Perut

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Perut

Post od Merylin »

Sta preporucujete?Svasta sam probala,nista mi nije pomoglo.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Ako ti ni Vichyjev sampon protiv peruti nije pomogao, onda ne znam sta bi...
ogica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2007 12:49 am

Post od ogica »

jesi li probala Mikoseb sampon?Ako nisi probaj njega ali nema efekata ako ne otstoji 10 min na kosi.Pozdrav
:D
Hejli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 10:03 am

Post od Hejli »

Vichy je meni zesce mastio kosu, izmasti mi se deset sati posle pranja, a nista nije pomogao. Ima Ducray tri vrste sampona protiv peruti i odlicni su, cena oko 700-800 din, a imaju onaj protiv masne peruti koja se skoro pojavila, jedan protiv seboreicnog dermatitisa i najjacu formulu protiv tvrdokorne masne peruti koja se stalno vraca. Ima i losion da se kupi za svakodnevno mazanje skalpa. Nisam ga jos probala.
123456
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 7:15 pm

Post od 123456 »

ja sam perut izlečila trajno koristim šampon koji se zove SELSUN BLUE.

pre toga pokušala sam i sa viši i sa onim t-gel

ali selsun blue je odličan...
maja_leon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 3:29 am

Protiv peruti

Post od maja_leon »

Za sta ja znam mogu ti pomoci Vichy sampon ili Mikoseb sampon ( Mikoseb u kombinaciji sa Sinoderm gelom) :D . Nesto ce uspeti! Inace doktorka mi je rekla sa je perut inace jedna vrsta segoreje (sagoreje), neznam kako se tacno pise...
Pozdrav,
Maja
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Post od Padmé »

Mikoseb sampon je dobar i pomagao je mom muzu. Nazalost neko vreme ga nema u prodaji :(
Sada je presao naWash&Go Anti-Dandruff i nema peruti. :D
orion
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 26, 2007 7:14 pm

Post od orion »

Ja sam resila problem peruti uz pomoc Nirel sampona (postoji i losion), nije skup (150-300din. zavisi od militraze) ima ga u svako bolje snadbevenoj apoteci :D
Ko ne reskira taj ne profitira!
aaves
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 18, 2007 11:37 am

Post od aaves »

Ja sam uspesno resavala problem peruti Sulfare samponom. Medjutim kosa mi dosta opada pa sam pocela da koristim Nirel. Koristim ga poslednje tri nedelje i glava pocinje da me svrbi i mislim da perut pocinje da se vraca. Ima li neko ovakvo iskustvo? Resenje?

pozdrav
Ana10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 10:56 pm

resenje

Post od Ana10 »

Mycoseb Mycoseb Mycoseb i opet Mikoseb

Nema ga u prodaji ali ga apoteke u centru grada prave i kosta oko 450din

To je po meni najbolje resenje ( a i sluzi protiv opadanja kose). Na zapadu se prodaje pod imenom Nizoral pa vidi na netu
aaves
Novi član
Novi član

Post od aaves »

procitala sam na netu sastav i delovanje ovog sampona. on ustvari unistava bakterije i gljivice. zanima me da li je preporucljivo koristiti ga bez lekarske preporuke i prethodnih pregleda. jer citala sam da neki samponi ili preparati protiv peruti imaju neke sastojke poput kortikosteroida koji dovodi kasnije do prilicnog opadanja kose.

pozdrav
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

Moja sestra vec duze vreme ima problem sa suvom peruti,tacnije po kosmatom delu joj se javljaju blago crvene flekice na kojima se javlja perutanje,ali nema masnoce,niti vlazenja.zadnjih dana su joj se javile i suve skramice iza usiju,pa ako je neko imao slican problem ili ako ima neko strucan,molim da pomogne.Hvala unapred!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Negde sam vec procitala preporuku mr Silvia- Squaphane S: Šampon sa snažnim keratoregulacijskim dejstvom za uklanjanje Ijuspastih naslaga vlasišta. Smanjuje iritacije i svrab, uklanja perut i gljivičnu floru. Sadrži 3% salicilne kiseline i 0,5% resorcinola, keratolitike, koji uspešno uklanjaju već nastalu perut i Ijuspaste naslage; esen¬cijalno ulje borovice smiruje upalu i svrab i sprečava nastajanje nove peruti; antimikotike, mikonazol i klimbazol, koji uklanjaju gljivice Malasezija furfur i Malasezija globosa, uzročnike seboreje. Upotrebljava se 2 do 3 puta nedeljno, promene na vlasištu u kombinaciji sa SQUAPHANE maskom.
aaves
Novi član
Novi član

Post od aaves »

Pocela sam da koristim Mycoseb pre nedelju dana na preporuku dermatologa. Do sada sam kosu oprala tri puta i nism primetila da mi smanjuje perut, ali je pocela kosa jos vise da mi opada. Ima li neko takva iskustva?
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Post od Padmé »

Padmé napisao:Mikoseb sampon je dobar i pomagao je mom muzu. Nazalost neko vreme ga nema u prodaji :(
Sada je presao naWash&Go Anti-Dandruff i nema peruti. :D
Nazalost ovo je trajalo nekoliko meseci i perut se javila :( .
Srecom, pa Mikoseba ima u apotekama, nazvala sam jednu privatnu apoteku koja je dezurana danas i rekli su mi da je flasica 255 din., znaci jeftinije nego magistralni preparat. :wink:
Odgovori