Interesuje me da li neko ima Keratosis Pilaris? Ova bolest koze poznata je kao "chicken skin", hrapavost koze (sitne bubuljice) pracena crvenilom. Kod mene je to izrazeno na ekstremitetima.
Da li neko zna neku dobru kremu koja moze da resi ovaj problem?
Bila sam kod dermatologa i ona mi je preporucila da koristim AD kremu! Medjutim,ne primecujem nikakva poboljsanja, vec mesecima.
Takodje,imam problema sa dlacicama na nogama! Kao klinka sam citala u novinama da se urasle dlake mogu izvuci iglom!!! Nazalost,poslulala sam ih i upropastila kozu! Sad imam neke tamne mrlje.
Pored toga, koren dlake mi se uvek crveni,tako da imam i crvene tackice po nogama. Ovaj problem je nastao kada sam pocela da brijem i depiliram noge.
Ocajna sam, jer mi koza uzasno izgleda!
Help,please!
Hvala
Kertosis pilaris
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Svjetlana,
Ja sam imala isti problem sto se tice urastanja dlaka, tako da ti savetujem da prekines sa depilacijom. Menjala sam kozmeticke salone i razne nacine depiliranja da bi na kraju shvatila da to nema veze ni sa metodom depilacije niti voskom vec do mog tipa koze i same dlake. Toliki sam problem napravila da nisam smela suknju da obucem jer mi je svaki milimetar koze bio pokriven crnnim tackama. Lutajuci tako od dermatologa do dermatologa koji su me uglavnom pogresno savetovali...te mazi ovo te mazi ono, resim da posetim i cuvenog Lalosevica koji je jedini uspeo da mi pomogne, a to je:
U toku svakodnevnog tusiranja dok su ti noge nasapunjane uzmi neku grubu rukavicu (moze i grublji frotir) i snaznim pokretima u pravcu na gore istrljaj noge. Kada zavrsis sa tusiranjem, obrises se i na suve noge namazes eritromicin 2%. (losion koji se pravi u apoteci). Postupak ponavljaj nekoliko dana, mozda cak i mesec-dva, sve dok ne vidis poboljsanje. Za svo to vreme nemoj ici na depilaciju ali je preporucljivo da brijes noge, da bi ti dlake bile jace i da bi izbile na povrsinu.
Meni je ovo zaista pomoglo, nadam se da ce i tebi...
Pozdrav
Ja sam imala isti problem sto se tice urastanja dlaka, tako da ti savetujem da prekines sa depilacijom. Menjala sam kozmeticke salone i razne nacine depiliranja da bi na kraju shvatila da to nema veze ni sa metodom depilacije niti voskom vec do mog tipa koze i same dlake. Toliki sam problem napravila da nisam smela suknju da obucem jer mi je svaki milimetar koze bio pokriven crnnim tackama. Lutajuci tako od dermatologa do dermatologa koji su me uglavnom pogresno savetovali...te mazi ovo te mazi ono, resim da posetim i cuvenog Lalosevica koji je jedini uspeo da mi pomogne, a to je:
U toku svakodnevnog tusiranja dok su ti noge nasapunjane uzmi neku grubu rukavicu (moze i grublji frotir) i snaznim pokretima u pravcu na gore istrljaj noge. Kada zavrsis sa tusiranjem, obrises se i na suve noge namazes eritromicin 2%. (losion koji se pravi u apoteci). Postupak ponavljaj nekoliko dana, mozda cak i mesec-dva, sve dok ne vidis poboljsanje. Za svo to vreme nemoj ici na depilaciju ali je preporucljivo da brijes noge, da bi ti dlake bile jace i da bi izbile na povrsinu.
Meni je ovo zaista pomoglo, nadam se da ce i tebi...
Pozdrav
KP
Ivavcice,
hvala ti na odgovoru. Probacu sa eritromicinom! Inace, noge ne depiliram od januara meseca! Brijem se skoro svaki dan i trljam rukavicom za tusiranje, a nakon tusiranja mazem gentamicinom koji mi je preporucio dermatolog. Nazalost,stanje se nije popravilo
Samo, kod mene to nisu crne tacke, vec crvene! Imam utisak da mi je upaljen sam koren dlake i kao da mi se sva krv slije u noge pa se dodatno crvene!
