Opadanje dlaka sa brade !
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 10:57 am
Opadanje dlaka sa brade !
Imam 31 godinu i imam problem sa bradom, jer na nekim mestima ne raste dlaka. Negde na licu nema dlake u velicini 1*1 cm a negde i u velicini od3*3 cm a najvise ih ima ispod brade tako da ruzno izgleda . Na pregledu na koznom, doktorka je prepisala mast mislim da je Panenol i neke slovenacke tablete za rast i jacanje dlake. Posle 15 dana koriscenja nema nikakvih poboljsanja , pa me interesuje da li je jos neko imao ovakvih problema i da li neko zna sta je moglo uzrokovati opadanje dlake sa brade . Hvala unapred svima na pomoci .
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 20, 2007 11:47 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
cao
I moj brat ima isti problem kao ti samo sto ima jos i tackicu na obrvi i dali su mu na koznom isto ko i tebi bas i mene interesuje odgovor od nekog dr neko kaze da se to zove alopecija mada mu za sada ne opada kosa
Isti problem!!!
I ja imam isti problem, koji sam vec postavio na forumu (''Prestanak rasta brade''). Na pojedinim mestima mi prestaje rasti brada, u obliku pecata koji se polako sire. Tragova na kozi nemam. Bio sam na VMA kod dermatologa koji mi je dao kremu ELIDEL. Korisim je preko 3 meseca i nema znakova poboljsanja. Jeli tebi pomogla ta krema?
-
- Novi član
Krema mi nista nije pomogla. Svi nalazi su mi ok, ukljucujuci i krv. Jedan stariji kolega mi je rekao da je imao slican problem i da ga je resio u nekoj Niskoj bolnici. Davali mu injekcije vitamina B12, solarna terapija na mestu opadanja i napravili mu rastvor koji je mazao svaki dan : Acidi salicylici4,0; Rezorcinoli2,5; Mentholi2,0; Sol.Panthenoli 50,0 Spiriti dill. 250. Mf. (spolja). Kaze da mu je posle mesec dana pocela ponovo rasti brada na ti mestima. Nameravam da pitam dermatologa za to posto se ovo lagano siri.
-
- Novi član
Meni su povecan malo ukupan broj limfocita , bilirubin ukupni i direktni i malo je masna jetra . Negde sam citao, da ko ima problema sa jetrom kod njega se moze javiti smanjenje maljavosti, pa sam te zato i pitao za krv.Mora da postoji neki problem u organizmu koji se odrazava na maljavost. Jesi li mozda prelezao neki hepatitis . Meni se bas prosirilo .
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 22, 2008 9:59 pm
ja sam imao taj problem prosle godine.... imao sam na tri mesta... inace zivim u Becu, i kada se to iznenada pojavilo jednog jutra, pomisljao sam na svakakve opasne stvari... posle par dana odlucio sam da odem kod doktora koji je sa 2-3 metara pogledao i rekao sestri da mi prepise nesto... Tinctura Capsici se zove... znao sam odmah cim nista ne ispituje da nije strasno, sto je bilo najbitnije.. pre par dana mi se opet pojavilo, ovo sredstvo nema u Srbiji, devojka je pitala danas, to je kao neka papricica za cirkulaciju se koristi... doktor mi je rekao da ce dugo da stoji tu, cak i pola godine-godinu , i tako je i bilo... kasnije sam u Srbiji kupio i neku drugu mast i brada je polako pocela da raste... pustao sam cesto bradu, imam mnogo jaku inace, da naraste dosta, i prvo su se pojavljivale proredjene bele dlacice, dok se nije popunilo opet... suttra idem opet kod lekara pa cu da javim sta mi je ovog puta prepisao!!!!!
pozdrav svima!
pozdrav svima!
Re: Opadanje dlaka sa brade !
I ja imam isti problem, otisao sam kod doktora i odmah me je poslao stomatologu, i sad se polako vraca na nekim mestima na nekim ne, no dobro imas jos vremena, sve se da to prikriti:D
Problem je bio u korenu jednog zuba koji je "pokvaren" naime pojavila se cista na korenu zuba iako je zub naizgled zdrav tj. caklina i jeste zdrava ali desni iznad zuba nije, hirurgija - secenje korena zuba, nista ne boli a resava stvar (bar za sada)
Problem je bio u korenu jednog zuba koji je "pokvaren" naime pojavila se cista na korenu zuba iako je zub naizgled zdrav tj. caklina i jeste zdrava ali desni iznad zuba nije, hirurgija - secenje korena zuba, nista ne boli a resava stvar (bar za sada)
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 17, 2011 8:55 pm
ja sam danas isao kod dermatologa specijaliste ,imam na desnom obrazu velicine oraha vec 8 meseci i siri se dao mi je sinoderm mast 138din da stavljam uvece i neki PILFUD 2% LOTIO 1700din za ujutru i posle brijanja. i rekao mi je da je to od stresa. i da jedem semenke od bundeve i bundevu makar svakih 5 dana jel ima vitamin za rast brade neki
Isti problem
Meni se pojavilo preko noci velicine zira,Tragedija je sto je pocelo da se siri na gore pa poprima falusoidni oblik
,zakazao sam sutra kod lekara pa cu da javim kakva je terapija.

Dijagnoza!
Alopecia areata alia barbae! Uzrok moze biti neka upala u organizmu ili steres.Treba da uradim analizu krvne slike,bris iz nosa i grla,poseta zubaru,idem na tecni azot.
Posle 3 nedelje mazanja sa ELOCOM i svakodnevnog uzimanja MERZ SPEZIAL DRAGEES brada je postepeno pocela da se vraca. Ovo pisem iz razloga sto nekom moze da pomogne.