Minoksidil ?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Ja bih dobro razmislio kada su hormoni u pitanju. Bolje bez malo kosice nego ršum u organizmu?! :roll:
mrav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 09, 2005 10:26 am

Post od mrav »

Da li se dobija uz minoxidil+tretionin i neki merac ili slicno kojim bi se odredila doza od 1ml, posto sam na netu procitao neke pomalo i zabrinjavajuve moguce nezeljene efekte? Inace mozete li mi reci, kakvo je dejstvo pantenol rastvora? Ima li ikakve koristi od toga? Unapred hvala
mr ph. Silvio
Saradnik

Minoxydil

Post od mr ph. Silvio »

Ne dobija se merač, ali se dobije šric pomoću koga se izvuče 1 ml.
Pantenol utiče na dlaku, ali ne u tom smislu kao minoxidil. Dobar je za negu, ali je slab za terapiju.
Bane_24
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 06, 2005 12:48 am

Post od Bane_24 »

Intenzivno koristim minoksidil vec mesec dana (prvih dve nedelje minoksidil 2 %, a posle minox 2.5 %) i vec posle nedelju dana od pocetka terapije koza glave je pocela da mi se ljusti (predeo iznad cela - pocetak vlasista), a pre otprilike dve nedelje je pocela da mi se i peruta i cini mi se da peruti ima sve vise. Hteo bih i da napomenem da pre pocetka terapije minoksidilom nisam uopste imao perut....a sada i perut, a i koza mi se ljusti.
Zabrinut sam zato sto nigde nisam procitao tako nesto kao propratni efekat minoksidila, a pored svega ne primecujem nikakvo poboljsanje sto se kose tice, cini mi se da mi jos vise opada.
Inace koristim T/Gel Total sampon za kosu od Neutrogene (protiv peruti, seboreje, crvenila, svraba) citav taj period od mesec dana.
Interesuje me da li je neko imao slicna iskustva sa minoksidilom i da li je ovo kod mene normalno (!?)?
Iskreno, nemam pojma sta da radim.... :(
mr ph. Silvio
Saradnik

Minoxydil

Post od mr ph. Silvio »

Zdravo Bane,
ja mislim da je to efekat jedne komponente tog rastvora, tretinoina.
Tretinoin deluje komedolitično tako da ne verujem da je u pitanju perut od rastvora, već se koža ljušti. Šta znači "intenzivno koristim"? Koju količinu rastvora trošite u toku dana?
Bane_24
Stalni član
Stalni  član

Post od Bane_24 »

Pa utrljavam po 1 ml ujutru i uvece, ali na dva mesta - u predelu oko temena
i iznad cela, znaci 4 ml dnevno (po 2 ml na svako mesto). Je li to u redu?
Meni se cini da je i perut i ljuscenje koze u pitanju, a je li imate neku ideju sta bih mogao da koristim da mi se bar koza ne bi ljustila? Kakav je efekat od onog Mikogela od Uriaga?
mr ph. Silvio
Saradnik

Minoxydil

Post od mr ph. Silvio »

Perut je jedno, a ljustenje koze drugo. Perut je gljivicno oboljenje, a uzrok ljustenja u Vasem slucaju moze da bude posledica tretinoina, jer on ima efekat ljustenja. Smanjite kolicinu rastvora koju utrljavate. Utrljavajte ukupno 2 ml dnevno, ako povrsina koze glave nije bas velika.
Ja sam Vam preporucio Sqaphan. T gel se dosta reklamira i njegova aktivna komponenta je katran, ali mislim da su klasicni antimikotici, ipak efikasniji u lecenju peruti. Pozdrav!
Bane_24
Stalni član
Stalni  član

Post od Bane_24 »

Hvala na odgovoru :)
mr ph. Silvio
Saradnik

Minoxydil

Post od mr ph. Silvio »

Lagano sa minoxom. Ako bude trebalo, prećićete na 5%, ali nemojte jos.
Fliper__
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2005 8:40 pm

Post od Fliper__ »

zelim da pitam: koristim minxidil 2% a cuo sam da je minoksidil 5 %-tni mnogo efikasniji... zanima me koliko je to tacno i dali ima da se nadje ovde negde kod nas i dali bi trebao/mogao da predjem da njega koristim?
mr ph. Silvio
Saradnik

Minoxydil

Post od mr ph. Silvio »

Efikasniji je samim tim što je koncentracija minoxydila veća. Ipak, ako dobro reagujete na 2% nema razloga da koristite 5%. Možda je bolje monoxydil+tretinoin. Ako baš insistirate, imate napravljen u apoteci "SB Trade" tel. 557-553.
Bane_24
Stalni član
Stalni  član

Post od Bane_24 »

Mr Silvio, da vas pitam nesto - kakva je sada situacija sa tim vasim drugom kome se primio Minoksidil 5 %? Je li on sada treba da i dalje utrljava Minoksidil da ne bi ponovo izgubio tu kosu ili... ?
mr ph. Silvio
Saradnik

Minoxydil

Post od mr ph. Silvio »

Sada stanje stagnira, kosa ne opada, ali je on prestao da koristi 5% rastvor. Izgleda da je malo obarao pritisak (to je primarno lek protiv hipertenzije) pa mu je to smetalo.
violeta_m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 01, 2005 3:42 pm

Post od violeta_m »

malo mi je lakse kad vidim da se i decaci nerviraju ...minox je za sada sve sto mozemo da uradimo za sebe...
studentica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 09, 2006 12:53 pm

Post od studentica »

Koristim minoxidil 2% vec duze od mjesec dana,ono sto primjetim je da mi kosa jace opada dali je to normalno?Jako sam zabrinuta?Dali se to nekome desavalo?Molim sve koji imaju iskustva da mi odgovore...puno hvala..
Zaključana tema