Opadanje kose i obrva
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jun 04, 2005 1:11 am
Opadanje kose i obrva
imam 20 godina i javlja mi se problem opadanja koe,ali i obrva.Bio sam kod dermatologa i on je ustanovio seboreju.Da li je moguce da mi obrve i kosa oadaju zbog toga?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da li kosa opada u vidu pecata ili se proredjuje na slepoocnicama , a na potiljku je gusca, da li se koza peruta , ima li crvenila. Probajte da slikate i posaljete sliku na mail
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Novi član
-
- Saradnik
Pokusajte sami da uradite pull test. nemojte prati kosu 2 dana a onda u pravcu rasta dlake umerenim intenzitetom ni mnogo jako da vas zaboli ni mnogo slabo da ne osetite zatezanje povucite dlaku sa pet mesta dva slepoocno sa obe strane dva u nivou iza usiju i jedno sa potiljka . Iz ovih pet cupanja trteba da dobijete manje od 9 dlaka da bi test bio negativan. ako e test pozitivan javite mi se.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Novi član
Pokušao sam da uradim test koji ste mi preporučili i opalo mi je desetak dlaka.Samo jos da vam napomenem da sam pre ovog problema imao crnu kosu a sada je plavkasta i tanka.Primetio sam i blago crvenilo kože u predelu kose naročito iznad slepoočnica.Čini mi se da mi kosa opada ravnomerno po celom vlasištu.Ne znm da li bi hormon prolaktina mogao biti problem jer mi je bio blago povišen jer,a baš u vreme kada sam počeo da uzimam lekove za njegovo snižavanje počela da mi opada kosa?Endokrinolog mi je rekao da prolaktin nema veze sa opadanjem kose.
-
- Saradnik
Ako je pull test pozitivan, a izgleda da jeste, i postoji problem na obrvama mozda se ipak radi o alopeciji areati. I u ovom slucaju mozete pokusati sa Minox-om 2%
Da li ste imali neku stresnu situaciju...
Da li ste imali neku stresnu situaciju...
-
- Novi član
-
- Saradnik
to je opadanje kose u pecatima. U osnovi moze biti autoimuni ili neuroimunoloski mehanizam-provociran stresom. Uglavnom je reverzibilna -dolazi do ponovnog rasta kose ali obicno prvo izrastu bele dlake
-
- Novi član
-
- Novi član
-
- Novi član
-
- Novi član