Minoksidil ?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Saradnik
Minoxydil
Ne dobija se merač, ali se dobije šric pomoću koga se izvuče 1 ml.
Pantenol utiče na dlaku, ali ne u tom smislu kao minoxidil. Dobar je za negu, ali je slab za terapiju.
Pantenol utiče na dlaku, ali ne u tom smislu kao minoxidil. Dobar je za negu, ali je slab za terapiju.
Intenzivno koristim minoksidil vec mesec dana (prvih dve nedelje minoksidil 2 %, a posle minox 2.5 %) i vec posle nedelju dana od pocetka terapije koza glave je pocela da mi se ljusti (predeo iznad cela - pocetak vlasista), a pre otprilike dve nedelje je pocela da mi se i peruta i cini mi se da peruti ima sve vise. Hteo bih i da napomenem da pre pocetka terapije minoksidilom nisam uopste imao perut....a sada i perut, a i koza mi se ljusti.
Zabrinut sam zato sto nigde nisam procitao tako nesto kao propratni efekat minoksidila, a pored svega ne primecujem nikakvo poboljsanje sto se kose tice, cini mi se da mi jos vise opada.
Inace koristim T/Gel Total sampon za kosu od Neutrogene (protiv peruti, seboreje, crvenila, svraba) citav taj period od mesec dana.
Interesuje me da li je neko imao slicna iskustva sa minoksidilom i da li je ovo kod mene normalno (!?)?
Iskreno, nemam pojma sta da radim....
Zabrinut sam zato sto nigde nisam procitao tako nesto kao propratni efekat minoksidila, a pored svega ne primecujem nikakvo poboljsanje sto se kose tice, cini mi se da mi jos vise opada.
Inace koristim T/Gel Total sampon za kosu od Neutrogene (protiv peruti, seboreje, crvenila, svraba) citav taj period od mesec dana.
Interesuje me da li je neko imao slicna iskustva sa minoksidilom i da li je ovo kod mene normalno (!?)?
Iskreno, nemam pojma sta da radim....

-
- Saradnik
Minoxydil
Zdravo Bane,
ja mislim da je to efekat jedne komponente tog rastvora, tretinoina.
Tretinoin deluje komedolitično tako da ne verujem da je u pitanju perut od rastvora, već se koža ljušti. Šta znači "intenzivno koristim"? Koju količinu rastvora trošite u toku dana?
ja mislim da je to efekat jedne komponente tog rastvora, tretinoina.
Tretinoin deluje komedolitično tako da ne verujem da je u pitanju perut od rastvora, već se koža ljušti. Šta znači "intenzivno koristim"? Koju količinu rastvora trošite u toku dana?
Pa utrljavam po 1 ml ujutru i uvece, ali na dva mesta - u predelu oko temena
i iznad cela, znaci 4 ml dnevno (po 2 ml na svako mesto). Je li to u redu?
Meni se cini da je i perut i ljuscenje koze u pitanju, a je li imate neku ideju sta bih mogao da koristim da mi se bar koza ne bi ljustila? Kakav je efekat od onog Mikogela od Uriaga?
i iznad cela, znaci 4 ml dnevno (po 2 ml na svako mesto). Je li to u redu?
Meni se cini da je i perut i ljuscenje koze u pitanju, a je li imate neku ideju sta bih mogao da koristim da mi se bar koza ne bi ljustila? Kakav je efekat od onog Mikogela od Uriaga?
-
- Saradnik
Minoxydil
Perut je jedno, a ljustenje koze drugo. Perut je gljivicno oboljenje, a uzrok ljustenja u Vasem slucaju moze da bude posledica tretinoina, jer on ima efekat ljustenja. Smanjite kolicinu rastvora koju utrljavate. Utrljavajte ukupno 2 ml dnevno, ako povrsina koze glave nije bas velika.
Ja sam Vam preporucio Sqaphan. T gel se dosta reklamira i njegova aktivna komponenta je katran, ali mislim da su klasicni antimikotici, ipak efikasniji u lecenju peruti. Pozdrav!
Ja sam Vam preporucio Sqaphan. T gel se dosta reklamira i njegova aktivna komponenta je katran, ali mislim da su klasicni antimikotici, ipak efikasniji u lecenju peruti. Pozdrav!
-
- Saradnik
Minoxydil
Lagano sa minoxom. Ako bude trebalo, prećićete na 5%, ali nemojte jos.
-
- Saradnik
Minoxydil
Efikasniji je samim tim što je koncentracija minoxydila veća. Ipak, ako dobro reagujete na 2% nema razloga da koristite 5%. Možda je bolje monoxydil+tretinoin. Ako baš insistirate, imate napravljen u apoteci "SB Trade" tel. 557-553.
-
- Saradnik
Minoxydil
Sada stanje stagnira, kosa ne opada, ali je on prestao da koristi 5% rastvor. Izgleda da je malo obarao pritisak (to je primarno lek protiv hipertenzije) pa mu je to smetalo.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 09, 2006 12:53 pm