Piling?!?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Piling?!?

Post od fedja »

pozdrav svima,
treba mi provereni savet...
naime, uradio sam nekoliko tretmana voc. kiselinama po muradu i nakon toga nekoliko tretmana enzimima takodje murad... u narednom periodu cu se izlagati suncu (takvo je podneblje gde boravim) i zato sam odmorio sa svim tretmanima... koristicu hyseke 25+...
e sad, zanima me koje je sredstvo (krema, gel, itd) najbolje za piling... chitam da treba raditi piling najmanje 1-2 puta nedeljno, a ja imam jako, jako, jako, jako masnu kozu sklonu aknama...
od proizvodjacha pominjani su st ives, dermatica (ako nisam lupio) i tako dalje....
ako mozete da mi preporuchite neki dobar i provereni piling za ekstremno masnu kozu... neshto shto se pokazalo kao najbolje... chisto da sprechim punjenje pora itd....

hvala svima
:)
qwerty2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 28, 2006 11:59 am

Post od qwerty2 »

Piling koji je dr Komarcevic mojoj prijateljici preporucio kao najbolji je domaci od bjelanjaca.
Umutiti pjenasto bjelanjce od jajeta i dodati griz i blago izmijesati. Time cistiti lice po potrebi.
Ona je odusevljena i stalno ovo koristi.
Ja imam neku Zepter piling kremu.Nije losa, ali mi se ne svidja sto lice ostaje masno posle nje, osjeti se da ima kreme.
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

qwerty2 napisao:Piling koji je dr Komarcevic mojoj prijateljici preporucio kao najbolji je domaci od bjelanjaca.
Umutiti pjenasto bjelanjce od jajeta i dodati griz i blago izmijesati. Time cistiti lice po potrebi.
Ona je odusevljena i stalno ovo koristi.
Ja imam neku Zepter piling kremu.Nije losa, ali mi se ne svidja sto lice ostaje masno posle nje, osjeti se da ima kreme.
ok, hvala na odgovoru ali meni treba neshto praktichnije... verujem da je ova kombinacija odlichna, ali meni treba neki preparat kojim cu moci da se umijem (ili shta vec) i da ga uvek imam pri ruci...
prosto ne mogu da poverujem da nema neki dobar i kvalitetan piling za jako masnu kozhu...
pozdrav i hvala
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobo001 »

fedja napisao: prosto ne mogu da poverujem da nema neki dobar i kvalitetan piling za jako masnu kozhu...
NI JA.............
Jelena83
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 17, 2006 11:17 am

Post od Jelena83 »

Ja sam cula da mnoogo ljudi hvali St. Ives piling. Inace, piling je dostupan u tri verzije - klasicna (original), jachi piling (vigorous) i piling za problematicnu kozu. Ja imam mesovitu kozu, prosirene pore i mitisere (probleme sa bubuljicama nemam) i kupila sam taj treci piling za problematicnu kozu, puno ime je St. Ives Blemish Control Apricot Scrub. Dopada mi se tekstura (cestice za mehanicki piling taman kolike treba :lol: ) i osecaj DOK mi je na licu ali kasnije krece isusivanje - meni je on jako isushivao kozu tako da sam ga koristila sveukupno 2 ili 3 puta. Sadrzi salicilnu kiselinu, verovatno je zbog toga. Moguce da bi masnijoj/problematicnijoj kozi od moje odgovarao. Cena je oko 400-500 dinara, ako se ne varam trenutno je na snizenju u Lilly-ju! Pakovanje je veliko, ja mislim da moze da traje i godinu dana, zaista se isplati za te pare. (Ako ima nekoga od vas da je iz Bg, mogu i da mu poklonim ovaj moj, koriscen svega 2-3 puta, a meni zaista ne treba...)

Na bazi preporuka sa jednog drugog foruma narucila sam Avonov Sweet Finish piling (mada sam skepticna prema Avonu i Oriflame-u, ovo mi je prvi put da kupujem nesto od njih) - sad sam ga isprobala, veoma je blag, mozda bi mogao biti i jachi ali meni je ok, makar mi ne iritira/sushi kozu :lol: Mada sam citala da ljudima sa masnom kozom nije dobar jer navodno i sam malo masti (mada ja nisam primetila), ali ok, to moze biti i plus posto idu hladniji dani.

