Minoksidil ?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Minoksidil ?
Naime kupio sam ovaj preparat pod imenom Pilfud, minoksidil rastvor 2%.
E sad, koliko treba da se koristi da bi pokazao efekte, tamo pise min 4 meseca a ne mora da znaci da ce da se primi uopste, a i na netu citah da pali kod 30% muskaraca?? Pa ako to koristim 4 meseca i ne pomogne nista bicu celav dotle.
Pored ostalog sta podrazumevaju pod rezultatima, da li prestanak opadanja kose ili rast nove ili sta??
Uostalom nova i ne mora da poraste samo neka prestane da opada, ali opada mi strasno brzo, mozda je opalo za manje od godinu dana oko 30% kose koje sam imao ako ne i vise i opada sa cele glave a najvise sa predela iznad cela.
Inace imam i bubuljice po glavi i poceo sam mycoseb da koristim sad pa mozda pomogne.
ZELEO BI DA CUJEM MISLJENJA KORISNIKA OVOG PREPARATA I SL> !
HVALA
E sad, koliko treba da se koristi da bi pokazao efekte, tamo pise min 4 meseca a ne mora da znaci da ce da se primi uopste, a i na netu citah da pali kod 30% muskaraca?? Pa ako to koristim 4 meseca i ne pomogne nista bicu celav dotle.
Pored ostalog sta podrazumevaju pod rezultatima, da li prestanak opadanja kose ili rast nove ili sta??
Uostalom nova i ne mora da poraste samo neka prestane da opada, ali opada mi strasno brzo, mozda je opalo za manje od godinu dana oko 30% kose koje sam imao ako ne i vise i opada sa cele glave a najvise sa predela iznad cela.
Inace imam i bubuljice po glavi i poceo sam mycoseb da koristim sad pa mozda pomogne.
ZELEO BI DA CUJEM MISLJENJA KORISNIKA OVOG PREPARATA I SL> !
HVALA
Druze, ja cu ti reci iskreno - minoksidil sam koristio u 2 navrata, prvi put - pre godinu dana (jedna bocica), a drugi put pre 4 meseca(2 bocice). Sa tom drugom terapijom sam zavrsio pre nekih 2 nedelje. Verovatno se pitas kako su mi tako dugo trajale bocice - to je zato sto sam utrljavao samo jednom dnevno (ujutru) - po savetu dermatologa i samo napred, iznad cela.
Sto se rezultata tice - apsolutno nista ne primecujem, znaci niti mi je kosa prestala opadati, niti mi je nova pocela rasti.
Sad skoro sam cak primetio da mi se i nazad, oko temena dosta razredila kosa.
Ove dve nedelje sam potrosio jedno 20 sati na netu tragajuci za nekim resenjem po ovom pitanju i zakljucio sam da je isti taj minoksidil priznat od apsolutno svih, samo ga treba redovno koristiti (fakticki citav zivot ili dok ti ne dosadi kosa) i to dvaput dnevno da bi bilo efekata i ja cu ga ponovo uzeti i poceti sa tim, a ti vidi...
I jos pored toga sam uzeo nesto za jacanje imuniteta i razmisljam se za neke tablete, oralno da uzimam - mislio sam finasterid, ali tu su moguci negativni efekti...
Pozdrav
Sto se rezultata tice - apsolutno nista ne primecujem, znaci niti mi je kosa prestala opadati, niti mi je nova pocela rasti.
Sad skoro sam cak primetio da mi se i nazad, oko temena dosta razredila kosa.
Ove dve nedelje sam potrosio jedno 20 sati na netu tragajuci za nekim resenjem po ovom pitanju i zakljucio sam da je isti taj minoksidil priznat od apsolutno svih, samo ga treba redovno koristiti (fakticki citav zivot ili dok ti ne dosadi kosa) i to dvaput dnevno da bi bilo efekata i ja cu ga ponovo uzeti i poceti sa tim, a ti vidi...
