Misljenje,savet

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Minerva
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 30, 2004 1:49 am

Misljenje,savet

Post od Minerva »

Postovani,

Imam dva pitanja.Prvo me zanima da li anticelulitna sredstva mogu da izazovu pojavu strija i kako to preduprediti.Kao i koje je po vama najefikasnije sredstvo za celulit.Drugo me zanima da li korisenje mleka za telo moze kad se prestane koristiti stvoriti kod koze nazovimo to zavisnoscu koja se manifestuje u povremenom svrabu a da nije nikakvo kozno oboljenje u pitanju?
Minerva
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Najefikasnije sredstvo za celulit je endermoloska terapija individualno odredjenom softverskom kombinacijom koja odgovara postojecem stanju vezivnog tkiva klijenta bilo da se radi o razlicitim klinickim oblicima celulita
ili strijama. neki preparati za celulit kao sto su tretinoin i centela deluju i na celulit ali slabije. kod istovremene pojave strija i celulita prvo se paznja usmerava na celulit gde je defekt vezuivnig tkiva u dubljim slojevima u odnosu na pvrsinu koze.
Sto se tice mleka za telo ne moze se reci da njihoca primena stvara zavisnost. Kad god ih namazemo posle kupanbja ono dobro deluje
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm

Post od trudnjaca »

A sta je najbolje za ublazavanje strija (tj. njihove vidljivosti), posto se, koliko ja znam, ne mogu definitivno ukloniti, ili??? :P
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Postoji citav program aparaturni i preparativni. Nd Yag laser i excimerlaser, nikako se ne savetuje suncanje, a dok cekamo da se i kod nas pojave ovi aparati savetuje se centela tretinoin, vocne kiseline u kucnoj i profesionalnoj nezi IPL, LLLT, Endermologija itd....
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori