Piling?!?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

zaboravio sam da vas pitam jako vazhno pitanje...

kakva je procedura za koriscenje pilinga ako se izlazem suncu i morskoj vodi, posto cu duzi vremenski period biti u takvim uslovima...
mislim da li sme da se koristi piling leti?

caos
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Naravno da moze. Uvece,pred spavanje a pre nanosenje nocne kreme,1-2 puta nedeljno u zavisnosti od tipa koze i gustine granula u piling smesi.
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

ok hvala puno...
josh samo kad bi se javio neko ko je koristio i st ives i avenov piling pa da mi pomogne shta da uzmem za jako jako jako masnu kozu sklonu aknama...:))
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

fedja,ja koristim St.Ives ali onu najnezniju varijantu. St.Ives postoji i u varijanti Apricot Scrub Blemish control za masnu kozu,pa ne bi bilo lose da njega probas. Tuba je poprilicno velika a kosta oko 400 dinara,dakle..zaista se isplati,na kraju ako ti ne odgovara,barem znas da nisi rizikovao velike pare.

Cini mi se da je Avene piling vise namenjen osetljivoj kozi lica i da je prilicno blag,pa ne znam da li bi ti to bilo dobro resenje za masnu kozu.
fedja
Aktivan član
Aktivan član

Post od fedja »

ok, cuo sam za jos jednan piling
naime, radi se o firmi URIAGE(Biorga)
da li je neko imao iskustva sa ovim, i da li je to za masnu kozu?

dakle, za sada imamo 3 varijante (st ives, avenov piling i uriage-ov), ali ne znamo koji je najbolji :cry:

pozdrav i hvala na odgovorima
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

fedja,ako prozujis malo po drugim forumima,postoji jos niz pilinga koji su dobri za masnu kozu. Neki spominju Nivein,neki Avonov sa zutim secerom..

Nisu ova tri koja si spomenuo jedini na trzistu,ali posto je ovaj forum prilicno pust sto se poseta tice pa shodno tome ne mozes dobiti povratnu informaciju od ljudi koji koriste neki piling a zadovoljni su ,zadovolji se sa ova tri.

Pazi,meni Uriage zvuci prilicno OK. Uriage je inace odlican brend pa ne vidim razloga da im je i piling los. Probaj da malo vise informacija o tome dobijes od samih farmaceuta,oni ce ti mozda pomoci u izboru onog koji odgovara tvom trenutnom stanju koze.
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Danas videh u lilly-u 3 vrste St. Ives pilinga.. samo ne znam da li da ga uzimam, posto se jos uvek razmisljam da li da povremeno stavljam AD
Plava
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 2:53 am

Post od Plava »

Skvo, ja sam uzela St.Ives piling i mogu ti reći da sam zadovoljna.
Uzela sam Blemish Control, to je po mom slobodnom prevodu :oops: "srednji"- ima još onaj za osetljivu kožu i onaj intenzivniji...
"Budi ono što jesi da bi postao ono što zaslužuješ!"
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

A kakva je tvoja koza?
Je l nije prejak?
Plava
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 2:53 am

Post od Plava »

Moja koža je mešovita (povremeno masna).
Jeste onako "oštriji" (da tako kažem) ali baš lepo ispilinguješ lice...čini mi se da nije hemijski jak (ne pocrveni mi koža nakon njega)
Nadam se da si me razumela, iako sam zakomplikovala... :oops:
Ako nisi pitaj ponovo... :D
"Budi ono što jesi da bi postao ono što zaslužuješ!"
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

skvo napisao:Danas videh u lilly-u 3 vrste St. Ives pilinga.. samo ne znam da li da ga uzimam, posto se jos uvek razmisljam da li da povremeno stavljam AD
Ako AD pravi hemijski piling pa plus jos preko toga stavis klasican piling...mozes da napravis cirkus. Ja ne bih da sam na tvom mestu.Ako se javi Dragana,neka me opovrgne.

St Ives ima tri vrste pilinga. Jedan je jak(verovatno za jako masnu kozu) ,drugi namenjen kozi koja je sklona flekama i miteserima i blagi piling.
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 9:57 am

Post od jovanaklea »

ja probala piling:belance+kukuruzno brasno. prvo sam drzala kao masku, a potom se "ispilingovala" sa istim. mogu vam reci da mi je lice bas fino, nije iziritirano, a crvenilo bubuljica se smanjilo
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Radila sam ja to ranije sa kukuruznim brasnom, super je.
Andjela, mislila sam da uzmem ovaj piling, ako odlucim da ne koristim vise AD.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

E to moze:)

Bilo koji da uzmes,vodi racuna..po nanosenju -samo blaga masaza po licu. Izbegavaj predeo oko ociju.Nikako agresivno trljanje.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Znma, znam..
hvala ;)
Odgovori