Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
i ja sam danas prvi put bila kod Sanje i to sasvim slucajno jer je devojka koja zakazuje pogresila, umesto da mi zakaze kod Anete (kod koje sam ja vec godinu dana), ona mi zakaze kod Sanje. Iskreno, malo sam skepticna sto se te Sanje tice, prvi put je vidim i mislim da se vecina pacijenata leci kod Marijete i Anete i eventualno kod Dragane.
Danas mi je Sanja prepisala nesto sto mi ovi nikad do sada nisu, pa cu videti kako ce se odvijati situacija. A usput mi je rekla da kupim mladi kravlji sir koji ce mi brze izvuci potkozne bubuljice a da za fleke mazem surutku. Pa mislim se ja, zasto sam dosla kod vas ako cu kod kuce koristiti sir i surutku. Moj ti je savet da ponovo zakazes kod Marijete ili Anete(one su majka i cerka). Obe su dobre, a razlog za ponovno zakazivanje mozes navesti upravo taj da ti se stanje pogorsalo. Nemoj odustati jer znam da su vecini pomogli i da treba malo strpljenja. Ne znam kakvo je tvoje lice, ja imam problema sa debelim potkoznim bubuljicama, pa ako su meni pomogli...onda bi trebalo i tebi
Imam izrazito masnu kozu na t zoni, i na obrazima, ispod oci8ju, ostatak normalan, jako prosirene pore i dosta mitesera.bubuljice uglavnom nemam, poneka se pojavi, ali to su uglavnom upaljeni miteseri, i male flekice po obrazima, ne mnogo vidljive. I imam jakoooooo osetljivu kozu. na bradi imam bas dosta mitesera i javljaju se potkozne bubuljice povremeno
Ne znam sta da radim... mislim vec sam dala 1500dinara za mesec dana... a ovo je kao trebalo da bude "jefitnija" opcija...
Prva terapija:
1.Emulzija za ciscenje normalne masne i neciste koze(ujutru samo t zona, uvece celo lice)
2. Losion kolagen vitamin formula za obraze, i losion za osetljivu i necistu kozu za t zonu
3. Po potrebi H losion na bubuljice
4. M gel ujutru, uvece contratubex
5. ujutru Aloe gel, uvece bela mixtura na obraze
Nova terapija:
1. i 2. ostalo isto
3. Obytin (antimikotik) na T zonu
4. H losion na celo i bradu + bubuljice
5. ujutru- H gel, uvece- K gel
6. ujutru- Aloe gel, uvece ung. witf(to je nesto sto pece) na celo i bradu
Ukljucila mi je i neku mineralnu masku
Za ledja, posto imam fleke i poneku bubuljicu, dalal mi je anti acne losion i ovaj "uvece ung. witf(to je nesto sto pece) "
Rekla sam da sam bila zadovoljna prethodnom terapijom, i da jos uvek nisam potrosila, a ona je ipak promenila. Ima utisak kao da samo zeli das izvuce vise para... Ne znam bas sam razocarana...[/u]
mislim da bi mozda ipak trebala promeniti doktorku. Za neke od preparata sam koristila ili ih koristim, ali ni upola od onoga sto sam ja mazala. Cudno mi je za taj contratubex da ti je prepisala, on je za oziljke i ima jednu veliku manu a to je da izvlaci bubuljice koje"cuce negde ispod koze". Ocigledno da ti nesto od toga ne prija, ali to moras da im kazes.
Jos jednom, moj ti je savet da predjes kod druge doktorke jer imas pravo na to. Nemoj cekati...
ne znam da li se sminkas, ali ako koristis tecni puder a koza ti je toliko masna podhitno ga izbaci iz upotrebe jer ti bez obzira na terapiju zapusava pore i pravi dosatni problem.
Bial sma danas....
Dr Marijeta se bas zacudila terapijom koju mi je dala Sanja, izgleda da je to sto mi je dalal moglo bas da mi upropasti lice... Najvise se zacudila za contratubex, postoja nemam uopste oziljaka na licu...
Anyway.... izbacila mije neke stvari, pre svega agresivne posto ja nema nekih velikih problema sa kozom, neke dodala... Zadovoljna sam njenim odnosom prema pacijentima/meni
skvo napisao:Bial sma danas....
Dr Marijeta se bas zacudila terapijom koju mi je dala Sanja, izgleda da je to sto mi je dalal moglo bas da mi upropasti lice... Najvise se zacudila za contratubex, postoja nemam uopste oziljaka na licu...
Anyway.... izbacila mije neke stvari, pre svega agresivne posto ja nema nekih velikih problema sa kozom, neke dodala... Zadovoljna sam njenim odnosom prema pacijentima/meni
pozdrav Skvo,
drago mi je da si bila kod Marijete, ona je veliki strucnjak i nadam se da ce ti zaista pomoci. Kao sto sam i mislila Sanja ti je dala losu terapiju, odmah mi je bilo cudno sto ti je prepisala Contratubex za oziljke. Anyway, sad navali na novu terapiju i bice super Obavezno javi kako ti je...
I srecno sutra na ispitu...
skvo napisao:Jedno pitanje... koliko dugo cekas izmedju nanosenja gelova?
cim steknem osecaj da se zadnji koji sam nanela osusio. Brzina susenja zavisi u kojoj kolicini si nanela gel, ali se preporucuje da se maze u sto tanjem sloju. Otprilike sacekam 1 minut, mada kad mazem placenta gel onda mi treba i duze jer je cini mi se sporosuseci