Kreme iz laboratorije Koto Derma

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

jovanaklea napisao:jako mi je komplikovano jer sam iz NS. da li neko od vas zna dobrog dermatologa u NS?
Ako si iz Novog Sada, svrati do Lush prodavnice i kupi sapun za lice Fresh Farmacy. Ja ga koristim (u kombinaciji sa kremom Vichy Normaderm koju nanosim posle pranja sapunom) manje od 2 nedelje, i lice nikad bolje. Ono shto sebamed nije mogao par meseca da pocisti, FF za manje od 2 nedelje brishe ko gumicom:)

Eh da, prodavnica u NS-u je u ul. Kralja Aleksandra 12. U pocetku, prvih 5 pranja mi se cinilo da je jak za lice (malo se peruta, ali malo), ali sada, mogu i da masiram lice dok ga perem s njim i super prija. Naravno nekom prija redje pranje, ja perem 2x dnevno, nekad i samo uvece, ka ne stignem ujutru.

Hvala Skvo na preporuci, izgleda sam spashen :P
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

jovanaklea napisao:Muka mi je vise i od mehanickog ciscenja lica, jer se sve to vrati vrlo brzo, a toliko je neprijatan sam tretman.
Delim tvoje iskustvo, i ja sam bio 3 puta na cishcenje lica (ekspresiju komedona) i lice mi je posle toga potpuno cisto 3 dana, i onda ponovo krecu bubuljice, a za nepunih mesec dana miteseri se vrate kao ranije. Sada mi je lice s kombinacijom Lush Fresh Farmacy + Vichy Normaderm skoro kao ta 3 dana posle tretmana, a nadam se da ce ici i dalje ka boljem. FF je engleski sapun, i na bazi je prirodnih sastojaka (kamilica, tea tree, kalamin).
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 9:57 am

Post od jovanaklea »

meni fresh farmacy uopste vise ne pomaze:( ne znam da li je od 2mesecnog koriscenja izgubio dejstvo, ili se koza navikne pa vise ne reaguje?

Skvo, nije mi sad bas jasna tvoja terapija iz kotoderme-da li se drzis prvobitne kombinacije,koju si navela i da li ti je lice i dalje jako masno?Sta se desava s miteserima od te terapije?

Takodje, ako oni ne preporucuju mehanicki piling, to znaci da veruju da preparatima mozes eliminisati mitesere, bez istiskanja?

Mene sve to zbunjuje, vise stvarno ne znam sta treba da radimo da bismo imale prave rezultate.
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Isla sam u ponedeljak, kod doktorke koje mi je dala dibru terapiju, posto mi je prethodna dalal neke gluposti.
MItesera imam puno manje, sinoc sma stavljala masku koju su mi dali i lice mi je veoma cisto, koliko ono to moze biti.
Na celu i nosu skoro da ih nema, na obrazima i bradi su jos uvek tu, ali cini mi se da ide na bolje.
Samo kad bih ja prestala da samam ceputam svoje lice bilo bi sjajno... ovako cis se iznerviram ono prvo strada...
iwancica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 12:30 am

Post od iwancica »

Skvo,

kako napreduje nova terapija?
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Fino.... Samo zanima me jedna stvar, posto mi se dosta masti lice, posto je onaj D1 krem prilicno mastan, a inace mi je t zona puno masna, zanima me posle koliko sati (3-4) ja mogu da isperem to sa lica?
Ona Sanja mi je rekla da ako se tusiram u toku dana, sto najcesce radim, onda da posle tusiranja stavim samo onaj aloe gel, kao i posle maske...
Ja sam juce to uradila, i super mi je lice bilo,ali ovako sa celom terapijom na licu, uzasno se sija... :(
iwancica
Stalni član
Stalni  član

Post od iwancica »

Pretpostavljam da ti kao i ja imas dnevnu i vecernju terapiju. Sto ih duze drzis to je efikasnije za lice. Ako primecujes da ti se dosta masti lice od D1 kreme, ti je ponekad izostavi ili je namazi u sto minimalnijem sloju samo tamo gde je najkriticnije. Bilo bi dobro da napomenes sledeci put na pregledu da ti se lice dosta masti, da bi ti dala neku eventualnu zamenu.
Meni je takodje promenila terapiju kad su pocele one vrucine, jer mi je koza bila suvise masna.
Ja recimo ujutru namazem dnevnu terapiju, preko toga nanesem sminku i tako provedem bar jedno desetak sati (dok sam na poslu). Kad se vratim kuci, sve to lepo skinem emulzijom, namazem lice tonikom i odmaram tako kozu sve do pred spavanje, onda sledi nocna terapija.
Upotrebi slobodno ponekad i sapun kad osetis da ti je suvise masna koza.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

