Klnidamicin losion

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm

Klnidamicin losion

Post od PLESAČICA »

Moze li mi neko objasniti kakva je funkcija klnidamicin losiona?sta je po sastavu i sta se pomocu njega lijeci?pomazel s upaljenim bubuljicama(i masna koza)?mislila sam da malo sama experimentisem pa ako pomogne da javim ljudima na forumu,HVALA!
Mya
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 10:33 am

Post od Mya »

Klindamicin i eritromicin
Klindamicin i eritromicin jesu antibiotici. Klindamicin spada i linkozamidne antibiotike, dok je eritromicin makrolidni antibiotik. Djeluju na brojne bakterije, a između ostalog i na Propionibacterium acnes pa su stoga vrlo pogodni za čišćenje lica sklonog aknama. Za liječenje akni koriste se u obliku losiona koji sadržavaju još i alkohol, te određeni humentans kao što su glicerol ili propilenglikol. Koriste se u liječenju akni vulgaris, posebno u fazi papulopustularne upale, tj. u slučajevima blažih akni.
No, unatoč činjenici da se koriste lokalno, može se u vrlo rijetkim slučajevima javiti teški proljevi, kolitis i pseudomembranozni kolitis uzrokovan toksinima Clostridium difficile. Iako su ti slučajevi vrlo rijetki kod primjene antibiotskih losiona u slučaju teškog ili dugotrajnog proljeva, terapiju treba prekinuti. Zbog sadržaja alkohola antibiotski losioni s antibioticima mogu uzrokovati peckanje i iritaciju očiju, sluznice i oštećene kože.

http://www.farmakologija.com/materia/d_akne.htm
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Pozdrav!

Post od mr M »

Losion sa 1% klindamicinom je dobar za masnu kozu i akne. Samo ne treba preterivati vise od 2 puta dnevno, jer moze izazvati isusivanje koze.
Moze se pronaci u svakoj apoteci i nije skup.

Pozdrav,
mr M.
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Re: Pozdrav!

Post od PLESAČICA »

mr M napisao:Losion sa 1% klindamicinom je dobar za masnu kozu i akne. Samo ne treba preterivati vise od 2 puta dnevno, jer moze izazvati isusivanje koze.

Pozdrav,
mr M.

Ja imam sitne, malo upaljene bubuljice, samo dugo mi traju, koritim skinoren vise od mjesec pa mislila da predjem na klidamicin jer jednom kad su mi se pojavile koristila sam ga, i onda sve docekivala bubuljice njim, ali sam izgleda vremenom postala imuna, pa nisam koristila dugo, pa reko mozda sad opet bude djelotvoran, sta mislite?jer ipak mislim da su stine bubuljice da bi trajale ovoliko i da bi ih lijecila necim tri mjeseca?HVALA
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Re: Pozdrav!

Post od PLESAČICA »

PLESAČICA napisao:
mr M napisao:Losion sa 1% klindamicinom je dobar za masnu kozu i akne. Samo ne treba preterivati vise od 2 puta dnevno, jer moze izazvati isusivanje koze.

Pozdrav,
mr M.

Ja imam sitne, malo upaljene bubuljice, samo dugo mi traju, koritim skinoren vise od mjesec pa mislila da predjem na klidamicin jer jednom kad su mi se pojavile koristila sam ga, i onda sve docekivala bubuljice njim, ali sam izgleda vremenom postala imuna, pa nisam koristila dugo, pa reko mozda sad opet bude djelotvoran, sta mislite?jer ipak mislim da su stine bubuljice da bi trajale ovoliko i da bi ih lijecila necim tri mjeseca?HVALA
PS kad bi govorili o efikasnosti koji je efikasniji ili je opet sve individualnu?sta bi vi uzeli?HVALA
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

50% uspešne terapije leži u tome koliko verujete terapeutu koji je ordinirao terapiju. Mislim da ćete teško,gotovo nikako,rešiti svoj problem čitajući samo tuđa iskustva i tragati za nečim drugim,novim...
Srećno! :roll:
veselina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 13, 2006 7:42 pm

Post od veselina »

Ja koristim klindamicin losion mozda nekih nedelju dana i iscistilo mi se lice, mada doduse ja i nisam imala nekih velikih problema, ali moja sestra je imala bas puno bubuljica i koristila ga je po preporuci farmaceuta i bila je prezadovoljna. Naravno da je sve individualno, ali eto naseg iskustva
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PLESAČICA »

veselina napisao:Ja koristim klindamicin losion mozda nekih nedelju dana i iscistilo mi se lice, mada doduse ja i nisam imala nekih velikih problema, ali moja sestra je imala bas puno bubuljica i koristila ga je po preporuci farmaceuta i bila je prezadovoljna. Naravno da je sve individualno, ali eto naseg iskustva
A mozes li mi samo opisati kakve bubuljice imas?kod mene su na celu, sitne, i pokoja crvena malo kao upaljena, i pokoja flekica, mala sitna takodjer i masti mi se celo?Ti?!(sad se ja nadam da je kod tebe slicno:))kako nanosis klindamicin?cijelo celo ili tackas po bubuljicama?i koliko puta na dan, pomazel da se lice manje masti?HVALA PUNO OPET:)
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PLESAČICA »

Jos jedno pitanje za doktora, smije li se kombinovati klnidamicin i antibiotik rosamet crem?znam da se nekad kombinacijom pogresnih ponisti dejstvo oba pa da provjerim za ovo?HVALA
veselina
Novi član
Novi član

Post od veselina »

Isto kao ti, uglavnom imam sitne bubuljice koje nisu ni toliko uocljive dok se ne pridje blizu, ponekad imam neku crvenu ali malo. Mazem celo lice a ne tackam, ali samo jednom dnevno i to pred spavanje nakon umivanja naravno. Sad mi je lice super, ne znam samo koliko dugo to treba da se koristi
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član

Post od PLESAČICA »

Znam da puno pitam, ali moram:), jel ti se masti celo?i cime to rjesavas ili ne rjesavas?HVALA PUNO NA BRZOM ODGOVRU!
veselina
Novi član
Novi član

Post od veselina »

Celo je pocelo da mi se masti tek kada sam isekla siske preko cela, do tada nisam imala problema s tim, ali sada ih opet sklanjam. Koriistila sam neki losion iz Avona za masnu kozu i to mi je bilo ok
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

mr ph. Silvio napisao:50% uspešne terapije leži u tome koliko verujete terapeutu koji je ordinirao terapiju. Mislim da ćete teško,gotovo nikako,rešiti svoj problem čitajući samo tuđa iskustva i tragati za nečim drugim,novim...
Srećno! :roll:
geronimo01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 24, 2007 11:54 pm

Post od geronimo01 »

ja sam upotrebljavao klindamicin za prištiće po licu nakon brijana koji su izašli,isušuje kožu,prištiće,brže zacijeljuje,ali betrion mast mi bolje djeluje
cacanin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 12:23 am

Post od cacanin »

koristio sam klindamicin. Mogu ti reci da nije nesto i da ima mnogo boljih stvari od njega :wink:
Odgovori