U al' sam se raspisala :oops: :roll: :lol:
Jelena83
Stalni član
Stalni  član

Post od Jelena83 »

Da napomenem samo, St. Ives moze da se kupi u Lilly-ju i u DM-u, a eksperimenta radi (a i jeftinije je) mozete da probate one pilinge u kesicama za po 100 din (Nivea, Balea, Garnier ili koji god), mozda vam odgovara i neki od njih, mada je dugorocno St. Ives jeftiniji neuporedivo.
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Jelena83 napisao: (Ako ima nekoga od vas da je iz Bg, mogu i da mu poklonim ovaj moj, koriscen svega 2-3 puta, a meni zaista ne treba...)
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Jelena83
Stalni član
Stalni  član

Post od Jelena83 »

Jesam li rekla nesto pogresno :oops: Mislim - cisto za probu, da ne bacate pare itd. kad mi vec stoji neiskoriscen...
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Ko kaze da nema? Naravno da ima, ali kosta oko 1000 dinara tuba od 40 ili 50 ml...nisam sigurna kolika je zapremina. Avene ima blagi piling za osetljivu kozu sa termalnom vodom Avene a koristi se jednom do dva puta nedeljno,zavisno od tipa koze. Pa ako je Avene dobilo sve prelazne ocena,ko ima dublji dzep,nek ne zali pare za ovaj piling . Uostalom,posto je u pitanju tvoja (sada)osetljiva koza lica,mislim da je on prava stvar za tebe.

Sto se tice St.Ives-a postoje ove tri varijante koje je Jelena spomenula s tim sto se meni cini da je Blemish control ,koji je namenjen kontroli fleka,prevenciji mitesera i zatvorenih pora, prilicno agresivan pa moze da ima kontra ucinak. Da toliko isusi kozu pa da rad lojnih zlezda bude pojacan.

Ako hoces da probas jeftiniju varijantu u odnosu na Avene-po meni je odlican ,pa i za masnu kozu,St.Ives "Gentle" piling koji je namenjen za osetljivu kozu lica i prilicno blag ali zaista odlican. U uputstvu pise da se moze koristiti svaki dan,ali ja bi se drzala one standardne varijante koriscenja pilinga-1 do 2 puta u toku nedelje.
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Jelena83 napisao:Jesam li rekla nesto pogresno :oops: Mislim - cisto za probu, da ne bacate pare itd. kad mi vec stoji neiskoriscen...
Naprotiv,meni je to bas slatko......
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

ok, znachi znate za pozitivna iskustva sa st ives i avene...
cena u ovom slu~aju zaista nije bitna... bitno je da je proizvod dobar i da odgovara svrsi, a to je da chisti jako jako masnu kozu sklonu aknama i tako sprechava punjenje pora i stvaranje novih akni...

e da, imam josh jedno pitanje... znam da piling treba da koristim 1-2 nedeljno i nakon toga stavljam glinenu masku...
da li sam u pravu shto se tice procedure?

hvala na pomoci i ako imate josh neki predlog, slusham...
:):)
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

natura bel enzimski piling na bazi papaje-drugaciji nego mehanicki piling.lice bude crvenkasto jedan dan,ali mi se cini da najbolje uklanja mrtve celije
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

branislava napisao:natura bel enzimski piling na bazi papaje-drugaciji nego mehanicki piling.lice bude crvenkasto jedan dan,ali mi se cini da najbolje uklanja mrtve celije
Ja se ne bih zezala sa ovim.
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

:) ok hvala svima na savetima...
dakle, ostali smo kod st ives i avenovog pilinga... mene zanima da li ima neko ko je probao oba pa da mi pomogne da prelomim :)

i josh neshto, da li onda da ga koristim 2 puta nedeljno i nakon toga masku od gline? mislim, da li je to ok procedura?

:) :)

p.s.. da da ni ja se ne bih zajebavao sa tim ako lice od toga crveni...
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

fedja,

Sacekaj Draganu za savet.Ona je ipak najstrucnije lice na ovom forumu za ove probleme. Mislim da bi ti koriscenje pilinga 2 puta nedeljno + glinena maska isusila lice.

Mozda bi se onda stvorio novi problem:masno a dehidrirano lice.
Odgovori