Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Da li neko može da mi preporuči dobru kremu za sunčanje, ne za more vec za svakodnevnu upotrebu u gradu, dakle neku koja je posebno namenjena za lice i druge suncu izloženije delove tela!
Hvala...
jovannica napisao:Da li neko može da mi preporuči dobru kremu za sunčanje, ne za more vec za svakodnevnu upotrebu u gradu, dakle neku koja je posebno namenjena za lice i druge suncu izloženije delove tela!
Hvala...
Ja sam bas juce kupila NIVEA kremu specijalno namenjenu za lice sa faktorom 20.Ona je ujedno namenjena prevenciji nastajanja onih suncanih bora.Cena joj je nesto vise od 400 din.
hvala,
a da li slucajno znate u kojoj apoteci su najpristupacnije cene VICHY proizoda, posto sam primetila da u raznim apotekama postoje ozbiljne varijacije...
Krema za suncanje obavezno u svom sastavu mora da sadrzi minerale kao što su titan-oksid ili cink-oksid, koji blokiraju UVA i UVB zrake,pa kad kupujete takve kremice pogledajte da li u svom sastavu imaju navedene sastojke.To je moj savet.
Koliko ja znam,Vichy je po tom pitanju sasvim pouzdan.Za Niveu vec ,zaista ne znam.
Pronadjoh odgovor na ovo pitanje kopajuci po temama u ona dobra stara vremena kada su na forumu bili aktivni i od sjajne pomoci dr Goranai mr Silvio:
Sada su u trendu preparati koji u sebi sadrže 2 vrste sirovina za zaštitu od sunca: hemijske UV filtere i fizičke UV blokere. Njihovom kombinacijom, u određenom odnosu, koža može dobro da se zaštiti od sunca. Novija istraživanja su pokazala da preparat čiji je faktor zaštite veći od 30 (SPF 30) štiti kožu samo 5% više od ovog 30. Znači, 40,60 i 90 štite kožu samo 5% više.
Pošto su danas u upotrebi i fizički UV blokeri (pigmenti) koji ostavljaju na koži beo trag, morate sami isprobati da li vam takav preparat prija (meni ne prija, npr).
Od brendova, možete koristiti: Eucerin, Vichy, Uriage, Murad i druge.
Ja, lično, volim: Vichy i Murad.
Ako volite masni preparat, koji će kožu i negovati, a ne ostavlja beo trag na koži, možete u apoteci "SB Trade" uzeti emulziju za sunčanje koja je odlična, čak i za decu. Napominjem, preparat je dosta mastan.
Nadam se da ste dobili odgovor na pitanje.
1.Kad je u pitanju jako masna i dehidrirana koza sa siokim porama i belim potkoznim mitiserima sta se onda preporocuje za zastitu od sunca? Hvala na odgovoru
Za masnu kozu koje je dehidrirana ali ne i zapaljena preporucila bih za prvu pomoc Sebamed losion spf 16 ili 20 ili mozda jos bolje Hyseke 25+ Uriage,
za normalnu kozu Uriage antisolarni krem SPF 30,
za zrelu kozu RVB antiage protective krem sa khaya extractom i phototanom SPF 16.
A verovatno bi najbolji odnos cost benefit dao preparat u vidu gela sa Z-cote aktivnom total sun block komponentom brenda BASF- trebao bi da se pojavi ovih dana u magistralnoj izradi u laboratoriji SB trade apoteke- i ja se ostrim za njega narocito za lice, vrat i dekolte koji mi je stradao suncanjem u prethodnim godinama. Nadam se da ce stici dok se sunce ne razbesni u medjuvremenu koristim RVB koji je prilicno skup, mada je odlican.
Andjela,
puno hvala na opshirnim info, malo sam se cak i izgubila...
a da li se vi bavite farmacijom ili nekom slicnom bransohm kad se tako fino razumete i u sastav i u delovanje i u vrste preparata na trzistu?
PS nasla sam jednu apoteku sa veoma pristupacnim cenama Vichy proizvoda, na kraju Uzun Mirkove, ka Kalishu!
Hvala josh jednom, puno ste mi pomogli, a dosta toga sam i naucila...
U prvoj recenici sam naglasila da su ovo odgovori dr Gorane i mr Silvia na isto pitanje u neka dobra stara vremena kada su bili aktivni na forumu.U to vreme mogla si zahvaljujuci njihovoj azurnosti da na pitanje dobijes odgovor za nekoliko sati.Tada je ovaj podforum mogao biti primer ostalima sto se tice kvaliteta.Nadam se da ce dr iz Rima koliko toliko slediti njihov primer:)