Iznenadne bubuljice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Milica-milica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 2:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Iznenadne bubuljice

Post od Milica-milica »

Zahvaljujem se na odgovorima.

Pogotovo mi je bitno ovo da mozda i nemam AKNE VULGARIS nego mozda neke druge.

Za akne vulgaris mi je i rekao dermatolog u drzavnoj koji mi je prepisao klindamicin, tako da sad sumnjam i u tu dijagnozu.

U pubertetu sam imala bubuljice ali nista preterano. Sa oko 18 godina su mi prestale i nisam imala nikakvih, bas nikakvih problema.

Hormonalni poremecaj nemam, bila sam kod endokrinologa i ispitala sve u januaru, sve je ok. Endokrinolog mi je prepisala DIANE 35 da koristim tri meseca, jer kako sama kaze "Steta je da devojka koja brine o sebi i svom izgledu, ima takve bubuljice". Treba da idem kod nje na kontrolu negde u aprilu.

Od DIANA stanje se jeste malo stabilizovalo, ali samo jako malo. I dalje je to previse bubuljica i crvenila.
Cudno je kako mi se intezitet pojavljivanja bubuljica menja po periodima.

Primetila sam da neki osmi, deveti, deseti, jedanaesti, dvanaesti dan menstruacionog ciklusa je invazija bubuljica, kao i period pred samo dobijanje.

Ili je to samo cudna koincidencija.

Mislim da sam na nekom topicu ovde procita da cim se prestane sa kontracepcijom, odmah se stanje lica vrati na ono pre koriscenja pilula.
Molila bih i da mi neko ovo razjasni, da li je tako ili ne.

Danas sam u stanju primirivanja bubuljica, jer jos malo treba da dobijem PMS, tako da ipak danas necu ici kod dr Komarcevica, nego za koji dan kako bi mu stanje svog lica pokazala u pravom svetlu.

Hvala svima koji pomazu da shvatim svoje stanje.

Inace koristim i Vichy kremu i dove sapun , klindamicin....
Odgovori