Klnidamicin losion
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Klnidamicin losion
Moze li mi neko objasniti kakva je funkcija klnidamicin losiona?sta je po sastavu i sta se pomocu njega lijeci?pomazel s upaljenim bubuljicama(i masna koza)?mislila sam da malo sama experimentisem pa ako pomogne da javim ljudima na forumu,HVALA!
Klindamicin i eritromicin
Klindamicin i eritromicin jesu antibiotici. Klindamicin spada i linkozamidne antibiotike, dok je eritromicin makrolidni antibiotik. Djeluju na brojne bakterije, a između ostalog i na Propionibacterium acnes pa su stoga vrlo pogodni za čišćenje lica sklonog aknama. Za liječenje akni koriste se u obliku losiona koji sadržavaju još i alkohol, te određeni humentans kao što su glicerol ili propilenglikol. Koriste se u liječenju akni vulgaris, posebno u fazi papulopustularne upale, tj. u slučajevima blažih akni.
No, unatoč činjenici da se koriste lokalno, može se u vrlo rijetkim slučajevima javiti teški proljevi, kolitis i pseudomembranozni kolitis uzrokovan toksinima Clostridium difficile. Iako su ti slučajevi vrlo rijetki kod primjene antibiotskih losiona u slučaju teškog ili dugotrajnog proljeva, terapiju treba prekinuti. Zbog sadržaja alkohola antibiotski losioni s antibioticima mogu uzrokovati peckanje i iritaciju očiju, sluznice i oštećene kože.
http://www.farmakologija.com/materia/d_akne.htm
Klindamicin i eritromicin jesu antibiotici. Klindamicin spada i linkozamidne antibiotike, dok je eritromicin makrolidni antibiotik. Djeluju na brojne bakterije, a između ostalog i na Propionibacterium acnes pa su stoga vrlo pogodni za čišćenje lica sklonog aknama. Za liječenje akni koriste se u obliku losiona koji sadržavaju još i alkohol, te određeni humentans kao što su glicerol ili propilenglikol. Koriste se u liječenju akni vulgaris, posebno u fazi papulopustularne upale, tj. u slučajevima blažih akni.
No, unatoč činjenici da se koriste lokalno, može se u vrlo rijetkim slučajevima javiti teški proljevi, kolitis i pseudomembranozni kolitis uzrokovan toksinima Clostridium difficile. Iako su ti slučajevi vrlo rijetki kod primjene antibiotskih losiona u slučaju teškog ili dugotrajnog proljeva, terapiju treba prekinuti. Zbog sadržaja alkohola antibiotski losioni s antibioticima mogu uzrokovati peckanje i iritaciju očiju, sluznice i oštećene kože.
http://www.farmakologija.com/materia/d_akne.htm
Re: Pozdrav!
mr M napisao:Losion sa 1% klindamicinom je dobar za masnu kozu i akne. Samo ne treba preterivati vise od 2 puta dnevno, jer moze izazvati isusivanje koze.
Moze se pronaci u svakoj apoteci i nije skup.
Pozdrav,
mr M.
Ja imam sitne, malo upaljene bubuljice, samo dugo mi traju, koritim skinoren vise od mjesec pa mislila da predjem na klidamicin jer jednom kad su mi se pojavile koristila sam ga, i onda sve docekivala bubuljice njim, ali sam izgleda vremenom postala imuna, pa nisam koristila dugo, pa reko mozda sad opet bude djelotvoran, sta mislite?jer ipak mislim da su stine bubuljice da bi trajale ovoliko i da bi ih lijecila necim tri mjeseca?HVALA
Re: Pozdrav!
PS kad bi govorili o efikasnosti koji je efikasniji ili je opet sve individualnu?sta bi vi uzeli?HVALAPLESAČICA napisao:mr M napisao:Losion sa 1% klindamicinom je dobar za masnu kozu i akne. Samo ne treba preterivati vise od 2 puta dnevno, jer moze izazvati isusivanje koze.
Moze se pronaci u svakoj apoteci i nije skup.
Pozdrav,
mr M.
Ja imam sitne, malo upaljene bubuljice, samo dugo mi traju, koritim skinoren vise od mjesec pa mislila da predjem na klidamicin jer jednom kad su mi se pojavile koristila sam ga, i onda sve docekivala bubuljice njim, ali sam izgleda vremenom postala imuna, pa nisam koristila dugo, pa reko mozda sad opet bude djelotvoran, sta mislite?jer ipak mislim da su stine bubuljice da bi trajale ovoliko i da bi ih lijecila necim tri mjeseca?HVALA
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
A mozes li mi samo opisati kakve bubuljice imas?kod mene su na celu, sitne, i pokoja crvena malo kao upaljena, i pokoja flekica, mala sitna takodjer i masti mi se celo?Ti?!(sad se ja nadam da je kod tebe slicno:))kako nanosis klindamicin?cijelo celo ili tackas po bubuljicama?i koliko puta na dan, pomazel da se lice manje masti?HVALA PUNO OPET:)veselina napisao:Ja koristim klindamicin losion mozda nekih nedelju dana i iscistilo mi se lice, mada doduse ja i nisam imala nekih velikih problema, ali moja sestra je imala bas puno bubuljica i koristila ga je po preporuci farmaceuta i bila je prezadovoljna. Naravno da je sve individualno, ali eto naseg iskustva
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Apr 24, 2007 11:54 pm