I jos pored toga sam uzeo nesto za jacanje imuniteta i razmisljam se za neke tablete, oralno da uzimam - mislio sam finasterid, ali tu su moguci negativni efekti...
Pozdrav
Znas kako, ti nisi mlad kao ja , ja imam 17 god, i koliko vidim pre 20te cu da budem celav ako ovakvim tempom nastavi opadanje.
Minoksdil koristim par dana, 2 puta dnevno, i kazu da mora nejmanje 4 meseca da se koristi za rezultate, a rezultati se pokazuju na samo 32% korisnika, a i onima kojima upali posle prestanka mozes da dodje do jos brzeg opadanja ili prestanka efekta nakon duzeg koriscenja.
Sta da ti kazem, njega preporucuju, mlad sam, moram, ne bu da budem celav sa 19 god.
Srecno, javljaj rezultate.
Minoksdil koristim par dana, 2 puta dnevno, i kazu da mora nejmanje 4 meseca da se koristi za rezultate, a rezultati se pokazuju na samo 32% korisnika, a i onima kojima upali posle prestanka mozes da dodje do jos brzeg opadanja ili prestanka efekta nakon duzeg koriscenja.
Sta da ti kazem, njega preporucuju, mlad sam, moram, ne bu da budem celav sa 19 god.
Srecno, javljaj rezultate.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da bi minoxidil stigao do celija matrixa dlake potrebno je da se u preparat ubaci tretinoin. Tako kombinovani preparat 2% ili 5% minoxidila sa tretinoinom zove se Minox i pravi se . Potrebno je koristiti preparate bar 4 meseca da bi se videlo da li deluje. Dlaka treba da odeblja. Znaci nije rec o opadanju vec o sprecavanju daljeg procesa istanjivanja dlake promer manji od 40 mikro metara pa normalna dlaka lici na paperjaste- velus dlakice.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Za Bane_24: Zasto ti je dermatolog prepisao samo ujutro i samo napred? Zbog mogucih nezeljenih efekata ili iz nekih drugih razloga?
Za goranai: Da li je 5-6 meseci dovoljno da se utvrdi da li deluje ili ne vredi? Sta se desava kad se prestane? Da li se zaista ubrazava opadanje kose?
Unapred hvala .. Pozdrav
Za goranai: Da li je 5-6 meseci dovoljno da se utvrdi da li deluje ili ne vredi? Sta se desava kad se prestane? Da li se zaista ubrazava opadanje kose?
Unapred hvala .. Pozdrav
Znas kako, pored minoksidila ona mi je preporucila sinoderm gel za SD, posto pored toga sto mi opada kosa imao sam problema i sa SD (koji mi se povukao, medjutim sad se vratio) i mikoseb sampon (koji je i za jedno i za drugo), e sad ja kontam da mi je prepisala jednom dnevno (ujutro), da bi uvece koristio sinoderm (tako je i naznacila)....mislim nema veze koje je doba dana u pitanju nego zato sto je trebalo da koristim i sinoderm....medjutim ja sam se posle malo raspitao i saznao da se sinoderm (kortikosteroid) i mikoseb (antimikotik) ne koriste zajedno, tako sam doveo u pitanje njenu strucnost, pa sam otisao kod drugog dermatologa, ona mi je rekla da natavim sa minoksidilom i mikosebom, a da za SD koristim neki acidi borici rastvor koji se pravi, nisam ni siguran da se tako zove, koji mi je u pocetku pomogao,ali posle kao da je prestao da deluje...previse sam se udaljio od teme, ali sad ni ja vise ne znam da li da koristim minoksidil ili taj minox koji savetuje dr gorana...