D1 krem stvaljam na t zonu...
A cemu on sluzi?
Inace, nocna i dnevna terapija mi se razlikuju u tome sto je ujutru m gel, uvece k gel, i uvece dodajem daktakort i belu miksturu...
U principu, mastilo mi se i pre ove terapije, stvarni mi je jako masna t zona... ali sada je uzas... jedino da ne stavljam ni aloe gel ni d1, sto bi bila suvise velika izmena...
Ja preko ovoga ni ne bih mogla da se sminkam, posto mi je lice posle sat-dva uzasno masno..
Bas sam tuzna... izvini ako te zamamram svojim dilemama...
iwancica
Stalni član
Stalni  član

Post od iwancica »

ne zamaras me ni malo, slobodno ti pitaj a ja ako mogu ja cu dati savet..
D1 ne znam zasta je, jer ga nisam koristila tako da ne bih znala da ti kazem koliko ti je neophodan u terapiji. Pretpostavljam da je sve vazno cim su prepisali kao terapiju. Ja sam nekada koristila D2, ali on nije bio tako mastan, vise nekako kremast..
Kad se sminkas preko svega toga, onda bar pokusaj da koristis neki matiran kameni puder, jer se tako sigurno neces sijati. Ja sam bila preporucila od DEBORAH kozmetike kameni puder NEW SKIN. Fenomenalan je, kad ga nanesem(preko terapije) lice mi izgleda kao od porcelana, tako je fin i lagan i koza deluje savrsena i glatka.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Moracu da probam..
Ja imam onaj MF creme puff, i on je bas fin, mada sam ja navikla da stavljam puder u kamenu samo preko tecnog... Mada su mi "uvalili" transparent nijansu, a meni treba najsvetlija... pa mogu da ga stavim smao uvece...
Ba cu danans pogledati taj deborah... Hvala :)
iwancica
Stalni član
Stalni  član

Post od iwancica »

ovaj Deborin nije "klasican" kameni puder. U takvom je pakovanju, ali je pod prstima jako fin-praskast. Ja ti ne bi preporucila da na tako masnu kozu stavljas jos i podlogu ispod kamenog pudera.
Deborin imas u svim Lily prodavnicama, mislim da je tamo i najjeftiniji. Kosta negde oko 1200 din.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ok, hvala ti, pogledacu danas...
Pa i mf je bas takav, nije klasican kameni puder, zato se i zove creme puff :)
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

U subotu cu zvati da zakazem kontrolu, proslo je skoro mesec dana,,,,
U principu meni sve u prvo vreme pokazuje fine rezultate, pa posle stagnira, tako je cini mi se i sa ovim.
Uzasno je koliko mi se lice masti, mnogo vise nego ranije, i to imam utisak da je od onog aloe gela...pore su cistije, s tim sto se miteseri na bradi, gde ih ima puno a pore nisu prosirene, i na obrazima, gde je slicna situacija ali ih ima manje, tice, tu nema nikakvog pomaka....
Bubuljice ne izlaze, mada nisam ni imala nekog problema sa njima osim kada su ih uzrokovali pogresni preparati.
Pore su i dalje prosirene i tu takodje nema nekog pomaka...
U principu,ono glavno sto ja zelim je da mi koza izgleda zdravije...A ovako masna izgleda sve samo ne zdravo.
U principu sve ovo se poklapa sa mojomkoacnom odlukom da ne ceputam vise samam svoje lice, i kad godje sprovedem meni lice bude bolje, a kada opet pocnem ono se pogorsa, tako da je i tada i uz upotrebu njihovih preparata isto.
Otici cu na kontrolu, pa cu videti, ali se bojim da ce mi opet prepisati negu u 9 koraka, i za dan i za noc,i da ce to opet biti neka nova terapija, i da cu opet dati 1000-1500 dinara,kao je bilo prethodna 3 puta, i opet nista znacajno...
Kako je vama, ostalima na forumu sada lice?
Jovanaklea, sta si ti uradila?
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Marijeta je na odmoru, a ja od 1 jula necu biti u beogradu, i necu moci da dodjem na kontrolu.
Poslednjih sat i po vremena sam pokusavala da dobijem kotodermu, ali nema sansi.
Ne znam sta da radim... Sta sa terapijom na moru?
iwancica
Stalni član
Stalni  član

Post od iwancica »

Skvo,

moj ti je savet da odes do njih i zamoslis da te primi Aneta (ili ko vec moze) i objasnis da ti je hitno potrebna kontrola i promena terapije iz razloga sto ides na more.
Odgovori