U svakom slucaju,hvala i nadam se da ce mi ovo pomoci!
hvala ti na odgovoru. Probacu sa eritromicinom! Inace, noge ne depiliram od januara meseca! Brijem se skoro svaki dan i trljam rukavicom za tusiranje, a nakon tusiranja mazem gentamicinom koji mi je preporucio dermatolog. Nazalost,stanje se nije popravilo

Samo, kod mene to nisu crne tacke, vec crvene! Imam utisak da mi je upaljen sam koren dlake i kao da mi se sva krv slije u noge pa se dodatno crvene!
U svakom slucaju,hvala i nadam se da ce mi ovo pomoci!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 04, 2006 12:34 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
E moram nerado priznati da i ja imam taj problem. malo sam istrazivala i nasla da je to "bolest" koja je nasledna i ne leci se... Kao sto verovatno vec znate mogu da ponpognu losioni koji sadrze alfahidroxi kiseline, ureu... Inace, postoji i dosta sajtova koji se bave ovim problemom pa sam citala iskustvo jedne devojke koja je isla kod dermatologa, pokusavala sa skupim preparatima i na kraju svoj problem resila Dove gelom za tusiranje koji njenoj kozi pruza vlaznost koja nedostaje i nakon toga ide krema Neutrogena protiv akni... Koliko shvatam keratosis pilaris je problem suve koze i vazno je dobro je hidrirati. Takodje, vrlo ja preporucljivo koristiti grube rukavice za piling kao sto ste vec i pomenuli. Ja trenutno isprobavam "recept" sa eritromicinom na kome se toplo zahvaljujem i cini mi se, ali ne mogu bas da tvrdim, da je stanje bolje mada ga koristim tek oko nedelju dana. Mislim da cu kupiti i Neutrogena kremu... Polako vec prestajem da se uzbudjem oko toga, to jeste vrlo neprijatan estetski problem ali na srecu nista vise od toga... Pozdrav svima!
- mushkatla
- Novi član
- Pridružio se: Pon Sep 08, 2008 1:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
caos,
ja imam isti problem...upravo sam ostavila poruku na forumu...doktor mi je prepisao linolu ureu i elocom (protiv crvenila) terapija traje 3 nedelje pa cu videti...inace nisam bas sigurna da pali a i smorila sam se kad sam procitala da se ne leci!!!
inace ne verujem u to posto sam ja sa mora i ovoliko mi je trebalo da odem kod doktora samo zato sto mi se koza tokom letapotpuno oporavi (od soli i sunca) pa kapiram da sigurno postoji neki preparat koji postize slicne dobre rezultate!
pozz
ja imam isti problem...upravo sam ostavila poruku na forumu...doktor mi je prepisao linolu ureu i elocom (protiv crvenila) terapija traje 3 nedelje pa cu videti...inace nisam bas sigurna da pali a i smorila sam se kad sam procitala da se ne leci!!!
inace ne verujem u to posto sam ja sa mora i ovoliko mi je trebalo da odem kod doktora samo zato sto mi se koza tokom letapotpuno oporavi (od soli i sunca) pa kapiram da sigurno postoji neki preparat koji postize slicne dobre rezultate!
pozz
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 12:34 am
Re: Kertosis pilaris
Vec vise od godinu dana me muci crvenilo na desnom obrazu,koje se siri uvek kad mi je koza isusena.Nekad svrbi(nista strasno),i pod rukom je hrapava koza,kao da su male kvrzice,ali nikakvih drugih tegoba nemam osim sto ruzno izgleda.Bila sam kod dva dermatologa,i oba su me ubedjivala da mi je masna koza i prepisivali mi i klindamicin gel i suspenziju ihtiola,metronidazol... i NISTA.Crvenilo i dalje stoji,cak je pocelo i na drugom obrazu da se stvara.Meni je samo malo masnija T zona,ali obrazi su mi uvek bili jako suvi,posebno nakon umivanja koliko god blaga sredstva za ciscenje koristila.Istrazivala sam dosta,i nasla informacije o Keratosis pilaris rubra faceii koja dosta podseca na ovo sto ja imam na obrazu,pa bih molila nekog od dermatologa ko posecuje forum da mi razresi nedoumicu posto ne znam vise koje proizvode smem da koristim!Evo i slike http://img94.imageshack.us/i/s7300244b.jpg/