KAKO DA POCRNIM
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
KAKO DA POCRNIM
Molim nekog stucnog iz oblasti dermatologije da mi da savet u vezi suncanja. Imam prirodo crnu kosu, zeleno-braonkaste oci, ten mi je svetao toliko da sa mora ne dodjem bas nesto crna..tek se vidi da sam se izlagala suncu, tek malo. Proslog leta sam koristila Nivea SPF 30. Inace ne pocrvenim, retko, retko kad, ali ni ne pocrnim nesto. Doktorica opste prakse mi je jednom rekla da je dovoljno koristiti SPF 15 ali da se cesto maze, a da je kupovina veceg SPF maltene bacanje para... Za nedelju dana krecem na more....ne znam sta da kupim za suncanje.
Re: KAKO DA POCRNIM
Razlika izmedju spf 15 i spf 30 definitivno postoji,spf 30 je uvek preporuka.Sto su veci zastitni faktori razlika je manja,tako je razlika izmedju spf 30 i spf 50 relativno mala,ali ipak postoje indikacije kada je sof 50 obavezan.A razlika izmedju spf 50 i vecih faktora je zanemarljiva tako da se prema novim pravilima jaci faktori od 50 obelezavaju sa spf50+.Inace sada prema novim pravilima nece moci bas sve da se prodaje kao do sada.Nadam se da ce to do sledeceg leta zaziveti.
Definitivno uzmite spf 30.Od proizvodjaca dobri su chicco,eucerin,avene,la roshe posey.Ukoliko nemate problema sa kozom u smislu masne koze itd onda moze bilo sta od navedenog.Mislim da su chicco i eucerin najpovoljniji.
Mozda je i nivea spf 30 u redu.
Definitivno uzmite spf 30.Od proizvodjaca dobri su chicco,eucerin,avene,la roshe posey.Ukoliko nemate problema sa kozom u smislu masne koze itd onda moze bilo sta od navedenog.Mislim da su chicco i eucerin najpovoljniji.
Mozda je i nivea spf 30 u redu.
ja isto imam baš crnu kosu, tamno zelene oči ali ne mogu da pocrnim, valjda nemam dovoljno pigmenta u koži... pokušavam već 10 godina na razne načine. imam kuću na moru i budem i po mesec dana tamo. moje iskustvo: ako se mažem kremom ne izgorim ali ni ne pocrnim bukvalno se ništa ne dogodi ... moja preporuka je da se sunčaš bez kreme rano ujutru do 10 i posle podne posle 4... kada je sunce jako se mažeš i provedeš u hladu. tako pocrniš i izbegneš preznojavanje i prženje na suncu. takođe, kupi neko kvalitetno maslinovo ulje (nemoj od nekih preprodavaca svatšta oni tu stavljaju) i možeš se njime mazati kada ne koristiš kremu... štitće ti kožu od isušivanja od sunca i soli.
Hvala Vanja! Kupila sam Carroten SPF 30, za prve dane, a posle SPF 15 i neko ulje isto te marke sa SPF15 pa cu se njime mazati kasnije popodne....A, moja cerkica ima takve pigmente da je sad vec kao ugalj crna a mogu misliti kakva ces se vratiti sa mora...blago njoj...
Hvala Shomy!!! Kupila sam od svake fele po malo! Sad vidim da imam jos pola SPF 30 od proslog avgusta tako da to mogu taman sad istrositi pise da je rok trajanja 12 meseci po otvaranju. Inace imam neke vece mladeze pa ja njih tretiram sa cerkinim SPF 50+.