Ja sam živi i pionirski primer da je i te kako moguće da ti pilule unište i ten i život......
do 2003. sam imala čist ten, bez komedona, akni i bubuljica...
medjutim, utvrdi mi se potreba da uzimanjem pilula zbog problema sa jajnicima, konstantno neredovnih, bolnih i obilnih menstruacija, i ginekolog mi prepiše Diane-35

Ne prodje dan da je ne psujem...kako sam prestala da uzimam pilule, kreće mašćenje lica i stalno punjenje pora na mestima gde u životu nisam imala takav problem (do tada mitiseri samo na nosu)... klasične bubuljice i akne koje iskaču van površine kože na sreću nisam dobila od Diane, ali ne znam šta je gore - komedoni ili bubuljice...
Moram da napomenem da pre 4 godine nisam redovno uzimala pilule tokom tih 3 meseca, nego sam provizorno i samostalno odredjivala dozu i možda mi se baš to vratilo ko bumerang.
Ali, to nije kraj, pre mesec i nešto odlučim da sredim taj narušen hormonalni status,

jer dobijem sugestiju da ponovo pijem pilule...krećem sa tim iako skeptična, pijem nekih 12 dana, jedva izdržim zbog mučnina i povraćanja svakog dana i noći, i prestajem iako nisam dovršila tu mesečnu turu.
Da bi se postigao efekat kod pilula, mora da se piju minimum 3 meseca...pre nekih 8 dana sam dobila, i nisam počela sa drugim pilulama, lice nikad gore u životu, iskočile mi neke potkožne bubuljice koje ne mogu da se iscede, tj. kao da nema šta da se iscedi, napravila sam rane po licu pokušavajući da ih se rešim...na sreću to je malo zaraslo, i situacija se popravlja, samo da izdržim da se ne analiziram na neonskom svetlu do sledećeg ciklusa kad obavezno nameravam da počnem da pijem Yasmin.
Eto, to ti je iz prve ruke, izvinjavam se ostalim devojkama što se po hiljaditi put ponavljam, ali važno da je da se naglasi da pilule NISU NI MALO BEZAZLENE, meni su život doslovno pretvorile u haos, mnogo sam para dala u ovom periodu da bih vratila lice u predjašnje stanje, a nisam u tome uspela, samo se situacija po pravilu nakon početnog napretka pogoršavala.
Uprkos lošem iskustvu, od sledećeg meseca (ciklusa) na dnevnom redu su Yasmin.
Ekterina, da li si ti imala mučnine sa ovim pilulama, i kako ih fizički podnosiš? Da li vidiš bilo kakav napredak za ovih mesec-dva?