Kreme iz laboratorije Koto Derma

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
iwancica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 12:30 am

Post od iwancica »

ja se u principu pridrzavam terapije koju su mi dali, ali posto mi se lice nenormalno masti pred ciklus i imam osecaj neciste koze onda moram bar jednom nedeljno da ga operem sapunom.

Kakvi su sapuni iz "Lush" kolekcije? Meni bi odgovarao neki koji ne zateze i ne peruta kozu, vec da bude blag a ujedno da dubinski cisti.
Koji bi mi ti preporucila ako si ih koristila?
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Fresh Framacy je jako dobar, samo sto ako se cesto koristi, kao sto sma ja 2 puta dnevno,ume da isusi kozu.
Mozda da probas sa Coalface...
Aqua marina je jaaako dobra, mada se meni ne dopada miris...
Uh, i meni je lice bas bas bas masno od ovih preparata...
Je l bi smela i ja povremeno nesto da koristim?
Ili necim u toku dana da ocistim lice kad mi se mnogo izmasti?
iwancica
Stalni član
Stalni  član

Post od iwancica »

ok, prostudiracu jos ove sapune posto imam njihov sajt. Jesu li pouzdani u smislu kad im uplacujes unapred da ispostuju isporuku...?

Mislim da bi smela da koristis neki blag sapun jednom nedeljno. U Koto Dermi ih nisam pitala za dozvolu ali mi nista ne fali kad se umivam bar jednom u toku nedelje. Narocito leti, zimi to pratikujem jos redje.
Koristila sam tecni sapun od grozdja iz "Freeman" kolekcije a u poslednje vreme koristim neki DOCTOR`S sapun na bazi borovog katrana. Na njemu pise da je za akne, ekceme... i on mi onako dosta prija. Njega ti ne bih preporucila jer nemas aknoznu kozu. I ja ga planiram izbaciti iz upotrebe jer takodje nemam vise akni (bar ne za sada).
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Da, da.... veoma su pouzdani, nemas brige...
Evo, ja sma jutros odradila standardnu kotoderma proceduru, i vec sada mi je lice uzasno masno... ali bas mnogo.
A i malopre kada sam se istusirala ja sam presla vodom i peko lica, sad treba da odem do grada i bas me mrzi da idem ovako masna...
Hm, mozda se umijem Fresh Framacy-em.... nece valjda nista biti.
Za lush me slobodno pitaj, isprobala sam vecinu preparata, naravno nisam sve kupila, i mozda ti mogu pomoci....
Mozes da se ukljucis i na forum...
iwancica
Stalni član
Stalni  član

Post od iwancica »

..hm.. evo sada bas gledam na sajtu lush kozmetike sta imaju od sapuna.
Od 20 vrsta sapuna za lice ja ne vidim ove koje si ti meni preporucila : "coalface", aqua marina".. Gledam dakle pod linkom "sapuni" ?
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Pod "Preparati za ciscenje lica"
iwancica
Stalni član
Stalni  član

Post od iwancica »

ok, pronasla sam..hvala ti
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 9:57 am

Post od jovanaklea »

skvo,
sad sam bas citala tvoje postove i skontala da imamo isti tip koze i da nam iste kreme nisu odgovarale(vichy, sebamed). Sto se tice Fresh farmacy, primetila sam da uopste vise nema nikakvo dejstvo-u pocetku je zaista snazno, prati ga perutanje, suvoca koze, ali posle mesec dana-nista se ne desava!Mozda sapun vremenom izgubi svojstva(ja ga drzim otvorenog, u posudici)?
Anyway, ja se sad dvoumim izmedju Uriage i Shiseido kolekcije-da li si to probala? Ocigledno se mora uloziti prilicna svota da bismo dobile kozu kakvu oduvek zelimo.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

He, he, a ako se ti zoves kao prvo ime u tvom nicku, onda se isto i zovemo :)
Nisam probala nijedan od ta dva brenda, trenutno je kotoderma na "probi"...
Sta ti trenutno koristis?
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član

Post od jovanaklea »

ja se bas mucim u poslednje vreme-koristila sam losion s klindamicinom koji je u pocetku super(kao i sve) ali vise mi uopste ne pomaze.Pa sam se vratila na vichy normaderm losion+krema-ali i dalje mi se pojavljuju proklete sitne bubuljice, u stvari upaljeni miteseri, lice mi je postalo uzasno masno-juce sam probala u "Jasminu" shiseido maramice za upijanje masnoce, maramica je bila natopljena, a bilo je tek 10 ujutru!!

Sad nameravam da probam celu tu kolekciju uriage, jer je dermatolozi jako hvale, sadrzi i AHA kiseline, pa ako to ne pomogne, onda stvarno ne znam sta cu. Muka mi je vise i od mehanickog ciscenja lica, jer se sve to vrati vrlo brzo, a toliko je neprijatan sam tretman.

A probala sam valjda sve sto postoji na trzistu, i jeftine i skuplje proizvode.Cini mi se da nista to nema veze-nekad mi je lice super, tek tako bez truda, a nekad uzasno.
E da, pre nedelju dana sam iz te dobre faze jako zeznula stvar- stavivsi masku od gline sa sokom od limuna-limun me je toliko iziritirao, da su mi se omdah posle pojavile bubuljice koje eto jos vucem :(
iwancica
Stalni član
Stalni  član

Post od iwancica »

jovanaklea,

a da probas da odes na pregled u Koto dermu? mozda bi ti pomogli...
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član

Post od jovanaklea »

jako mi je komplikovano jer sam iz NS. da li neko od vas zna dobrog dermatologa u NS?
iwancica
Stalni član
Stalni  član

Post od iwancica »

Ljudi su dolazili maltene iz susednih zemalja i cekali u redu od sest ujutro, ali im se na kraju isplatilo...
Sad je olaksavajuca stvar sto se kod njih od skora zakazuju pregledi, tako da dodjes samo u zakazano vreme, nema vise cekanja.
Ako te interesuje da odes kod njih dacu ti detaljnije informacije
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član

Post od jovanaklea »

hvala puno Ivancice na ponudjenoj pomoci! Ja cu ipak jos probati da nadjem nekog kvalitetnog u NS, jer zbog posla bas nikako ne mogu da odem sad do BG-a.
Nego, jedno pitanje-sta experti iz Kotoderme kazu za mehanicki piling, da li preporucuju da se prvo to uradi?
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

KOliko ja znam ne gledaju bas pozitivno na mehanicko ciscenje...
Ja samo mogu da kazem da posle samo 3 dana koriscenja prave terapije... ma necu nista da kazem da ne baksuziram :)
Odgovori