Perut
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Vichy je meni zesce mastio kosu, izmasti mi se deset sati posle pranja, a nista nije pomogao. Ima Ducray tri vrste sampona protiv peruti i odlicni su, cena oko 700-800 din, a imaju onaj protiv masne peruti koja se skoro pojavila, jedan protiv seboreicnog dermatitisa i najjacu formulu protiv tvrdokorne masne peruti koja se stalno vraca. Ima i losion da se kupi za svakodnevno mazanje skalpa. Nisam ga jos probala.
Protiv peruti
Za sta ja znam mogu ti pomoci Vichy sampon ili Mikoseb sampon ( Mikoseb u kombinaciji sa Sinoderm gelom)
. Nesto ce uspeti! Inace doktorka mi je rekla sa je perut inace jedna vrsta segoreje (sagoreje), neznam kako se tacno pise...
Pozdrav,
Maja

Pozdrav,
Maja
resenje
Mycoseb Mycoseb Mycoseb i opet Mikoseb
Nema ga u prodaji ali ga apoteke u centru grada prave i kosta oko 450din
To je po meni najbolje resenje ( a i sluzi protiv opadanja kose). Na zapadu se prodaje pod imenom Nizoral pa vidi na netu
Nema ga u prodaji ali ga apoteke u centru grada prave i kosta oko 450din
To je po meni najbolje resenje ( a i sluzi protiv opadanja kose). Na zapadu se prodaje pod imenom Nizoral pa vidi na netu
procitala sam na netu sastav i delovanje ovog sampona. on ustvari unistava bakterije i gljivice. zanima me da li je preporucljivo koristiti ga bez lekarske preporuke i prethodnih pregleda. jer citala sam da neki samponi ili preparati protiv peruti imaju neke sastojke poput kortikosteroida koji dovodi kasnije do prilicnog opadanja kose.
pozdrav
pozdrav
Moja sestra vec duze vreme ima problem sa suvom peruti,tacnije po kosmatom delu joj se javljaju blago crvene flekice na kojima se javlja perutanje,ali nema masnoce,niti vlazenja.zadnjih dana su joj se javile i suve skramice iza usiju,pa ako je neko imao slican problem ili ako ima neko strucan,molim da pomogne.Hvala unapred!
Negde sam vec procitala preporuku mr Silvia- Squaphane S: Šampon sa snažnim keratoregulacijskim dejstvom za uklanjanje Ijuspastih naslaga vlasišta. Smanjuje iritacije i svrab, uklanja perut i gljivičnu floru. Sadrži 3% salicilne kiseline i 0,5% resorcinola, keratolitike, koji uspešno uklanjaju već nastalu perut i Ijuspaste naslage; esen¬cijalno ulje borovice smiruje upalu i svrab i sprečava nastajanje nove peruti; antimikotike, mikonazol i klimbazol, koji uklanjaju gljivice Malasezija furfur i Malasezija globosa, uzročnike seboreje. Upotrebljava se 2 do 3 puta nedeljno, promene na vlasištu u kombinaciji sa SQUAPHANE maskom.
Nazalost ovo je trajalo nekoliko meseci i perut se javilaPadmé napisao:Mikoseb sampon je dobar i pomagao je mom muzu. Nazalost neko vreme ga nema u prodaji![]()
Sada je presao naWash&Go Anti-Dandruff i nema peruti.

Srecom, pa Mikoseba ima u apotekama, nazvala sam jednu privatnu apoteku koja je dezurana danas i rekli su mi da je flasica 255 din., znaci jeftinije nego magistralni preparat.