.
ne postoji odredjeni lek koji moze dati ovakve specificne promene. barem meni nije poznato
Odgovori