odstranjivanje tetovaze

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
svetli1981
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 12, 2005 10:12 pm

odstranjivanje tetovaze

Post od svetli1981 »

Pre par godina sam uradila tetovazu na donjem delu ledja.Iz licnih razloga bih sada zelela da je skinem.Znam da se kod nas uglavnom to radi laserom, ali nemam blize informacije, pa bih vas zamolila da mi kazete da li u Nisu ili Bg neko radi sa takozvanim Q laserom koji vazi za najbolji.
Drugo pitanje je u vezi sa fade-away systemom, o kome se u svetu dosta prica...Navodno te kreme sadrze 2-4% hidrohinona, koji razbija pigmentaciju.Zanima me da li vi mislite da je to moguce i da li kod nas postoje kreme na bazi hidrohinona, koje su to kreme i gde se mogu nabaviti?
Naravno da primamljivije zvuci krema, pa bih ja zelela da pokusam sa time...zato vas molim da mi sto pre odgovorite...
najlepse hvala,
pozdrav iz Nisa od Svetlane
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

za uklanjanje tetovaze laserom od najveceg je znacaja saznati tacne osobinne pigmenta kojim je tetovaza radjena jer zavisno od toga odredjuje se talasna duzina svetlosti koja se najbolje selektivno vezuje za taj pigment. Pratila sam postupak uklanjanja crnih tatoo-a IPL-om i C02 laserom manje povrsine-probni sghootovi ali nismo bili zadovoljni. U Firenci je Lumenis prikazao poseban laser za uklanjanje tetovaza, poslednja generacija iz 2004 godine kao i laser za lecenje vitiliga i hipopigmentovanih strija. ne znam tacno performanse tog lasera ali sam sigurna da cim se pojavi negde kod nas sam vlasnik ce pozuriti da nas obavesti. Kremovi sa hidrohinonom postoje, prave se, ali treba poznavati mehanizam dejstva pre nego sto se pokusa sa primenom
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Krem sa hidrohinonom

Post od mr ph. Silvio »

U apoteci "SB Trade" se izradjuje krem HDT, radjem po receptu iz americke farmakopeje. Aktivni principi su hidrokinon i tretinoin, i mala koncentracija kortikosteroida koji ima ulogu da spreci ev.iritaciju nastalu od kombinacije dva, gore pomenuta aktivna principa. Lek izdajemo posle konsultacije sa doktorom. Svakako se konsultujte sa dr Goranom ili dodjite 22.2.05. od 17-20 h u istu apoteku na besplatan pregled.
green_bird
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 1:41 am

Post od green_bird »

Posto je ova tema prilično stara, a pronasla sam se u prvom postu, oziveću je malo...
Radila sam tetovazu pre od prilike 4 godine.. bez boje, koji su vasi saveti za skidanje? Samo postoji jos jedan problem, na mestu de je radjena je inace drugacija pigmentacija (oziljak od rodjenja, tj crvenija koza na tom mestu), da li to smeta?
Odgovori