Pitao si i zasto samo napred....pa za to sto sam tamo primetio da mi je retka kosa, dok sam nazad ( oko temena) primetio tek nedavno....a prosle nedelje na netu (na sajtu koji reklamira minoksidil pod komercijalnim nazivom: rogaine) sam nasao podatak da on ne deluje uopste napred i na zaliske (sto se tice zalizaka to je i logicno), vec samo u podrucju oko temena, cak je i pokazana slika gde se vidi granica koju kad predjes, minoksidil nece delovati....
onda mi nema spasa, kako ja to nisam nigde nasao ???Bane_24 napisao:Pitao si i zasto samo napred....pa za to sto sam tamo primetio da mi je retka kosa, dok sam nazad ( oko temena) primetio tek nedavno....a prosle nedelje na netu (na sajtu koji reklamira minoksidil pod komercijalnim nazivom: rogaine) sam nasao podatak da on ne deluje uopste napred i na zaliske (sto se tice zalizaka to je i logicno), vec samo u podrucju oko temena, cak je i pokazana slika gde se vidi granica koju kad predjes, minoksidil nece delovati....
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Minoxydil
Najdelotvorniji šampon protiv SD je Sqaphan, jer u sebi sadrži 2 antimikotika, od kojih jedan koji deluje na svih 7 sojeva Piterosporona.
Sinoderm deluje samo simptomatski ali vrlo efikasno. Međutim, čim prekinete upotrebu istog, stanje se vraća ili pogorša.
Prvo sredite SD, pa onda probajte minoxydil+tretinoin.
Potrebno je 4 meseca terapije, da bi se utvrdilo da li ima efekta.
Pozdrav!
Sinoderm deluje samo simptomatski ali vrlo efikasno. Međutim, čim prekinete upotrebu istog, stanje se vraća ili pogorša.
Pozdrav!
Re: Minoxydil
Izvini, sta mu dodje SD ?mr ph. Silvio napisao:Najdelotvorniji šampon protiv SD je Sqaphan, jer u sebi sadrži 2 antimikotika, od kojih jedan koji deluje na svih 7 sojeva Piterosporona.
Pozdrav!
I gde se moze naci taj sampon??i koliko kosta i posle koliko se vide rezultati ?
Hvala mr Silvio na objasnjenju, ja nisam znao koji da uzmem od tih sampona Squaphane, da li S ili P i na kraju sam uzeo T/gel total sampon, jel imate sa njim iskustva? Inace dijagnoza za te promene mi je Folliculitis capil.( samo na glavi), ovo na licu su obicne akne, ali me i lice brine zato sto mi se jako masti, uzeo sam onu suspenziju Dercome clear za akne, a interesuje koja je krema najbolja za tako masnu kozu lica
Za Buki: SD je seboreicni dermatitis
Hvala mr Silvio na objasnjenju, ja nisam znao koji da uzmem od tih sampona Squaphane, da li S ili P i na kraju sam uzeo T/gel total sampon, jel imate sa njim iskustva? Inace dijagnoza za te promene mi je Folliculitis capil.( samo na glavi), ovo na licu su obicne akne, ali me i lice brine zato sto mi se jako masti, uzeo sam onu suspenziju Dercome clear za akne, a interesuje koja je krema najbolja za tako masnu kozu lica
-
- Saradnik
SD= SEBOROIČNI DERMATITIS
Sqaphan P u sebi sadrži 1.5% salicilne kiseline, a S 3%.
Efekat se vidi za 10-15 dana.
Ako je koža jako masna, seboregulatorno će delovati voćne kiseline, kojih ima u Dercom activ-u. Problem je što kad krene sunce prekidamo korišćenje voćnih kiselina do jeseni.
Dercom clear je dobar preparat za akne i ako Vam prija, nastavite da koristite. Ako Vas još nešto zanima, pitajte.
Sqaphan P u sebi sadrži 1.5% salicilne kiseline, a S 3%.
Efekat se vidi za 10-15 dana.
Ako je koža jako masna, seboregulatorno će delovati voćne kiseline, kojih ima u Dercom activ-u. Problem je što kad krene sunce prekidamo korišćenje voćnih kiselina do jeseni.
Dercom clear je dobar preparat za akne i ako Vam prija, nastavite da koristite. Ako Vas još nešto zanima, pitajte.
-
- Saradnik
Sqaphan šampon
Oba šampona imate u apoteci "SB Trade", tel. 557-553.